Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Angyal énekét rögzítették, a világon először!
  2020-10-02 21:46:21, péntek
 
  Egy zenekar tagjai mesélnek teljes meggyőződéssel arról, hogy koncertjükön egy 3,5 méter magas Angyal énekelt vokált a szólóénekes mellett. Soha ilyen tisztán nem rögzítettek még “idegen" hangot a történelemben! Ez a történet nagyon érdekes, majd meglátod.
Jason Upton és zenekara Louisianában koncertezett (keresztény istentiszteleten egy főiskola auditóriumában), ahol az énekes teljesen eltelt a Szent Lélektől, de ez nála egyáltalán nem ritka. A zenekar egyik tagja, Michael meséli el az első videón a döbbenetes eseményt. Elmondása szerint, rutinszerűen ellenőrizni kezdte koncert előtt a hangberendezéseket, amikor felnézett a mennyezetre és egy ködszerű anyagot látott lebegni ott. Megkérdezte a ház karbantartóját erről, aki lerendezte annyival, hogy nincsenek csövek a mennyezeten, nem tudja mi lehet az. Ekkor Michael megrémülve elrejtőzött a keverőpult mögött. Elmondása szerint, annyira érezte Isten jelenlétét, hogy tudta, VALAMI VAN OTT. Majd egy számára idegen fiú ment oda hozzá - a közönség soraiból -, és nagy hangon kijelentette, hogy egy 3,5 méter magas Angyal áll közvetlenül az énekes mögött a színpadon, szárnyakkal!
Michael elmondása szerint, az Angyalt, csak a fiú látta. Míg a keverőpult mögött volt, a többiek a színpadon, és egyedül Jason énekelte azt a zsoltárt, amit a Szent Lélek közvetített neki, a közönség is csendben volt!
Az alábbi videóban (angolul) Michael magyarázza el, mi történt egész pontosan aznap, amikor énekesüket, Jasont eltöltötte a Szent Lélek és a zenekar valamennyi tagja hallotta az angyali hangot, és amelyet a berendezések is rögzítettek!

Cikk folytatása Link
Fly - Jason Upton and an Angel Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szentírás üzenete - 2020. október 1.
  2020-10-02 17:55:54, péntek
 
  Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Pio Atya és a pofonok: az Őrangyalod ott van, és néz téged
  2020-10-02 17:53:50, péntek
 
  Jean Derobert, egy francia pap 1934-ben született és 2013-ban hunyt el. Párizsban szentelték pappá 1962-ben, és a párizsi híres montmartre-i Sacré Coeur (Szentséges Szív) templom káplánja volt.
1955-ben Jean Derobert teológiahallgató volt egy római egyetemen, és annyit hallott már beszélni Pio Atyáról, hogy személyesen is látni kívánta. Pont október 2-án, a Szent Őrangyalok liturgikus ünnepén érkezett San Giovanni Rotondoba. A kifinomult francia szeminarista egyfajta megvetést érzett az egyszerű parasztok és zarándokok iránt, akiket a templomban látott. Reverendájának köszönhetően az első padokban sikerült helyet kapnia, és ezzel kapcsolatban ezt jegyezte fel: «A baloldali padszomszédom köhögött, köpködött és fújta az orrát».
A gyónás
A szeminarista bosszús és szemrehányó pillantást vetett erre az emberre, és legnagyobb ámulatára rájött, hogy maga Pio atya ül ott. A folyamatos köhécselés ellenére a szeretet érzése ébredt fel benne az öreg iránt, aki szemmel láthatóan nagyon szenvedett. Másnap, október 3-án reggel 7-kor, megint a reverendájának köszönhetően a gyóntatószéknél levő hosszú sorban az ötödik helyen állt. A fiatalember kicsit félt, mert hallotta, hogy a gyóntatószékben Pio atya olykor hangosan kiabált: “Hányszor?", “Miért tetted ezt?", máskor meg elküldte a gyónni szándékozót anélkül, hogy feloldozást adott volna neki.
Jean Derobert kissé ijedten lépett a gyóntatószékbe. Olyan jelenetben volt része, amely egész életére hatással volt. Meggyónta a bűneit, Pio atya pedig ezt mondta neki: «Valamit elfelejtettél. Két éve, azon a helyen...Miért tetted? Ezt és ezt csináltad, igaz?». «Azután a szent gyóntató elmagyarázta neki e tettének súlyosságát, amelyre a szeminarista soha sem gondolt volna.
“Nézd meg jól, ott van és gyönyörű"
Jean megkapta a feloldozást, miközben az Atya “elkezdett sírni és szenvedni", és könnyezve mondta: «Ez súlyos, nagyon súlyos!». Aztán a döntő pillanat következett. Egy különös kérdést szegezett neki: «Hiszel az őrangyalodban?». A szeminarista meglepődött és dadogva válaszolta: «Hát, hát, sosem láttam még!» Ezzel a kijelentésével kimutatta a kezdő teológus szkepticizmusát arról, hogy a katekizmus néhány elemét gyerekeknek való dolognak tartja. Még arra sem volt ideje, hogy a mennyei valóságokról való öntelt tudatlanságáról kifejezze elégedettségét, Pio atya máris lekevert neki két nagy pofont a nagy parasztkezével: «Nézz csak oda jobban, ott van, és nagyon szép!». A szeminarista megfordult ... és nem látott semmi különöset. Az Atya folytatta: «Az őrangyalod ott van, és téged őriz! Imádkozz hozzá szépen, imádkozz hozzá szépen!». «A szeme fénylett - jegyezte meg a szeminarista -, az őrangyalom fényét tükrözte vissza».
Attól a naptól kezdve az angyalokkal szembeni hitetlensége megszűnt, és amikor Jean Derobert atya pappá lett, ő is a mennyei lelkek iránti ájtatosság apostolává vált és számos könyvet írt róluk.
Az angyalokról szóló hittétel
1955. október 3-án egy fiatal francia szeminarista Pió atyának, a lelki élet óriásának és autentikus szentjének stigmatizált kezétől kapta életének legemlékezetesebb pofonjait ...hogy megtanítsák őt arra, soha ne kételkedjen az Angyalok létezésében, különösképpen Őrangyalának létében.
...Talán nem lenne felesleges, ha Isten e nagy barátjától kérnénk mi is, hogy segítsen nekünk egy kicsit megérteni az Angyalokról szóló hittételt.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A Szentírás üzenete - 2020. október 2.
  2020-10-02 17:49:12, péntek
 
  Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Pio atya és az angyalok
  2020-10-02 17:42:02, péntek
 
  Életében Pio atya megtapasztalta az angyalokkal való találkozást, jól ismerte őket. Belső hangokat is hallott, meg kellett különböztetnie, kitől jönnek és hogyan kell reagálnia rájuk. Egy levelében tanácsokat adott arról, hogyan fogadjuk ezeket a hangokat.
Pio atya 1913. július 15-én levelet írt egy Anita nevű lánynak, amelyben tanácsokat ad neki - nekünk arról, hogyan viselkedjünk az őrangyallal, hogyan fogadjuk a belső hangokat, hogyan imádkozzunk.
,,Jézus leánya!
Szíved legyen mindig a Szentháromság temploma! Jézus növelje lelkedben a szeretet tüzét, és mindig mosolyogjon rád, ahogyan minden lélekre, akit kedvel. Szűz Mária mosolyogjon rád életed minden eseményében, és pótolja bőségesen a földi anya hiányát!
A te jó őrangyalod őrködjön mindig feletted, ő legyen a vezetőd, aki irányít az élet zord ösvényein; őrizzen meg mindig Jézus kegyelmében, támogasson kezével, hogy meg ne botolj valami kőben; szárnyai védelmezzenek a világ, az ördög és a test csábításaitól.
Légy nagy hódolattal iránta, ó, Anita, a jóságos angyal iránt. Milyen vigasztaló a gondolat, hogy ott van mellettünk egy lélek, aki a bölcsőtől a sírig soha nem hagy magunkra egy pillanatra sem, akkor sem, amikor vétkezünk. És ez a mennyei lélek vezet minket, barátként, testvérként védelmez.
Végtelenül vigasztaló azt tudni, hogy ez az angyal szüntelenül imádkozik értünk, Istennek ajánl minden jó cselekedetet és mindent, amit teszünk, a gondolatainkat, a vágyainkat is, ha tiszták.
Kérlek, ne feledkezz meg erről a láthatatlan társról, aki mindig jelen van, mindig készen áll, hogy meghallgasson minket, és még inkább kész megvigasztalni. Ó, milyen kedves meghittség, ó, milyen örömteli társaság ez, bárcsak megérthetnénk! Legyen mindig lelki szemeid előtt, gondolj gyakran az angyal jelenlétére, mondj köszönetet neki, imádkozz hozzá, légy mindig jó társa. Nyílj meg előtte, bízd rá fájdalmaidat; mindig óvakodj attól, hogy megsértsd pillantása tisztaságát. Tudd ezt, és vésd jól az elmédbe. Ő annyira finom, annyira érzékeny! Hozzá fordulj a legnagyobb szorongás pillanataiban, és megtapasztalod majd, milyen jótékony hatással lesz rád.
Soha ne mondd, hogy egyedül vagy az ellenségeiddel folytatott harcban; soha ne mondd, hogy nincs egy lélek sem, akinek megnyílhatsz, akiben megbízhatsz. Nagy tévedés lenne ezzel a mennyei hírnökkel szemben.
Ami a belső hangokat illeti: ne aggódj, légy nyugodt! El kell kerülnöd, hogy megérintsék a szívedet, ne tekintsd őket fontosnak, mutatkozz közönyösnek, ne vesd meg, ne szeresd vagy áhítsd ezeket a dolgokat. Mindig ezt válaszold ezekre a hangokra: »Jézus, ha te vagy az, aki szólsz hozzám, mutasd meg tettekben, mutasd meg szavaid hatásában, vagyis a bennem lévő szent erényekben.«
Hajolj le az Úr előtt, és bízd rá magad, a szent kegyelem segítségével fordítsd minden energiádat az erények gyakorlására, és aztán engedd, hogy a kegyelem működjön benned Isten tetszésére. Az erények azok, amelyek megszentelik a lelket, és nem a természetfeletti jelenségek.
Ne keverd össze, hogy mely hangok jönnek Istentől.
Ha Isten a szerzőjük, annak az egyik legfőbb jele, hogy amint meghallod ezeket a hangokat, eltöltik lelkedet félelemmel és zavarodottsággal, de végül az isteni békével. Ezzel ellentétben azok a hangok, amelyeknek a szerzője az ellenségünk, megtévesztő biztonságérzetet adnak kezdetben, és ezt követi a zavarodottság, a kifejezhetetlen rossz érzés.
Én egyáltalán nem kételkedem abban, hogy bizonyos hangok Istentől erednek, de nagyon óvatosnak kell lenni, mert az ellenség sokszor keveri bele a saját hangját. De ettől nem kell megijedned: olyan próbatétel ez, amelyen a legnagyobb szentek és a legragyogóbb lelkek is keresztülmentek, pedig ők nagyon kedvesek voltak az Úr szemében. Csak arra kell figyelned, hogy ne higgy könnyen ezeknek a belső hangoknak, különösen akkor, ha olyan dolgokat kérnek, hogyan cselekedj, mit kell tenned. Vigyázni kell, és annak az ítéletére kell bízni ezeket, aki vezet téged, az ő ítéletében megnyugodhatsz.
Jó tehát, ha nagy óvatossággal és alázatos, kitartó érdektelenséggel fogadjuk az ilyen hangokat. Ehhez tartsd magad, és akkor minden arra szolgál, hogy növekedj az érdemekben az Úr előtt. Légy nyugodt a lelkedet illetően, Jézus nagyon szeret téged, igyekezz válaszolni erre a szeretetre azzal, hogy egyre növekszel az Isten és az emberek előtti szentségben.
Imádkozz hangosan is, nem jött még el az ideje annak, hogy abbahagyd, viseld el alázatosan és türelemmel a nehézségeket, amelyeket ezzel kapcsolatban megtapasztalsz. Légy kész arra is, hogy el kell szenvedned a szétszórtságot, a sivárságot, és semmiképpen ne hanyagold el az imádságot és a meditációt. Ez az Úr műve, szívesen beszélget veled a lelki fejlődésed érdekében.
Bocsáss meg, ha most lepihenek. Isten tudja, milyen fáradságos volt számomra megírni ezt a levelet. Nagyon rossz az egészségem, imádkozz sokat, hogy az Úr szándéka az legyen, hogy mihamarabb megszabadítson ettől a testtől.
Megáldalak a jó Francescával együtt. Azt kívánom, hogy Isten karjai közt éljetek és haljatok meg!
Pio testvér"

*
- Pio atya védőangyala
Pio atya szentül hitte, hogy az ember elküldheti őrangyalát másokhoz, s az segíthet rajtuk, vagy közbe lephet érdekükben. Biztatta is nagyszámú barátját, hogy küldjék el hozzá az őrangyalukat ,ha ők maguk nem tudnak eljönni.
- Az angyal üzenetet hozhat nekem- mondogatta- és én mindent megteszek ami telik tőlem.
- Egyszer Cecil ,Pio atya egyik angol barátja autókaramból folytán megsérült.
Egy barátja rögtön a postára ment, hogy táviratban kérje az atyát,hogy imádkozzon a balesetet szenvedettért. És lám ,mikor a távirat szövegét odaadta a tisztviselőnek,az átnyújtott neki egy táviratot, amelyben Pio atya közölte, hogy már imádkozott Cecilért.
Később miután Cecil felépült ,mindketten elmentek Pio atyához.
- Dehát honnan tudott a balesetről?- kérdezték.
- Az ön távirata előbb jött meg, mint ahogy a miénk elment.
-Gondolják, hogy az angyalok olyan lassúak, mint a repülőgépek?- felelte az atya mosolyogva.

*
- A sátán jól tudja, hogy a kicsapongó, kapzsi és fösvény bűnösnek inkább kell zavarban lennie és szégyenkeznie, mint dicsőségben tündökölnie, ezért igen odafigyel, hogy ne kisértse meg őket a büszkeség bűnével. Ha őket meg is kíméli ettől a küzdelemtől, nem kíméli azonmban a jókat, és főleg azt, aki a tökéletességre törekszik ,, Pio atya

- Egy katolikus rózsafüzér nélkül, olyán mint egy katona fegyver nélkül,, Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Esti szentmise Csíksomlyó 10.02
  2020-10-02 16:48:15, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Újraszentelését ünnepelték Sopronban
  2020-10-02 16:45:17, péntek
 
  Megújult Szent Mihály-templom.
...... .......


Egy templom újraszentelése a helyi egyházközség, a város és az egész Egyház ünnepe. Egyház és templom, test és lélek, templom és nemzet összetartoznak - fogalmazott Veres András győri megyéspüspök az ünnepen. A Sopron védőszentjéről elnevezett több mint hétszáz éves Szent Mihály-templomot október 1-jén szentelték fel.
Messziről kimagaslik a házak közül a templomtorony. A soproni Szent Mihály-templom merész arányaival, imponáló méreteivel - a budavári Mátyás-templom után Magyarország második legjelentősebb neogótikus alkotása - uralja az előtte fekvő, kis szőlősgazdaházakból álló városnegyedet.
A templom Sopron védőszentjének nevét viseli, magáénak tekinti a város polgársága, függetlenül attól, ki melyik egyházközséghez tartozik; ünnepekre ma is sokan jönnek ide. Az ősi templom így a soproni katolikus közösség egységét is megtestesíti. Ma az épület teljes megújulását és felszentelését ünneplik a város lakói.
A templom felújítása 2018 októberében kezdődött a Győri Egyházmegye és Sopron Város Önkormányzata konzorciumában. A beruházás több mint hárommilliárd forintos költségét a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Modern Városok Program (MVP) támogatása biztosította.

Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti Szentmise Böjte Csaba testvérrel 10.01
  2020-10-02 16:34:01, péntek
 
  Videó Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Templomunk felszentelésnek ünnepi miséje
  2020-10-02 16:20:25, péntek
 
  Templomunk felszentelésnek évfordulójára emlékeztünk. 2016 évben volt a felszentelés.
Videó Link

...... .............



...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szabó T. Anna: Leskelődők - valllásos
  2020-10-02 16:17:34, péntek
 
  ...... ..............


Langyos ködbe balzsamozva
mint az őszi csillagok
néznek - titkon sejted őket -
gyermekarcú angyalok.

Érthetetlen, hallhatatlan
csöndbe mártott dallamok -
ködbe burkolózva állig
láthatatlan angyalok.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.