Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Körbe-körbe, sült krumpli
  2020-10-20 16:16:15, kedd
 
 
Térj be hozzám vándor, ha erre visz az utad,ha jó a szándékod,itt szeretet fogad!
Székely konyha

Hozzávalók:

8 nagyobb krumpli
Bacon szalonna
Sajt, én dáliát használtam
Vaj
1 nagyobb vagy két közepes fej hagyma
Só, bors
Zsír a tepsi kikenéséhez

A krumplit mosás után megpucoljuk, újra megmossuk, és vékonyra felszeleteljük.(2mm)
A bacon szalonnát és a sajtot is felszeleteljük, kisebb szeletekre vágjuk, mint a krumplit.
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, ha nagyobb félbevágjuk.
Egy kerek sütőformát kikenünk zsírral, beleállítjuk a krumpli szeleteket, kicsit megdöntve, minden két krumpli közé teszünk sorban szalonna, sajt és hagyma karikákból.





A tetejét sózzuk, borsozzuk, és vékony vajdarabkákat rakunk rá.





220 fokos sütőben 50 percig sütjük, akkor már szép piros, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük, és még sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.




 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Brassói göngyölt hús
  2020-10-20 16:01:20, kedd
 
  17 hozzávaló
Összetevők
1 kg sertéstarja vagy rövidkaraj
2 ek Mustár ízlés szerint
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só
1 ek Sertészsír a tepsi kikenéséhez
2 ek Vaj vagy sertészsír a tetejére
4 szelet Kenyér tejben áztatott
1 db Tojás
1 közepes fej Vöröshagyma
3 ek Napraforgó olaj
3 gerezd Fokhagyma
0 Ízlés szerint majoranna
0 Ízlés szerint kakukkfű
0 Ízlés szerint bazsalikom
0 Ízlés szerint oregánó
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só

Elkészítés
A húshoz
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!

Nosalty
Kép:Pinterest



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Ízorgia! A legfinomabb hústekercs, amit valaha ettél!
  2020-10-20 15:27:24, kedd
 
  Ha a hosszúhétvégére pakoltál a hűtődbe csirkemellet, sajtot és bacont, legalább az esélyed megvan arra, hogy elkészítsd ezt a finom sültet. Biztosan nem fogsz csalódni!



HOZZÁVALÓK
(4 főre)
2 egész csirkemell

20 dkg szeletelt bacon szalonna

30 dkg feta sajt, vagy más sajt, pl. mozzarella

5 cikk fokhagyma

1 tk kakukkfű

só, bors

olíva olaj



ÍGY KÉSZÍTSD:

A csirkemellet vágd szeletekre. A szeleteket klopfold ki és enyhén sózd be.
Mindegyik szeletre tegyél egy kis zúzott fokhagymát, ezt maszatold szét, majd szórd meg kakukkfűvet, sóval és borssal.
A hússzelet egyik végére fektess keresztben egy hosszúkásra vágott fetadarabot, majd a fetát közrefogva csavard fel a húst.
A töltött hústekercset tekerd körbe baconszalonnával. A tekercseket sorakoztasd tepsibe, locsold meg olíva olajjal.
A tepsit fóliázd le és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. másfél óra alatt lesz kész.

A fetától különlegesen finom és omlós, zaftos lesz a hús! A fűszerekkel összesülve ízorgia az eredmény!

Ha a hús mellé néhány szem paradiccsomot is dobsz, igazán ízletes köreted is lesz. Az utolsó percekre vedd le a fóliát, hogy a tekercsek teteje szépen megpirulhasson.

Karikázva is tálalhatod!

Az biztos, hogy ebből nem lesz maradék, az utolsó darabkákért ökölharcot vívtok majd!

Még egy ötlet:

Nem tolsz ki magaddal, ha szintén tepsiben készíthető köretet választasz hozzá - például ezt a zseniális újkrumplit -, így egyszerre letudod a kettőt.


Ripost.hu
kép:pinterest


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Sült töltelék
  2020-10-20 15:19:59, kedd
 
  Hozzávalók:
-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom,
ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem,
a tűzről levéve belekeverek -1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm
az egészet; -7 egész tojást (ismét egy okosság, de ez Nagyitól:
zsemlénként 1 tojással számolunk, de minden 5. zsemle után +1 darabbal /5 zsemle-6 tojás,
10 zsemle-12 tojás/ és így lesz biztos a végeredmény.)
-1 cs sütőport -sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez.
Egy tepsit, vagy jénai tálat , kizsírozok (mangalica zsírral),
megszórom zsemlemorzsával, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben,
180 fokon, légkeveréssel, 25 perc alatt megsütöm.
(A sütő alkalmatosságot csak 3/4 részig töltsük meg, hogy legyen elég helye emelkedni.) Ha egyben, esetleg még nagyobb mennyiségben készítjük (tepsiben), több idő lehet a sütés is-mindenképpen nézzük meg egy fapálcával, hogy átsült -e a közepe is! Megvárom míg kihűl, mert így is fog még szilárdulni a belseje és csak így lehet szépen szeletelni.
(Szombaton ez is el szokott nálam készülni, így vasárnap már tudunk enni belőle reggelire.)
kép: Pinters


 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2705
  • e Hét: 5572
  • e Hónap: 11944
  • e Év: 62735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.