Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Egyszer eljön az a pillanat, amikor rájössz, hogy tévúton -
  2020-10-24 18:55:59, szombat
 
  Egyszer eljön az a pillanat, amikor rájössz, hogy tévúton jártál. Mert azt hitted, a figyelemért küzdened kell, a szeretetért pedig bizonyítanod. Egyszer eljön majd a pillanat, amikor megérted csak a tettek számítanak, mert a szép szavak sokszor üresek. Egyszer eljön a perc, amikor megérted, nem kell jobbnak lenned másnál, elég, ha minden nap jobb vagy a tegnapi önmagadnál. Egyszer megérzed magadban az erőt, hogy visszafordulj és más utat keress, levetve az összes fájdalmad, az álarcot, mellyel mosoly mögé dobtad mindazt, ami gyötör. Ez lesz az a pillanat, amikor megérted, nem kell megfelelned, bizonyítanod, küzdened, vagy megharcolnod senkiért.

Todorovics Rea


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Ne vágyakozzunk nagy örömökre
  2020-10-24 09:38:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Igazán varázslatos hangulata volt
  2020-10-24 09:36:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Ez az én időm
  2020-10-24 09:35:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Jó reggelt! Még kicsit hideg van
  2020-10-24 09:33:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Érzem az őszben a ficánkoló tavaszt
  2020-10-24 09:32:21, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Itt hűvös ősz van
  2020-10-24 09:30:44, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Úgy kell most berendezni a lelkünket a közelgő hideg télre,
  2020-10-24 09:25:50, szombat
 
 

Úgy kell most berendezni a lelkünket a közelgő hideg télre, mint az otthonunkat.
Ki kell takarítani a koszt belőle, időről időre, be kell gyújtani, hogy ne fázzunk. Legyen a lelkedben egy kis zúg, ami csak a tied, ahol meg lehet pihenni és szeretni lehet az életet egy hűvös estén. Zárd be a lelked ajtaját is, ne engedd be aki gyanús, aki meglophat, az álmokat, vágyakat rablóktól védd meg lelked otthonát. De engedd be, ki szeretettel lépi át házad küszöbét, lásd vendégül és öleld meg, ha búcsúzik. Tartalékolj a télre éléskamrádban nyugalmat, békét, csendességet, vidámságot kis színes befőttes üvegekben. Szelektálj. Dobáld ki végre a sok régi kacatot, a sérelmeket, a bánatot, húzd ki a rozsdás szögeket lelked falából. Legyen helye az újnak, az érkező szépségeknek. Táplálékod legyen egy jó könyv, egy zene, bármi, ami által több leszel.
Legyen a lelked egy olyan hely, ahova jó lesz hazatérni fáradtan, átfázva. Készítsd el úgy lelked otthonát, hogy szeress ott élni, legyen számodra menedék bármit is hoznak a borongós napok.
(Lőrinczi Emese)

 
 
0 komment , kategória:  Október  
Mindaddig,amíg azt hisszük,a bántalmazás a pofonnál kezdődik
  2020-10-24 09:20:40, szombat
 
  Mindaddig, amíg azt hisszük, a bántalmazás a pofonnál kezdődik, hajlamosak vagyunk leélni egy egész életet úgy, hogy szavakkal rúgnak belénk. Ma az emberi kapcsolatok hatalmas százalékában ott a bántalmazó és a bántalmazott.
És igen, bántalmaznak, ha azt hallod, hogy semmire nem vagy jó, ha dicséretet nem, de a vélt, vagy valós hibáidat folyamatosan hallod. Bántalmazás a kurvaanyád, a hagyj békén, a menj innen, a hülye picsa, a kövér disznó, a csoffadt gebe. Bántalmazás, a munkahelyen, a "szerelmi kapcsolatban", a "barátságban", az életben. Mert nem csupán a pofon tud csattani, sőt. A pofonnál dönthetsz úgy, egyetlen pillanat alatt, hogy öltözöl, és egy szál ruhában kilépsz az ajtón, és vissza soha többé. Ennél sokkal brutálisabb az, amikor szavakkal bántanak. Amikor csak a szar ömlik rád a kapcsolatban, és semmi más. És Te reménykedsz, hogy majd jobb lesz, és elkezdesz idióta magyarázatokat gyártani, hogy mentsd azt, amit nem lehet. És tudod miért? Mert félsz meglátni azt, ami ott van a szemed előtt. Hogy bántanak. És elveszik közben az életed.
Mert majd jön a depresszió, a hajhullás, a menstruációs panaszok, a szorongás, a sírógörcs és a pánikroham. És Te azt gondolod, hogy pirulákkal majd helyrehozható. És mész az orvoshoz, szeded a gyógyszert, fekszel a kés alá, mert beteg vagy, miközben eszedbe sem jut, hogy beteggé tettek. És ott állsz majd csont soványan, vagy épp elhízva, kibelezve, testileg és lelkileg, és csak azt hajtogatod, a hormon, meg a gyulladás, a másik meg, aki okozta, a hormonnak és gyulladásnak, akinek neve is van bassza meg, egykedvűen bólogat, jobb esetben annyit makog, jaj szegény.
És odaadod az életed a semmiért. És magyarázatot keresel gyermekkori traumákban, meg elszenvedett szarságokon keresztül és nap, mint nap azon munkálkodsz, hogy felépítsd azt, ami minden nap összedől, és közben eltelik az élet.
Mert bántalmazott kapcsolatban élsz, ha azt éreztetik, semmire nem vagy jó, vagy megmutatják éppen mire. Bántalmazott kapcsolatban élsz, ha aláznak, ha megaláznak, ha a nőiességed, férfiasságod semmibe veszik. Bántalmazott kapcsolatban élsz, ha zsigerelnek, ha a képedbe hazudnak, ha semmibe vesznek, ha éreztetik azt a hazugságot, hogy mindenki szebb, és jobb, mint Te vagy. Bántalmaznak, ha nincs gyengédség, vagy csupán egy kérdés, hogy vagy, vagy mit segítsek, holott ugyanazt a szekeret toljátok. Bántalmazás, ha a bajban magadra hagynak, vagy tudomásuk sincs arról, hogy baj van. Bántalmazás, ha csak néznek téged, hibákkal tele, de nem látják, nap, mint nap mit teszel, hogy jobb legyen. Bántalmaznak, ha hűtlenségbe kényszerítenek, mert felébred benned az élni akarás, és bántalmaznak, ha ezek után Te leszel a rohadék. Bántalmaznak, ha ügyet sem vesznek rólad, ott, ahol éppen élsz, vagy dolgozol, és mindeközben azt beszélik beléd, hogy semmit nem érsz! Ne hagyd magad! Mert bántalmazni nem oké, és ezt hagyni, az életedbe kerülhet!
Todorovits Rea
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4200 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 568
  • e Hét: 2026
  • e Hónap: 19337
  • e Év: 208972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.