Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Már sírja
  2020-10-15 20:39:17, csütörtök
 
  Már sírja

Már sírja horpadt kis halom,
emléke ernyedt fájdalom,
fejfája záporvert, fehér,
nem ismer senki rá, csak én.

Jó volt, elég volt, mint kenyér,
egész szívével volt enyém,
féltő szerelme, mint az ár
ölelt át sorsom alkonyán.

Már messze, messze, messze van,
a csillagok közt száll szavam,
szárnyára ül nagy, éji csend,
de én tudom, hogy arra ment.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csak egy könnycsepp
  2020-10-15 20:24:29, csütörtök
 
  Csak egy könnycsepp

- Anyám emlékére
a palotai temetőben -

És semmi több és semmi más,
csak ez az illatáradás,
csak e fürtöket lengető
akácos itt és szemben - ő.

Csak egy szép emlék, tűnt csoda,
csak egy akácos mosolya,
csak egy elsüllyedt kis tanya,
csak egy porrá lett szív: Anya.

Csak ennyi már, csak ennyi még,
s köröskörül a kékes ég,
mely illatot, fényt permetez.
Csak egy könnycsepp, mely pára lesz.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten felhasználja az összetörteket
  2020-10-15 19:25:41, csütörtök
 
  ,,Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és bűnbánó szívet, Istenem, nem veted meg!" (Zsolt 51,19)

Azok az emberek szereznek legtöbbször dicsőséget Istennek, akik teljesen összetörtek, mert az általa elfogadható áldozat a ,,töredelmes és bűnbánó szív". Amikor Jákób természetes ereje összetört, vagyis amikor ,,csípőjének a forgócsontja kiment a helyéből" (1Móz 32,25) Penúélnél, akkor jött el az az időpont, amikor Isten felruházhatta őt lelki hatalommal. Amikor Mózes megütötte a Hóreb sziklájának felszínét, akkor ,,víz [jött] ki belőle, hogy ihasson a nép" (2Móz 17,6).
Csak amikor Gedeon háromszáz harcosa, a különösen kiválasztott katonák ,,megfújták a kürtöket és összetörték a cserépkorsókat a kezükben" (Bír 7,19) - ami szimbolizálta az összetörtséget az életükben, hogy a rejtett fáklyafény világítson -, akkor szakadt rémület ellenségeire. Egyszer egy szegény özvegy leszakította a pecsétet az egyetlen megmaradt olajoskorsójáról, és kezdte önteni annak tartalmát, amit Isten csodálatos módon megsokasított, hogy kifizethesse adósságait, és ezáltal ellássa őt önfenntartási lehetőséggel. (Lásd: 2Kir 4,17)
Amikor Eszter kockáztatta az életét, és megtörte a pogány királyi udvar szigorú törvényeit, kegyelmet talált népének megszabadítására a halálból. (Lásd: Eszt 4,16) Egyszer Jézus ,,vette az öt kenyeret és a két halat" (Lk 9,16), hogy megsokasítsa azokat ötezer ember megvendégelésére. A kenyerek megtörésének a folyamata által történt meg a csoda. Mária összetörte gyönyörű ,,alabástromszelencéjét" (Mt 26,7), megsemmisítve jövőbeli használatát és értékét, hogy a csodálatos illat betöltse a házat. Amikor Jézus engedte, hogy drága testét összeroncsolják a tövisek, a szegek és a dárda, akkor az Ő belső élete úgy ömlött ki, mint kristálytiszta vízfolyam a szomjas bűnösöknek, hogy igyanak és aztán éljenek.
Amíg a gabona gyönyörű magvát el nem temetjük, és azt szét nem töri a talaj a HALÁL által, addig nem hajt ki, és nem hoz létre száz meg száz más magot. Ugyanígy volt mindig évszázadokon át a növények, emberek és minden szellemi élet történetében - Isten FELHASZNÁLJA AZ ÖSSZETÖRTEKET.
Akiket már megragadott a Szentlélek hatalma és felhasznált Isten az Ő dicsőségére, azok összetörtek anyagilag, összetörtek önakaratukban, összetörtek saját ambícióikban, összetörtek vágyaikban, összetörtek egészségükben. Igen, Isten használja azokat, akiket megvet a világ, és akik teljesen reményteleneknek és segélyteleneknek tűnnek, mint ahogy Ézsaiás mondta: ,,...még a sánták is zsákmányt szereznek." (Ézs 33,23).

Törd össze szívem, mint ugarföldet,
Mit felszántanak a gabonának,
Bontsd szét, mint bimbót a zöld levélnek,
Meg az aranyszirmok csodájának.
Áldom Őt, a Fényt életem egén,
Törjön szét az alabástromedény!

Törd össze szívem: törd, győzelmes Isten,
Hogy bennem béke forrása fakadjon,
Életem fáján gyümölcs teremjen,
És legyen áldás a szolgálatom.
Viruljon síromon az élet virága,
Hangozzék madárdal, hozsánna, hozsánna!

Thomas Toke Bunch

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A nagy parancsolat
  2020-10-15 07:29:30, csütörtök
 
  A nagy parancsolat
(A szeretet parancsolata)

,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. ...Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Mt 22,37.39)

Azt szokták mondani, hogy a szeretet parancsolata a törvény summája. Ez félrevezető lehet. Ha valaki a ,,summa" szón olyan rövid mondást ért, mely megragadja a lényeget, de mellőzi a részleteket, akkor nem szabad azt mondanunk, hogy a szeretet parancsolata summa. Csak olyan értelemben a törvény summája, ahogy a tenger az összes folyónak a summája. A szeretetre felszólító parancs szélesebb területet ölel fel, mint az összes parancs.
Az emberi kötelességek ,,végösszege" ez. Isten nem többet és nem kevesebbet kíván, mint azt, hogy szeressük őt mindenek felett, és szeressük felebarátunkat, mint magunkat. Ha holnaptól kezdve minden ember elkezdené szeretni Istent mindenek felett, és szeretni a felebarátját úgy, ahogy most önmagukat szeretik, akkor hamarosan egy új világban élnénk: Isten országa (királysága) jönne el.
Szeretnünk kell Istent szellemi képességeinkkel, akaratunkkal és érzelmeinkkel. Egész valónkkal kell szeretnünk őt. Lehetetlen elmagyarázni, hogy mit jelent ez. Tanulmányoznunk kell az Istent szeretők életét, ahogy megismerjük őket a Bibliában. Különösen is Jézus élete és tettei tanítanak meg minket arra, hogy mit jelent Istent szeretni.
És szeretnünk kell felebarátainkat, mint magunkat. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy kell törődnünk azokkal, akiket Isten utunkba hoz, mint ahogy magunkkal törődünk.
Ez a két parancsolat összefügg egymással. A második ,,hasonló" az elsőhöz. Ezzel azt mondjuk, hogy amikor az Istennel való kapcsolatunk jó, akkor a felebarátunkkal való kapcsolatunk is jó lesz. Ha azonban nem tudjuk szeretni felebarátunkat, akkor nem szeretjük Istent sem, mivel a második ,,hasonló" az elsőhöz.
Isten szeretetet parancsol. Nemcsak ezt mondja: ,,Járj templomba, és végezd el munkádat. Légy becsületes, tiszta és igazmondó." Ő azt mondja, hogy szeretnünk kell. És senki sem szerethet egyszerűen csak úgy, hogy eltökéli azt magában. Önfegyelemmel elérhetjük, hogy sok rossz dologtól tartózkodni fogunk. De önfegyelemmel nem tudjuk megtenni az egyetlen szükséges dolgot, ti. azt, hogy szeressünk.
Csak akkor szerethetünk, ha Jézus Lelke irányítja életünket.

Napi gondolat
Több szeretetre van szükséged! Fogalmazz meg egy imát ezzel kapcsolatban, kérve, hogy a Szentlélek egyre inkább irányítsa életedet.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 791
  • e Hét: 1995
  • e Hónap: 12406
  • e Év: 131498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.