Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Otthoni gyógymódok köszvény ellen
  2020-10-06 23:55:27, kedd
 
  A köszvény elsősorban anyagcsere betegség, ami az ízületi gyulladás egyik jellemző formájában nyilvánul meg, a füleket, a kéz- és lábfej kisebb ízületeit, a bokát, a térdet vagy a csuklót érinti. A köszvény tünetei az érintett ízületekben jelentkező éles fájdalom, az ízületek megduzzadása, érzékenysége és gyulladása.

Mivel a köszvény más egészségügyi problémákhoz - pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, vesekő - köthető, fontos, hogy megfelelően kezeljük. Erre sokféle házi praktika létezik, amelyek elősegítik a gyógyulást és enyhítik a tüneteket.

A köszvény kialakulásának okai csak részben tisztázottak, de a szervezetben lévő túlzott mennyiségű húgysav a betegség egyik okozója. A húgysav felhalmozódásának lehetséges okai az öröklődés (enzimdefektusok), a túlzott alkoholfogyasztás, a húgysav kiválasztás csökkenése, fokozott húgysav termelés, a túlzott fehérje és purin tartalmú étrend. A húgysav nem ördögtől való molekula, szervezetünk örökítő anyagának, a DNS-nek a lebomlása során keletkezik. Kiváló természetes antioxidáns egy bizonyos szintig, és nagyon hasznos a szervezet számára. A nagyon magas húgysav szint azonban a köszvénynek nevezett betegség kialakulásához vezethet.

A 10 leghatékonyabb otthoni gyógymód köszvény kezelésére:
1, Szódabikarbóna
A köszvény kialakulásának egyik oka a húgysav szintjének emelkedése a testben. A húgysav szintet csökkenthetjük szódabikarbónával, ezzel pedig csillapíthatjuk az ízületek fájdalmait. Keverjünk fél teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízbe és igyuk meg! Akut fájdalom esetén igyunk ilyen oldatot napi négy alkalommal, de többször ne! Ezt a módszert kerülje az, aki magas vérnyomásban szenved!

2, Gyömbér
A gyömbér gyulladáscsökkentő hatóanyagai gyors enyhülést hozhatnak a köszvény okozta fájdalomra. A gyömbért sokféleképpen felhasználhatjuk. Használjuk fel a főzéshez, valamint mindennap együnk meg egy kis gyömbérdarabot nyersen! Adjunk fél teáskanál gyömbért egy csésze forró vízhez! Keverjük össze alaposan, majd fogyasszuk naponta a fájdalom és a gyulladás csökkentéséhez! A gyömbérből krémet is készíthetünk egy kis víz segítségével: kenjük ezt a krémet a gyulladt ízületre! Ez a módszer is csökkenti a fájdalmat.

3, Almaecet
Az almaecet nem csak a fejfájás vagy a savas gyomor kezelésére megoldás, de a köszvény és az ízületi gyulladás gyógyításában is segít. Keverjünk 1-2 evőkanál almaecetet egy pohár vízbe és igyuk naponta! Ismételjük addig, amíg meg nem szűnik a fájdalom és a gyulladás! Keverjünk össze két evőkanál organikus almaecetet két evőkanál mézzel! Fogyasszuk napi két alkalommal: reggel és lefekvés előtt! A méz gyulladáscsökkentő hatása és az almaecet savassága segít megszüntetni a fájdalmat.

4, Citromlé
A köszvényes fájdalom kezelésekor nagyon fontos, hogy lúgosítsuk a szervezetet és semlegesítsük a vérkeringésben lévő felesleges húgysavat. Ezt könnyedén megtehetjük friss citromlével és szódabikarbónával. Keverjük össze egy citrom levét fél teáskanál szódabikarbónával! Pár másodperc múlva adjunk hozzá egy pohár vizet és igyuk meg azonnal! A citrom levét egyszerűen egy pohár vízzel is elkeverhetjük - fogyasszuk napi három alkalommal! A citrom mellett más magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket is fogyasszunk!

5, Alma
Napi egy alma az orvost távol tartja - szokták mondani. A köszvényben szenvedőknek is fontos, hogy legalább egy almát megegyenek naponta. Szakértők szerint a legjobb, ha étkezések után eszünk almát, mert a benne lévő almasav segít semlegesíteni a szervezetben található húgysavat, így enyhülést nyújt a fájdalomra és a gyulladásra. Aki nem szereti az almát, ihat almalevet is. Az alma mellett nyers sárgarépát is fogyasszunk naponta!

6, Cseresznye
A cseresznye és a meggy is hasznos a köszvény kezelésében az antioxidáns tartalmuk miatt. A cseresznyében található antocianinok csökkentik a gyulladást. Napi 15-20 szem cseresznye vagy meggy ajánlott a köszvényes betegek számára, különösen reggel. Emellett egy pohár meggylé egy gerezd összenyomott fokhagymával dúsítva szintén azonnali enyhülést nyújt az ízületek gyulladására és érzékenységére. A legjobb, ha friss cseresznyét eszünk, de ha nincs otthon friss gyümölcs, konzerv formájában is fogyaszthatjuk.

7, Epsom-só
Ha a köszvényes testrészt Epsom-sós meleg vízbe áztatjuk, azzal megnyugtathatjuk a fájó ízületeinket és csillapíthatjuk a fájdalmat. Adjunk két csészényi Epsom-sót egy kád meleg vízhez és fürödjünk benne, amíg a víz el nem kezd kihűlni! Ismételjük heti egy, illetve súlyosabb köszvény esetén heti két-három alkalommal! Az Epsom-sóban lévő rengeteg magnézium a szív egészségét is javítja, valamint csökkenti a magas vérnyomást.

8, Hideg víz
A hideg víz csökkenti az ízületek duzzadását és a fájdalmat is. Köszvény esetén ne alkalmazzuk közvetlenül a bőrre, mert súlyosbíthatja a problémát! Töltsünk hideg csapvizet egy üvegbe és tartsuk az üveget 10-15 percig a fájó ízületekhez! Ismételjük napi több alkalommal! Használhatunk jégtasakot is, de először tekerjük egy törölközőbe, és úgy tartsuk az ízületekhez! Kerüljük a jégtasakok túlzott használatát, mert a húgysav kikristályosodásához vezethet!

9, Aktív szén
Az aktív szén felszívja a húgysavat, ezért nagyban segíthet a köszvény kezelésében. Vegyünk heti 2-3 alkalommal aktív szenes fürdőt! Vegyünk fél csésze aktív szenet, adjunk hozzá némi vizet és készítsünk belőle krémet! Adjuk ezt a krémet a fürdővízhez, majd áztassuk bele a gyulladt testrészeket legalább félórán keresztül! Ez a módszer különösen hasznos a nagylábujj és a boka köszvényének kezelésében. Más testrészek kezeléséhez a szenes krémet kenjük a bőrre! Hagyjuk száradni félóráig, majd mossuk le langyos vízzel! Aktív szén kapszulákat is szedhetünk (a háziorvosunk beleegyezésével) a köszvényes gyulladás és fájdalom csillapítására.

10, Banán
A banánban lévő rengeteg kálium segít cseppfolyósítani a húgysav kristályait, amit így már könnyedén kiürít a szervezetünk. A banánban sok C-vitamin is található, amely pedig a duzzanatot és a fájdalmat csökkenti az ízületekben. Fogyasszunk napi 1-2 banánt, és hamarosan észrevesszük a javulást! Joghurthoz is adhatunk egy érett banánt, így a hasmenést is megelőzhetjük.

Köszvény kezelésére próbáljuk ki ezeket a természetes házi praktikákat az azonnali fájdalomcsillapításra! Tartsuk észben azonban, hogy a köszvény nem múlik el azonnal; sok időre és elszántságra van szükség a kezeléséhez! Vegyük észre, hogy valamennyi ajánlott gyümölcsnek a purin tartalma igen alacsony (a purinok bontása során keletkezik a szervezetünkben a húgysav), bőségesen tartalmaznak folyadékot (vizet), kalória szegények, de ha fogyasztjuk, akkor mellettük a szervezetünk nem éhezik (mert ez is kedvez a húgysavszint emelkedésének) és sok természetes gyulladáscsökkentő anyagot tartalmaznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Otthoni gyógymódok vesekő ellen
  2020-10-06 23:52:14, kedd
 
  A vesekő egy nagyon gyakori egészségügyi probléma. A vizeletben lévő vegyületekből - húgysavból, foszforból, kalciumból és oxálsavból - alakul ki ásványianyag-hiány, kiszáradás, köszvény vagy szegényes étrend miatt.

A legtöbb esetben a vesekövet természetes módon is lehet kezelni. Ezek a gyógymódok biztonságosak, hatékonyak és nincsenek mellékhatásaik. A többségük ráadásul a vesekő kiújulását is segít megelőzni.

Vesekő esetén igyunk sok vizet! Napi 8-10 pohár víz és emellett más folyadékok bevitele tisztább színű vizeletet eredményez, ami a gyógyulás jele.

A vesekő méretétől függetlenül erős görcsös fájdalmat okozhat. További tünetei a gyakori vizelési inger, a fájdalmas vizelés, véres vizelet a hányinger és hányás, valamint a túlzott izzadás.

A 10 leghatékonyabb házi módszer vesekő kezelésére:
1, Citromlé és olívaolaj
A citromlé és az olívaolaj keveréke hagyományos otthoni orvosság epekő és vesekő eltávolítására. A citromban lévő citromsav segít lebontani a kalcium alapú veseköveket és megakadályozza a növekedésüket.

Vegyünk négy evőkanál friss citromlevet és ugyanannyi olíva olajat!
Igyuk meg a keveréket, sok vízzel kísérve!
Ismételjük napi 2-3 alkalommal, 3 napig!

Figyelem: ez a módszer nem biztos, hogy nagyobb vesekövek eltávolítására is alkalmas! A kipróbálása előtt kérdezzük meg háziorvosunkat!

2, Almaecet
Az almaecet segít lebontani a vesekövet, plusz lúgosító hatással van a vérre és a vizeletre.

Keverjünk össze két evőkanál organikus almaecetet és egy evőkanál mézet egy pohár meleg vízben!
Fogyasszuk napi több alkalommal!

3, Gránátalma
A gránátalma magjai és leve is összehúzó hatóanyagokkal rendelkeznek, ezért ez a gyümölcs is segíthet a vesekő kezelésében.

Együnk meg naponta egy egész gránátalmát, vagy igyunk egy pohár frissen készített gránátalmalevet! Gránátalmát salátákba is keverhetünk.
Ehelyett finom krémet is darálhatunk gránátalmából. Fogyasszunk el naponta egy evőkanál gránátalmamagból készített pasztát egy csésze lóbablevessel! Lóbabot indiai élelmiszerboltokban találhatunk.

4, Csalánlevél
A csalán megakadályozza bizonyos kristályok kővé alakulását, de ugyanakkor maga is kőképző lehet, mert az oxalát tartalma magas! Távol tartja a baktériumokat, ez jó, de csak mértékkel fogyasszuk. A csalántea ezen kívül természetes vízhajtó.

Adjunk két teáskanál szárított csalánlevelet egy csésze forró vízhez!
Áztassuk 10 percig, majd szűrjük le!
Igyunk napi 2-3 csésze csalánteát két héten át!

5, Bazsalikom
A bazsalikom felfrissíti a vesét és javítja a szerv általános egészségét, emellett segít megszabadulni a vesekövektől is.

Keverjünk össze egy teáskanál bazsalikomlevet és ugyanannyi mézet! Fogyasszuk reggelente 5-6 hónapon át! Aki nem szereti a mézet, fogyaszthat csak bazsalikomlevet vagy elrágcsálhat napi 2-3 bazsalikomlevelet.
Alternatívaként ihatunk bazsalikomteát is. Áztassuk 5-6 bazsalikomlevelet forrásban lévő vízbe 10 percig! Adjunk hozzá egy teáskanál mézet és igyuk meg, miután kihűlt.

6, Görögdinnye
A görögdinnye remek orvosság a kalciumból, magnézium-foszfátokból és karbonátokból álló vesekövek kezelésére. A görögdinnyében lévő kálium alapvető összetevője az egészséges veséknek, valamint segít szabályozni és fenntartani a vizelet savtartalmát.

A görögdinnye a kálium mellett rengeteg vizet is tartalmaz, amely segít kimosni a köveket a vesékből. Rendszeres fogyasztásával a vesekövek kezeléséhez és megelőzéséhez is nagyban hozzájárulhatunk. Fogyaszthatunk görögdinnyemagból készített teát is.

7, Búzafű
A búzafű leve természetes orvosság a vesekő és más veseproblémák kezelésére. Fogyaszthatunk egy pohár búzafűlevet egy teáskanál citromlével és ugyanannyi bazsalikomlevél levével.

Fogyasszuk napi 2-3 alkalommal! A búzafűlé gazdag magnézium-, kálium-, vas-, aminosav-, klorofill- és B-vitaminforrás.

8, Korpapehely
Az Amerikai Nefrológiai Társaság egy tanulmánya szerint a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendnek nagy szerepe van a vesekövek csökkentésében, mert az ilyen gabonák rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak.

A búzában lévő oldhatatlan rost csökkenti a vizelet kalciumtartalmát, mert a belekben lévő kalciumhoz kapcsolódik, így a széklettel kiüríti a szervezetből.

Fontos tehát, hogy magas rosttartalmú ételeket együnk vesekő esetén. Erre a legjobb megoldás a korpapehely. A benne lévő rost kiüríti a kalciumot a vizeletből, ezzel csökkentve a vesekő kialakulásának kockázatát. Egy tál korpapehely 8 mg rostot tartalmaz. Együnk mindennap korpapelyhet!

A teljes kiőrlésű ételek, például a kenyér, nagyban segítenek csökkenteni a vesekő kockázatát, mert rengeteg tápanyagot, magnéziumot, rostot és fehérjét tartalmaznak.

A magnézium különösen hatékonyan előzi meg a vesében lévő kristályok egyesülését nagyobb kövekké. A vesekőben szenvedők fogyasszanak napi 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyeret a kövek csökkentésének érdekében!

A kenyér mellett fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonapelyhet is a rost- és tápanyagbevitel növeléséhez!

9, Zeller
Egy pohár zellerlé csillapítja a vesekő okozta fájdalmat a görcsoldó hatóanyagainak köszönhetően. A zellerlé segít kiüríteni a méreganyagokat, amelyek a vesekő kialakulásához vezetnek, emellett vízhajtó hatása van, tehát növeli a vizelet mennyiségét és segít kimosni a köveket a szervezetből.

Igyunk napi egy pohár zellerlevet, hogy megelőzzük a további kövek kialakulását!
A vesekő kezelésére felhasználhatjuk a zeller magját is - készítsünk belőle teát!

10, Veteménybab
A rostban gazdag veteménybab mindenféle veseprobléma, így a vesekő kezelésében is segítséget nyújt.

Fejtsük ki a babot a hüvelyekből, majd tegyük forró vízbe! Pár órán át főzzük lassú tűzön, amíg a bab puha nem lesz! Szűrjük le a levét és hagyjuk kihűlni! Szűrjük le újra! Igyunk belőle naponta több alkalommal, hogy elmulasszuk a vesekő okozta fájdalmat! A folyadékot ne tartsuk 24 óránál hosszabb ideig, mert elveszti a gyógyhatásait!
Fogyaszthatunk babot salátákba vagy levesekbe keverve is.
Vesekő kezelésére próbálja ki ezeket a természetes gyógymódokat! Ha állapotában nem tapasztal javulást, forduljon orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Előzzük meg a vesekő kialakulását
  2020-10-06 23:47:46, kedd
 
  A vesekő okozta görcs az egyik, ha nem a legfájdalmasabb dolog a világon. Emberek egész serege kerül be minden évben a sürgősségi osztályokra ennek a kínzó állapotnak a következtében. Pedig egy friss kutatás szerint a megelőzés nagyon egyszerű lenne.

A vesekő által okozott fájdalom szinte elképzelhetetlen azok számra, akik még nem élték át. Azon nők szerint, akik korábban már szültek és a vesekő okozta fájdalmat is megtapasztalták, a vesekő sokkal fájdalmasabb tud lenni. Ráadásul a vesekő nagyon ijesztő is tud lenni, hiszen a tünetek hirtelen jelentkeznek, mindenféle előjel nélkül. Aki nem jön rá, hogy mi is okozza valójában a fájdalmat, nagyon meg tud ijedni, szabályos halálfélelem lehet úrrá rajtunk.

Egy friss kutatás szerint a vesekő természetes módon megelőzhető.

A vesekő általában egy homokszem nagyságú vagy kisebb, tűhegyes kristályokból felépülő konglomerátum, mely a húgyutakban helyezkedik el és okozza a borzalmas fájdalmat. A kövek többsége beavatkozás nélkül távozik a szervezetből. Akiben már volt vesekő, 50% eséllyel újra kialakulhat benne, egyes embereknek több kővel is meg kell birkózniuk életük során. A legtöbben a betegeknek azt tanácsolják, hogy fogyasszanak sok folyadékot és kerüljék a kalcium tartalmú ételeket, mivel a vesekövek egyik alkotóelem a kalcium. Mégis a kalcium kiiktatása étrendünkből, nem mindig előzi meg az újabb vesekő kialakulását, azonban utat nyithat a csontritkulásnak.

Egy friss kutatás szerint a vesekő megelőzésének legjobb és legolcsóbb módja, ha minden nap elfogyasztunk egy pohár friss citrus dzsúszt, pl. egy pohár citromos vizet.

A vesekövek a vérben lévő kalcium feleslegből képződnek. A feloldódni nem képes kalcium kristályokká alakul, áthalad a vesén és bejut a húgyutakba, ahol a fájdalmat okozza. A citrusfélékből készített frissítő levek citromsavat tartalmaznak, ami segíti a kalcium oldódását a vérben, így az az emésztőrendszeren keresztül távozhat szervezetünkből.

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a vesekő megelőzésére a legjobb a citromlé, illetve a narancslé, kevésbé hatásos a grapefruitlé és a tőzegáfonya kivonat. Ez utóbbiak bizonyos esetekben még növelték is a vesekő előfordulását. A citrom és narancslén felül még szóba jöhet az almalé is, mely szintén tartalmaz olyan vegyületeket, melyek jótékony hatással vannak a vesekő megelőzésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kis panda
  2020-10-06 23:41:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Láb bütyök kezelése otthon
  2020-10-06 22:37:21, kedd
 
  A bütyök kialakulásának leggyakoribb oka a szűk és magassarkú cipő viselése, ezért ez a betegség általában a nők körében fordul elő, de már meglévő terpeszláb, és örökletes tényező is okozhatja ezt az ízületi elváltozást. Ennél jóval ritkább okok közé tartozik a reumatikus fertőzések miatti sólerakódás, influenza, mandulagyulladás, köszvény, rossza anyagcsere és a helytelen táplálkozás.

A bütyköt megszüntetni fájdalomcsillapító tablettával, lábtornával, járást könnyítő cipőbetéttel, egyedi cipővel vagy sebészeti beavatkozással lehet, ám ezek mellett házi módszerekhez is folyamodhatunk.

A magas sarkú cipők okozta bütyök kezelése: 3 dl vízbe keverjünk 5 zúzott babérlevelet, majd forraljuk a keveréket 15 percig, és éjszakára hagyjuk termoszban. Másnak szűrjük le a keveréket, és a nap folyamán igyuk meg. A folyamatot ismételjük meg 10 napon át, majd egy hét szünetet tartva, ismét iktassunk be egy 10 napos kezelést.

Az egész folyamat 2 hónapig tart, és készüljünk fel arra, hogy gyakrabban kell a vécére mennünk, mivel megnő a vizelési ingerünk. A vizelet rendkívül gazdag lesz sóban, és meglehetősen zavaros, mivel a kezelés hatására a szervezetben jelen lévő sós lerakódások feloldódnak. Tíz nap után már érezhető változásokat lehet tapasztalni, az ízületi fájdalom eltűnik, és sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

A bütyköket ugyanakkor kezelhetjük külsőleg is
Zúzzunk össze 5 darab nagyméretű babérlevelet, és töltsünk rá egy deciliter 90 százalékos koncentrációjú alkoholt. A keveréket hagyjuk állni egy hétig, majd gézbe áztatva tekerjük a kérdéses területre, és hagyjuk hatni egész éjszaka.

A még jobb eredmény érdekében a kezelés előtt áztassuk be a lábunkat 3 liter meleg vízbe, amelybe tegyünk egy evőkanál szódabikarbónát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Propolisz tinktúra gyógyhatásairól
  2020-10-06 22:09:31, kedd
 
  Azt mondják - és ez így is van -, hogy a propolisz az egyik legerősebb "gyógyszer", amelyet a természet kínál számunkra. Összetételének köszönhetően (növényi gyanták, viasz, illékony olajok, vas, nyomelemek - réz, mangán, cink, kobalt, pollen, a méhek nyálmirigyének váladékai) növeli a fizikai ellenállóképességet és megszünteti a fáradtságot.

A propolisz kiváló vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor gyógyítja a sebeket, az égési sérüléseket és a fagy okozta sérüléseket, de kiváló az ínyvérzés csillapítására is.

A propolisznak két fajtája ismeretes: a nyers, amely kis barna csomók sokasága és édes-keserű illatú, valamint az alkoholos tinktúra. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a propolisz tinktúra hogyan hozhat enyhülést és gyógyulást számos egészségügyi problémában.

A következő betegségek gyógyíthatók propolisz tinktúrával:

1. Minden belső fertőző betegség, amely lázas állapothoz vezet - 30 csepp / nap a kezelés.

2. A menopauza idején a nők egy éven keresztül napi 10 cseppet használjanak.

3. Prosztata gyulladása esetén - napi 30 csepp ajánlott.

4. Magas vérnyomás - 30 csepp / nap a gyógyulásig.

5. Vese- és májgyulladás - naponta kétszer 40 cseppet, tegyünk 100 ml meleg vízbe a gyógyulásig.

6. Garatgyulladás, influenza és szövődményeinek elkerülésére - 40 csepp / nap, 200 ml meleg vízzel, gargalizálással kombinálva, naponta többször.

7. Gyomorfekély - 40 csepp / nap 100 ml meleg tejben, éhgyomorra fogyasztva.

8. Tyúkszem kezelésére - lefekvés előtt áztassunk egy darab vattát propolisz tinktúrába, és tegyük a fájó helyre. A nap folyamán használhatunk propolisz kenőcsöt.

9. Bőrbetegségek - dörzsöljük az érintett területeket (ha az alkohol tolerálható) propolisz tinktúrával. Ha az alkoholt nem toleráljuk, akkor a propoliszt krémbe kell keverni.

10. Tüdő TBC - 30 csepp naponta 3-szor és inhalálás hetente kétszer, melyhez adjunk 100 csepp tinktúrát 250 ml forró vízhez.

11. Gombás megbetegedések az ujjak között - az érintett területeket tinktúrával kenjük be.

12. Gyomorfájás - 50 csepp 100 ml vízhez. Bélparaziták esetén is ajánlott, naponta kétszer, éhgyomorra.

13. Fogfájás esetén - tegyünk tinktúrával átitatott vattát a fájdalmas helyre. A fájdalmas ínyre vagy a fogra helyezett tiszta propolisz enyhíti a fájdalmat és megakadályozza a fertőzést.

14. A tinktúra régi sebekre is használható. A sebet mossuk le, majd propolisz tinktúrával többször meg kell kenni.

15. A tinktúrát elsőfokú égési sérülések esetén is használhatjuk. A sebet többször be kell kenni tinktúrával és így nem alakulnak ki hólyagok a bőr felületén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ősz hajszálak ellen - természetesen
  2020-10-06 22:06:28, kedd
 
  Az őszülés oka:
Az idő múlása, na meg a genetikai hajlam játszik leginkább közre, hogy ki mikor és milyen mértékben ,,szürkül" be. Ha valakinek a szülei már 30 éves korukra megőszültek, és nem a stressz, az idegeskedés miatt, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy az illető hajzuhataga is elkezd apránként fehéres-ezüstös árnyalatúvá válni.

A kókuszolaj nagyszerűen képes megakadályozni az ősz hajtincsek megjelenését, illetve eltüntetését is.

Ha kicsit jobban szemügyre vesszünk a Karib-szigeti, vagy Sri Lanka-i embereket, láthatjuk, hogy ott nem igazán küzdenek az ősz hajszálakkal. Ők ugyanis már több száz éve a kókuszolajat használják hajápolóként, ezért van annyi gyönyörű, selymes tapintású és természetes színét megőrző haju ember közöttük.

A kókuszolajban rengeteg vitamin, ásványi anyag van, amelyek hozzájárulnak a természetes haj és annak a színének a megőrzéséhez. Erősíti is a hajszálakat, így kevésbé fog hullni, emellett a zsírosodást is megakadályozza.

A kókuszolaj használata
Még mielőtt benedvesítenénk a hajunkat, a mikróban egy kevés kókuszolajt melegítsünk fel. Ezután öntsünk pár cseppet a tenyerünkre, és alaposan masszírozzuk be a fejbőrünket, minden területet dörzsöljünk be. Hagyjuk rajta 10 percet, hogy a hajszálak felszívják a természetes olajat. 10 perc után öblítsük le langyos vízzel. Ezt a módszert használjuk rendszeresen sampon helyett, és intsünk búcsút az ősz hajszálaknak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
4 ok, hogy rendszeresen együnk banánt
  2020-10-06 21:49:13, kedd
 
 



A banán nagyon hasznos tápanyagokat, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, leginkább káliumot, C- és B6-vitamint, valamint magnéziumot, de rostban is nagyon gazdag. A cikkben azt a 4 okot soroljuk fel, amiért érdemes rendszeresen banánt fogyasztanunk.

Aki szereti ezt a közkedvelt gyümölcsöt, a hangulata is jobb lehet, sőt akár még jobban is aludhat. A banán ugyanis olyan természetes nyugtatót tartalmaz, amely a szervezetben szerotoninná alakul át. Ez pedig nem más, mint egy alvást elősegítő neurotranszmitter.

Igaz, hogy a banán édes, azaz tartalmaz természetes cukrot, de ez nem fejt ki olyan negatív hatást a vércukorszintre, mint a süteményekben vagy más élelmiszerekben található cukor.

Ez a gyümölcs akár még a fogyókúránkat is segítheti. Hogyan? Mivel sok rostot tartalmaz, könnyen eltelít bennünket. Megfigyelte már talán, hogy miután megevett egy-két banánt, sokáig úgy érezte, hogy jól van lakva. Ez segíthet abban bennünket, hogy kevesebbet együnk, és kisebb eséllyel nassoljunk két étkezés között.

A banán a szív egészségére is pozitívan hat. Amennyiben a testünkben kevesebb kálium található, úgy megemelkedhet a vérnyomásunk. Azonban ha olyan káliumban gazdag ételeket fogyasztunk, mint például a banán, segítjük a vérnyomásunk stabilizálását, ami így nagyobb eséllyel marad kiegyensúlyozott napközben, és kevésbé fog ingadozni. A kálium ezen kívül az érelmeszesedés ellen is nyújthat néminemű védelmet.

Mivel a banán magnéziumban is gazdag, érdemes bőségesen fogyasztanunk, mert ezzel is támogatjuk a szívünk egészségét. Magnéziumhiány esetén ugyanis nemcsak a vérnyomás emelkedhet meg, hanem a vérzsírszint is.

A magas rosttartalmú táplálkozás az emésztés számára rendkívül hasznos, ezért a banán rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a jó emésztéshez, és egyúttal támogatja a gyomor egészségét is. Egy kutatásba bevont emberek egyik csoportja rendszeresen kapott banánt, míg a másik társaság nem. A vizsgálat végén kiderült, hogy a banánt fogyasztók körében érezhetően javult az emésztés, többek között kevésbé jelentkezett a kellemetlen haspuffadás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Harcoljunk eredményesen a migrénnel!
  2020-10-06 21:44:10, kedd
 
  Manapság a migrénes betegek száma rohamosan növekszik. Nem véletlen, hiszen nagyon sok stressz ér bennünket nap mint nap. A migrén nem egyszerűen csak egy fejfájás, hiszen számos nagyon kellemetlen tünettel együtt jelentkezik, mint például hányinger, émelygés, auralátás, hang- és fényérzékenység. Mit tehetünk a migrén ellen? Hogyan küzdjünk ellene?

Ebben az esetben is, mint a legtöbbször, a legjobb, ha a kiváltó okot szüntetjük meg, így adva minél kisebb esélyt a betegség ismételt megjelenésének.

A migrén és a kávézás között összefüggés van. Sokan akkor tapasztalják ugyanis a tünetek megjelenését, amikor sok kávét isznak. Ilyenkor jobban érvényesül a koffein érösszehúzó hatása, ezért érdemes megfontolni a napi koffeinadag drasztikus csökkentését. Természetesen az is jó megoldás, ha koffeinmentes alternatívát keresünk, vagy egész egyszerűen áttérünk a teázásra és több zöld teát fogyasztunk.

Az alvás mennyisége is számít. A migrén kellemetlen tünetei akkor is kialakulhatnak, ha túl sokat, vagy ha túl keveset alszunk. Ki kell tapasztalni, hány óra alvás az ideális számunkra, és ezt vegyük figyelembe a napi rutinunk során.

A migrént tápanyaghiány is okozhatja. Az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünk számára a magnézium. Ha rendszeresen, azaz minden este lefekvés előtt magnéziumot fogyasztunk, úgy kisebb az esélye a migrén felbukkanásának. Ez a nagyszerű ásványi anyag egyébként segít a pihentető alvásban is.

Láthatjuk, hogy ezt a kellemetlen állapotot sok minden kiválthatja. Az is például, ha túl sokat eszünk, de az is, ha egy-egy étkezés során csak kevés ételt veszünk magunkhoz. A migrénben szenvedő betegek arról számolnak be, hogy az étkezések kihagyása is előidézheti számukra a panaszokat.

Egyes ételek is hozzájárulhatnak a migrénes rohamok kialakulásához, így érdemes naplót vezetni az étrendünkről, hogy rájöjjünk, mit nem ajánlatos fogyasztanunk. Ha megtaláljuk a problémás ételeket, érdemes kiiktatni őket. A migrént okozó táplálékok közé tartozhat az étcsokoládé, a bor, a hagyma, de a feldolgozott élelmiszerek is, amelyekben tartósítószer található.

Mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy milyen ételek és italok járulnak hozzá a migrénes panaszok kialakulásához, a legegyszerűbb, ha ezeket egészen egyszerűen elkerüljük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kollagén leggazdagabb forrása
  2020-10-06 21:37:02, kedd
 
  A kollagén leggazdagabb forrása ez a kása, így megfiatalítja a bőrödet, táplálja a hajhagymákat és a körmöt is egészségessé teszi.

A kollagén leggazdagabb forrása ez a kása, ami szinte megfiatalítja a női testet! Kompenzálja a kollagén hiányát a bőröd, a hajad és a köröm egészséges és fiatal lesz! Legalább hetente egyszer ajánlott enni egy tányérral!

Árpagyöngyöt hasznos tulajdonságait kevesen ismerik. Sokan csak a sólethez vagy a hurkában tudják elképzelni. pedig önállóan elsőrangú táplálék!

A legnagyobb nyomelemtartalmú gabonafajta. Kálium-, kalcium-, magnézium- és foszfortartalma is jelentős, továbbá rosttartalma is magas, ezért serkenti az emésztést. Fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre. Megnyugtatja az idegrendszert, és vizelethajtó hatása is ismert. Emellett növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, immunrendszer-erősítő, valamint hűtő hatása miatt lázcsillapító és bőrregeneráló hatású. A legmagasabb vitamin- és ásványianyag-tartalmú gabonaféle: A-, B1-, B2-, B6-, E- vitamint, de rezet, cinket és vasat tartalmaz.

Az árpa jótékony tulajdonságai miatt különösen ajánlott időseknek, kismamáknak, de még a diétázóknak is, mert rövid idő alatt fontos tápanyagokkal látja el szervezetet. Nem is gondolnád, de magas kálcium tartalma jót tesz a fogaknak, káliumtartalma pedig jó hatással van a szívre és a májra. Az E-vitamin miatt pedig táplálja a bőrt, megelőzi a ráncokat, sőt a férfiak esetében javítja a szexuális potenciát is.

Az árpagyöngy felhasználása igen sokoldalú: levesbetétnek, kásának, köretnek, rakott és töltött ételekbe, de salátának is egyaránt használható. Főzése előtt célszerű néhány órára beáztatni, főzési ideje elég sok (kb. 40 perc), viszont szinte lehetetlen szétfőzni, ezáltal elronthatatlan lesz. Nem drága és még finom is.

Elkészítés
Az árpát háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, vagy egy éjszakára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet, majd tiszta vizet vagy tejet öntve hozzá egyenletesen, kis tűzön 25-30 percig főzzük. Ezután lefedve hagyjuk puhulni még legalább ennyi ideig.

Az ízesítés ízlés szerint történhet. lehet sósan és édesen is fogyasztani.

A gersliből készülhet édes gabonakása is, amit gazdagíthatunk piros gyümölcsökkel, fahéjjal, szegfűszeggel, így egészséges desszert lesz a vacsora után.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.