Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A NIGELLA SATÍVA gyógyhatásairól
  2020-11-05 21:40:27, csütörtök
 
 


Erről a növényről már a régmúlt időkben is azt tartották, hogy a halálon kívül mindent gyógyít

A feketekömény (Nigella sativa), vagy más néven a kerti katicavirág enyhítheti a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ingerültség, az influenza, a cukorbetegség, a szívbetegség, a hasmenés, a fejfájás, a migrén, a magas vérnyomás, az álmatlanság, a candida, a vesebántalmak és az ízületi gyulladás tüneteit, segíthet a rák megelőzésében.

A Nyugat-Ázsiában őshonos feketeköménymag gyógyhatását már évszázadok óta használják, sőt még a híres ókori egyiptomi fáraó, Tutanhamon sírjában is találtak ebből a csodaszerből, de Kleopátra is ezt használta, hogy egészséges és szép maradjon.

Hatékonysága napjainkban is egyre szélesebb körben elterjedt, a szilárd alapokon álló bizonyítékoknak és tudományos kutatásoknak köszönhetően.

Magja több mint száz egészségvédő anyagot tartalmaz, de a legfontosabb aktív hatóanyag az anigelia cristalina (Crystalline Nigellone). Emellett még van benne béta szitoszterol, timochinon, palmitinsav, palmitoleinsav, sztearinsav, mirisztinsav, linolsav, protein, B1-, B2-, B3-vitamin, folsav, kalcium, réz, vas, foszfor és cink.

Tanulmányok szerint antioxidáns tartalma miatt a feketeköménymag-olaj remek gyulladáscsökkentő és egyben rákmegelőző csodaszer. Nem csak elpusztítja a daganatos sejteket, de az egészséges sejteket is arra ösztönzi, hogy ne hagyják elszaporodni a betegséget okozó társaikat.

De nem csak a daganatos megbetegedések kezelésében segít. Akik a következő betegségektől szenvednek, azok is bátran alkalmazzák az olaját.

- hajhullás,
- allergia,
- arcüreggyulladás,
- ideggyengeség,
- ingerültség,
- hörghurut,
- influenza,
- cukorbetegség,
- szívbetegség,
- hasmenés,
- fejfájás és migrén,
- magas vérnyomás,
- álmatlanság,
- bélférgesség,
- letargia,
- candida,
- vesebántalmak,
- ízületi gyulladás,
- ekcéma,
- pikkelysömör.

Hogyan fogyasszuk?
Terápiaként keverj össze 3 teáskanál olajat fél teáskanál mézzel, vagy kevés frissen facsart gyümölcslével. Ezt a mennyiséget fogyaszd el naponta.

A pattanások, mitesszerek eltüntetéséhez egyszerűen csak kend be a bőrödet az olajjal.

A köménymag olaj rendszeres használata mellett szól a mellékhatások hiánya.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A lila hagyma gyógyhatásairól
  2020-11-05 21:15:26, csütörtök
 
 



A lila hagymának rendkívül jótékony hatása van a rákos megbetegedésekkel szemben, megállítja az orrvérzést, védi a szívet.

Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Akárhogy is, egészségre gyakorolt hatásai csodálatosak. Főként, ha nyersen esszük, mivel a főzés minden értékes hatóanyagát megsemmisíti.

7 nyomós ok, amiért ajánlott lila hagymát enni

1. Megállítja a rákos sejtek növekedését
Tele van kénes összetevőkkel, melyek védik a szervezetet a fekélyektől és többféle ráktól. Emellett sikeresen harcolnak a húgyúti fertőzésekért felelős kórokozókkal is.

2. Segít cukorbetegségben
A lila hagyma fokozza az inzulin termelődését, ezért aki cukorbeteg, egyen sok nyers hagymát.

3. Gyógyítja a székrekedést
A hagyma rostjai segítenek székrekedés esetén, eltávolítják a méreganyagokat a belekből.

4. Segít torokfájás esetén
A hagymalevet hatékonyan használhatod megfázásra és torokfájásra.

5. Orrvérzés ellen
A lila hagyma megállítja az orrvérzést, ehhez elég csupán szagolgatni.

6. Védi a szívet
A lila hagyma véd a szívkoszorúér betegségektől és csökkenti a magas vérnyomást.

7. Szabályozza a koleszterinszintet
A nyers hagyma szabályozza a koleszterinszintet, csökkenti a káros koleszterin szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A babérlevél gyógyhatásairól
  2020-11-05 21:09:09, csütörtök
 
 



A jó szakács tudja, hogy egy isteni leves vagy pörkölt nem készülhet el babérlevél nélkül. Az aromás, olívazöld színű fűszer az ételnek intenzív ízt ad. Azonban nemcsak az íze miatt fontos fogyasztani, a babérlevél más szempontból is igen hasznos.

A kutatások szerint hatékony a méregtelenítésben és az öregedés lassításában is. Harcol a bakteriális fertőzésekkel szemben és a szervezet számos funkcióját javítja a légzéstől kezdve a szívműködésig. Most megtudhatod, miben lehet segítségedre a babérlevél!

1. Idegesség és fáradtság
A babérlevélből nyugtató hatású anyagok szabadulnak fel égés hatására. Fogjunk néhány darab babérlevelet és egy gyufával pörköljük meg őket. Amint belélegezzük az illatukat, oldódik a feszültség, de éberségünk nem csökken. A legjobb, hogy úgy nyugtat, hogy közben nem álmosít, mi több, még inkább segíti a koncentrációt.

2. Légzőrendszer
A babérlevél stimulálja a légutakat, segíthet feloldani a váladékot és a nyálkát a tüdőben. A legjobb módja a légzőszervi betegségek kezelésének a friss vagy szárított babérlevél gőzének vagy olajának belélegzése. Allergia és asztma esetén a babérlevél olajával masszírozzuk át a mellkast.

3. Korpa
Korpa ellen a babérlevelet meleg jojoba olajjal keverjük össze. Masszírozzuk be a fejbőrbe, csavarjunk a fejünkre egy törölközőt és 15-60 percig hagyjuk hatni. A rendszeresen használt samponunkhoz és adhatunk néhány csepp babérlevél olajat.

4. Cukorbetegség
2-es típusú diabétesz kezelésében is sokat segíthet a babérlevél. Egy tanulmányban kimutatták, hogy napi 3 gramm babérlevél elfogyasztása segít csökkenteni a vércukorszintet.

5. Emésztés
A Földközi-tengertől kezdve Kelet-Ázsiáig számos kultúra használta alternatív gyógyszerként a babérlevelet melegítő és gyógyító hatásai miatt. Ha babérlevéllel főzünk vagy a babérlevél olaját csepegtetjük a gyomrunkra evés után, elősegíthetjük az emésztőnedvek, enzimek és az epe termelődését.

6. Szív egészsége
A babérlevél egyik összetevője a kávésav, mely erősíti a szívben a kapillárisok falát és segít eltávolítani a keringési rendszerből a káros koleszterint. Ezért is javasolt minél több ételt készíteni babérlevéllel.

7. Ízületi gyulladás
A babérlevél olajának kimutatták gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásait, melyek hasonló hatékonysággal bírnak, mint a morfium. Fájdalom ellen dörzsöljük be babérlevél olajával az ízületeket és rendszeresen fogyasszuk is a fűszert.

8. Húgyúti fertőzés
Porított babérlevelet inni tejjel ősi kezelési módszer húgyúti fertőzés ellen.

A babérlevél tehát egy pozitív hatásokkal teli, csodás fűszer- és gyógynövény. Olcsó és bármelyik kisebb üzletben is hozzájuthatunk. Próbáld meg minél több ételedhez hozzáadni és használd fel egészséges hatásait!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A "D" vitamin jótékony hatásairól
  2020-11-05 20:51:11, csütörtök
 
 



A kevés D-vitamin hozzájárulhat a szklerózis multiplex kialakulásához is

A D-vitamin egy nagyon fontos elem az emberi szervezetben, és ha nincs elég belőle, a testünkben működési zavarok keletkezhetnek, és emiatt betegségek is kialakulhatnak.

A D-vitamin szorosan kapcsolatban áll a kalciumbevitellel, és e két elem nélkül a csontok nem fejlődnek megfelelően. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez és a rákos betegségek megelőzéséhez.

Ha viszont kialakul a D-vitamin hiány, ez először a csontokban mutatkozik meg, azaz már kisebb ütéseknél is eltörhetnek. Ez főleg a gyerekeknél fordul elő, főként ha kevés D-vitaminhoz jut hozzá a szervezetük. És itt nem csak a törésekről van szó, hiszen maga az egész csontszerkezet, váz is deformálódhat, ami hatással lehet az életminőségre.

A kevés D-vitamin nem csak a csontok egészségére van negatív hatással, hanem tanulmányok szerint szerepet játszik a magas vérnyomás, az 1-es és 2-es cukorbetegség, vagy a szklerózis multiplex kialakulásában.

Milyen jelei, tünetei vannak a D-vitaminhiánynak

Immunrendszert érintő zavarok
Ahogyan csökken a D-vitamin szintje, úgy keletkeznek zavarok az immunrendszerben. A fehérvérsejtek többségének nagy szüksége van a D-vitaminra, és ha nem jut hozzá ehhez, nem tudja ellátni megfelelően a feladatát, így szervezetünk nagyobb fokú veszélynek lesz kitéve.

Izomgyengeség, izomfájdalom
Ez is a D-vitamin alacsony szintjének a jele. Ahogy ürül ki a szervezetből a vitamin, úgy válnak erősebbé az izmokat érintő fájások, amelyek idővel egyre gyengébbek lesznek.

Emelkedő vérnyomás
Ha magas a vérnyomásunk, érdemes leellenőrizni a D-vitamin szintet is, mert ha kevés van ebből a szervezetünkben, akkor egy hormonváltozás miatt a vérnyomás könnyedén megugrik.

Hangulatingadozások, depresszió
Vizsgálatokkal is igazolták, hogy a kevés D-vitamin miatt kialakulhat a depresszió, az álmosság, a levertség, a hangulati ingadozás. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, akkor fogyasszunk sok D-vitamint tartalmazó élelmiszert, lehetőség szerint tartózkodjunk sokat a napon.

Gyomorpanaszok
Például a Crohn-betegeknek, a gyakori bélgyulladásokkal küzdő személyeknek gyakran írnak fel D-vitamint, mert ez segít a panaszok enyhítésében.

Krónikus verejtékezés
Bármennyire is furcsa, a kevés D-vitamin miatt sokan szinte folyamatosan izzadnak. Pontosan még nem sikerült megfejteni a D-vitaminhiány és a verejtékezés közötti kapcsolat okát, de egyeseknél segített a vitamin, így alábbhagyott az erős izzadás, amely leginkább a homlokon csapódott ki.

Keringési zavarok
A D-vitaminhiány sok esetben szívrendellenességeket okoz, de olykor a vérerekben is lerakódások keletkeznek emiatt, ami stroke-ot, szívrohamot idézhet elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A zöld tea egészségre gyakorolt pozitív hatásai
  2020-11-05 20:42:39, csütörtök
 
 



A zöld tea nagyon egészséges. A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait már számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a koleszterinszintet, érvédő szerepük régóta ismert tény az orvoslásban.

Ismerd meg néhány pozitív tulajdonságát
A teafogyasztás nagyon egészséges, megszépíti a bőrt, karcsúsít, és értékes tápanyagokkal tölti fel a szervezetet. A kínaiak már évezredek óta fogyasztanak zöld teát, kihasználva számos pozitív tulajdonságát.

Tudják azt is, hogy segítségével mindig karcsúak maradhatnak, de például a másnaposságot is elkerülhetik. Számtalan fajta zöld tea létezik, már interneten is rendelhetünk belőle. Törekedjünk arra, hogy egy minőségi zöld teát válasszunk, hiszen csak ez rendelkezik a megfelelő egészségügyi hatással.

Csökkenti a koleszterinszintet
Kutatások szerint napi 5 csésze zöld tea képes arra, hogy hatékonyan csökkentse a koleszterinszintet. Gátolja a koleszterin felszívódását a belekben. Ha ennél több teát fogyasztunk, erősebb hatást érhetünk el.


Biztosítja a szem egészségét
Magas antioxidáns tartalma miatt a zöld tea megakadályozza a szürkehályog okozta vakság kialakulását.

Csökkenti a kortizolszintet
A kortizol az úgynevezett stresszhormon, mely hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, és a túlzott zsírlerakódáshoz is. Egy nemrég készült kutatás szerint kimutatták, hogy napi 4 csésze zöldtea hatékonyan csökkenti a szervezetben a kortizolszintet. A stressz enyhítése érdekében hat héten keresztül ajánlott zöld teát fogyasztani.

Gyulladáscsökkentő
Vegyületeinek köszönhetően a zöld tea hatékonyan csökkenti a szervezetben jelenlevő gyulladásokat. A gyulladás megszüntetésével megszabadulhatunk a depressziótól, és az ízületi problémáktól is. A gyulladás elősegíti a szervezet vízvisszatartását is, ezért, ha megszüntetjük, akkor pár kilótól is megszabadulhatunk.

Javítja a memóriát
Aminosav tartalma miatt növeli a koncentrációs képességet, és serkenti a memóriát is.

Allergiaellenes tulajdonságokkal rendelkezik
Polifenol tartalma miatt a zöld tea képes arra, hogy csökkentse a pollenallergia okozta tüneteket.

Csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát
Napi legalább három csésze zöld tea 21%-al csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát.

Csökkenti a demencia kockázatát
Mivel jó hatással van az idegpályák működésére, és a vércukorszintet is szabályozza, a zöld tea megakadályozza a demencia kialakulását, vagy csökkenti annak tüneteit.

A zöld teában található legfontosabb katekin az epigallokatekin-3-gallát (EGCG), amely kulcsfontosságú szerepet tölt be a zöld tea rákellenes, antioxidáns szerepében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Zsoltárok 118,29
  2020-11-05 20:26:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mindaz ...
  2020-11-05 20:24:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Minden gondotokat...
  2020-11-05 20:22:39, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mivel nem a láthatókra...
  2020-11-05 20:19:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mária gif
  2020-11-05 20:18:11, csütörtök
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2092
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 38423
  • e Év: 243124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.