Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Érdekes írások Pio atyáról
  2020-12-11 18:22:52, péntek
 
  - Ma olvasható történet a szentről:
Alessio Parente atya azt mondja: Létének utolsó napjaiban, amikor ideje volt lefeküdni, Onorato atya vagy Alessio atya segített neki megmosni az arcát, és ezen esték egyikén, miután megmosta, Alessio atya kinyilatkoztatta. az Atyának, aki még soha nem járt Lourdes-ban: ,,Miért nem megyünk oda megnézni a Szűzanyát?", és Szent Pius így válaszolt: ,, Nincs szükség arra, hogy Lourdes-ba menjek, mert minden este látom a Szűzanyát ".
Alessio atya hozzátette: ,,Ah! Ezért szépíted magad és este mosol arcot, és nem reggel? " San Pio nem válaszolt, csak édes, derűs és őszinte mosolyt mosolygott.

- Pio atya imája Jézus Szent Szívéhez betegeink gyógyulásáért
1. Jézusom, Te mondtad: 'Kérjetek és kaptok, keressetek
és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!' Mt 7,7.
Íme, zörgetünk, keresünk és kérjük betegeink gyógyulását.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
2. Jézusom, Te mondtad: 'Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.' Jn 16,23.
Íme, most a nevedben kérjük az Atyától a szentek közbenjárására által a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
3.Jézusom, Te mondtad: 'Ég és föld elmúlnak, de az én igéim nem múlnak el' Lk 21,33.
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.
Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni szerencsétlenek iránt, légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is!
Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmeket!
Szent József, az Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!

- Olyan szédítően jár át a vágy, hogy a testvérekért éljek, és megrészegülve szomjamat oltsam a szenvedéseikkel, hogy megállíthatatlanul előtör belőlem a fájdalmas szomorúság,, Pio atya

- Legyen Mária a csillag, aki megvilágítja lépteidet, és megmutatja neked a biztonságos utat, hogy eljuss a Mennyei Atyához ". (Pio atya)

- Miután Isten kegyelmében laktunk otthonainkban, mint ahogy te tetted a tiedben, távol a bűntől, a törvénynek és az isteni akaratnak engedelmeskedve, add meg nekünk Mária, egy napon lakjunk az Úr házában te, az örökkévalóságig. Loreto asszonyunk imádkozzon értünk, Ámen.

- Imádkozz hittel, JÉZUS VÁRJA imádságait!
"A születendő gyermek örömmel fogadja gyenge és törékeny imáimat, amelyeket manapság a legszentebb ragaszkodással szentelek Neki" Pio atya

- Ó, Jézus, nyugodjon meg a szívem a szívedben, amelyet az élet megpróbáltatásai és fájdalmai átszúrtak. Pio atya

- 'Krisztus szívében végtelen szeretet rejlik, és ez eltöröl minden megvallott és megsiratott vétket.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Megújul az Esztergomi bazilika
  2020-12-11 18:20:55, péntek
 
  Magyarország Kormánya történelmi adósságot törleszt az európai hírű esztergomi bazilika, főszékesegyház felújításával. A Magyar Katolikus Egyház első templomát rengeteg kül- és belföldi zarándok és turista keresi fel. Erdő Péter bíboros úrral aláírtuk a bazilika felújításának II. ütemére vonatkozó támogatási szerződést. A bazilika megújulása hívőknek és nem hívőknek egyaránt jó hír. Jó munkát kívánok a komoly munka minden résztvevőjének!  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Kamarás Klára: Hajléktalan az éjféli misén
  2020-12-11 18:18:15, péntek
 
  de csak melegedni jöttem
kinn hull a hó, s az éj hideg.
Ruhám kopott, hát tőlem itt is
elhúzódnak az emberek.

Az imákból már rég kikoptam,
a hangom is olyan rekedt...
Itt ének száll feléd, s imádság
velük szárnyalni nem merek.

Régi imáim elfeledtem,
pedig nagyanyám oktatott...
de itt a tömjénfüstös éjben
valami fájón felragyog....tovább.

Igen, hazudtam, loptam, ittam.
Volt asszonyom, de elhagyott...
A gyermekem, ki tudja hol van?
Talán még él, talán halott.

Én nem kérek már semmi kincset.
Adtál, s elszórtam eleget...
csak hadd maradjak itt a fényben,
s jusson nekem is szeretet...
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Boldog Brenner János emlékére - ünnepi szentmise 12.12
  2020-12-11 18:15:07, péntek
 
  Szombathelyi Egyházmegye
Videó Link

2020. december 12-én emlékezik meg egyházmegyénk vértanúsorsú papjáról Boldog Brenner Jánosról. Délelőtt a Székesegyházban szentmisén vehettek részt a hívek, melyen a szentbeszédet Brenner József nagy prépost, János atya testvére mondta.
63 évvel ezelőtt megjelent a Vasmegye című lapban egy rövid cikk, melyben közölték, hogy Szentgotthárd mellett megöltek egy papot. Nevét nem írták le, de ő volt Brener János, az én édesd testvérem és paptestvérem, mondta Brenner József atya. 2000-ben Pogányok idején címmel készült egy film azzal a céllal, hogy kiderítsék mi is történt azon a végzetes éjszakán. Ebben a filmben szó esett arról is, hogy milyen ember volt János atya. Megkérdezték testvérét, Brenner Lászlót, aki azt mondta: nincs jogom arra, hogy a testvéremet szenté avassam. De azt mondtahom, hogy az életében volt valami ami az életszentségre utal. És életének ezért a tulajdonságáért sok emberre hatással volt. Ezzel kapcsolatban Brenner József atya hozzátette: 1956-ban kapott engedélyt arra, hogy meglátogassa János testvérét Szentgotthárdon. Végigvitte kismotorjával a falvakon ahol szolgált, meglátogattak híveket és láthatta azt a közvetlenséget ahogy János atya az emberekkel beszélt, és mindenkit megtudott szólítani. Milyen pap volt Ő? Bár fenyegették, de vállalta a vértanúhalált. József atya idézte egy nyomozó szavait amit a szentgotthárdi híveknek mondott: végignéztük Brenner János életét és semmi vádlót nem találtunk az életében. A maguk papja egy tisztességes, rendes ember volt.
Brenner Jánosnak, akárcsak az ókori vértanúhalált halt keresztényeknek, volt vértanúaktája, de azt nyomozati aktátknak hívták. Őt nem arra kérték, hogy tagadja meg hitét, hanem egy tervet készítettek, amelyben arról határoztak, hogy megölik Brenner Jánost. Az első kísérlet, amelyben motor balesetet akartak előidézni, nem sikerült. Azt követően egy komolyabb tervet készítettek. Ehhez meg is találták az embereket. De az igazi tettesekről megpróbálták elterelni a figyelmet, s így lett az a fiú az elítélt, aki kihívta János atyát a plébániáról.
Minden vértanú szent. Minden vértanú
Krisztushoz hasonlít. János atya szenvedése hasonlított Jézus szenvedésére, mondta Brenner József atya. Jézus esetében összeült a Főtanács és tervet eszeltek ki, hogyan tehetnék el az útból Őt. Brenner János esetében az állami szervek döntöttek erről. Ebben az esetben is volt valaki aki János atyát a gyilkosok elé vezette, akárcsak Júdás Jézust. Durunggal beverték a fejét, késsel szúrták: Jézust ostorozták és tövissel koronázták. Ám János atyát még a földön is rúgták a fejét, és ráléptek a nyakára. Miért tették mindezt? - tette fel a kérdést József atya. Azért mert a papok - akik közé János atya is tartozott - a fiatalokkal foglalkoztak, próbálták erkölcsre tanítani őket és ez a hatalomnak nem tetszett, mert ők akarták meghatározni, hogy mit szabad és mi az erkölcs.
Brenner József atya szentbeszédét meghallgathatják egyházmegyénk honlapján.
A szentmise végén Székely János megyéspüspök, Brenner József nagy prépost és Császár István általános helynök imádkoztak Brenner János atya sírjánál.

Nagyobb kép Link
...... ........



- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Rorate Hajnali szentmise Tihanyból 2020. december 8-án
  2020-12-11 17:23:48, péntek
 
  A a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját a kormány szombat
  2020-12-11 17:21:05, péntek
 
  Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére. A javaslattal az Idős ügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.
Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése! Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket! - emelik ki a portálon.
 
 
0 komment , kategória:  Járványok ismertetése  
XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa 12.11
  2020-12-11 17:16:44, péntek
 
  Az idei advent utolsó béketeremtő bajnokunk II. János Pál Pápa! Őt nagyon sokan ismerhettük, láttuk, hogy valóban, valódi békét tudott hozni oda, ahol megfordult, még globális szinten is, az egymással szemben álló, acsarkodó nagyhatalmak között is, nemhiába kapott Béke Nobel díjat! Szép fehér ruhás alakja előttünk van, ahogy a repülőről leszállva leborul és megcsókolja tisztelettel azt a földet, melyre a betlehemi Gyermek nevében lépett! Tanuljunk tőle békében élni, békét hordozni éppen ott, ahova Isten akarata szolit!!
Áldott ünnepeket kívánok, Csaba t.

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Rorate II hét, csütörtök. Csíksomlyó 12.10
  2020-12-11 06:22:06, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Rorate II hét, péntek Csíksomlyó 12.11
  2020-12-11 06:20:35, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Roráté szentmise a Pécsi Székesegyházban 12.11
  2020-12-11 06:19:09, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2308
  • e Hónap: 14984
  • e Év: 248731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.