Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A disznózsír jót tesz a szívnek
  2020-10-17 23:43:03, szombat
 
 


A disznózsír jót tesz a szívnek, de most még valami döbbenetes is kiderült róla

A nyolcvanas években az állati eredetű zsírokat erősen kritizálták a tudósok, sajnos kiderült, hogy ez elsősorban az étolaj gyártók által finanszírozott kutatások miatt volt, egyszerű üzleti érdekből csapták be az embereket.

Mára elismerték, hogy a zsírnak számtalan pozitív egészségügyi hatása van és most bármennyire furcsán hangzik is, de a disznózsír az egyik legegészségesebb étel. A zsír szinte minden konyhában ott van, akkor is, ha olajjal sütnek az emberek, azért egy disznósült alá mindenki zsírt tesz, nem étolajat. Igazából azonban krumplisütéshez vagy rántás alá is ezt kellene használni.
A zsír bödönben jól tárolható, főzéshez is használható, de még a sütemények elkészítéséhez is finom lehet, bár sokaknak szokatlan. Sokan azt gondolják, hogy nem tesz jót az egészségnek, a táplálkozás szakértői szerint azonban a disznózsírnak csak pozitív egészségügyi hatásai vannak!

A zsír remek hatásai:
Az olívaolajat követve a második legegészségesebb zsír, mivel telítetlen zsírsavakból áll.
A disznózsír olajsav tartalmával enyhíti a depressziót, vagy annak kialakulását megelőzi.
D vitamin forrásnak is jó.
Egyensúlyban tartja a hormonháztartást és támogatja a pajzsmirigy egészségesen működését.
Ami legmegepőbb, hogy míg az étolaj az egyik legrákkeltőbb élelmiszer, a zsírban megtalálható anyagok csökkentik a rák kialakulásának az esélyét, főleg a mellrák kifejlődésének esélyét csökkenthetik.
A koleszterinszintet is alacsonyan tartja, védi az ereket.
Forrás: Tudásfája


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
ám egy olyan - járványhelyzet tekintetében rendhagyó
  2020-10-17 22:00:10, szombat
 
 


Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Elnézését kérem, ha levelemmel zavarom, ám egy olyan - járványhelyzet tekintetében rendhagyó - előadásra hívom fel figyelmét, mely XXX lakosságának hiteles tájékoztatásában fontos lehet! A hírek közötti eligazodásban nagy segítség lehet Dr. Szlávik János, infektológus főorvos, az Operatív Törzs tagjának előadása!“
Így kezdődik az az "R. Kárpáti Péter és csapata" aláírással elküldött levél, amivel az utóbbi időben több magyar település első emberét keresték meg.

Egy Pest megyei polgármester a 444-nek elmesélte: miután megkapta a levelet, érdekesnek találta a lehetőséget, hogy személyesen a védekezés egyik arca, az Operatív Törzs tagja, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa tájékoztassa a járványról a települése lakosságát, így megkérte a művelődési ház vezetőjét, hogy szervezzék le a dolgot.

Ami, mint az a kiajánló levélből már kiderült, egy hatvanperces program:

“Minden, amit a Covid 19 vírusról tudni lehet. A legfrissebb információkkal, kutatási tapasztalatokkal, eredményekkel. A védekezés fontosságáról. Az egyórás előadáson a vezető infektológus főorvost a közönség is kérdezheti!"

A polgármester akkor lepődött csak meg, amikor megtudta a részleteket: Szlávik egyórás előadása, a Barátok Közt egykori színésze, R. Kárpáti Péter műsorvezetésével ugyanis 290 ezer forint plusz áfába, vagyis 368 ezer 300 forintba kerül. Ezt persze nyilvánvalóan nem mind Szlávik kapja meg.

A produkció leegyeztetése közben kiderült, hogy Szláviknak november elejéig betelt a koncertnaptára, de az előadást szervező RebekArt nevű cég képviselőjének erre is volt megoldásai javaslata:

ha a megrendelő település korábban szeretne vírusügyi előadást, akkor ugyanebben a témában, ugyanakkora összegért választhatja Győrfi Pált, a mentőszolgálat szóvivőjét, a vírus elleni állami védekezés fő reklámarcát,
vagy Papp Lajos szívsebész professzort.

Az egészet szervező céget, a RebekArtot R. Kárpáti lányáról, Kárpáti Rebeka színész-modellről nevezték el, azt ő alapította és évekig ő volt az ügyvezetője is.

Az ügynökség a legkülönbözőbb témákban szervez haknielőadásokat. A Rebekart arca egyértelműen R. Kárpáti Péter, a weboldalukon is ő mutatja be a céget.

A lapunknak nyilatkozó polgármestert meghökkentette, hogy egy, a vírus elleni védekezést irányító állami alkalmazott ilyen formában csinál pénzt belőle.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Az ellenségemnek sem kívánom
  2020-10-17 21:24:18, szombat
 
 



Az ellenségemnek sem kívánom azt az érzést, amikor rájössz, hogy vannak dolgok, amikre bizony nincs ráhatásod, illetve hogy el kell valakitől köszönnöd, miközben annyi mindent kellene még elmondanod neki - és ezalatt kétségbeesetten próbálsz pozitív maradni, és lelket önteni mind a másikba, mind saját magadba (...). Kikészülsz a tehetetlenségtől, de felcsapod a műmosolyt, és azt mondogatod, hogy minden rendben lesz.

Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  Csernus Imre  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8876 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 256
  • e Hét: 983
  • e Hónap: 7239
  • e Év: 66388
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.