Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Őzike és a kiscica gif
  2020-10-12 23:53:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiskacsák gif
  2020-10-12 23:51:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nagy kutya kis cica :-) gif
  2020-10-12 23:35:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Ló és a kecskék
  2020-10-12 23:33:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Migrén ellen
  2020-10-12 22:52:11, hétfő
 
  A migrén minden korosztályt gyötör és a legtöbb orvosság vagy terápia hatástalan rá. Erre az erős fájdalomra, rendszerint veszélyes összetevőjű orvosságokat írnak fel. Mégis, előfordul, hogy hiába. A migrén eltarthat akár több napig is és a gyógyszeres kezelés egyéb bajokat is okozhat, mint pl. súlyos gyomorfájás ,ezért legjobb kezelés a természetes orvosság.

A migrén leggyakoribb jelei:
- erős fejfájás
- szorulás
- idegesség
- visszafoghatatlan ásítás
- rosszkedv
- állandó éhség

A jeleken túl a stressz, a kevés folyadék fogyasztás, rossz alvás, alkohol, élelmiszer-adalékanyagok és vitaminhiány is előidézhatnak migrént. Szerencsére, van egy természetes szer, amely segít lmulasztani a migrént, csupán öt perc alatt.

Csak három hozzávaló:
- citromlé
- egy bögre víz
- egy kevés vagy néhány nagyobb szem himalájai kristálysó

Keverjük össze ezeket, és ezt a vizet fogyasszuk el. Ez a csodálatos orvosság hidratál, fenntartja az elektrolit egyensúlyt a testben és megszünteti a migrénes tüneteket.

Érdemes lehet elmentened ezt a receptet későbbre, ha újra visszatérne a migréned, fejfájásod!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hajfestés kávéval
  2020-10-12 21:19:41, hétfő
 
  A brit tudósok bizonyítékokat találtak arra, hogy a hajfestékben található anyagok rákot okozhatnak. Az emlőrákos betegeknél, 87 100 esetben sikerült ezt bebizonyítani. A petefészekrák kockázatát pedig 70%-kal képesek növelni a hajfestékek- állítják a kutatók.
A haj festése egyrészt divat, másrészt szépség kérdése, sok esetben ugyanis mondhatjuk, hogy előnyösebb a festett haj. Vannak olyan módszerek, amelyek természetes úton képesek színezni a hajat, bárnem tartanak túl sokáig, viszont nemkárosak sem a hajra, sem az egészségre. A National Cancer Institute szerint több, mint 5000 különböző kémiai anyag található a hajfestékben, amelyek közül sok elismert rákkeltő.

A kávé egyik meglepő felhasználását ismerhetjük most meg, képes ugyanis színezni a hajat, mármint azok számára, akik a sötét színű haj kedvelői. Csillogóvá varázsolja a hajat és serkenti a haj növekedését is. Ez utóbbit a The International Journal of Dermatology 2007 januárjában végzett kísérlete igazolja is.

Íme a recept!
Készítsünk egy jó erős eszpresszó kávét. Ha nem organikus kávét választunk, akkor néhány nem természetes anyaggal szembe kell néznünk. Kókuszolajhoz vagy a szokásos hajkondicionálónkhoz keverjünk 2 csésze főzött kávét és 2 evőkanál kávézaccot, majd végül egy pohár hideg kávét. Keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel a száraz hajra és hagyjuk hatni egy órán át. A haj csokoládé színt kap majd, az eredeti hajszíntől függően változik az árnyalata.

Egyszerű kávés öblítés
Elsősorban meg kell mosni a szokásos módon a hajat,majd öntsük le frissen főzött, kissé langyos kávéval, hagyjuk így 20 percen át, majd mossuk le a hajunkat almaecetes vízzel. Ez segít lezárni a színét. Ez az öblítős módszer azok számára ajánlott, akik csupán egy nagyon kevés árnyalattal szeretnének sötétebb hajat vagy csak az ősz hajszálakat szeretnék eltüntetni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hajhullás ellen
  2020-10-12 21:14:26, hétfő
 
  Íme egy érdekes természetes recept, amely segít megelőzni, illetve megszüntetni a hajhullást. Ráadásul csak két összetevő kell hozzá.

Magas kálium, természetes olaj, szénhidrát, és vitamin tartalmának köszönhetően a banán puhítja a hajat, és megóvja természetes rugalmasságát, így megelőzi a haj töredezését. Könnyen kezelhetővé és fényessé varázsolja a hajat, segíti a gyorsabb növekedését, és megszünteti a korpásodást, hajhullást. A banános hajpakolás is azonnali változást okoz.

Banános pakolás 1.
Hozzávalók:
1 banán
3 evőkanál mandula olaj

Elkészítés:
Hámozd meg a banánt, villával törd össze, majd add hozzá a mandula olajat. Alaposan keverd el, majd pakolásként alkalmazd a fejbőrödre.

Masszírozd bele a pakolást alaposan a fejbőrödbe, majd tegyél rá száraz törülközőt és hagyd rajta 30 perci. Ezután öblítsd le a hajadat.
Ez a maszk minden típusú hajhoz ajánlott.

Banános pakolás 2.
Hozzávalók:
1 banán
3 evőkanál joghurt

Elkészítés:
Hajhullás kezelésére keverj össze egy pépesített banánt joghurttal, kend fejbőrére, hagyja hatni törülköző alatt 20-30 percig, majd öblítsd le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Gyömbér gyógyhatásairól
  2020-10-12 21:06:03, hétfő
 
 



Miért lesz hálás a szervezetünk, ha rendszeresen fogyasztunk gyömbért?

Régebben csak ősszel és télen, a megfázásos időszakban fogyasztottam gyömbért, de ma már nyáron is rendszeresen adagolok belőle a hűsítő italaimba. Hogy miért? Egyetlen szóval meg tudom magyarázni: egészséges. Igaz, hogy kissé csípős az ízvilága, de rendkívül sok haszna van az egészségünkre nézve.

A gyömbér sokféle tápanyagot tartalmaz, nagy mennyiségben található benne B6- és C-vitamin, illetve magnézium, kálium, réz és mangán. Mivel víz- és rosttartalma kiemelkedő, segít fenntartani a bélrendszer egészségét, és még a fogyást is támogatja.

További előnyei közé tartozik, hogy alacsony a kalóriatartalma, emellett fitokémiai anyagokat is tartalmaz, melyek nagyon hasznosak a szervezetünk számára. De polifenolok is megtalálhatók benne, melyek az oxidatív stresszel szemben jelentenek komoly védelmet.

Számtalan tanulmány számolt már be arról, hogy a gyömbér rákellenes hatásokkal is bír. Hozzájárul a gyomor és a bélrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, hiszen megakadályozhatja a ráksejtek létrejöttét a gyomorban és a béltraktusban, sőt akár még a pusztulásukat is előidézheti.

A gyömbérnek mindezek mellett kiemelkedő a fájdalomcsillapító hatása. Nem csupán a migrénes fejfájást képes megszüntetni, hanem a menstruációs görcsöket is csillapíthatja. A gyömbér gyulladásgátló hatással is rendelkezik, s mint ilyen, nagyon hatékony az ízületi és izomfájdalom csillapításában. Hiszen ha megszűnik a gyulladás, akkor a fájdalom is eltűnik.

A gyömbért az emésztési zavarok doktorának is nevezik. Indiában már évszázadok óta alkalmazzák émelygés ellen, de különféle emésztési problémákat is orvosolnak a segítségével. A gyömbér bél- és gyomorvédő szerepét a növényben található gingerol nevű polifenol adja.

Ez a gyógynövény antivirális, azaz vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon hatékony megfázás és hányás esetén, hiszen eredményesen pusztítja el azokat a vírusokat, amelyek ezeket a betegségeket okozzák. A gyömbér megakadályozza a vírusok elszaporodását, így influenzaszezonban mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Meglepő: a sírás jó hatásai
  2020-10-12 20:52:24, hétfő
 
  Miért és hogyan tesz jót a sírás a szervezettel?
Nem csak a nehézségek feldolgozásában segít.
Bár a sírásra legtöbben negatív dologként tekintenek, valójában hasznos dolog.

Ha az ember azt látja, hogy valaki itatja az egereket, szinte automatikusan vigasztalni kezdi. Sokan visszatartják könnyeiket, mert a gyengeség jelének tartják azokat. A sírást gyakran önkéntelenül is negatív dologként értékeljük.

Pedig tudományos szemmel nézve egyáltalán nem rossz, sőt számos jótékony hatással bír, amit különböző tanulmányok igazoltak.Nyugtató hatása vanAzokban a helyzetekben, amikor elszakad a cérna, a sírás egyfajta természet adta nyugtatóként működik. Csökkenti a feszültséget és a stresszt, illetve segít abban, hogy az ember kordában tarthassa érzelmeit, és képessé váljon tudatosabban kezelni a helyzetet.

Egy angol, horvát és holland egyetemi kutatók végezte vizsgálat szerint a beépített önnyugtató mechanizmus úgy működik, hogy a sírás aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, mely pedig segíti visszanyerni az ember higgadtságát.

Fájdalomcsillapítóként is hat:
A sírás nemcsak azért hasznos, mert segíthet lelkileg helyrerázódni: a testi kellemetlenségeken is segít. Közben ugyanis az említett kutatók vizsgálatai szerint megemelkedik az oxitocin- és endorfin-, vagyis boldogsághormon-szint, melyek természetes fájdalomcsillapítóként működnek.

Empátiát vált ki:
Érdekes, de a sírás kedvező hatásai ezzel még mindig nem értek véget. Mint ezt több brit egyetem szakértőinek közös kutatása alátámasztotta, az egyfajta biológiai vészvillogóként is működik, mely jelzést küld az ember környezetében tartózkodók felé. Kivívja empátiájukat, és segítségnyújtásra, támogatásra ösztönzi őket.

A japánok sírókurzusokat tartanak:
Jótékonyságában a japánok is szentül hisznek: úgy tartják, heti egy alapos sírás, tekintettel a bizonyított pozitív hatásaira, segít elviselni a mindennapok nehézségeit, leküzdeni a stresszt, és kiegyensúlyozottabban élni az életet.Olyannyira bíznak ebben, hogy még fizetnek is azért, hogy valaki hétről hétre megríkassa őket. Érdekes, hogy ebben is mennyire megmutatkozik a nép fegyelmezettsége: még a gőz kiengedését is szabályozott keretek közé helyezik.

Hidefumi Yoshida az egyik olyan vállalkozó, aki sírókurzusokat tart: óráin megható filmrészletekkel és érzelmes levelek felolvasásával érik el, hogy az oda látogatók elsírják magukat, ezáltal pedig megtisztuljanak a felhalmozódott stressztől. A ruikatsu nevű eljárás során szándékosan aktivizálják a paraszimpatikus idegrendszert, hogy az tehesse a dolgát, és nyugalmat teremtsen a résztvevők lelkében.

Yoshida szerint, bár a mai világ sok szempontból kényelmesebb és gazdagabb, mint a régi, az emberek sokkal idegesebbek: úgynevezett stressztársadalom alakult ki. Sokan küzdenek a feszültséggel és a belőle fakadó mentális betegségekkel nap mint nap, és a ruikatsu tökéletes mód a nyomás csökkentésére.Bár elsőre furcsának hathat a japán sírókurzus, voltaképpen mindaz, ami az órák keretében történik, tudományos alapokon nyugszik. Mindenesetre, mi, akik nem látogatjuk Yoshida kurzusát, annyit mindenképpen tanulhatunk tőlük, hogy bátran engedjük ki a könnyeinket, ha azok kikívánkoznak: utána jobb lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A cukorbetegség megelőzéséről
  2020-10-12 20:44:07, hétfő
 
  Évente egyre többen szenvednek cukorbetegségben. Sokan tisztában vannak ugyan azzal, hogy milyen kockázati tényezői vannak ennek a komoly betegségnek, mégis minden évben sok új esetet diagnosztizálnak. A cikkben leírjuk, hogyan lehet megelőzni, és mit tehetünk, hogy ne alakuljon ki magas vércukorszint.

A stressz csökkentése kulcsfontosságú a megelőzésben, mint ahogy a legtöbb betegség esetében is. A 2-es típusú diabétesz krónikus betegség, melynek kialakulásában több tényező is szerepet játszhat, úgy mint a táplálkozásunk, az életmódunk, de a stressz is. Amennyiben stressz ér bennünket a nap folyamán, jelentősen megemelkedik a vércukorszintünk, és ha ez az állapot tartóssá válik, sajnos megnő a cukorbetegség kialakulásának az esélye.

A helyes táplálkozás is nagyon lényeges. Az egyik legegészségesebb diéta a mediterrán étrend, hiszen ez olyan összetevőket tartalmaz, melyek nagyszerűen szabályozzák a vércukorszintet. Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy azoknál az embereknél, akik a mediterrán étrend szerint étkeztek, mintegy 80 százalékkal csökkent a cukorbetegség kialakulásának a kockázata.

Az elhízás nagyon sok veszélyt hordoz magában, hiszen jelentősen megnövelheti többek között a cukorbetegség kialakulását. De sokat tehetünk ez ellen, hiszen ha rendszeresen mozgunk, kisebb eséllyel hízunk el. Aktív életet kell tehát élnünk, és így nemcsak a cukorbetegséget, hanem számos más komoly betegséget is megúszhatunk. Válasszunk kedvünk szerint a sportok közül, előnyös lehet akár a futás, a gyaloglás, az úszás, de a kerékpározás is, hogy nagyobb eséllyel elkerülhessük a 2-es típusú cukorbetegséget. Ez az életforma még a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a stroke kialakulásának az esélyét is csökkenti.

A hidratációra is fordítsunk gondot. Amennyiben elegendő folyadékot fogyasztunk naponta, úgy csökkenhet a magas vércukorszint, ami segít megőrizni az egészségünket.

Még a fogaink állapota is befolyásolja, hogy megbetegszünk-e vagy sem. A nem megfelelő szájhigiénia, a szuvas fogak és az ínysorvadás is hozzájárulhat ahhoz, hogy kialakul-e krónikus betegség. Amennyiben valakinek problémái vannak a fogaival, úgy nagyobb az esélye akár a szívbetegség, akár a cukorbetegség kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1256
  • e Hónap: 14247
  • e Év: 190122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.