Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mondóka
  2020-12-01 19:13:27, kedd
 
 


Mondóka

Jégbajuszos Kandúr Bandi,
és a csinos Cirmos Lenke
nem hagyják ki a jég-randit,
jégtáncolni oda mennek.

Havas erdőnek szélére.
befagyott tó közepében,
összefogódzkodnak szépen,
barátság van köztük télen.

Dús farkukat beillesztik
kürruhába, ahogy illik
"sikamlós" táncot lejtenek
ütemre a mancskezek.

Miákolják nótájukat,
Cirmos Lenke csak pirulgat,
Kandúr Bandi lelkesíti:
Vigyázzunk! Csak nem elesni!

Kertész Nóra
Kép: net
 
 
0 komment , kategória:  Kertész Nóra  
Mindig azt mondjuk,
  2020-12-01 19:01:22, kedd
 
 


"Mindig azt mondjuk, de jó volt régen.. Keressük a régmúlt karácsonyok ízét, illatát, rajongunk a retro díszekért, régi mesekönyvekért. Keressük a nagyi sütijének a receptjét, és úgy egyáltalán, szeretnénk egyszer, csak még egyszer érezni azt a vágyott, boldog érzést. De mit is keresünk igazából? Tényleg a régi dolgokat, vagy inkább azt az összetartást, szeretetet, ami akkor még sokkal jobban megvolt az emberekben?!
Azt, hogy gyerekként egy illatos almának, vagy egy aranypapírba csomagolt diónak is mennyire tudtunk örülni.. vagy amikor este elázva, még mindig kint szánkóztunk, és boldogok voltunk..? Hogy imádtuk a legegyszerűbb ételeket is, mint a sült krumpli kacsazsírral, hagymával, töpörtyűvel! De együtt ettük, nem pedig egymás mellett.. . Nem volt puccos hamburger, és boldogok voltunk nélküle. Ma, amikor roskadoznak a boltok a százféle szaloncukortól, miért nem érezzük ezt a régi, boldog érzést?
Talán mert hiába az ezerféle étel, ha szanaszét a család, hiába a drága ajándék, ha nem szívből adjuk, és hiába minden, ha a legfontosabb, az összetartás nincs meg az emberekben. Ott ragadt valahol a múltban..
Ma csillogó a karácsony. Csillog a lakás, díszítve a városok, a boltok, és tényleg minden. Ömlik ránk az ál- boldogság, és hogy 'legyél boldog' mert karácsony van!
Csak egy valami nem csillog, a lelkünk. Rohanunk, és közben épp ezekre a 'régi vágyott' dolgokra nincs időnk. Azokra a krumplievős, beszélgetős estékre. Amikor nem kellett tévé, internet és egyéb luxus a boldogsághoz...
Mindannyian a gyermekkorunk emlékeit szeretnénk vissza, hacsak egy percre is. És ugyehogy nem arra a babára, vagy kisautóra vágyunk, amit akkor kaptunk, hanem az érzésre, amit akkor éreztünk. Nem volt sok ajándék, de megbecsültük, és odafigyeltünk egymásra. Nem cseten, nem telefonon, hanem szemtől-szemben, lélekkel.
Hát ezt keressük mindannyian, a régi idők hangulatát, a gondtalan, talán szegényes, de boldog gyerekkorunkat. S úgy érezzük, így karácsony környékén talán egy kicsit újra átélhetjük, hiszen ez csak rajtunk múlik.Igen, haladunk kell a korral, de a szívünkben megőrizhetjük és tovább adhatjuk ezt az érzést. Mert a karácsonyi csoda létezik, de ez nem a boltokban, hanem a szívekben keresendő..
Forr.:net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Népszava
  2020-12-01 18:03:04, kedd
 
 


A Népszava megkeresésére a brüsszeli ügyészség a következő tájékoztatást adta a péntek esti szexpartiról, amelyen Szájer József fideszes EP-képviselő is részt vett:
,,2020. november 27-én, pénteken 21 óra 30 perc körül a szomszédok riasztották a rendőrséget a Rue des Pierres környékén található lakásból kiszűrődő zaj és a Covid19 járvánnyal kapcsolatos intézkedések lehetséges megsértése miatt.
A lakásban a kiérkező rendőrség mintegy húsz személyt talált. Ellenőrizték a jelenlévők személyazonosságát, közülük kettő, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentelmi jogára hivatkozott."

Az ügyészség lapunknak küldött jelentésében olvasható az is: ,,Egy járókelő jelentette a rendőrségen, hogy látott egy férfit, aki az ereszcsatornán menekült. A férfi keze véres volt, lehetséges, hogy menekülés közben sérült meg. A hátizsákjában kábítószereket találtak. A férfi nem tudta igazolni magát, ezért elkísérték a lakóhelyére, ahol diplomáciai útlevéllel S. J.-ként (1961) azonosította magát."

A rendőrség az összes jelenlévőről jelentést készített a járvánnyal kapcsolatos intézkedések be nem tartása miatt, S.J.-ről külön jelentés készült a kábítószer birtoklással jogszabályok megsértése miatt.

Az eljárás folyamatban van, de a büntetőeljárást csak azután lehet megindítani, hogy az illetékes hatóságok felfüggesztik a fent említett személyek diplomáciai vagy parlamenti mentelmi jogát" - olvasható a brüsszeli ügyészség jelentésében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1941
  • e Hét: 5902
  • e Hónap: 14924
  • e Év: 82689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.