Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Minden idők negyedik legjobb 50 pillangóját repesztette
  2020-11-02 22:49:31, hétfő
 
  Minden idők negyedik legjobb 50 pillangóját repesztette Szabó Szebasztián.
Hétfőn újabb szenzációs országos csúcsot állított fel 50 méter pillangón Szabó Szebasztián a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) hatodik összecsapásán.
Az Aqua Centurions magyar versenyzője a rövid pályás sorozatban immáron harmadszor úszott országos csúcsot ebben a számban, ezúttal kereken egy tizedet faragva nyolc nappal korábbi idejéből, 21.86 másodperces idővel csapott célba.
Ez minden idők negyedik legjobb ideje, csak a világcsúcstartó brazil Nicholas Santos úszott két alkalommal jobbat (21.75 és 21.81), valamint az Európa-csúcstartó Steffen Deibler előzi meg (21.80) Szabót az örök rangsorban.

A hatodik összecsapást az Energy Standard nyerte, amelynek egyetlen magyar versenyzője, Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón is egy harmadik hellyel segítette együttesét. Utóbbi számot Kapás Boglárka (NY Breakers) nyerte - ő 400 méter vegyesen negyedikként ért célba -, Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) hetedik lett

100 méter háton Telegdy Ádám (NY Breakers) 6.,
Burián Katalin (Aqua Centurions) 7. lett, míg
Verrasztó Evelyon és Késely Ajna (NY Breakers) 8. zárt 100 méter vegyesen, illetve 200 méter gyorson

Videók az úszásról .Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Jézus barátai c. könyv bemutató
  2020-11-02 22:20:56, hétfő
 
  Új kötettel bővül a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik - a Jézus barátai című - kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal földi életében személyesen találkozhattak. A Mesterhez legközelebb álló apostolok, Mária és József, sőt, a napkeleti bölcsek és az arkangyalok megjelennek ezekben a fordulatos történetekben, melyek fő célja, hogy - akárcsak a korábbi kötetekben - érthető, szerethető személyekként mutassák be a gyerekeknek a szenteket
...... ..............


Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A Jézus barátai című könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája... A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket - Bethlenfalvy Gábor elbeszéléseit - a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk - Kállai Nagy Krisztina alkotásai - teszik még élményszerűbbé.
*
Íme a tartalomjegyzék:

Gábor arkangyal - Az Úr Hírnöke
Szent József - Egy igaz férfi Dávid király családjából (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Szűz Mária - Áldott az asszonyok között
Gáspár, Menyhért, Boldizsár - A három bölcs (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Keresztelő Szent János - A pusztában kiáltó szó
Szent Péter - Az Egyház sziklaalapja
Szent András - Aki elindult Jézus után
Szent Jakab - A mennydörgés fia
Szent János - Akit Jézus szeretett
Szent Máté - A jó útra tért vámos
Szent Tamás - A ,,hitetlen" tanítvány
Szent Mária Magdolna - Az újjászületett bűnös asszony
*

Székely János püspök atya így ír az előszóban: ,,Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit. Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban."
A Jézus barátai immár a harmadik abban a sorban, ami a Magyar szentek élete című kötettel kezdődött, majd A keresztény Európa szentjeivel folytatódott.
,,Olyan történetek ezek, melyek az életünkben folytatódnak" - mondja Bethlenfalvy Gábor. ,,A könyveinkben található történetek nagy többségéből kiderül, hogy - bár a mesék nyelvén szólalnak meg - nem kitalált sztorik: valódi személyekkel, valódi helyszíneken lefolyt eseményeket mondanak el, lehetőleg úgy, ahogy azok akár a valóságban is megtörténhettek. A célok, amelyekért hőseink éltek, s a bajok, melyekkel küzdöttek, ma is érvényes célok és ma is létező bajok; rajtunk a sor, hogy fölvegyük a történet fonalát, és a kalandokat saját életünkben folytassuk."
Kállai Nagy Krisztina hozzáteszi: ,,A szövegeket és a grafikákat úgy állítottuk össze, hogy bele lehessen feledkezni a történetekbe, de lehetőség szerint törekedtünk a történelmi hűségre is. A fejezetek végén található - a szereplőkhöz köthető történelmi emlékeket bemutató - kis fényképes leírások is azt szolgálják, hogy az olvasóknak ne csak a lelkük, hanem a tudásuk is épüljön."

A november 6-i könyvbemutatón a szerzőn és az illusztrátoron kívül Székely János püspök atya és Gryllus Vilmos is közreműködik.

További információ az új kötetről és a könyvsorozatról Link

- Jézus barátai c. könyv
Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal személyesen találkozhattak. A történeteket - az Evangéliumok elbeszélései alapján - Bethlenfalvy Gábor írta, az illusztrációkat Kállai Nagy Krisztina készítette.
MITŐL ÉRDEKES A KÖNYV?
Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája... A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk teszik még élményszerűbbé.

- Dr. Székely János megyéspüspök ajánlója a Jézus barátai című új könyvhöz
,,Akiken átragyog a Nap"
........


Egy kisfiú - Günther - egyszer az Édesanyjával sétált a város főterén. Meglátta a templom ablakait, amelyek szürkék voltak. Megszólalt: ,,Milyen csúnyák a templom ablakai!" Az Édesanya nem szólt semmit, hanem kézen fogta a kisfiát, és bevezette a templomba. Belülről az ablakok gyönyörűen ragyogtak. Különösen az, amelyiken pont átragyogott a Nap. Günther ámulattal nézte. Megkérdezte az Édesanyját: ,,Ki az?" Az Édesanya így felelt: ,,Az egy szent, Szent Márton."
A kisfiú ezt megjegyezte magának. Néhány nap múlva az óvodában a hitoktatónő a szentekről beszélt a gyerekeknek. Megkérdezte tőlük: ,,Ki egy szent?" Senki sem tudta a választ. Aztán lassan Günther emelte fel a kezét. ,,Na, Günther, ki az a szent?" - kérdezte a hitoktatónő. Günther így felelt: ,,Akin átragyog a Nap!"
Szent az, akin átragyogott a Nap. Akin átragyogott Isten fénye, és az élete ezért ragyogó lett. Mennyire fontos, hogy a gyerekek ilyen ragyogó embereket, életutakat megismerjenek! Mennyire fontos, hogy ezeken keresztül a gyerekek szívébe is beragyogjon a Nap!
Gyermekként nagyon hamar megszerettem a könyveket, az olvasást. Az egyik első nagy könyvélményem a Fioretti volt, a Szent Ferenc életéről szóló történetek régi, gyönyörű gyűjteménye. Arról álmodoztam, hogy hogyan lehetne az én életem is hasonló, mint Szent Ferencé volt.
A Jézus barátairól szóló könyv ilyen kincset ad a gyerekek kezébe. Betölti a képzeletvilágukat fénnyel, a szeretet, a hit, a nagylelkűség, a tisztaság, az önfeláldozás nagy példáival.
Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit.
Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban.

Szívből ajánlom ezt a könyvet minden gyermeknek, aki szeretne Jézus barátja lenni, az ő szeretet-ösvényén járni!
Dr. Székely János megyéspüspök

Sajnos az előadás járvány miatt elmaradt


*
A könyv megvásárolható könyvesboltok listája Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Kérjük Szent II. János Pál közbenjárását a koronavírus......
  2020-11-02 16:17:45, hétfő
 
  Kérjük Szent II. János Pál közbenjárását a koronavírus-járvány végéért
Szükségünk van egymásra, hogy közösen kérjük a szent pápa közbenjárására az irgalmas Istent, hogy érjen véget a koronavírus-járvány - írja Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek, közös imára hív mindenkit.
Amikor tizenöt évvel ezelőtt Szent II. János Pál az Atya házába indult, Vatikánvárosban a Szent Péter téren, de a világ minden táján a templomokban és a kápolnákban, a városok terein és az útszéli kereszteknél emberek milliói virrasztottak. Utcáinkat és templomainkat imádkozó emberek halk suttogása töltötte be, akik ezekben a napokban együtt akartak lenni, és akik lélekben egyesülni akartak a haldokló pápával, hogy szeretetükkel elkísérjék, és így fejezzék ki köszönetüket élete és életszentsége ajándékáért - emlékezik vissza a bíboros. - Ő tudta, hogy távozásakor hatalmas család veszi körül, ahogy egy édesapát is körbeveszik szerető gyermekei."
A krakkói nyugalmazott érsek, amikor ma az üres Szent Péter térre néz, vagy amikor az ,,üres templomokat és kihalt utcákat" látja, az egységnek e pillanataira emlékezik vissza. ,,A világ most is leállt, ahogy tizenöt évvel ezelőtt is..."
,,Akkor úgy éreztük, hogy árvákká lettünk, de tudtuk erősíteni egymást és vigaszt keresni Istenben, aki az Élet Forrása. Vajon ma képesek vagyunk - úgy, mint akkor - kitartani az egymás iránti kölcsönös szeretetben, közös fájdalmaink és vágyakozásaink közepette is? Vajon képesek vagyunk együtt keresni a reményt és együtt erőt meríteni az igazságból, mely akkor is valóságos és létező közösség, ha fizikailag nem találkozhatunk, és otthonaink ajtajai zárva maradnak?" - kérdezi Szent II. János Pál egykori legközelebbi munkatársa.
Dziwisz bíboros arra hív, hogy április 2-án, csütörtökön 21.37-kor egyesüljünk egy közös imádságban, melyben kérjük Szent II. János Pál pápa közbenjárását a koronavírus-járvány megszűnéséért. ,,Arra kérlek benneteket, Testvérek, hogy II. János Pálnak az Atya házába való hazatérése 15. évfordulóján újból gyűljünk össze körülötte. Nagyon kérlek benneteket, senki se hiányozzon ebből az imaközösségből április 2-án 21.37-kor. Szálljon a magasba felajánló imádságunk!" - bátorít a bíboros.
A krakkói főpásztor azt javasolja, hogy imádkozzuk el az Isteni Irgalmasság felajánló imáját, ezt a felajánlást ő maga is megtette nemrégiben a łagiewniki szentélyben:

*
Mindenható Istenünk, az emberiséget sújtó világjárvánnyal szemben megújuló buzgósággal újítjuk meg Irgalmasságodnak való felajánlásunkat, melyet Szent II. János Pál is megtett. Neked ajánljuk, irgalmas Atyánk, az egész világ és minden ember sorsát.
Alázatosan kérünk Téged: áldd meg mindazokat, akik a betegek gyógyításán és az egészségesek fertőzés-megelőzésén fáradoznak. A betegségben érintetteknek adj mielőbbi gyógyulást, a karanténban élő embereknek türelmet, az elhunytakat pedig fogadd be atyai házadba. Az egészséges emberekben erősítsd az önmagukért és másokért vállalt felelősséget, hogy betartsák a szükséges korlátozásokat és segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.
Újítsd meg hitünket, hogy a nehéz időket Krisztussal, a Te Fiaddal éljük meg, aki érettünk emberré lett, és mindennap velünk van. Áraszd ki Lelkedet nemzetünkre és az egész világra, hogy azok, akiket a betegség elleni küzdelem most egyesített, egyesüljenek a Te dicsőítésedben is, aki a világmindenség Teremtője vagy, és odaadóan küzdjenek a bűn vírusa ellen is, mely az emberi szívet teszi tönkre.
Örök Atya, Fiad fájdalmas szenvedéséért és feltámadásáért irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Mária, Irgalmasság Anyja, imádkozz érettünk. Szent II. János Pál pápa, Szent Fausztina és Istennek minden szentjei, imádkozzatok érettünk! Ámen.
...... ........... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Imacsokor járvány idejére
  2020-11-02 16:11:01, hétfő
 
  Görbe László piarista plébános állított össze és juttatott el szerkesztőségünkhöz..

- IMA JÁRVÁNYVESZÉLY IDEJÉN
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a rászorulókhoz.
Segítsd Kecskemét város vezetőit, az egészségügyben dolgozókat, hogy eredményesen tudjanak dolgozni. Segítsd őket, hogy a megfeszített munkát el tudják látni. Az időseknek adj bölcsességet, hogy rájuk nehezedő magányt hősiesen viseljék, és ne maradjanak ellátatlanul.
Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.
Bocsásd meg, Urunk, minden bűnünket, amit gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással elkövettünk!
Szentháromság, Egy Isten, irgalmazz nekünk!
Boldogságos Szűz Mária, Betegek Gyógyítója, könyörögj értünk! Ámen.
Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!
Miatyánk. Üdvözlégy. Dicsőség

- Az európai püspökök imája
Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.
Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitedben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.
Római nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.
Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, és megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.
*
- IMA A HAZÁÉRT
Én Uram, Istenem, vigyázz ránk!
Ne hagyjad elveszni a Hazát!
Sírva kér két szemünk,
Irgalmazz minekünk!
Emeld fel magadhoz Nemzetünk!

Szeretet fénye ég bennünk!
Míg élünk hiszünk és remélünk!
Vigyázz ránk, nyújtsd kezed,
Oltalmazd népedet
Az ősi Magyar Nemzetet!

Szűzanyánk szeplőtlen Mária,
Hozzád száll sok magyar sóhaja,
Kérd értünk Fiadat,
Megváltó Urunkat,
Védje s őrizze Országunkat!

Mig igaz magyar él a földön,
NEM HAGYJUK, HOGY A ROSSZ LEGYŐZZÖN!
Bármi volt, bármi lesz,
A magyar, magyar lesz,
Így éled újjá a Nemzet!

a Szent Margit Gimnázium diákjai

*
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Barsi Balázs atya gondolatai a művészet szakralitásáról
  2020-11-02 16:04:54, hétfő
 
  2020. szeptember 20-án, az Ars Sacra Fesztivál zárókoncertjén hangzottak el Barsi Balázs atya gondolatai.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Katona István atya: Ima a koronavírus betegségek
  2020-11-02 15:53:16, hétfő
 
  Katona István atya: Ima a koronavírus betegségek megszűnéséért

Úr Jézus mindenség Királya,alázattal és bizalommal borulunk le előtted.
Te vagy minden jónak a forrása!
Te vagy minden betegség gyógyítója!
Te vagy minden ördögi kötelék szabadítója!
Te vagy a szeretet királya!

Köszönjük, hogy meghaltál értünk a kereszten és megváltottál minket.
Ismered betegségeinket, félelmeinket és aggodalmainkat.
Hisszük, hogy meg akarsz gyógyítani minket a koronavírus okozta betegségből.
Te mondtad irgalmas Jézus:
Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen. (Jn 16.24)

Bizalommal kérjük, hallgasd meg könyörgésünket! Kérjük, Isteni hatalmaddal állítsd meg a vírus terjedését hazánkban.
Bűneink miatt megérdemeljük büntetésed, mert elfordultunk tőled, parancsaiddal nem törődtünk.
Kérjük fogadd el bűnbánatunkat és megalázott lelkünket.
Teljes szívvel követni akarunk téged! (Dán 3)

Adj hitet, hogy eszközei legyünk gyógyító kegyelmednek.
Akkora hitet, amit elvársz tőlünk, amitől a "hegy is felemelkedik és a tengerbe vetődik" (Mt 21, 21)

Ezért most neved erejével bátran mondjuk:
Jézus Szent nevében parancsolok neked korona-vírus démona, távozz tőlem és egész Magyarország területéről és soha ne gyere vissza!
Kérjük küld el Szentlelked, hogy Isteni figyelmeztetésed megtérést indítson el bennünk.
Adj nekünk új életet a Szentlélekben.
Segíts, hogy megtanuljuk szeretni egymást újra.
És gyermeki szeretettel találjunk vissza hozzád, megtartva parancsaidat, elnyerve oltalmaidat és áldásaidat életünkbe.
Szűz Mária, Jézus Anyja és a mi Anyánk fordítsd Fiad irgalmát felénk. Könyörögj érettünk.
Ámen!

........



 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Németh Krisztián győztes gólt szerzett a Columbusban
  2020-11-02 12:07:46, hétfő
 
  Németh Krisztián győztes gólt szerzett a Columbusban.
Mindössze egy perce volt a pályán, amikor megszerezte csapata győztes találatát.
Németh Krisztián, a Columbus Crew magyar csatára győztes gólt szerzett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján.
A 31 éves támadó csereként lépett pályára a Keleti főcsoportban éllovas Philadelphia Union elleni találkozó 83. percében és egy perccel később egy gyors kontra végén talált kapuba, amivel 2-1-es sikerhez segítette csapatát.
A 37-szeres válogatott futballista október elején tért vissza a tengerentúli ligába és csatlakozott a Columbushoz, melynek színeiben először volt eredményes. Sikere után a Columbus a harmadik helyen áll a Keleti főcsoportban.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Jakabos Zsuzsannáék vezetnek a budapesti ISL hatodik
  2020-11-02 12:02:03, hétfő
 
  Jakabos Zsuzsannáék vezetnek a budapesti ISL hatodik felvonásán.
A Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) hatodik összecsapásának első napját követően az Energy Standard vezet a Toronto Titans, a NY Breakers és az Aqua Centurions csapatai előtt.
A rövid pályás sorozat vasárnapi napján a magyarok közül Szabó Szebasztián (Aqua Centurions) 100 méter pillangón és 50 méter gyorson is a második helyen zárt, akárcsak Kapás Boglárka (NY Breakers) 400 méter gyorson, ahol csapattársa, Késely Ajna a 4., Jakabos Zsuzsanna (Energy Standard), Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) pedig 8. lett.

Jakabos 200 méter vegyesen gyűjtött még egy negyedik helyet - itt Verrasztó a 7. helyen zárt - , szintén negyedik lett Burián Katalin (Aqua Centurions) 200 méter háton, míg Telegdy Ádám (NY Breakers) ötödik lett utóbbi számban.

Fantasztikusan úszott a német Marco Koch 200 méter mellen, a 30 éves klasszis minden idők ötödik legjobb idejével (2:00.58) nyerte a számot.

A hongkongi Siobhan Haughey a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként 51.14 másodperces Ázsia-rekordot úszott, ami az örökrangsor hatodik legjobbja.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Félezer esztendős az andocsi csoda
  2020-11-02 11:29:29, hétfő
 
  Andocsra, Somogy megye talán legkedveltebb búcsújáró helyére a legenda szerint ötszáz éve, 1520-ban az angyalok hozták a szentéllyel együtt a Mária-szobrot is Kalocsáról.
...... ...........


Ha játszadozunk a település betűivel, akkor rájövünk: könnyedén kirakható belőlük a csoda szó. Évszázadok során betegek ezrein segített a Csodatévő Szűz, akinek a mohácsi vész elől ,,iderepített" szobrát ma is kéthetente öltöztetik, a liturgia színe szerint.
Szalai Tamás, a templom plébánosa örömmel újságolta: már 373 ruhája van a kegytemplom Madonna-szobrának, és mindig meghatódik, ha egy-egy újabb kelme érkezik. A régóta újuló-szépülő kolostor, illetve templom körül jelenleg a kerti munkálatok folynak. A gép már ,,kimarkolta" a plébániakert végében lévő, több évtizede lebetonozott halastó medrét, ugyanis a régi állapotába szeretnék visszaállíttatni, hogy a környezet a harmadik évezredben is őrizze egykori, igézően szép látványát.
Zajlik az orgonafelújítás is; a hangszerek királynője 17 millió 145 ezer forintból újul meg - várhatóan még az idei esztendő végére. S mivel 2020 jelentős évfordulót is rejt, hiszen az angyali csoda - a szentély és a Mária-szobor törökök elől való idemenekítése Kalocsáról - ötszáz esztendeje történt, a plébános szentképeket nyomtattatott 1520-2020 felirattal.
A képen az andocsi hívek ajándékozta ruhában látható a gyermek Jézust tartó Szűz, a hátoldalon pedig a piarista pap tanár, irodalomtörténész, Sík Sándor Az andocsi Máriához című, egy helybeli ferences páter kérésére 1920-ban írt verse olvasható: ,,Koldusboton, törött mankón / Jövünk búcsút járni, / Szűzmáriás magyaroknak / Kopott unokái. / Éjfél van a Duna táján. / Magyaroknak éjszakáján / Nincs más, ki virrasszon. / Baráttalan, testvértelen, / Hozzád ver a veszedelem, / Boldogságos Asszony!"
A kérdésre, hogy melyik ruha áll legközelebb a szívéhez, Tamás atya azt felelte, több is akad. A legkedvesebb a rábapatonai égszínkék ruha, mert e Győr-Moson-Sopron megyei kis falu templomában tartották keresztvíz alá. De kedves számára a Budapestről érkezett, piros-fehér-zöld szélű kelme is, amelyet azok a szülők küldtek, akik itt, a Mária-szobor előtt imádkoztak gyermekáldásért. Az ő kérésüket is meghallgatta Mária.


Forrás: Lőrincz Sándor/Sonline; Kaposvári Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.11.01
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Halottak napja_ Pio atya gondolatai
  2020-11-02 11:22:41, hétfő
 
  Halottak napja_
,,Atyám, számodra kedves, amitől én félek,,
Pio atya válaszol: Én a szenvedést nem önmagáért szeretem. Azért kérem Istentől és azért vágyom rá, mert gyümölcsöt hoz bennem : megdicsőíti Istent, a száműzetésben levő testvéreket megmenti, és megszabadítja a lelkeket a purgatórium tüzétől. Mi többet akarhatnék ennél ?
,,Atyám, mi a szenvedés ?,,
Engesztelés,,
És Pio atya számára mit jelent?
A mindennapi kenyeret, a gyönyörűségemet
.........



- Mindenszentek_ A szentek imái a mennyben és az igaz lelkeké a f9ldön soha el nem múló illatot árasztanak Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.