Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Megérkezett az első hó Kékestetőre 10.14
  2020-10-14 13:20:47, szerda
 
  Csapatunk útra kelt, havat talált, a látvány magáért beszél. Képek és videók a helyszínről.

Időkép oldal Link
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása
  2020-10-14 13:18:33, szerda
 
  Ez a megható vallomás világosan mutatja, hogy az argentin pápa mily közel áll híveihez, és pápa létére is néha nagyon is konkrét gondjai vannak. Ferenc pápa ma, március 27-én este 6 órakor kezdődő imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesíti a híveket a római Szent Péter-bazilika előtti térről.

Katolikus ma oldalon Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú 10.14
  2020-10-14 12:58:55, szerda
 
  ...... ........... ..............


- Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
Szent I. Kallixtusz (latinosan: Callixtus/Callistus), (2. század - 222. október 14.) a 16. pápa Szent Péter örökén. 217-től viselte ezt a címet egészen haláláig. Az ő uralkodásának kezdetén lépett fel a történelem első ellenpápája, Hippolütosz.
Vértanúsága:
A császári támogatás végül oda vezetett, hogy Róma egyik külvárosában, a Trasteverén építhette fel legendás bazilikáját, a Santa Maria-t, amelynek utóda ma is áll. A legendák szerint a bazilika központjában volt egy kút is, amelybe 222-ben római katonák belefojtották Kallixtuszt. Ennek a hagyománynak valószínűleg nincsen alapja.

- Katolikus oldal Link

- Jeles napok Link

- Novai plébánia Link

- Látogatás a római Kallixtusz-katakombában Link

- Karima oldalon: Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú Péter utódja volt 217 és 222 között
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Életre kelt ikonok Debrecenben
  2020-10-14 12:46:03, szerda
 
  ...... ........


A Néprajzi Múzeum és a Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény Életre kelt ikonok címmel nyitott közös kiállítást október 12-én a debreceni Metropóliai Hivatal kiállítótermében, válogatást mutatva be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült görögkatolikus kiállítás restaurált tárgyaiból.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Útravaló – 2020. október 14
  2020-10-14 12:42:55, szerda
 
  Mai két igehelyünk bőséges anyagot kínál a lelkiismeret-vizsgálatra és komoly iránymutatást ad a mindennapokhoz. Test és lélek harmonikus egysége könnyen fel tud borulni, és ilyenkor csak a Szentlélek képes rendet tenni az életünkben. Ajándékai szívünk legmélyebb vágyai, és mégis milyen nehezen tud működni az életünkben, mert az anyagiasság megfertőz minket, nehezen látunk túl a látható világon, és figyelünk a láthatatlanra, Isten és a lélek világára. Ugyanakkor ne áltassuk magunkat, ezek nem csak úgy lesznek az életünkben, nem csak úgy megtörténik, hogy a Szentlélek működni kezd bennünk. ,,Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket, szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt." Kemény szavak, melyek bizonyítják: van még feladatunk.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
28. évközi hét szerda 10.14
  2020-10-14 12:41:10, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Akik Krisztushoz tartoznak, a Szentlélek indításai szerint élnek: megtagadják érte magukat.
Testvéreim!
Vezessen benneteket a (Szent)lélek, akkor nem vagytok alávetve a (mózesi) törvénynek.
A test cselekedetei nyilvánvalóak: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Mint már előbb mondtam, most ismét kijelentem: Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény. Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően.
Ez az Isten igéje. Gal 5,18-25

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus elítéli a hamis, farizeusi lelkületet.
Egy farizeus lakomáján így beszélt Jézus az asztalnál ülőkhöz:
,,Jaj, nektek, farizeusok! Tizedet adtok mentából, rutából és minden apró veteményből, de elhanyagoljátok az igazságosságot és az Isten szeretetét. Ezt meg kell tenni, azt meg nem szabad elhagyni!
Jaj, nektek, farizeusok! Szeretitek a fő helyeket a zsinagógában, és a köszöntéseket a nyilvános tereken.
Jaj, nektek! Olyanok vagytok, mint azok a sírok, amelyeket kívülről nem lehet észrevenni. Az emberek fölöttük járnak - anélkül, hogy tudnák."
Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett: ,,Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol." Ő azonban így folytatta: ,,Jaj, nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen terheket raktok az emberekre, ti magatok azonban még egy ujjal sem segítetek azokat a terheket hordozni."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,42-46
...... .............



Imádság
Mennyei Atyám! Kifejezem hálámat, hogy meghívtál szolgálatodra. Egyetlen jutalomért, az örök üdvösségért fáradozok, s tudom, hogy ennek elnyeréséért érdemes mindent megtennem. Elismerem, hogy bűnös vagyok, aki a te kegyelmeddel mégis felemelkedhetek elesettségemből. Légy hozzám irgalmas! Légy hozzám nagylelkű! Légy velem megbocsátó!

Elmélkedés
Jézus szánalommal és értetlenséggel beszél a farizeusokról, akiknek az volna a feladata, hogy Isten törvényeinek útján vezessék az embereket, de helytelen törvényértelmezéseikkel tulajdonképpen akadályokat építenek erre az útra. Az írástudók egész életüket a mózesi törvények tanulmányozására szentelték. Jogi szakértőknek és vallási tekintélynek tartották magukat. Elfogadható volna ez, ha komoly vallási lelkületről tanúskodna viselkedésük. Jézus számára nevetséges és felesleges cselekedet, ha valaki a legkisebb mennyiségű fűszernövényből is meg akarja fizetni a tizedet, miközben ennél lényegesebb törvényi kötelezettségéről vagy az irgalmasság gyakorlásáról megfeledkezik.
A törvények alapja az igazságosság és a szeretet. Az igazságosság, amely meghatározza embertársainkhoz fűződő kapcsolatunkat, valamint a szeretet, amelyet tanúsítanunk kell Isten iránt, aki előbb szeretett minket, és mi viszonozzuk szeretetét. Ne szalasszuk el a lehetőséget a testvéri szeretet kimutatásában, mert ennek elmulasztása bűnnek minősül.
A vallási életben mindig megvan az a kísértés, hogy megelégedjünk bizonyos külső cselekedetekkel. Ez a kísértés nehezen észrevehető és nem könnyű ellene küzdeni. A vallásosság hamar kiüresedik, elveszíti lelki tartalmát, ha valaki csak a törvényi előírások megtartására törekszik, mert ilyenkor a kötelességteljesítés szintjére csökken nála a vallásgyakorlat. A törvények mögött mindig Isten akaratát keressük!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Pandémia legfrissebb adata 10.14
  2020-10-14 12:34:35, szerda
 
  Magyarországon 920 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 27 beteg.
Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő
Megyékre elosztva
...... ............



- Zalai hírlap: 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ebből 20 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), . Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 44%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. 1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.


Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog!
 
 
0 komment , kategória:  Járványok ismertetése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.