Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
5 lépés a bőr ragyogásához
  2020-10-30 21:34:12, péntek
 
  A lelki egészség megőrzéséhez nem csupán az otthonunkban érdemes időnként alapos nagytakarítást végezni, hanem saját magunkon, a bőrünkön is, hiszen ez is segít abban, hogy jobban érezzük magunkat, ami persze a lelkiállapotunkra és az immunrendszerünk egészségére is kihat. Cikkünkből kiderül, mi is az az 5 lépés, ami elősegíti, hogy jobban érezzük magunkat.

A bőrradírozásnak fontos szerepe van az elhalt hámsejtek eltávolításában és az új bőrsejtek termelődésében. Hámlasztással javíthatjuk a bőr textúráját, ami ösztönzi a megújulását. Az arcbőr ennek hatására nemcsak selymesebb, hanem sokkal ragyogóbb is lesz. A hidratáló krémek csak abban az esetben fejtik ki a pozitív hatásukat, ha néha alaposan leradírozzuk az arcunkat, hiszen ezzel nemcsak az elhalt hámsejtektől, hanem a szennyeződésektől is megtisztítjuk a bőrünket.

A második lépés a bőrtáplálás és a hidratáció. A hámlasztás során a bőr kiszárad, veszít a nedvességéből, de a tápláló krémek alkalmazása sokat segít, hogy ismét ragyogjon és hidratálttá váljon.

Harmadik lépésként bevethetjük a narancsbőr elleni kezeléseket. Ez a kellemetlen jelenség több ok miatt is kialakulhat, például a hormonrendszer változása, a nem megfelelő vérkeringés, de általában véve az öregedési folyamatok is közrejátszhatnak ebben.

Mivel a menopauza során jelentősen lecsökken az ösztrogén szintje, így a kötőszövetek véráramlása is változik. Ez is oka lehet a narancsbőr kialakulásának, hiszen így nem lesz megfelelő a vérkeringés, emiatt kevesebb oxigént szállít a szervezet, így pedig a kollagéntermelés is lecsökken. Mindez pedig támogatja a zsírsejtek növekedését, ami szintén kedvez a narancsbőr kialakulásának.

Ne feledkezzünk meg az arcpakolások rendszeres alkalmazásáról sem. A hideg, száraz levegő után a bőrünk fel fog lélegezni, ha hidratáló vagy ránctalanító arcpakolásokkal kényeztetjük.

A bőrünk nemcsak az időjárás viszontagságainak, hanem a stressznek is ki van téve, ami csak felgyorsítja az öregedési folyamatokat. Próbáljunk meg minél kevesebbet sminkelni, figyeljünk oda a reakcióinkra, hogy kevesebbet idegeskedjünk, hogy ne csak mi, hanem a bőrünk is megnyugodhasson.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Gránátalma gyógyhatásairól
  2020-10-30 21:26:40, péntek
 
 



A gránátalma segítheti az ideális vérnyomás elérését

Idősebb korban komoly gondot jelent a magas vérnyomás kockázata, mely kezelés nélkül hosszútávon rombolja a szív- és érrendszert, megterheli a vesét, a szemeket, és az agyat is, így fontos szerepet játszhat a szívinfarktus, stroke, veseelégtelenség vagy az időskori látásvesztés kialakulásában is.

A szőlő és a gránátalma azonban természetes módon, resveratrol tartalma révén segíthet mindezek elkerülésében.

A gránátalma természetes úton képes csökkenteni a magas vérnyomást.

Az oxidatív stressz vezető tényezőnek tekinthető a magas vérnyomás kialakulásában, hiszen az angiotensin hormon szintjének változásai negatívan hatnak ki a vérerek összehúzódásaira, így az azokban keringő vér nyomására is.

Ebből következően azok az anyagok, melyek csökkentik az oxidatív stressz okozta károkat, a magas vérnyomás kialakulását is megelőzik.

Az ACE-gátló gyógyszerek, azt az enzimet gátolják, mely manapság a magas vérnyomás elleni gyógyszerek legkedveltebb célpontja, csökkenti az angiotensin II. hormont, azonban számos mellékhatásuk van.

Nem beszélve arról, hogy a szintetikus gyógyszerekkel történő vérnyomáscsökkentés az utóbbi évek kutatásai alapján nem javít a szívinfarktus kockázatán, míg az étrendváltoztatás, a rendszeres testmozgás, a zöldségekben és gyümölcsökben található polifenolok bevitelének növelése teljesen természetes és hatékony módja az érrendszer karbantartásának, így a szívinfarktus megelőzésének is.

A szőlőmag kivonat alkalmazását vizsgáló kutatások magas hatékonyságról számolnak be, hasonlóképpen a gránátalmához, mely a mindkét növényben található nagyarányú resveratrolnak köszönhető, mely egy természetes antioxidáns.

A vérerek egészségének megőrzése, az érszűkület megelőzése, az angiotensin hormonszint csökkentése mind ennek a vegyületnek a számlájára írhatók, ráadásul természetes úton. Ajánlott tehát gyakori fogyasztása a szőlő minden színű és fajtájú változatának és a gránátalmának is, hiszen egyszerűen, természetesen és mellékhatások nélkül tehetünk így rendkívül sokat szív- és érrendszerünk egészségének megőrzéséért!
A szívbetegek szőlő kúrájának évszázados hagyománya van, aminek az újra felfedezése nagyon is időszerű.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Körömgomba ellen természetesen
  2020-10-30 21:19:36, péntek
 
  A körömgombával nemcsak az a gond, hogy nem szép látvány, de az is, hogy nagyon egészségtelen. Hiszen ez a probléma arra enged következtetni, hogy valószínűleg nem minden működik kielégítően a szervezetben. Amennyiben észreveszi valaki, hogy körömgomba alakult ki, jól teszi, ha gyorsan megoldást keres, mivel minél tovább halogatja a kezelést, annál nehezebb tőle megszabadulni.

Mit tehetünk, hogyan védekezhetünk ellene?
Körömgomba ellen nagyon hatásos a szegfűszegolaj, hiszen egy eugenol nevű vegyületben gazdag, amely hatékony gombaellenes hatással is rendelkezik. A szegfűszegolajat belsőleg és külsőleg is használhatjuk. Csak keverjük el egy kevés hordozóolajjal, és kenjük be ezzel az eleggyel a beteg körmöt. A kezelést addig kell folytatni, míg a körömrész meggyógyul. Ha 3 hónap után sem látunk változást, akkor mindenképpen fel kell keresnünk egy bőrgyógyászt.

A fokhagyma is nagyon hatékony a körömgomba kezelésében. Fogyasszuk bátran, hiszen így belsőleg is pusztítja a szervezetben elszaporodó gombákat. Reszeljünk le egy-két gerezd fokhagymát, majd keverjük el egy kevés olajban. Ez azért fontos, mert így kevésbé okoz gyomorpanaszokat.

Az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer az oregánóolaj, erőteljes hatását két értékes vegyületnek, a karvakrolnak és a timolnak köszönheti.

A körömgomba ellen másik nagyon értékes természetes szer a grapefruitmag-olaj. Nagyon hatékony a gombás fertőzések ellen, nemcsak antioxidánsokban, de bioflavonoidokban is rendkívül gazdag.

Ezt a különleges olajat külsőleg és belsőleg is fogyaszthatjuk. Nagyon erőteljes immunerősítőről van szó, de belsőleg is hatásos a baktériumok és a gombák elpusztításában, nem beszélve arról, hogy a májsejtek regenerációjában is aktívan részt vesz.

A fahéj a vércukorszint szabályozására is befolyással van, és emellett gombaellenes hatással is rendelkezik, így bátran használhatjuk körömgomba esetén. Keverjük össze valamilyen hordozóolajjal, majd vigyük fel a körmünkre A fahéjból teát is készíthetünk, így nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is kihasználhatjuk a fahéj áldásos hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Példabeszéd 17.17
  2020-10-30 16:38:20, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Példabeszéd 19,22
  2020-10-30 16:36:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Példabeszédek 9.10-11
  2020-10-30 16:34:45, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Példabeszédek
  2020-10-30 16:32:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Reménykedj az Úrban....
  2020-10-30 16:30:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Salkaházi Sára idézet
  2020-10-30 16:28:32, péntek
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Szeret az Úr...
  2020-10-30 16:27:02, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.