Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Szakállas csormolya
  2020-11-26 22:55:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Nagy csalán
  2020-11-26 22:54:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Nagy aranka növény
  2020-11-26 22:53:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Mezei csorbóka
  2020-11-26 22:52:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Mezei aszat
  2020-11-26 22:50:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Labodás disznóparéj
  2020-11-26 22:48:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Zöldségek, melyek serkentik az immunrendszer működését
  2020-11-26 20:58:17, csütörtök
 
  A környezetünkben tapasztalható sokféle betegség arra ösztönzi az embereket, hogy újabb és újabb módokat találjanak immunrendszerük megerősítésére.

1, Fokhagyma
A fokhagyma allicint tartalmaz, amely védi a sejteket számos kórokozóval szemben. Emellett hatásos antiszeptikus anyag is, ezáltal megelőzhet vele számos betegséget a megfázástól a rákig. Végül, de nem utolsó sorban közvetlenül megelőzheti az öregedéssel összefüggő betegségeket. Szelén tartalma is magas, ami nélkülözhetetlen nyomelem.

Amíg sokan szintetikus táplálék kiegészítőkön keresztül keresik a megoldást, a probléma jóval egyszerűbb, a zöldségek rendszeres fogyasztása sokat segíthet. Következik az immunrendszert erősítő zöldségek listája.

2, Káposztafélék, brokkolik
Ezek a főként leveles zöldségek tartalmaznak ként, amely kis mennyiségben izotiocianittá (ITCs) alakul. Ez serkenti az immunválaszt és megelőzheti a rákot. Ide tartozik a káposzta, kelbimbó a brokkoli és a retek.

3, Hagyma
Ezek a zöldségek tele vannak quercetinnel, amely egy hatékony antioxidáns. Emellett anthocyanidokat is tartalmaz, amelyek szintén erős antioxidánsok. A hagymafélék csökkentik a magas vérnyomást is és szabályozza az immunválaszt, így alkalmas az allergia kezelésére is.

4, Paradicsom
Ez a népszerű zöldség (helyesen gyümölcs) a likopin legjobb természetes forrása. A likopin az egyik leghatékonyabb antioxidánsként, jól használható a rákmegelőzésben, főként a prosztata esetében, emellett béta-karotinban és étkezési rostokban is gazdag. A likopin a főzés során nem bomlik el, tehát a szószok és a mártások is éppen olyan jók, mint a nyers paradicsom. Magas a káliumtartalma, ami pl. jól hasznosítható, ha a beteg kálium pótlásra szorul (pl. vízhajtókat szed). A szárított paradicsom káliumtartalma a legmagasabb, minden növényt, gyümölcsöt felülmúl.

5, Gomba
Számos gyógygomba csökkenti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását, főként a mellrákét, mivel serkentik a T-sejtek működését. Ezek a sejtek az immunrendszer részét képezik és a gyulladásokkal és rákos sejtekkel veszik fel a harcot. Sok ízletes gombát találhatunk, de érdemes figyelni, ugyanis sok gombafaj mérgező, nem ehető. Étkezésre ideális például a morel gomba, a fekete chantarelle gomba, a karfiol gomba, a reishi gomba és a maitake gomba, a vargánya, a pereszke, a fehér és a barna csiperke,a szarvasgomba, az őzlábgomba stb.

6, Cékla
A cékla rendkívül jó a vér tisztítására, vasban gazdag és szilíciumban, melynek révén serkenti az oxigénszállító vörösvérsejtek és a nagy faló sejtek működését. Emellett más fehérvérsejtek működését is serkenti, kiválóan erősíti az immunrendszert.

7, Spenót
A spenót kétféle módon is segíti az immunrendszer működését. Gazdag béta karotinban, amely az A-vitamin elő-anyaga, emellett cinket is tartalmaz, egy létfontosságú ásványi anyagot, amely növeli az immunitást. Sok benne a magnézium is mely jól hasznosul. A vastartalma a hiedelmekkel szemben nem hasznosul jól, mert nehezen szívódik fel.

8, Articsóka
Ez a zöldség cynarint tartalmaz, amely az epesavak kiválasztását elősegíti. Ez nemcsak a májnak jó, hanem serkenti a szervezet immunválaszát is. Magas a B-vitamin tartalma is.

9, Spárga
Ez a zöldség kiváló vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, amely segíti a vesék kiválasztó működését. Ezáltal nemcsak tisztítja a szervezetet, de gyulladáscsökkentő hatású is.

10, Paprika
A paprika, főleg a piros színű, tele van C-vitaminnal és béta karotinnal, melyek javítják az immunrendszer működését.

Több korábbi kutatás is bebizonyította, hogy ahhoz, hogy erős és a betegségekkel szemben ellenálló szervezetünk legyen, sok zöldséget kell ennünk, és ez valóban így van, hiszen fogyasztásuk megerősíti az immunrendszert és ezáltal valóban szívósabbá, ellenállóbbá válunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Immunrendszer erősítése
  2020-11-26 20:56:04, csütörtök
 
  A 10 legjobb gyógynövény és fűszer, mellyel megerősíthetjük immunrendszerünket:

A testünkben működő rendszerek közül az immunrendszer az egyik legjobb példa annak komplex hatékonyságára. Sejtek és szervek hálózatán keresztül védelmezi folyamatosan testünket a fertőzésektől és megbetegedésektől.

Az immunrendszer bármilyen, a test számára ismeretlen ,,betolakodóval" szemben fellép és megindítja védekezését, legyen az baktérium, vírus, gomba, vagy fokozott hőhatás, de a szintetikus gyógyszerekben, hormonkészítményekben is találhatók olyan méreganyagok, melyek az immunrendszerből esetenként hibás működést válthatnak ki, súlyos esetben és hosszú távon akár autoimmun betegségekhez vezetve.

Segítsük szervezetünk védekező rendszerét (immunrendszer) olyan ősi, természetes gyógymódokkal, melyek mellékhatások nélkül képesek pozitív hatást kiváltani.

Hogyan védjük meg immunrendszerünket?
Az immunrendszer ezért általában sérülékeny terület, melyet nem árt támogatnunk azáltal, hogy ellátjuk a megfelelő tápanyagokkal, elégséges pihenéssel és testmozgással. Friss kutatások is kimutatták, hogy ha az előbbi tényezőket teljesítjük, miközben megszabadulunk az olyan káros szokásoktól, mint a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás, az nagyban segít megőrizni immunrendszerünk megfelelő működését.

Ételek, melyek védik immunrendszerünket
1, Echinacea - Az echinacea népszerű immunrendszer erősítő, melyet fogyaszthatunk teaként megfőzve, vagy cseppek formájában, és mind a megfázás, mind a légzőszervi fertőzések esetén hatékony.

2, Ginzeng - A ginzengnek több változata is van, a legtöbbször használt változat az ún. koreai ginzeng. Aktív komponensei gyulladáscsökkentőek, illetve kutatások kimutatták, hogy segítenek megelőzni a rákot, diabéteszt. A ginzeng fogyasztása még a pszichére is pozitív hatással van.

3, Fokhagyma - A fokhagymát már évezredek óta használják természetes gyógyszerként. Számtalan kutatás tanúsította már gyulladáscsökkentő, vírus- és gombaölő, immunrendszer erősítő hatását.

4, Kaliforniai paprika - A többi paprikaváltozattal ellentétben a kaliforniai paprika nem tartalmaz kapszaicint, viszont tartalmazza a likopin nevű karotinoidot, és a béta-karotint is, mely egyrészt A-vitaminná alakul a szervezetben, másrészt pedig csökkenti a rák, a makula degeneráció és a hályog kialakulásának esélyét.

5, Gyömbér - A gyömbér szintén bizonyítottan csökkenti a gyulladást, a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát, a vérrögök kialakulását és a magas koleszterinszintet.

6, Kurkuma - Az Indiában már régóta főzésre és gyógyításra is használt gyökérnövény hatékony antioxidánsokat tartalmaz, melyek antibakteriális és gyulladásgátló hatásúak, azáltal, hogy serkentik a mellékvese működését, mely hormonokat bocsát ki a gyulladás csökkentésére. A kurkuma védi a májat az alkoholfogyasztás és bizonyos toxinok mérgező hatásáról, illetve segít az emésztési problémák esetén is.

7, Gingko Biloba - A gingko biloba levelek hatékony antioxidánsokat tartalmaznak, melyek még a különböző sugárzások általi károsodások ellen is védenek, illetve a szabad gyökök hatástalanításán kívül az agykárosodást is megelőzhetik. .

8, Ganoderma - A reishiként is ismert kínai gyógygomba nagy hagyománnyal rendelkezik a gyógyítás terén, rendkívül hatékony immunerősítő lévén régóta alkalmazzák Kínában a hosszú élet és tartós egészség eléréséért. Friss kutatások szerint rendkívül hatékonyan előzi meg a rákot, illetve a vesefertőzéseket.

9, Astragalus, avagy csüdfű - Szintén Kínából származik ez a gyógynövény, mely stimulálja az immunrendszert, segíti az emésztést, és a mellékvese működését, illetve vízhajtóként is kiváló. A benne található poliszacharidok és flavonoidok hatása révén csökkenti a túlzott gyomorsavat, serkenti az anyagcserét, és a méreganyagok kitisztítását a szervezetből.

10, Macskakarom - A macskakarom nevű gyógynövény Peruból származik, melyet gyomorbántalmak esetén alkalmaznak. Napjainkban azonban egyre inkább ismert immunrendszer erősítő hatása is, hiszen képes megküzdeni a fertőzésekkel és a degeneratív betegségekkel.

Tudjunk róluk, fogyasszuk egyiket-másikat, néha kombinálhatunk is két-három félét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Illóolajok, amelyek beválnak a menopauza tüneteire
  2020-11-26 20:52:03, csütörtök
 
  A menopauza kellemetlen tüneteit a nők nagy része megérzi, átéli és legszívesebben azonnal meg is szabadulna ezektől a szimptómáktól. A menopauza általában azoknál a nőknél jelentkezik, akiknél a progeszteron és az ösztrogén nevű hormon nincs egységben, azaz a szintjük nem egyszerre csökken le, és így hormonális egyensúlytalanság alakulhat ki.

A hormonpótlás ugyan segíthet, de mindenkinél egyéni mérlegelés szükséges, hogy egyáltalán kaphat-e az illető hölgy hormonpótlást, hiszen igaz, hogy nagyon hasznos lehet egyes esetekben, viszont kockázatot is hordoz magában. Erről részletes tájékoztatást mindenkinek a nőgyógyásza adhat.

A természet erejében, kincseiben is bízhatunk, hiszen sok tünetet az illóolajok is enyhíthetnek, csökkenthetnek, természetesen nem belsőleg, hanem aromaterápia formájában.

A menopauza egyik tünete a minden ok nélküli idegesség és nyugtalanság. Ennek a kellemetlen jelenségnek a megszüntetésében játszik kiemelkedő szerepet a levendula-illóolaj. Máskor álmatlanság jelentkezik vagy gyakori ébredés éjszakánként. A levendula-illóolaj azonban nagyon hatásos az álmatlanság leküzdésében is.

A menopauzáról akkor beszélünk, amikor már egy évig nem jelentkezik menstruáció. Azonban a menstruációs görcsök még akár több évig is jelen lehetnek. Erre a kellemetlen tünetre nagyon hatásos lehet a bazsalikom-illóolaj, ugyanis görcsoldó hatással rendelkezik.

A menopauza egyik kísérő tünete lehet még a depresszió és a gyakori hangulatingadozás is. A citrusillóolaj aromaterápiás hatása kiemelkedő, így jelentősen lecsökkenti a depressziós tüneteket. Minden citrusos illóolajok jobb hangulatot teremthetnek, így dönthetünk a citrom, a grapefruit és a mandarin illóolaja mellett is.

A menopauza szakaszába lépő nők nagyon jól tudják, hogy olyan sok kellemetlen tünet jelenik meg, hogy ezzel a szexuális vágy, azaz a libidó is lecsökkenhet. A nemi vágy növelésében kitüntetett szerepe van a neroli-illóolajnak, melynek az aromaterápiás hatása kiemelkedő. Belélegezve nemcsak a nemi vágy növeléséhez járul hozzá, de a vérnyomást is csökkenti.

Sajnos gyakori kísérő tünetek lehetnek ebben az időszakban a fokozott izzadás és a gyakran jelentkező hőhullámok. Az izzadás akár éjszaka is előfordulhat, és lehet olyan intenzív, hogy kénytelenek vagyunk az éjszaka kellős közepén átöltözni. A zsálya aromaterápiás hatása nagy segítségünkre lehet ilyenkor, hiszen mind a hőhullámok, mind az éjszakai izzadás ellen nagyon hatásos.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A stressz kevésbé ismert megnyilvánulásai
  2020-11-26 20:49:51, csütörtök
 
  Mindannyian élünk át stresszes helyzeteket, azonban nem mindegy, hogy ez az állapot mennyi ideig tart és milyen hatást gyakorol ránk. Vannak, akik észre sem veszik, ha stressz éri őket, addig másoknál nagyon kellemetlen tünetek is kialakulhatnak.

A stressz hosszabb távon nagyon károsan hat a testi és a lelki egészségre, sajnos számtalan betegséget is okozhat. Sok múlik azon, hogyan reagálunk a problémás szituációkra és miképp oldjuk meg az adott helyzetet, hiszen közben stresszhormonok termelődnek a szervezetünkben.

Az emberek jelentős hányada él stresszes életet. A magyar emberek mintegy 40 százaléka nap mint nap stresszhatás alatt van, ami nagyon sok.

A cikkben 4 érdekességet mutatunk be a stresszel kapcsolatban, amelyekről lehet, hogy még Ön sem hallott.

Az teljesen normális, ha néha stresszelünk egy kicsit, hiszen ez fokozza a teljesítményünket, azonban ha hosszabb ideig is fennáll ez az állapot, gyulladást generál a szervezetben, ami hosszú távon nagyon egészségtelen. A krónikus gyulladás olyan betegségek előidézője lehet ugyanis, mint a szívinfarktus, az agyvérzés vagy a daganatos megbetegedések.

Sok minden miatt idegeskedhetünk, így a kortizolszint emelkedését is több dolog okozhatja. Érdekes, hogy nemcsak akkor ugrik meg ez a szint, ha velünk történik valami rossz, kellemetlen esemény, hanem akkor is, ha másokkal a környezetünkben, de még az is befolyásolja, ha csak a televízióban látunk egy olyan jelenetet, ami idegesítő, félelmet keltő, felzaklató.

Aki volt már nagyon stresszes és ideges, az tudja, hogy ilyenkor a testnek jellegzetes szaga lesz. A verejtékezés a stressz velejárója, de idegesebb helyzetben az izzadtságnak is kellemetlen szaga lesz. Így jól tesszük, ha közösségben nem idegeskedünk annyit!

A nők és a férfiak jellemzően más miatt stresszelnek. A férfiak általában a munka és a megélhetési gondok, anyagi problémák miatt idegeskednek jobban, míg a nők egészen más miatt lesznek feszültek. A nőkben leginkább a nem megfelelő szociális kapcsolatok, a veszekedések miatt indul meg a stresszhormonok fokozott termelődése. Természetesen a nők is lehetnek feszültek munkahelyi gondok vagy létbizonytalanság miatt, de a nem jól működő emberi kapcsolatok, a családi torzsalkodások, viszályok hamarabb idegessé teszik őket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 995
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 24435
  • e Év: 200310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.