Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A Fiú eledele
  2020-10-03 21:31:54, szombat
 
  A Fiú eledele

,,Jézus ezt mondta nekik: Az én eledelem az, hogy teljesítsem annak akaratát, aki elküldött engem, és bevégezzem az ő munkáját." (Jn 4,34)

Amikor egy kommandóegység partra száll egy ellenséges területen, akkor nem városnéző sétára indul. Küldetését kell teljesítenie, majd vissza kell térnie a támaszpontra.
Hasonló módon szólt Jézus az ő tevékenységéről. Azért élt, hogy engedelmeskedjék az őt elküldő Isten utasításainak. Küldetést kellett teljesítenie. Nem lehetett őt egyedüli életcéljától elvonni. Majd ha végrehajtja az őt elküldő Atya akaratát, megy, és jelenti neki: ,,A küldetés teljesítve."
Ezen a rendkívüli napon Jézus ott ült a kútnál, fáradtan egy hosszú út után (6.v.). A tanítványok már szereztek ennivalót, és sürgették Jézust, hogy egyen egy kicsit. Jézus azonban tisztázta, hogy neki fontosabb dolgok járnak az eszében. Feltett szándéka volt, hogy végrehajtja az Atya akaratát.
Isten országa íme megérkezett Samáriába. Krisztus éppen az előbb ajánlotta fel az élet vizét egy bűnös asszonynak. Most, miközben a kútnál ült, Jézus látta látomásban az aratásra érett mezőket, ahol majd a tanítványai lesznek az aratók. Olyan sok öröme volt abban, ahogy elmerengett Atyjának akaratán és munkáján, hogy minden egyéb lényegtelen volt.
Meg kell tanulnunk az Úrnak ezt az örömét. Ezért kevesebb figyelmet kell majd szentelnünk azoknak a dolgoknak, amelyeket mindenki más fontosnak ítél, és több figyelmet azoknak, amelyek Jézus Krisztust lenyűgözték.
Gyakran hajlunk rá, hogy nagy hűhót csapjunk olyan kis dolgok miatt, mint az evés és ivás. Meg kell azonban tanulnunk különbséget tenni a valóban fontos és a jelentéktelen dolgok között. Ez a keresztyén életnek az egyik fontos feladata. Ha egyszer fehéren-feketén eldöntöttük, hogy mely dolgoknak van számunkra igazán jelentőségük, akkor Isten akaratának cselekvése és az Isten munkájába való részvétel előkelő helyet foglal el majd listánkon. És akkor közelebb is leszünk Mesterünkhöz.
Amíg azonban meg nem ízleltük a Mester ,,eledelét", addig nem nagyon ismerjük őt.

Napi gondolat
,,Gyakran hajlunk rá, hogy nagy hűhót csapjunk ...kis dolgok miatt." Milyen ,,jelentéktelen dolgok" próbálják meg elvonni figyelmedet attól, hogy Isten akaratát cselekedd, és részt vegyél Isten munkájában?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten suttogása
  2020-10-03 20:42:12, szombat
 
  ,,A földindulás után tűz jött... És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott" (1Kir 19,12).

Egy asszonyt, aki feltűnően gyorsan haladt előre az Úr ismeretében, egyszer megkérdeztek
látszólagosan könnyű növekedéséről. Rövid válasz ez volt: ,,Törődök a figyelmeztetésekkel."
Közülünk sokan azért nem ismerjük és nem értjük Istent jobban, mert nem figyelünk oda gyöngéd ,,figyelmeztetéseire" - az Ő tapintatos akadályozásaira és kényszerítéseire. Az Ő szava ,,gyöngéd suttogás". A suttogást alig lehet meghallani, ezért úgy kell megérezni, mint valami állandó nyomást a szíven és az elmén, mint ahogy a reggeli szellő érintése csendesen átvonul a lelken. Ha arra odafigyelnek, akkor érzékenyebbé válik a szív belső hallása.
Isten hangja a szeretet fülére irányul, és az igazi szeretet hajlik a meghallásra, még a leghalványabb suttogásra is. Mégis eljön az az idő, amikor szeretete nem szólal meg, ha nem válaszolunk vagy nem hisszük el üzenetét. ,,Isten szeretet" (1Jn 4,8), és ha meg akarjuk ismerni Őt meg a hangját, állandóan figyelnünk kell gyöngéd érintéseire.
Amikor tehát éppen válaszolni akarunk másoknak a beszélgetés során, és bizonyos gyöngéd fékezést érzünk az Ő halk suttogásából, figyeljünk az akadályozásra, és ne szóljunk. És amikor már-már el akarunk indulni, hogy valamilyen cselekvési folyamatba kezdjünk, ami teljesen világos és helyes, mégis úgy érezzük lelkünkben, hogy egy másik ösvény kínálkozik, a csöndes meggyőzés erejével, figyeljünk arra a meggyőzésre. Kövessünk egy másik pályát, még akkor is, ha a tervek megváltoztatása abszolút ostobaságnak tűnik az emberi bölcsesség szempontjából.
Úgyszintén tanuljunk várni Istenre, amíg ki nem bontakoztatja akaratát előttünk! Engedjük meg neki, hogy fejlessze ki szívünk és elménk minden tervét, aztán hagyjuk, hogy végrehajtsa azokat. Ne alkalmazzuk saját bölcsességünket, mert gyakran az Ő teljesítménye ellentmondani tűnik annak a tervnek, amit Ő adott. Isten mintha önmagával ellentétesen munkálkodna, ezért egyszerűen hallgass, engedelmeskedj és bízz benne, még ha úgy tűnik is, hogy annak cselekvése a legnagyobb képtelenség. Végeredményében: ,,Tudjuk, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van" (Róm 8,28), de sok esetben az Ő tervei végrehajtásának kezdeti szakaszában.

Világában Ő megteheti,
Hogy a vereségét színleli.

Ezért, ha meg akarod ismerni Isten hangját, soha ne a végső eredményt vagy a lehetséges következményeket fontolgasd ! Engedelmeskedj neki még akkor is, amikor azt kéri tőled, hogy mozdulj, pedig te még mindig csak sötétséget látsz, mert Ő maga lesz a dicsőséges világosság a lelked mélyén. Aztán majd megjelenik szívedben Isten ismerete és a vele való közösség, ami össze fog kötni téged vele még a legsúlyosabb próbákban és az életben bekövetkező legerősebb szorítások közben is.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1411
  • e Hét: 2615
  • e Hónap: 13026
  • e Év: 132118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.