Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szomorúság
  2020-10-16 18:29:59, péntek
 
  ,,Félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdőteret!" (Zsid 12,1)

Vannak bizonyos dolgok, amik nem válnak bűnné önmagukban, de hajlamosak minket megterhelni, vagy elterelik a figyelmünket, és botránykövekké válnak keresztyén növekedésünk útján. Ezek között a legrosszabb a reménytelenség és segélytelenség érzete. A megterhelt szív valóban nagy súly, ami megterhel minket szentségünkben és hasznosságunkban.
Izráel fiainak kudarca az Ígéret Földjére való belépésnél az ő panaszkodásukkal kezdődött, vagy ahogy az Ige mondja: ,,Izráel fiai zúgolódtak" (4Móz 14,2). Ez talán azzal kezdődött, hogy enyhén panaszkodni vágytak és elégedetlenkedni, de megengedték ennek folytatódását, amíg kibontakozott, és teljes lázadássá meg romlássá érett.
Soha ne engedjük meg magunknak azt a szabadságot, hogy kétségbe vonjuk Istent vagy az Ő örökkévaló szeretetét és hűségét irántunk bármiben. Eltökélhetjük magunkat arra, hogy ellenállunk a kételynek, ahogy ellenállunk bármilyen más bűnnek. Aztán, amint szilárdan állunk, elutasítjuk a kételkedést, a Szentlélek segítségünkre jön, megadva nekünk az Istenben való hitet, és megkoronáz minket győzelemmel.
Nagyon könnyű beleesni a kételkedés, aggodalom és töprengés szokásába, mintha Isten elfeledkezett volna rólunk, és azt gondoljuk, hogy már elegünk van ebből, és reményeink kudarcba végződnek. Utasítsuk vissza az elkeseredést és boldogtalanságot! Tekintsük azt ,,teljes örömnek" (Jak 1,2), ha nem is érzünk semmi boldogságot! Örvendezzünk hit által, határozott eltökéltséggel és egyszerűen azt igaznak tekintve, és rájövünk, hogy Isten azt valóságossá teszi nekünk.
Az ördögnek van két nagyon ravasz trükkje. Az első az, hogy arra kísért, hogy legyünk elkeseredettek, mert aztán vereséget szenvedünk, és nem leszünk képesek másoknak szolgálni, legalább is egy ideig. A másik az, hogy kísért minket a kétkedés terén, ezáltal megszakad hitkapcsolatunk, ami egyesít minket az Atyával. Ezért vigyázzunk! Ne essünk csapdába egyik módon sem! (G. E. M.)
Szeretem gyakorolni a boldogság lelkületét! Újrahangolja a szívem, és olyan tökéletesen őrzi, hogy a Sátán fél megérinteni. Lelkem akkordjai annyira rezonálnak és megtelnek mennyei elektromossággal, hogy az ördög leveszi gonosz ujjait rólam, és máshova megy! A Sátán minden módon be akar avatkozni az életembe, amikor szívem tele van boldogsággal és a Szentlélek örömével.
Az a tervem egyszerűen, hogy kerüljem a szomorúság lelkületét, ahogy természetesen kerülöm a Sátánt, de sajnos ez nem mindig sikerül. Mint maga az ördög, a szomorúság is szembe jön velem, miközben a hasznosság országútján haladok. Ez szemtől szembe velem marad, amíg a szegény lelkem megszomorodik! Lényegében a szomorúság mindent színtelenné tesz körülöttem, és értelmi paralízist okoz. Semmi nem vonzó rám nézve, a jövő kilátásai elhomályosodnak a sötétségben, és lelkem minden vágyakozását és erejét elveszíti.
Egy idősebb hívő egyszer ezt mondta: ,,A hitünkben levő vidámság olyan szolgálati cselekvés, amellyel örömmel végezzük munkánkat, és sohasem haladunk előre olyan rohamosan a lelki elhívatásunkban, mint amikor a boldogság szárnyai visznek előre. A szomorúság azonban lenyisszantja azokat a szárnyakat, vagy egy másik analógiát használva, azt okozza, hogy a kerekek leessenek szolgálatunk kocsijáról. Kocsink ezáltal olyanná válik, mint az egyiptomiaké a Vörös-tengernél, nehezen vontathatók tengelyükön, és lelassul haladásuk."

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A rendkívüli felszólítás
  2020-10-16 07:23:48, péntek
 
  A rendkívüli felszólítás

,,Ha tökéletes akarsz lenni, menj el, add el minden vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben, aztán jöjj, és kövess engem." (Mt 19,21)

Ha keresztyén nevelésben volt részed, akkor gyakran hallottad a gazdag ifjú történetét, aki Jézushoz ment. Ez valójában egy nyugtalanító történet olyan valaki számára, aki némileg hozzászokott az e világi kényelemhez. Csak egy mód volt arra, hogy ez a fiatalember megmutassa Jézus iránti szeretetét, nevezetesen az, ha minden egyebet felad.
Tanítóink és igehirdetőink azonban kissé megnyugtattak minket. Valahányszor elmondták nekünk ezt a történetet hozzátették: ,,Ez nem azt jelenti, hogy mindent fel kell adnod, ha követni akarod Jézust. A lényeg az, hogy a szíved ne tapadjon hozzá a vagyonodhoz."
Mérhetetlenül megkönnyebbültünk. Követhettük nyugodtan Jézust, s a takarékbetétkönyvünk is biztonságban volt. Csakhogy ez - természetesen - az önbecsapás egyik formája, hisz az egyetlen módja annak, hogy valaha is megtudd, a szíved hozzátapadt-e a vagyonodhoz, nyilván az, ha lemondasz róla.
Tanítóink és igehirdetőink hivatásuknak érzik, hogy biztosítsanak minket afelől, az élet lehet nagyon szokványos, még akkor is, ha odaszenteljük magunkat Isten akaratának cselekvésére. Az evangélium rendkívüli felszólításai ellenére is sikerül nekik bennünket megnyugodva hazaküldeni. Szó ami szó, biztos lehetsz abban, hogy sok igehirdető nem hiszi el a saját prédikációit. Elképednének, ha az emberek hétfőn csakugyan elkezdenék megtenni azt, amit vasárnap a prédikációban hallottak.
Senkinek sincs joga bárki másnak azt mondani, hogy Isten nem követel nagyon sokat. És a kételkedés magvát sem szabad elvetnünk semmiképpen sem a tekintetben, hogy Isten rendkívüli mértékben szokott adni.
A gazdag ifjú történetének folytatása van. Jézus, Péter kérdésére felelve szólt a bőkezűségről, amellyel Isten ,,százannyit" ad, ráadásul ,,örök életet", mindenkinek, aki lemond kincseiről Jézus kedvéért (a 29.v. a Károli ford. szerint).
Hallgassunk Jézusra. Meg lehet benne bízni. Ezért tegyük meg azt, amit parancsol, és számítsunk ígéreteire. De nem szabad a Bibliát és Isten akaratát a ,,szokványos keresztyénség" méretére megrövidítenünk.

Napi gondolat
Hogy lehetünk nyitottabbak bármiféle olyan ,,rendkívüli felszólításra", melyet Isten intézhet hozzánk?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 12263
  • e Év: 131355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.