Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Éjszakai kijárási korlátozást vezet be a kormány
  2020-11-03 22:42:52, kedd
 
  Orbán Viktor: rendkívüli jogrendet és éjszakai kijárási korlátozást vezet be a kormány
2020. november 03. - 19:06


A kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány. "Éjfélig mindenkinek haza kell érnie" - mondta.



A szórakozóhelyeket be kell zárni

Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Sűrített tömegközlekedés, ingyenes parkolás

A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették - ismertette a kormányfő.

Mozik, színházak, sport és egyéb rendezvényeken kötelező távolság és maszkviselés

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor.
"Aki nem tartja a szabályokat, nem hordja a maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja" - hangsúlyozta.

Nyugaton rossz a helyzet, a kórházak nagy nyomás alatt vannak

A kormányülés után - amelyen áttekintették a járványügyi helyzetet Magyarországon és európai összefüggésben - Orbán Viktor kifejtette: a járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió lakosra jutó fertőzött, mint Magyarországon, "nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet".
Közölte: ez azért fontos, mert tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát - mondta.

Meg kell védeni az időseket és a kórházak teljesítőképességét

Úgy látja, a járvány most is - éppúgy, mint tavasszal - az idősek és a krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább, "vagyis a szüleink és a nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe".
A kormányfő kijelentette: eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, hogy megvédjék a kórházak működőképességét és az idősek életét is.

A rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé

Úgy fogalmazott: a politikai vitákat most félre kell tenni, "gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedésekre lesz szükségünk".
Emlékeztetett: legutóbb is két hét kellett, hogy az Országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amelyekkel büntetni lehet a maszkviselés szabályainak megsértését. "Ez abszurd, ebben a helyzetben végképp abszurd" - vélekedett.
"Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk" - indokolta Orbán Viktor a rendkívüli jogrend ismételt bevezetését.

Köszönet az orvosoknak és az ápolóknak

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében pedig "világelsők vagyunk".
"Orvosaink és ápolóink továbbra is világszínvonalon végzik a munkájukat, és mindent megtesznek, hogy meggyógyíthassák a betegeket" - hangsúlyozta.

Magyarország több fronton is tárgyal a vakcináról

Ez sok, szinte emberfeletti, de mégsem elég. "A végső megoldás ugyanis a vakcina, de a vakcina már látótávolságon belül van. (...) Addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik" - mondta, jelezve, hogy Magyarország tárgyal az EU-val, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is.

Együtt újra sikerülni fog

Orbán Viktor videonyilatkozatát azzal zárta, hogy a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. "Ha összefogunk, és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog" - jelentette ki.


MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A települések 80 százaléka érintett a fertőzésben
  2020-11-03 22:38:28, kedd
 
  OT: a települések 80 százaléka érintett a fertőzésben
2020. november 03. - 13:21


A magyarországi településeknek már a 80 százaléka érintett a koronavírus-fertőzésben, ezért nagyon fontos a fertőzés terjedését megakadályozó szabályok betartása - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.



Galgóczi Ágnes közlése szerint az operatív törzs és a járványügy folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és javaslatokat tesz intézkedésekre a kormánynak.
A miniszterelnök a mai kormányülés után bejelentést tesz - mondta.
Az osztályvezető kiemelte: a 44. heti adatok alapján Békéscsaba, Eger, Kecskemét, Szekszárd, Tatabánya, Veszprém, más nagyvárosok és a főváros szennyvízében is növekvő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, tehát várható a fertőzések számának további emelkedése.
A vírus örökítőanyagának nyomon követéses vizsgálatát Közép-Kelet-Európában Magyarország elsőként vezette be, és a WHO európai régiójában jelenleg is csak három ország végzi - tette hozzá.
Az anyagnak a szennyvízben lévő koncentrációja 4-10 nappal jelzi előre az esetszámok várható növekedését, ami felkészülési lehetőséget is ad a területi járványügyi hatóságoknak megelőző intézkedések bevezetésére, és a lakosságot is figyelmeztethetik a kockázatokra - mondta Galgóczi Ágnes. Ismertetése szerint a szennyvízvizsgálatok az ország egész területét lefedik, 19 megyeszékhelyen, több nagyvárosban és Budapesten három ponton vesznek mintát.
Hangsúlyozta, hogy a járvány második hullámában Európában és Magyarországon is folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Közölte: Magyarországon az elmúlt 24 órában 3989 új fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 84, többségében idős, krónikus beteg. Ezzel 1973-ra nőtt az elhunytak száma, a halottak átlagéletkora 76 év, 86 százaléka 65 évnél idősebb volt. 4767 beteget kórházban ápolnak, 348-an vannak lélegeztetőgépen.
Az osztályvezető felhívta a figyelmet a védőmaszk viselésére vonatkozó szabályok betartására és betartatására. Hangsúlyozta, hogy a maszknak a szájat és az orrot is takarnia kell, tiszta kézzel kell felhelyezni, viselés közben nem szabad megérinteni, az áll alá húzni. Ha a használat ideje alatt átnedvesedik, szennyeződik, az egyszer használatos sebészeti maszkot el kell dobni, a textilmaszk fertőtlenítő mosás és vasalás után újra használható.
Kérdésre válaszolva Galgóczi Ágnes elmondta: a láz, köhögés, az íz- és szagérzékelés elvesztése tipikus tünete a fertőzésnek; ha a tünetek súlyosbodnak, a nehéz légzés fokozódik, tartósan magas láz, erősebb köhögés esetén érdemes újra a háziorvoshoz fordulni, és akár mentőt hívni, mert kórházi kezelésre lehet szükség.
További kérdésre adott válaszában közölte: jelenleg 1071 egészségügyi dolgozót vezényeltek át a koronavírus-fertőzés ellátása miatt.


MTI 2020. november 3.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát!
  2020-11-03 22:34:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép estét  
Szép estét kedves látogatóimnak
  2020-11-03 22:32:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Facebookon kaptam
  2020-11-03 22:18:05, kedd
 
  Szia drága barátnöm szép estét és szép álmot kivánok szeretettel küldöm puszi














 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
Naplemente
  2020-11-03 20:48:29, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Naplemente képek  
Őszi png
  2020-11-03 20:40:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Őszi képek  
Facebookon kaptam
  2020-11-03 19:42:39, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
Facebookon kaptam Cs Ildikótól
  2020-11-03 19:32:14, kedd
 
  Köszönöm szépen, viszont kívánok Neked is. Puszi.














 
 
0 komment , kategória:  A-Csorbáné Ildikótól  
Facebookon kaptam
  2020-11-03 19:15:54, kedd
 
  KÖSZÖNÖM KEDVES ÉVISZÉP ESTÉT,KELLEMES IDŐTÖLTÁST ,ÉS ÁLOMSZÉP ÉJSZAKÁT KÍVÁNOK-Sötét van és minden csendes. Itt van az est, Jó éjszakát Kedves!
Feküdj le és hunyd le a szemed, s az utolsó gondolatod ma én legyek!








 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1836 db bejegyzés
e év: 20422 db bejegyzés
Összes: 127254 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2649
  • e Hét: 5367
  • e Hónap: 31668
  • e Év: 252046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.