Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ilyen lesz az új világ szerdától Magyarországon a ....
  2020-11-10 22:51:31, kedd
 
  Ilyen lesz az új világ szerdától Magyarországon a koronavírus miatt
A kedd éjféli határidő előtt nem sokkal a kormány kihirdette a legújabb - hétfőn már felsorolt - szigorító intézkedésekről szóló rendeletet

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
ISL nemzetközi úszó liga alapszakasz végeredménye
  2020-11-10 22:46:32, kedd
 
  Alap szakasz csoportok állása
Nagyobb kép Link
...... .........


Ebből az első nyolc csoport jutott be az elődöntőbe
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szabó Tünde a LEN új alelnöke
  2020-11-10 22:37:13, kedd
 
  Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották a Európai Úszó Szövetség (LEN) alelnökévé a szervezet vasárnapi választókongresszusán, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg.
...... ........... .......


A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a választási procedúrát egy, a területre szakosodott nemzetközi cég programjával bonyolították le, amelynek londoni központjában egy közjegyző felügyelte a folyamatot. A szavazás nem hozott meglepetést: a 2012 óta hivatalban lévő olasz elnök, Paolo Barelli elsöprő többséggel nyert újfent francia kihívója, Gilles Sezionale ellenében, így harmadik terminusát kezdi meg a szövetség élén.
Magyar szempontból az alelnökök megválasztására irányult a legnagyobb figyelem: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár rögtön az első körben megkapta a szükséges szavazatmennyiséget, így négy éven át töltheti majd be ezt a tisztséget (a magyar szövetség két regisztrált delegátusaként Wladár Sándor elnök és Szabó Tünde vett részt a kongresszuson a MÚSZ margitszigeti székházában).
“Óriási megtiszteltetés és elismerés ez számomra és természetesen a magyar vizes sportágak számára" - mondta az államtitkár, egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó. “Magyarország mindig is fontos szerepet játszott az európai úszósportban, mi rendeztük az első Európa-bajnokságot 1926-ban, rekordot jelentő, hatodik alkalommal leszünk házigazdák jövőre, és ezek csupán a legrangosabb események voltak számtalan más, emlékezetes viadal mellett. Sportdiplomatáink mindig is fontos pozíciókat töltöttek be, Gyárfás Tamás az elmúlt tizenhat esztendőben rendkívül sikeresen képviselte a magyar érdekeket - ezentúl rám hárul ez a feladat, de őszinte várakozással nézek ezen új kihívás elé. Ami igazából nem is kihívás, hiszen egykori úszóként, a sportág elkötelezettjeként minden, LEN-alelnökként töltött pillanat tartalmasnak és örömtelinek ígérkezik. Úgy gondolom, kiemelkedően sikeres négy esztendő vár ránk" - tette hozzá.
Szabó Tünde megbecsültségét jól mutatja, hogy a nemzetközi szervezetek tradícióihoz képest kissé szokatlanul azonnal alelnöknek választották, erre korábban nemigen volt példa: az új tagok általában elnökségi tagként kezdik, és aztán emelkednek a “belső hierarchiában". Szabó Tünde ugyanakkor egyike annak négy Bureau-tagnak, akik sportolóként komoly eredményeket értek el: rajta kívül az elnök Paolo Barelli, illetve a sportolói bizottság elnöke, a román Camelia Potec, valamint a szerb Aleksandar Sostar mondhatja el magáról, hogy egykoron olimpián szerepeltek (utóbbi kettő aranyérmes is volt).
Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke az eseményeket értékelve kiemelte: “Minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Szabó Tünde államtitkár asszony révén rendkívül erős képviselete lesz Magyarországnak, és az is fontos, hogy régi barátunk, Paolo Barelli újabb négy éven át irányíthatja a LEN-t, ez sportdiplomáciai szempontból tökéletes végkimenetel. A Magyar Úszó Szövetség jövőre egy fantasztikus Európa-bajnoksággal kíván hozzájárulni a LEN sikertörténetének folytatásához. Őszintén remélem, 2021 májusában már minden adott lesz ahhoz, hogy a hagyományokhoz méltó, kimagasló színvonalú Eb-t rendezhessünk."
A Magyarországot 2004 óta képviselő, korábban az alelnöki, majd 2012 óta a gazdasági vezetői (LEN Treasurer) tisztséget betöltő Gyárfás Tamást a közgyűlés a LEN tiszteletbeli tagjának választotta.
Paolo Barelli mellett a brit David Sparkes maradt a szervezet főtitkára, az új gazdasági vezető pedig a spanyol Fernando Carpena lett. Szabó Tünde mellett a LEN Bureau legrégebbi, 1990 óta rendre újjáválasztott tagja, a görög Dimitrisz Diatheszopulosz, a dán Pia Holmen, az ukrán Andrij Vlaszkov és a holland Marius van Zeijtz lett még a LEN alelnöke (a LEN történetében először lesz két női alelnöke a szervezetnek, Szabó Tünde mellett a dán szövetség ügyvezetője, Pia Holmen révén).
Az egyes sportági szakbizottságok, illetve a további testületek összetételéről a következő hetekben dönt a LEN Bureau.
Eredetileg idén májusban, az úszó Európa-bajnokság rajtja előtt tartották volna a LEN tisztújító-közgyűlését Budapesten, ám a koronavírus-járvány miatt magát a sporteseményt 2021-re halasztották, míg a kongresszust most vasárnapra. Bár a tervek szerint a küldöttek a magyar fővárosban gyűltek volna össze, ám az Európát sújtó második hullám miatt végül a LEN - más sportszervezetekhez hasonlóan - a világhálón megtartott közgyűlés mellett döntött.

(MTI-uszosport.hu)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Gyönyörű rózsán vízcseppek
  2020-11-10 22:21:12, kedd
 
  ...... ........... ............

Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Madarasi Hargita fotói Erdélyről
  2020-11-10 22:15:27, kedd
 
  Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.
Teremtés könyve 1,31
Isten gyönyörködik a teremtett világba! Mi is csodálkozzunk rá szülőföldünk szépségére és gyönyörködjünk benne gyermeki rajongással!!

Nagyobb kép Link
...... ........... ......



Nagyobb kép Link
...... ........... .......



...... ..............



Nagyobb kép Link
...... ..............



Nagyobb kép Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A lateráni palota nem kézzel festett ikonjától a grúz ikonig
  2020-11-10 21:13:48, kedd
 
  A Lateráni palota nem kézzel festett ikonjától a grúz ikonig.
A lateráni bazilika felszentelésének ünnepén érdemes felidézni az épületegyüttes egy másik tagját, a palotát is, illetve annak kincsei közül egy különlegességet: az úgynevezett nem kézzel festett ikont, melyet a Szent Lépcső tetejénél található egykori pápai magánkápolnában, a Sancta Sanctorumban őriznek.
...... .....


A legenda szerint Lukács evangélista kezdte meg a Krisztus-ikon festését, de angyalok fejezték be a művet. Az akheiropoiétosz, vagyis nem kézzel festett ikon műfajához kötődik az Abgár királyról szóló legenda, mely a mandülion, vagyis az edesszai képmás születését beszéli el; a nyugati kereszténységben népszerű a Veronika kendőjével azonosított képtípus, valamint a nem kézzel festett képek közé tartozik a torinói lepel és a guadalupei Mária-ábrázolás is.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Újabb szép gondolatok Pio atyától
  2020-11-10 21:07:01, kedd
 
  A világhoz kötődő, ügyeikbe merülő emberek homályban és tévedésekben élnek; nem is gondolkodnak Isten dolgainak megismerésén, és nem is örök üdvösségükön." Pio atya

- Pio atya első hangja videó Link

- Öltöztessük fel magunkat állandó türelemmel és kitartással

- Az isteni szeretet lángjai emésszék el bennünk mind azt, amely az isteni Jegyes szemének nem tetsző_ Jézus tegyen minket szenté Pio atya

- Pio atya tudta, hogyan kapcsolja össze minden cselekedetét az ima életével. Semmi sem történt anélkül, hogy először imádkozott volna az Úr előtt.

*
- Szükség van a forgandóságra
Minden évszak megtalálható lelkünkben. Olykor a tél meddőségét, fásultságát és unalmát érzitek, majd a májusi harmatot a szent virágok illatával, aztán a meleget isteni Vőlegényünk örömének szeretetlángjaiban. Nem marad más hátra, csak az ősz, amely, úgy tűnik, nem hoz sok gyümölcsöt. Gyakran megesik azonban, hogy gabonacséplés és szőlősajtolás idején nagyobb termést kapunk, mint amilyet az aratás és a szüret ígért. Ti azt szeretnétek, ha mindig tavasz és nyár lenne; de nem, kedves gyermekeim, bent is és kint is szükség van erre a forgandóságra. A mennyben minden a tavasz szépségében, az ősz örömében, a nyár szeretetében lesz. Ott nem lesz tél. De az önmegtagadáshoz és ezer kicsi, de szép erény gyakorlásához, amelyek épp a kietlen terméketlenség idején mutatkoznak meg, szükség van itt a télre. Pio atya

*
- Könnyeidet angyalok aratták, arany kehelybe helyezték, és megtalálod, amikor Isten előtt vagy."
Pio atya

- Ha lassan is, de mindig haladunk. Ameddig jó és határozott érzés visz, csak jó irányba mehetünk. Nem, kedves gyermekeim, az erény gyakorlásához nem kell mindig mindenre figyelned. Ez igazán összezavarná és túlbonyolítaná gondolataitokat és cselekedeteiteket.(Pio atya)

*
- Csoda, amelynek Padre Pio 8 éves korában tett tanúbizonyságot, és ez jelezte az életét
San Pellegrino kápolna az olasz Altavilla Irpinában, ahol a csoda történt.
Egy vallási ünnepség mélyen meg fogja jelölni a fiatal Francescót.
8 éves volt, és apjával együtt elment Altavilla lrpina városába, Pietrelcinától 27 kilométerre fekvő városba. Ez volt az a nap, amikor a város ünnepelte védőszentjét, Saint Pellegrino-t, szentet és mártírt.
Nagy tömeg jött a Szentélybe. Grazio Forgione és fia a kora reggeli órákban, szamáron lovagolva hagyták el a házat, hogy ne hagyják ki a püspök által ünnepelt szentmise kezdetét.
Időben megérkeztek. Az ünnepség hosszú és ünnepélyes volt. A szertartás után sok zarándok maradt a szentélyben, hogy a szentet hívja meg.
A hívek körében nagy benyomást tett egy anya hozzáállása. Hevesen könyörgött egy deformált gyermek meggyógyításáért, akit karjaiban hordott, és rekedt sikolyokat hallatott. Sikoltozott, nyögött, úgy tűnt, mintha Saint Pellegrino képében meg akarná érinteni fogyatékos fiát.
Francesco visszatartotta az egyházat elhagyni akaró apját. Pusztán egy gyermek kíváncsisága, vagy vágy, hogy imádságait összekapcsolja a kétségbeesettekkel?
Egy bizonyos pillanatban ésszerűtlen mozdulattal az anya az oltárra dobta fiát a szent képének tövében. - Ha nem akarja meggyógyítani - mondta -, vigye vissza! "
Mindenki meglepetésére a kicsavart kis lény felállt, és láthatóan meggyógyult, életében először sétált. Az anya nem hitt a szemének. A szentélyben minden zarándok kiabált a csodára.
A pianisi Raffaele da Sant'Elia atya, akiről a történet ismerte, arról számol be, hogy miután Padre Pio elmesélte ezt a csodálatos gyógymódot, nagyot sírt, és nem tudott más szavakat mondani.
Ez a csoda Saint Pellegrino, tette hozzá Raffaele atya, ,,olyan volt, mint annyi titokzatos dolog bejelentése, hogy később Isten a jövőben Padre Pio-ban dolgozott".

*
- Ha nem akarod és nem érzed szükségét, hogy imádkozz felebarátod szenvedéséért, akkor Jézus szívét vérezteted ". Pio atya

- Ahol könnyek hullanak, ott virágzik a kegyelem ". Pio atya

- Krisztus igazi követőjének soha ne legyen gyűlölet a szívében." Pio atya

*
- 1918 ban tombolt a Spanyolnátha. Pio atya szavai mindig tele voltak reménnyel, tele hittel és szeretettel. " Ha van hited, egyikőtök sem fog elpusztulni " -
Ez a mondás a mostani időkben is nagyon érvényes.

- Atyám, mivel nem láthatlak többé, mit tegyek, hogy imádkozhassak?
És az atya így válaszolt:
"Ha nem tudsz hozzám jönni, küldd el az őrangyalodat. Ő el tudja hozni az üzenetedet, és én segítek neked, amennyire csak tudok."

- Bátorság. Jézus velünk van, és ennyi elég nekünk. Nem törd össze magad ". Pio atya

*
- Amikor a Sant'Anna kolostorában volt, Foggiában, Padre Pio minden reggel elment, hogy megnézze a Madonna dei Sette Veli .... Hétfátyolos Szűz Mária....csodálatos képét a székesegyházban.
Egyszer elkísérte Fr Agostino, aki imádságban szinte eksztatikusan látta, spontán módon megkérdezte tőle:
- Mi van, látta a Madonnát?
- Miért - az ifjú atya zavarba ejtő naivitással vágott vissza - miért ,Ön nem látta Őt?



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent mise közvetítések listája
  2020-11-10 21:05:17, kedd
 
  Igyekszünk naprakész tájékoztatást nyújtani a szentmisék közvetítéséről, hogy azok a hívek, akik betegség vagy veszélyeztetettség miatt nem vehetnek részt a liturgiákon, megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.
Kérjük olvasóink segítségét, tudassák velünk, ha plébániájukon is van élő szentmise-közvetítés!
Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés? - Összegyűjtjük a lehetőségeket
A koronavírus-járvány miatt hazánkban ismét veszélyhelyzet lépett érvénybe. Igyekszünk naprakész tájékoztatást nyújtani a szentmisék közvetítéséről, hogy azok a hívek, akik betegség vagy veszélyeztetettség miatt nem vehetnek részt a liturgiákon, megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek. A közvetítések listájának folyamatos bővítéséhez a segítségüket kérjük.

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Pio atya városában is tombol a korona vírus fertőzés
  2020-11-10 21:00:46, kedd
 
  San Giovanni Rotondo: Karanténban a kapucinus közösség.
.....


Szent Pio atya városában, a garganói San Giovanni Rotondóban a kapucinus közösség egyik tagja elkapta a koronavírus-fertőzést, ezért az egész rendházat karantén alá vonták.
November 6-án, pénteken tette közzé a hírt az olaszországi kapucinus rendtartomány honlapja, miután Maurizio Placentino elöljáró megbeszélést folytatott Franco Moscone püspökkel, a manfredonia-vieste-San Giovanni Rotondó-i egyházmegye főpásztorával.
Az egyeztetés eredményeként úgy döntöttek, hogy az érvényes egészségügyi rendelkezések figyelembevételével tizennégy napra lezárják a rendházat, és a karantént két hét múlva oldják fel, ha nem lesz újabb fertőzött a közösségben.
A kapucinus atyák kiesése miatt naponta csak két szentmisét tartanak San Giovanni Rotondóban: délelőtt fél 12-kor, illetve este hat órakor, melyeket más közösségek papjai mutatnak be.
Biztonsági szempontból úgy döntöttek, hogy a bazilikát, az altemplomot Szent Pio atya sírjával és a kör folyósóval együtt egyelőre lezárják a zarándokok előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Orbán Viktor új intézkedést jelentett be: nyílt köztereken i
  2020-11-10 20:48:39, kedd
 
  Orbán Viktor új intézkedést jelentett be: nyílt köztereken is kötelező lesz a maszkviselés.
Újabb intézkedést jelentett be Orbán Viktor ma az M1-nek adott interjújában, éjféltől jön a kötelező maszkviselés a köztereken. A koronavírus-vakcina már belátható távolságban van, a tömeges szállítás Magyarországra áprilisig megtörténhet, de az orvosok, kórházi dolgozók már december végén, január elején megkaphatják az oltást - nyilatkozta a miniszterelnök

További információ itt olvasható Link

*
- Kiderült, miért van nagy szükség a szigorú korlátozásokra Magyarországon.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.