Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Közelgő halottak napjára
  2020-10-29 17:41:05, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... .............


*/

Nagyobb kép Link

...... .............


*
Nagyobb kép Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Esti szentmis Csaba testvérrel 10.29
  2020-10-29 17:12:52, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér vasárnapi elmélkedése 10.25
  2020-10-29 16:01:15, csütörtök
 
  Kezdjük el egymást szeretni!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Három missziós évtized Afrikában
  2020-10-29 15:58:48, csütörtök
 
  Az apostoli nuncius volt a Salkaházi esték első vendége
Misszió és korrupció? Milyen szerepet töltenek be a nők a Katolikus Egyházban? Az ember megváltoztatására irányuló törekvések - többek között e kérdések, felvetések mentén szerveződött annak az előadás- és párbeszéd sorozatnak az első évada, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társasága hívott életre Salkaházi esték címmel.
A meghívott vendég Michael August Blume SVD érsek, apostoli nuncius volt, aki magyar felmenőkkel is rendelkezik: egyik nagyanyja a rábaközi Himodon született, innen vándorolt a család Amerikába.
A megjelenteket Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek köszöntötte. Kiemelte: nagyon fontosnak érezték, hogy Boldog Salkaházi Sárának, a vértanúnak és szociális testvérnek lelki öröksége jegyében, a főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társaságának szervezésében megtarthassák ezt az előadás-sorozatot, amely a társadalmi élet és a mindennapok aktuális kérdéseiről szól. Ezek megválaszolásához nagy-nagy szükség van egy független, katolikus szemléletre, amely nem engedi, hogy különböző divatos áramlatok befolyásolják, hanem a tiszta evangélium és az elfogulatlan, segítőkész szeretet a vezérfonala.
...... ...........


Michael August Blume érsek angol nyelven tartotta meg előadását, szavait Végerbauer Richárd atya, a vatikáni nagykövetség magyar titkára tolmácsolta magyarul.
...... ...........



Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Ferenc pápa katekézise: 10.28
  2020-10-29 15:53:09, csütörtök
 
  Jézus nem egy távoli Isten, és nem is tud az lenni!
Október 28-án a Szentatya folytatta katekéziseit az imáról. A mai, immáron tizenkettedik elmélkedésében Jézust mint az imádság emberét mutatta be. Jézus már földi működésében is a nép tagjaként, a népet képviselve imádkozott, és most az Atyánál is értünk közbenjárva, bennünket képviselve imádkozik.

Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. október 29.
  2020-10-29 15:49:44, csütörtök
 
  Már régóta tudjuk: a keresztény ember élete komoly küzdelem, lelki harc. Nagy segítség Szent Pál mai üzenete, aki jól használható tanácsokat ad ehhez a küzdelemhez. Rámutat arra is, hogy hol tud támadni a gonosz a legjobban, és mire kell ügyelnünk ebben a harcban. A harcosnak a legfontosabb a páncélzat, ami az igazlelkűség - vagy máshol megigazulásnak fordítják. Ez az a kegyelmi állapot, amit a szentgyónás által érhetünk el, ha igazán megbánjuk bűneinket, és erősen megfogadjuk, hogy kerüljük őket. Ez a lelki tisztaság szükséges ahhoz, hogy életünket méltóan élhessük, és harcainkból győztesen tudjunk kikerülni. Krisztus kegyelme segít minket és növeli bennünk a vágyat, hogy a világosság fiai legyünk.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
30. évközi hét csütörtök 10.29
  2020-10-29 15:48:01, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A gonosz szellem támadásait lelki fegyverekkel kell visszaverni.
Testvéreim!
Erősödjetek meg az Úrban az ő hatalmas ereje által! Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok a sátán támadásaival szemben! Nem emberi gyengeségeink ellen kell ugyanis küzdenünk, hanem a gonosz szellem túlvilági hatalmasságai és erői ellen, amelyek a sötétség hatalmába akarják hajtani a világot.
Öltsétek tehát magatokra Isten teljes fegyverzetét, hogy a Gonosz támadása idején ellenállhassatok, és minden tekintetben helytálljatok! Készüljetek fel: derékövetek legyen az igazmondás, páncélotok az igazlelkűség! Legyetek útra készek, hogy a békesség örömhírét bárhová elvigyétek! Mindig tartsátok kézben a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a gonosz lélek tüzes nyilait! Végül pedig vegyétek fel az üdvösség sisakját, és ragadjátok meg a Lélek kardját, vagyis az Isten igéjét!
Szüntelenül esedezzetek bensőséges könyörgéssel és imával a Szentlélekben! Legyetek éberek és állhatatosak az összes testvérekért mondott imádságban! Értem is imádkozzatok, hogy megkapjam a beszéd ajándékát, és amikor megnyitom ajkamat, bátran hirdessem az evangélium titkát, amelynek a bilincsekben is hírnöke vagyok! Hadd hirdessem bátran, amint kötelességem!
Ez az Isten igéje. Ef 6,10-20

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ellenségei nem akadályozhatják meg Jézust küldetése teljesítésében.
Abban az időben néhány farizeus jött Jézushoz, és figyelmeztették: ,,Sietve távozzál innen! Heródes meg akar ölni."
De ő ezt válaszolta: ,,Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök, és gyógyítok ma és holnap; csak harmadnapra fejezem be. De ma, holnap és holnapután tovább kell járnom utamat, mert nem veszhet el próféta Jeruzsálemen kívül.
Jeruzsálem, Jeruzsálem, te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek. Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de te nem akartad. Meglátjátok, elhagyott lesz házatok. Mondom nektek: Nem láttok engem mindaddig, amíg el nem jön az az idő, amikor így kiáltoztok: »Áldott, aki jön az Úr nevében!«"
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,31-35

Imádság
Uram, megváltó Jézusom, te azt kérted az utolsó vacsorán tanítványaidtól, amikor megtörted a kenyeret, hogy ,,ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Azt kéred tőlünk, hogy mindaddig, amíg el nem jössz újra a földre, ismételjük meg újra és újra a kenyértörést és együnk a megtört kenyérből. Köszönjük neked, Uram, hogy megalapítottad az Eucharisztiát, és lehetőséget adtál számunkra arra, hogy veled, az élő kenyérrel egyesülhessünk, újra és újra beköltözhess a szívünkbe!

Elmélkedés
Lukács úgy mutatja be Jézus nyilvános működését, vándorútját, mint aki állandóan Jeruzsálem felé halad. A valóságban többször is megtehette ezt az utat Jeruzsálem felé, illetve elhagyhatta a várost, hiszen felnőttként az ünnepekre minden évben elzarándokolt.
Útjától és küldetésétől semmiféle emberi fenyegetés nem térítheti el Jézust. A veszély most az uralkodó, Heródes részéről fenyeget, aki meg akarja öletni Jézust. Heródes indokáról ugyan nem tudunk semmit, de minden bizonnyal a hatalmát féltette. Jézusról ugyanis időközben egyre többen gondolták, hogy ő a Messiás, messiási uralmát pedig úgy képzelték, hogy ő lesz az ország vezetője. Erről értesülhetett Heródes. A Jézust fenyegető halálveszélyt a farizeusok jelzik. A figyelmeztetés jóindulatúnak tűnik, amit furcsának tartunk a farizeusok részéről, hiszen más esetekben vitákat kezdeményeznek Jézussal, törvényszegéssel vádolják és ürügyet keresnek, hogy a vesztét okozzák. Ez esetben aligha feltételezhetünk jószándékot részükről, inkább úgy gondolhatják, hogy jó volna távol tartani Jézust a fővárostól, ahol nagyszámú néppel találkozna és tanítaná őket. Úgy tűnik, a farizeusok inkább saját érdekeiket védik, ők is a hatalmukat féltik, de ügyeskedésük nem térítheti le Jézust arról az útról, amelyet végigjár, nem téríthetik el küldetésétől.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szentírás üzenete - 2020. október 29.
  2020-10-29 15:41:33, csütörtök
 
  Pete Polgár Máté Szombathely-szentkirályi plébános gondolatai

Videó Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.