Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Egy bolond százat csinál - magyar film
  2020-11-24 18:52:04, kedd
 
  Egy kis mókára, jókedvre ilyenkor nagy szükség van.. Szinte receptre kellene felírni egy jó kiadós testet, lelket gyógyító kacagást!
Latabár Kálmán (Kecskemét, 1902. november 24. - Budapest, 1970. január 11.) Kossuth-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, ahogy rajongói - főként a gyereknézők - nevezték: a Latyi, a 20. század egyik legnépszerűbb magyar komikusa.

Videó Link Lejátszási idő 1 óra 20 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Székely János imádsága járvány idején
  2020-11-24 18:47:19, kedd
 
  Segíts minket, hogy a járvány idején ne a félelem, hanem a benned való bizalom,
és a másoknak való segítés vágya töltsön be minket
...... ........... .....


A Misszió Tours és a Hargitafürdői pálos közösség arra kérte Székely János szombathelyi megyéspüspököt, számos korábbi zarándoklat lelki vezetőjét, hogy írjon egy imát a járvány idejére. Az imádságot és a kezdeményezők felhívását közreadjuk.

Ima a járvány megfékezéséért
Mennyei Atyánk!
A Te irgalmas szívedhez sietünk a járvány napjaiban.
Bocsásd meg nekünk, hogy mohóságunkkal megsebeztük
a te teremtett világodat.
Bocsásd meg, hogy gyakran felszínes rohanás volt az életünk.
Taníts minket a csendre, az elmélyülésre.
Tanítsd a családokat, hogy újra felfedezzék a közös imádság ajándékát!
Segíts minket, hogy a járvány idején ne a félelem,
hanem a benned való bizalom,
és a másoknak való segítés vágya töltsön be minket.
Támogasd mennyei erőddel és védd meg az orvosokat és az ápolókat,
adj gyógyulást és bátorítást a betegeknek,
add, hogy a haldoklók érezzék a Te közelségedet,
az elhunytaknak pedig add meg, hogy beléphessenek
a Te örök szereteted országába.

Boldogságos Szűzanya, akit Édesanyánkul rendelt Krisztus a kereszten,
állj anyai szereteteddel minden szenvedő mellett!
Szent II. János Pál Pápa, az irgalmasság titkának apostola,
könyörögj Egyházunkért és az egész világért! Amen.

*
Minden nyitott szívű embert szeretettel hívunk!
Az idei évben még nagyobb szükségünk van arra, hogy a félelmeinket leküzdve a hitünkben megerősödjünk. Székely János püspök fenti sorai segítségével kézen fogjuk most Önöket és egy közös imádságra hívjuk. Szeretnénk, ha ezt a kérésünkre írt fohászt november 22-től minden nap, minél többen elimádkoznánk, akár az irgalmasság rózsafüzérhez kapcsolódóan is. Az ima ezen a napon (november 22-én, vasárnap) élőben követhető a hargitafürdői pálosok jóvoltából Magyarországon 8:30 órakor, Erdélyben 9:30 órakor a Misszió Tours Facebook-oldalán.

Imádkozzunk együtt a járvány megfékezéséért!
Közös imával:

Budai László ügyvezető igazgató
Fotó: Lambert Attila
Magyar Kurír 2020.11.24
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Böjte Csaba a Vasárnapnak
  2020-11-24 18:40:25, kedd
 
  ,,Építsétek fel szívetekben a remény templomát!"
...... ...........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szép jó reggelt kívánok...
  2020-11-24 18:35:57, kedd
 
  Szép jó reggelt kívánok... Szívesen elhívnálak egy kávéra is, sőt annak is örvendenék, ha ti hívtátok meg, de most marad ez az onlájn együttlét... Ne csak a gyerekeknek jusson a jóból, a XXI század vívmányaiból.
Jobban vagyok, ez nem azt jelenti, hogy nem köhögök, de most már nem olyan komoly összeszedett, átéléssel! Szerintem gyógyulok. Holnap megnézik a tüdőgyulladást, remélem, meglesznek elégedve velem! Eléggé komplikált lett ez az élet, de remélem, hogy Mikulás előtt már egy utat fogok tudni tenni a gyerekeinknél. A betegség előnye az, hogy nem kell teszt, mert már biztos, hogy megvolt! Habár talán már ez sem biztos!!
Ami biztos, az, hogy Mária gyermeke nem veszhet el!! Ezért is hívlak, egy szép Mária imára: "Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! Keservét a búnak, bajnak eloszlatni van hatalmad. Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg. Hő imáit gyermekidnek nem, Te soha nem veted meg. Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anyánk vagy. Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya!" Amen.
Mária mindig az élet mellett, Jézus mellett döntött, és ma sem tesz mást mint jóságos szeretettel felkínálja számunkra a Gyermeket, a bennünket végtelen szeretettel átölelni akaró gyermekarcú Istent! Kezdjük a napunkat Velük, imádságba, jó társaságban! Csaba testvér.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk 11.24
  2020-11-24 18:26:43, kedd
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia Link

- Katolikus oldal Link

- 2010 évben Magyar kurír oldalon Link
Az 1625 és 1886 között vértanúságot szenvedett 117 vietnami hitvallókra emlékezik a Katolikus Egyház november 24-én. Dung-Lac Szent András és vértanútársai - papok, szerzetesek és világiak, misszionáriusok és bennszülöttek - életüket adták hitükért, így váltak a vietnami egyház magvetőivé.

- Szentangyalok plébánia videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. november 24
  2020-11-24 18:16:15, kedd
 
  Különleges spirituális képesség szükséges hozzá, hogy az idők jeleit értelmezzük, de ne csússzunk az okkultizmus csapdájába. Jézus ezekkel a szavakkal figyelmezteti az őt kérdezőket: ,,Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket!" Az időjárás eseményei, egyes természeti jelenségek bekövetkeznek, ha tetszik, ha nem. Nem tudjuk befolyásolni őket. A követelmények, a károk felszámolásában érhetjük tetten az evangéliumot, amennyiben minden magyar számít. Minden magyarnak tető kell a feje fölé, mert nem vagy egyedül. Az Egyház és a nemzet veled van.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
34. évközi hét kedd 11.24
  2020-11-24 18:14:55, kedd
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
A történelmet lezáró isteni ítélet képe az aratás és a szüretelés látomásában jelenik meg.
Én, János, látomásomban fehér felhőt láttam. A felhőn ült valaki, aki az Emberfiához hasonlított. Fején aranykoronát viselt, kezében éles sarló volt.
Egy angyal jött ki a templomból, és harsány hangon odakiáltott a felhőn ülőnek: ,,Lendítsd meg sarlódat, és arass! Itt az aratás ideje. Már érett a vetés a földön." A felhőn ülő a földre vetette sarlóját, és learatta a földet.
Ekkor egy másik angyal lépett ki a mennyei templomból, akinek éles metszőkése volt. Egy harmadik angyal az oltártól lépett elő. Ennek hatalma volt a tűz felett. Harsány hangon kiáltott annak, akinél az éles metszőkés volt: ,,Lendítsd meg éles késedet, és szüreteld le a föld szőlőfürtjeit, mert beértek már a szemek!" Az angyal lehajította éles metszőkését a földre. Leszüretelte a föld szőlőjét, és Isten haragjának nagy sajtójába vetette.
Ez az Isten igéje. Jel 14,14-19

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Semmi sem maradandó ezen a földön. Nem marad kő kövön a jeruzsálemi templomból sem.
Abban az időben amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: ,,Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak."
Erre megkérdezték tőle: ,,Mester, mikor történik mindez? És milyen jelek előzik meg?"
Ő így válaszolt: ,,Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek az én nevemben s mondják: »Én vagyok!« És: »Elérkezett az idő!« Ne kövessétek őket! Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég!" Aztán így folytatta: ,,Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Félelmetes tünemények és rendkívüli jelek tűnnek fel az égen."
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,5-11
...... .............



Imádság
Istenünk, te szabadnak teremtettél bennünket, hogy mindig a magasba vonzzon minket a vágy és állandóan felfelé, az ég, a mennyország felé törekedjünk. A gonosz lélek, a sátán, foglyul ejt bennünket, bezár bűneink ketrecébe. A bűnök annyira megnyomorítják életünket és olyannyira földhözragadttá tesznek minket, hogy már szinte el is felejtjük, hogy hol van a mi igazi otthonunk. Ekkor küldöd el nekünk a megváltó Jézust, aki kihoz bennünket bűneink ketrecéből, felemel minket, újra megmutatja számunkra a magasságot, a fényt, Isten gyermekeinek szabad életterét. Belőle merítünk erőt, hogy visszatérjünk eredeti életünkbe, amit te készítesz nekünk, és újra az ég, a mennyország legyen a mi otthonunk.

Elmélkedés
A végső időkről beszél Jézus a mai evangéliumban. A zsidók nagy megdöbbenésére a jeruzsálemi templom megsemmisüléséről jövendöl. Jézus ezt mondja a templom várható sorsáról: ,,Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak" (Lk 21,6). Nem szabad elfelejtenünk, hogy Lukács evangélista bátran leírhatta e szavakat, hiszen evangéliumának megírása idején már túl vagyunk Jeruzsálem pusztulásán és a templom lerombolásán, amely 70-ben következett be, tehát az evangélista már megélte azt, hogy Jézus szavai beteljesedtek, valóra váltak. Minden zsidó ember büszke volt a jeruzsálemi templomra, mint Isten lakóhelyére. Ez volt az ő egyetlen templomuk, a többi településen zsinagógák szolgáltak az istentisztelet céljára. Templom csak egy van, amely Jeruzsálemben áll. Ez a vallási élet központja, az istentisztelet számára a legméltóbb hely. Elképzelhetetlen, hogy ez a templom elpusztuljon és ne létezzen többé.
Az evangélista a város pusztulására vonatkozó állításokat elkülöníti a végső időkről szóló tanítástól. A végső időkben hamis próféták fognak fellépni, akik megtévesztik az embereket. A keresztény közösség tagjának fel kell ismernie a hamis tanítókat, nem szabad kétségbe esnie a katasztrófák láttán, hanem ki kell tartania hitében, hűségesen ragaszkodnia kell a krisztusi tanításhoz és meg kell őriznie az Egyházzal való egységét.
C.Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Levél a télapóhoz
  2020-11-24 18:08:57, kedd
 
  Nagyobb kép Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pablényiné Piroska: Levél a Mikuláshoz
  2020-11-24 17:55:10, kedd
 
  Felszállt a köd már,
Ragyog a napsugár.

Közeledik a Mikulás,
De az idén egészen más.

Nem azt kérjük, hogy hozzon ajándékot,
Hanem azt , hogy vigye el a Covid vírust

Tegye puttonyának legmélyebb bugyrába,
És szórja bele egy éppen működő vulkánba.!

Hogy mire ideér Karácsony, a szeretet ünnepe,
A Világon mindenki egymást átölelhesse.

2020-11-22

...... ............



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Francia forradalom
  2020-11-24 17:27:20, kedd
 
  Wikipedia 1 Link

Wikipedia 2 Link

Katolikus egyház Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 2936
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 249359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.