Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A találkozás. ( amerikai dráma. feliratos ) - vallásos
  2020-10-12 22:08:32, hétfő
 
  Egy útlezárás miatt öt teljesen különböző embernek kényszerpihenőt kell tartania. A közelgő vihar miatt egymás után úgy döntenek, hogy betérnek az út mentén látott kis büfébe. Az étterem tulajdonos különös idegen, Jézus névre hallgat. Érdekes párbeszédek születnek végül kiderül, hogy ki kicsoda valójában.
Dörög és villámlik, kitörni készül a vihar. Egy elhagyatott helyen torlasz miatt az országút menti vendéglőben keres menedéket néhány arra tévedt autós: egy válófélben lévő pár, egy sikeres menedzser, egy csavargó lány, és egy idealista keresztény fiatal nő.
A vendéglőben JÉZUS a felszolgáló.
Gúnyolódnak bemutatkozásán, de megdöbbenést kelt bennük, hogy ismeri múltjukat, jelenjüket, céljaikat és nehézségeiket. Vajon elhiszik-e, hogy valóban Jézussal állnak szemben, és valóban ez az utolsó esélyük az életre, a megváltásra?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
KÉSZ-zarándoklat 2020: Trianoni megemlékezés
  2020-10-12 21:52:50, hétfő
 
  Keresztény Értelmiség Szövetség zarándoklati keresztút és szentmiséje
Közvetítés a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomból 2020.10.10
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége minden évben Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan zarándoklatot szervez a hazáért. 2020-ban a járvány miatt a szokásostól eltérő körülmények között, online került sor az eseményre október 10-én a KÁMME Alapítvány társszervezésében.
Videó Link

Saját fotózás
nagyobb kép Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Első áldozók 10.11
  2020-10-12 16:51:09, hétfő
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
A Fratelli tutti kezdetű enciklika (2. rész)
  2020-10-12 16:39:35, hétfő
 
  A legnehezebben legyőzhető vírus
Október 3-án Assisiben, Szent Ferenc sírjánál mutatott be szentmisét Ferenc pápa. Ezt követően az oltáron aláírta a Mindnyájan testvérek (Fratelli tutti) kezdetű új enciklikáját, melyről Görföl Tibor teológus, egyetemi tanár, a Vigilia folyóirat főszerkesztője ismertetőjének második részét adjuk közre.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Erdő Péter bíboros az MTI-nek:
  2020-10-12 16:38:05, hétfő
 
  A templomok a járványhelyzetben is nyitva maradtak.
Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnája felszentelésének negyvenedik évfordulója alkalmából mutatott be szentmisét a kápolnában, majd nyilatkozott az MTI-nek október 8-án, csütörtökön. Az alábbiakban a bíboros nyilatkozatát adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szent XXIII. János, a jó pápa 10.11
  2020-10-12 16:33:05, hétfő
 
  Korunk szentjére, XXIII. János pápára emlékezünk október 11-én. Hosszú csendes, szolgáló évek után került Szent Péter székébe, és felismerve az idők jeleit elindította az Egyház megújulását.
XXIII. János pápa Angelo Giuseppe Roncalli néven született Olaszországban, a Bergamo melletti Sotto il Montéban 1881. november 25-én. Bergamóban és Rómában tanult. 1904-ben doktorált, és ugyanebben az évben augusztus 10-én szentelték pappá. Püspöki titkár volt, és tanított a bergamói szemináriumban, majd az I. világháborúban tábori lelkészként szolgált. Ezt követően különböző feladatokat látott el Rómában, leginkább a missziók területén.
...... ........... .........


A zsinat megnyitásának estéjén dolgozószobája ablakából mondott, legendássá vált beszédében XXIII. János pápa így szólt a Szent Péter téren összegyűltekhez: ,,Azt mondhatjuk, hogy ma este még a hold is sietett... nézzétek csak, ott fent... hogy megnézze ezt a látványosságot. Amikor hazatértek, otthon találjátok majd a gyermekeket. Simogassátok meg őket, s mondjátok nekik: Ez a pápa simogatása
...... ..........


XXIII. János 1963. június 3-án halt meg. Utóda VI. Pál lett Szent Péter székében.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Egymillió gyermek fohászkodik Máriához a járvány elmúltáért
  2020-10-12 16:02:55, hétfő
 
  Az elmúlt héten szinte minden országban, de világszinten is rekordszámú új koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Éppen ezért az Egyház imára hívja a gyerekeket, felnőtteket! "Október 18-án ismét kérik a gyerekek, szüleik, tanáraik és hitoktatóik imáit szerte a világon, hogy Szűz Mária anyai közbenjárására szabadítsa meg a világot a koronavírus-járványtól. A szervezők levélben magyarázzák el a gyerekeknek, hogyan imádkozzák a rózsafüzért."
"Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek. 24Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen." Jn 15,23
Van egy hetünk, hogy szépen megtanuljuk, begyakoroljuk e szép imát! Gyertek addig is minden nap mondjunk a rózsafüzért! Mi minden este 20.00 órakor együtt imádkozunk egy - egy tizedet, szeretettel bíztatlak, gyertek tartsatok velünk!
Hiszek az imádság, a kimondott szó világformáló erejében, Csaba t.

Egymillió gyermek fohászkodik Máriához a járvány elmúltáért Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 28. vasárnap Déváról 10.11
  2020-10-12 15:50:58, hétfő
 
  Van szebb hivatás, mint a nevelő anyuka hivatása?? Piroska nevelőnő három lánya ma volt elsőáldozó, neki ma ez volt a becsületes munkája! Kérdem, van annál szebb munka, mint szépítgetni, bátorítani, tanítani a gyermekeket, hogy aztán gyönyörködhessünk bennük örömmel??
Nagy szükségünk volna egy nevelőnőre? Imádkozzunk, hogy küldjön Isten nekünk egy nagylelkű anyukát, vagy apukát, de ha házastársat küld, mi annak is örvendünk, csak szeresse ezt a szép életformát! Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya elméletei
  2020-10-12 15:48:52, hétfő
 
  - Egy rendtárs vallomása
Egy nap Pio atya hirtelen felállt az asztaltól, és elindult a zárdaajtó felé.
Néhány barát utána ment.
Pio atya kinyitotta az ajtót és beszélni kezdett.
A barátok nem láttak senkit Pio atyán kívül.
Egyikük még azt is hitte, hogy őrült
Pio atya a beszélgetés után becsukta az ajtót, és visszalépve meglátta a barátokat összezavarodott arcát, és azt mondta nekik: ′ Ne aggódjatok!
A lelkeknek szóltam, hogy a purgatóriumból a mennyországba vezető úton azért jött ide, hogy megköszönje, hogy emlékeztetek rájuk ma reggel a mise idején."
...... .........



*
- Ima Padre Pio-hoz, fájdalmas pillanatokban
Kedves Padre Pio
Ha a türelmesen felépített projektjeim nehézségek és megpróbáltatások miatt
felborulnak és vágyaim, még a legjók és a legőszintébbek is, hiábavalónak bizonyulnak, segítsenek, segítsenek megmenteni.
Ha a fájdalom belép az otthonomba, összezavar és megrázza a szívemet, és számomra úgy tűnik, hogy hirtelen elhagyatott vagyok, és tehetetlen, tehetetlen és erőforrások nélkül segítsen, jöjjek megmenteni.
Ha betegséget és halált jelentenek be, ahol abszurdnak tűnhetnek számomra, ahol az egészség és az élet igényli jogaikat, és Isten tervei érthetetlennek tűnnek számomra, segítsen, segítsen megmenteni Ámen

*
- Padre Pio és Carlo Acutis
Carlo Acutis 2006-ban 15 éves korában fulmináns leukémiában halt meg, számítógépes zseni volt és mély hittel vallott.
Mivel 7 éves korában megkapta elsőáldozását, soha nem hagyta ki a szentmisére való napi részvételt
Szűzanya volt a nagy bizalmasa , és soha nem mulasztotta el megtisztelni azzal, hogy minden nap elmondta a Szent Rózsafüzért.
A kis Carlo Acutis Pio atyához- érkezett San Giovanni Rotondoba valószínűleg 2000 jubileumi évében.
Néhány órával a pápa által a digitális korban a fiatalos szentség mintaként meghatározott ,,kisfiú" boldoggá avatása után el kell ismernünk, hogy mindketten nem vesztegettek időt, mindkettő fertőző örömmel teli történetet írt!
...... ........


- Egy interjúban, Carlo Acutis édesanya meséli :
Carlo nagyon odaadó volt Padre Pio iránt , mondja Antonia anya. ,, Rosaria néni, rokonom, Padre Pio lelki lánya volt. Éveken át meglátogatta őt a San Giovanni Rotondo kolostorban, és gyakran beszélt vele erről. Carlónak alkalma volt találkozni Consiglio di Martino-val, azzal a nővel is, aki megkapta a Padre Pio boldoggá avatásához szükséges csodát. "
Az interjú során Carlo édesanyja elmesélt egy epizódot, amely az otthonukban történt: ,,Egy este Carlónak 41 ° -os láza volt, aludtam, és nem tudtuk, hogy történt ez a lázas emelkedés; Azt álmodtam, hogy Padre Pio azt mondta: ,,Kelj fel, hogy Carlo lázas". Kezdéssel ébredtem, bementem a szobámba, mértem a lázat valójában 41 ° volt. Szerencsére Padre Pio figyelmeztetett minket .

- Pio atya, miért halnak meg általában a jó emberek először? -beszélgetés Carlóval
- Amikor a kertbe mész, melyik virágot vágod először?-
- A legszebbet

*
- Ami a lelkedet illeti, maradj nyugodt, és bízd magad Jézusra egyre jobban. Törekedj arra, hogy mindig és mindenben az Isteni akarata legyen, mind a kedvező, mind a kedvezőtlen dolgokban, és ne sürgesd a holnapot.

- Jézusom, mily nagy az a kín, melyet szorongástól ellepett Szívedben olvasok. Látom, amint sebzett szívvel visszahúzódol tanítványaidtól. Bárcsak adhatnék Neked valami vigasztalást, bár könnyíthetnék egy keveset terheden. De nem lévén képes semmi egyébre, sírok melletted. Szeretettem és bűnbánatom könnyei egyesülnek a Te könnyeiddel. Így hatolnak fel az Atya trónusáig, hogy esdekelve kérjék Őt, érezzen szánalmat irántad, és az iránt a sok lélek iránt, akik a bűn és a halál álmába merültek.


- Nem, semmiképpen sem tudok behatolni a szeretetnek és a fájdalomnak ebbe az óceánjába anélkül, hogy kegyelmed, ó Istenem, ne segítene! Nyisd meg számomra a bejáratot Jézus Szívének legbensőbb mélyébe, hogy ott részt vehessek a keserűségben, mely Őt az Olajfák kertjébe vezette, a halál közvetlen közelébe, és vigasztalhassam rendkívüli elhagyatottságában. Bárcsak egyesülhetnék vele, aki Atyjától és saját magától is elhagyatottá vált, hogy vezekelhessen vele együtt!
Pio atya

- Próbáld meg nem zavarni a lelked az emberi igazságtalanság szomorú mutatványán Ezen az igazságtalanságon egy nap meglátod Isten igazságának végső győzelmét." (Pio atya)

- Ó Jézusom, panaszaidtól meghatódva hány nemes lélek marad veled az Olajfák Kertjében megosztván keserűségedet és halálos szorongásodat! A századok folyamán mennyi szív válaszolt nagylelkűen hívásodra! Bárcsak megvigasztalnának, és megosztva szorongásodat együttműködnének Veled, az üdvösség művében! Bár én magam is köztük lennék, s legalább egy keveset könnyíteni tudnék terheden, ó én Jézusom! Pio atya

- Csendet és csendet kell magad körül létesíteni, hogy meghalld Isten hangját." Pio atya

- Imádkozz, imádkozz, imádkozz! Aki sokat imádkozik, megmenekül és megment másokat. És melyik ima lehet a hölgyünkért szebb és elfogadottabb, mint a rózsafüzér?" Pio atya

- Tartsátok mindig lelki szemetek elött Isten Anyjának, a mi Édesanyánknak végtelen alázatát: minél többet kapott az égi ajándékokból, annál inkább elmélyült az alázatban Pio atya

- Ne félj a megpróbáltatásoktól, mert a kereszt lába elé viszik a lelket, és a kereszt vezeti a mennyország kapuihoz, ahol megtalálja azt, aki győzedelmeskedik a halál felett, és aki bevezet az örök örömtelibe

- A keresztények mottója a kereszt. Isten szeretetét ebből a jelből, az általa küldött szenvedésekből fogja felismerni. Szent Padre Pio


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szentírás üzenete - 2020. október 12.
  2020-10-12 15:43:39, hétfő
 
  Lendvai Zoltán rédicsi plébános gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.