Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A reggeli rutin és az ízületi gyulladás
  2020-10-09 20:35:28, péntek
 
  Azok, akik ízületi gyulladástól szenvednek, nagyon jól tudják, mennyire nehéz reggelente kikelni az ágyból, milyen kellemetlen mozgatni a merev és fájdalmas végtagokat. Az ízületi gyulladás egyébként is a reggeli órákban a legfájdalmasabb, így érdemes beiktatni kisebb tornát, amely segíthet könnyebbé tenni a nap kezdetét.

A reggeli torna nagyon hasznos. A legjobb, ha még felkelés előtt az ágyban tornázunk, így ugyanis bemelegednek az ízületek még mielőtt terhelésnek vetjük alá őket. Érdemes nyújtógyakorlatokkal kezdeni, hiszen ezek az egészséges és a gyulladt ízületek számára is egyaránt megfelelők. Kíméletesen átmozgatják a végtagokat, és így sokkal könnyebben mennek majd a felkelés utáni első mozdulatok. Állítson össze egy reggeli mozgástervet, amelyben olyan gyakorlatok szerepelnek, melyek minden végtagot alaposan megmozgatnak.

Ha Ön idős és ízületi betegségben szenved, akkor nem szabad csak a szerencsében bíznia. Ha reggel úgy érzi, hogy nagyon nehezére esnek az első lépések, akkor sokat segíthet a bot. Legalább addig használja, míg az ízületei bemelegszenek, és így a gyaloglás is sokkal biztonságosabb. De ha napközben is bizonytalan a járása, akkor érdemes magával vinnie amikor sétálni vagy bevásárolni indul, mert fokozhatja a biztonságérzetet.

Lehet, hogy csak este szokott zuhanyozni, azonban a reggeli fürdés, zuhanyzás is nagyon hasznos lehet azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A meleg víz ugyanis az ízületekig hatol, és olyannyira átmelegíti azokat, hogy ettől nemcsak a mozgása lesz könnyebb, hanem energikusabbnak is érzi majd magát.

Azok, akik ízületi gyulladástól szenvednek, iktassák tehát be a napirendjükbe a tornát. Ahogy említettük, a legjobb, ha közvetlenül ébredés után végzi ezeket a gyakorlatokat. Nem kell azonban megerőltetnie magát, sokáig sem kell tornáznia, elegendő minden reggel tíz percet erre szánnia. Meglátja, ezek a gyakorlatok megkönnyítik az ágyból való felkelést, és az első lépések sem lesznek olyan kellemetlenek, mint torna nélkül, így minden bizonnyal jobban kezdődik majd a napja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A máriatövis és az immunitás
  2020-10-09 20:31:41, péntek
 
 



A máriatövist sokan ismerik, de legtöbben úgy gondolnak rá, mint a máj gyógyítója, és ennek megfelelően csak a májbetegségek megelőzésére használják. Azonban ez a gyógynövény sokkal többet tud ennél. A cikkben a máriatövis olyan hatásait mutatjuk be, amelyekről lehet, hogy eddig még soha nem hallott.

A máriatövis gyógyító tulajdonsága kiemelkedő, hiszen nemcsak a máj egészségét védi, hanem a koleszterinszintet is csökkenti, ezzel pedig a szív működését is támogatja.

Talán nem gondolta, hogy a bőr állapotára is pozitívan hat. Ez a gyógynövény sejtmegújító hatással rendelkezik, és rendszeres fogyasztásának köszönhetően ragyogóvá válik a bőrünk. Megakadályozza ugyanis a szabad gyökök elszaporodását, és így a bőr sokáig megőrzi üdeségét és fiatalságát.

Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően támogatja testünk sejtjeinek működését, és segíti a megújulásukat. A máriatövis fokozza a szervezetünk immunitását, így segít megküzdeni a kórokozókkal, a baktériumokkal és a vírusokkal, amelyek fertőzéseket és betegségeket képesek okozni. Ez a gyógynövény az emésztésre is pozitívan hat, csökkenti a kellemetlen tüneteket, többek között a puffadást, a fokozott bélgázképződést és más emésztési zavarokat.

Az alkohol nagyon károsan hat az egészségre, főleg ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztjuk. Amennyiben csak ritkán és mértékkel élünk vele, nem okoz károkat. De még ilyen mértéktartó ivás mellett is előfordulhat, hogy valaki egy kicsit többet iszik a kelleténél, és a másnap bizony kellemetlen érzésekkel indul. Lehet, hogy a máriatövis az utolsó dolog, ami eszébe jut ilyenkor, pedig a belőle készült tea fogyasztása nagyon is javallott a másnaposság tüneteinek enyhítésére. Segíti ugyanis kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat, és így hamarabb szabadulhatunk meg a túlzott alkoholfogyasztás kellemetlen következményeitől.

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt, ne legyünk türelmetlenek, mert hasonlóan a többi gyógynövényhez a máriatövis is néhány hetes, hónapos használatot követően mutatja meg csodás hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hatékony arcpakolás
  2020-10-09 01:33:49, péntek
 
  Bőrünk az első dolog, amit az emberek meglátnak. A tiszta, szép arc jó érzéseket kelt, a szép emberek sikeresebbek az élet minden területén, nemcsak az emberi viszonyaikban.

Megőrizni a fiatalos, tiszta arcbőrt nem is olyan bonyolult dolog, de folyamatosan ápolni kell.

Sajnos, arcbőrrel több gond alakulhat ki az idő során. Az idősödés jelei (ráncok és beesettség), pigment foltok, pattanás hegek, és az arcunk elveszti szépségét és életerejét.

Emiatt sokan fordulnak költséges és néha veszélyes esztétikai kezelésekhez, anélkül, hogy tudnák, hogy vannak hatékony házi módszerek is.

Ebben az írásban bemutatunk egy egyszerű, de nagyon hatásos maszkot, ami a természet csodája, minden alkotóeleme igazi kincs az arcbőr számára. Ezzel maszk megszünteti az arc hibáit, lehetővé teszi, hogy tiszta, fiatal és friss legyen újra az arcunk, és nem kell költeni hatalmas összegeket sem rá.

A 2 fő összetevője ennek a maszknak az almaecet és a szódabikarbóna, mindkét elem biztosan van otthon, mert nagyon gyakran használjuk őket a konyhában. A citrom és a méz használata csak opcionális, azonban erősen javasoljuk, mivel jelentősen megnöveli a keverék hatékonyságát.

Hozzávalók:
szódabikarbóna
almaecet
fél citrom
méz

Készítése:
Fél pohár vízzel fel kell hígítani 1 teáskanál almaecetet. Egy külön tálkába öntsünk egy kevés szódabikarbónát, majd lassan adjuk hozzá az ecet és víz keverékét. Fél citrom levét csavarjuk bele, majd tegyük bele a mézet is. Keverjük néhány percig, amíg egy egyenletes és homogén elegyet nem kapunk.

Tegyük fel az arcra a keveréket, majd 5 perc múlva langyos vízzel mossuk le, és kenjük be az arcot hidratáló krémmel. A hatás azonnal látható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Csipkebogyó gyógyhatásairól
  2020-10-09 00:19:52, péntek
 
 



A szárított csipkebogyóból készítik a gyógyszereket. A csipkebogyó gyógyhatása azonban a teák, szirupok és lekvárok fogyasztásán keresztül is érvényesül. A bogyókból olaj is készül, amivel az arcbőr szebbé tehető.

A csipkebogyó tápanyagértéke:
A csipkebogyónak magas a C-, A-vitamin, kalcium és vastartalma. Továbbá a bogyók gazdagok bioflavonoidokban, pektinben, E-vitaminban, szelénben, mangánban és complex B-vitaminokban. Ezenkívül a csipkebogyó mérsékelten tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot és szilíciumot.

A csipkebogyó kedvelt gyógyhatású tulajdonságai miatt. A bogyók színre és alakra hasonlítanak a cseresznyéhez, de a húsuk puhább. A csipkebogyó bolyhos részét el kell távolítani a bogyókról fogyasztás előtt, mivel erős viszketést idézhetnek elő.

A csipkebogyó jótékony hatása az egészségre:
A csipkebogyót természetes orvosságként használható számos egészségügyi problémára. Ez a sötétpiros gyümölcs természetesen nem ismeretlen az alternatív orvoslás világában.

1. A csipkebogyóról széles körben elterjedt, hogy kezelhető vele az ízületi csúz. A csipkebogyó rendszeres fogyasztása 20-25%-kal növeli a mozgásképességet. Csökkenti a fájdalmat és fejleszti a betegek általános hangulatát. Azok, akiket csipkebogyóval kezeltek, jelentős fájdalom-, merevség-, és ízületi gyulladás-csökkenést tapasztaltak. A csipkebogyó gyulladásgátló hatása miatt hatékonyan gyógyítja a térd és a csípő ízületgyulladását.

2. A csipkebogyóban lévő C-vitamin bizonyítottan visszaszorítja a légzési problémákat és megakadályozza az asztma kialakulását. A csipkebogyóban gazdag étrend csökkenti a gyerekeknél az asztmás légzést és segít az asztma, a krónikus köhögés, a légszomj és még az orrfolyás megszüntetésében is. A csipkebogyóban található vitaminok és ásványi anyagok erősítik az immunrendszert és gyorsítják a megfázásból való felépülést.

3. A csipkebogyóban lévő antioxidánsok csökkentik a koleszterolszintet. Több millióan küzdenek koleszterolproblémákkal, amelynek súlyos következményei is lehetnek, ezért az orvosok általában étrendváltozást javasolnak, valamint a betegeknek tanácsos csipkebogyóteát inniuk. Ezenkívül a csipkebogyó megakadályozza a szívbaj kialakulását azoknál az elhízott embereknél, akiknek a kelleténél magasabb a vérnyomásuk.

4. A csipkebogyó számos antioxidánst tartalmaz, mint például a karotinoidok, flavonoidok és polifenolok, stb. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a rák és más szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A csipkebogyó erős és hatékony antioxidáns, amely megvédi a szervezetet a szabadgyököktől, amelyek az oxidatív stressz (a sejtek oxidációja) létrejöttéért felelősek és ami súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

5. A cukorbetegekre is jó hatással van a csipkebogyó, mivel szabályozza a cukorszintet, így csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

6. A csipkebogyóban található gyümölcssavak és pektin vizelet- és hashajtó tulajdonsággal bírnak. Enyhítik a veseproblémák tüneteit és segítenek megszüntetni a szorulást.

7. A csipkebogyóolaj vérzéscsillapító tulajdonsága miatt értékes alapanyag a szépségiparban. Ezenkívül regenerálja a bőrsejteket, ezért kezelhetőek vele a sebek, pattanások és égések. Nem szárítja ki a bőrt, viszont hidratálja. A csipkebogyótea fogyasztása jó hatással van a bőrre, mivel magas az A-vitamin tartalma. Az A-vitamintól a bőr rugalmas marad, így nem alakulnak ki ráncok és a bőr a lehető legszebb marad.

8. A csipkebogyóban található C-vitamin felelős a szervezetben a kollagén előállításáért, ami a csontok és a szervezet felépítésében vesz részt.

9. A csipkebogyóban lévő vas hozzájárul a vörös vérsejtek termeléséhez. A C-vitamin megkönnyíti a vas felszívódását, így jó hatással van az általános egészségre is.

10. A csipkebogyóval olyan gyomorproblémák is kezelhetőek, mint a gyomorgörcs, gyomorsav-hiány, illetve megakadályozza a gyomor irritációját és a fekélyek kialakulását. Továbbá az olyan bélproblémákra is megoldást jelent, mint a hasmenés, szorulás, epekő, epehólyag problémák és a húgyúti fertőzések.

11. A csipkebogyó az immunrendszerre is jótékony hatással van. Megakadályozza mind a bakteriális, mind a vírusos fertőzések kialakulását és elhárítja azokat a fertőzéseket, amelyek vírusos lázat ( a láz kialakulásának oka: a fertőzés növeli a vérkeringést a végtagokban, valamint vizelethajtó és elfojtja a szomjúságérzetet) okoznak.

Figyelem:
A csipkebogyót ne forralja fel vízben, mert a gyümölcs így elveszti C-vitamin tartalmát.
A csipkebogyót ne párolja alumínium serpenyőben, mivel az alumínium elszínezi a teát és kiöli a bogyókból a vitaminokat.
A csipkebogyót ne tárolja fémdobozban, mivel ez is elszínezi a teát.

Ha előírt gyógyszereket szed, a csipkebogyótea fogyasztása előtt konzultáljon orvosával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Köszvény kezelése otthon
  2020-10-09 00:15:31, péntek
 
  A köszvény oka a nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le a ízületekben.

A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le a ízületekben. Emelkedett húgysavszint a vérben isis kimutatható, ez az úgynevezett hyperurikaemia. Azonban a hyperurikaemiás emberekben nem mindig alakul ki a köszvény.

Ha a vesék nem képesek a húgysav lebontására, az kristályosodik, és az ízületek körül lerakódik, amely ízületi gyulladást okoz.

A legfontosabb az egészséges étrend, amely gazdag friss színes gyümölcsökben és zöldségekben;sovány húsokban és a tenger gyümölcseiben, és teljes kiőrlésű gabonákban. Csökkenteni kell a cukrok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a telített zsírok, és az alkohol fogyasztását.

Igyon sok vizet, mert segít eltávolítani a méreganyagokat.

A szódabikarbóna hatékonyan csökkenti a húgysavat a szervezetben. Tegyen fél teáskanálnyit egy pohár vízbe. Ezt igya minden nap. Köszvényes roham esetén egy egész teaskanállal tegyél a vízbe.

A citromos víz is segít. Amikor a test lúgos, a rendszer képes rá, hogy megakadályozza a köszvény kialakulását. A citromos víz növeli a lúgosságot, és megakadályozza a húgysav kristályok képződését. Csavarjon egy fél citromot 200 ml meleg vízbe, és igya minden reggel éhgyomorra.

Az almaecet is növeli a test lúgosságát. A almasav hatékony a húgysav kioldásában a szervezetből. Adjunk egy evőkanál almaecet 200 ml vízhez, és igyuk minden nap ebéd és vacsora előtt.

Ezek a legjobb ételek köszvény kezelésére:

A kurkuma a vese védelmezője és erős gyulladáscsökkentő szer.
Bromelain, az ananászban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.
A lenmag, csökkenti a húgysav mennyiségét az ízületekben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.