Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ma is van "jerikói" út
  2020-12-25 20:59:02, péntek
 
  Ma is van "jerikói" út

Ma is van "jerikói" út,
eshet ki-ki rablók kezébe.
Te is lehetsz útfélre vetve,
s ha nem leszel netán, nem érdem.

Sőt bárkit elkerülhet itt is
pap, lévita, szóval akárki,
ott maradhat vérében fekve,
s hiába fog részvétre várni.

Nem tudhatod, mit hoz a holnap,
egyben lehetsz biztos te már most,
hogy rád talál s megáll fölötted
az IRGALMAS SAMARITÁNUS,

ha rászorulsz az irgalomra,
s nem segíthet már rajtad ember:
pap, lévita, se úr, se szolga,
csak KRISZTUSOD - a kegyelemmel.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Add újra!
  2020-12-25 20:50:37, péntek
 
  Add újra!

Ahová mindig visszatérünk,
ahová mindig visszahullunk,
akármilyen magasba értünk...

Ahol szétnyílik kapzsi markunk,
és minden érték semmivé lesz,
mit lázasan űztünk, akartunk...

Ahol lehull rólunk az álarc,
ijesztő pőre lesz a lelkünk,
s a látszatért sincs már tovább harc...

Ahol nincs vég, csak drága kezdet:
Ó add, URUNK, add újra nékünk
ajándékul örök Kereszted!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Sohase legyek
  2020-12-25 20:44:55, péntek
 
  Sohase legyek

Az irgalmatlan igazságokat
fedezze el bennem a LÉLEK!
Sohase legyek ,,kegyetlen kegyes",
ha tán valakit megítélek.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Régóta bánt
  2020-12-25 20:39:59, péntek
 
  Régóta bánt

Régóta bánt engem, s egyre jobban bánt már,
hogy annyi magányos testvér áll a vártán,

hűséggel az ÚRHOZ, hűtlenül egymáshoz,
s van amit eltúloz, van amit elátkoz.

Mit az egyik jónak tart, igeszerűnek,
az sokszor a másik hite szerint bűnt fed.

Tőrével a Sátán csúnyán közénk rontott:
kerülik egymást a keresztyén csoportok.

Annyi igazság van lassan, ahány ember,
s közös nevező nincs az egy kegyelemben.

Én már innen és túl a sok "igazságon"
mindent elfedező szeretetre vágyom.

Szeretetben járni hálaok, nem érdem,
kapja, aki kéri, őszintén remélem,

s ha hamarább nem, hát ha közelg halálunk,
KRISZTUS keresztjénél egymásra találunk.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten igazságossága
  2020-12-25 20:18:02, péntek
 
  Isten igazságossága

A héber nyelvben az igazságosra vonatkozó szó a caddik, míg a görögben a dikaiosz. Mindkét szó Isten jogosságát, korrektségét, erkölcsi kiválóságát fejezi ki. A Szentírás szerint Isten igazságossága nem csupán azt jelenti, hogy ő úgy döntött, hogy ilyen lesz és így cselekszik, hanem a természetének az egyik legalapvetőbb vonása. Ő az igazságos Isten; az Ő igazsága megáll örökké, Ő sohasem változik. Ő a hűség Istene, aki ,,nem fordítja el az igazságot". Minden tettében következetes Önmagához. Eképpen minden cselekedete tökéletes és útjai igazak.
Teremtésével való igaz bánásmódjában különösen megmutatkozik Isten igazságos karaktere. Igéjében biztosít bennünket arról, hogy trónjának alapjai az igazság és a jogosság, és szeszélyesség, részrehajlás és méltánytalanság nélkül uralkodik mindenek felett. Mivel igazságos Isten, ezért egész lényével szereti az igazságot, és tökéletes gyűlölettel gyűlöli a hamisságot. Isten emiatt nem lehet erkölcsileg semleges, vagy beletörődő az emberek vagy az angyalok jellemére és cselekedeteire nézve, hanem kérlelhetetlen igazságossággal és méltányossággal fogja megítélni őket. Ahogyan a zsoltáros írja: ,,De az Úr örökké trónján ül, fölállította bírói székét. Igazságosan bíráskodik a világ fölött, részrehajlás nélkül ítéli a nemzeteket.
Ilyen igazságokra alapozva biztosak lehetünk abban, hogy azon a napon amikor Isten meg fogja ítélni minden egyes ember tetteit, még azok is, akiket kárhozatra ítél, fejet fognak hajtani előtte, és el fogják ismerni, hogy Ő igazságos. ,,És fölmagasztaltatik a Seregeknek Ura az ítéletben, s a szent Isten megszenteli magát igazságban." Soha nem fog megállni ellene az igazságtalanság vádja, mert Ő igazságos Isten. Tettei, rendeletei és ítéletei mindenben tökéletesek.
Amit Isten igazságosságáról és jogosságáról fentebb elmondtunk, egyszerre jó és rossz hír is egyben. Jó hír abból a szempontból, hogy ha már Isten végtelenül hatalmas és szuverén, akkor azt szeretnénk, hogy legyen igazságos és jogszerű. Annál vérfagyasztóbbat el sem képzelhetnénk, mint egy mindenható de gonosz lényt. Egy erkölcstelen istenség zabolátlan hatalommal hozzá képest e világ hitlerei kisstílű szélhámosok lennének, pitiáner csibészségekkel. Ha Isten létezik, akkor azt akarjuk, hogy igazságos legyen!
A másik oldalról nézve viszont, egy igazságos Isten nagy problémákat jelent az ember számára. Tulajdonképpen kimondhatjuk, hogy az ember legnagyobb problémája az, hogy Isten igazságos. Ez a következtetés egyszerű logikával levezethető:

Első előfeltevés: Az univerzum Teremtője és szuverén Ura igazságos, és egyben jó is.

Második előfeltevés: Egy igazságos és jó Isten mindazzal, ami igazságtalan és gonosz, szembeszáll és megfogja ítélni.

Harmadik előfeltevés: Minden ember gonosz és igazságtalanságban bűnös.

Következtetés: Isten ezért minden emberrel szembeszáll, és ítélet alá rekeszti.

Isten igazságossága jó hír az igaz teremtmények számára, de félelmetes hír a gonoszoknak. A Példabeszédek írója megerősíti ezt: ,,Az igaznak öröm, ha a törvény jut érvényre, de a gonosztevőnek rettegés".
Ha olyan igazak lennénk mint Isten, akkor a biztos ítélete híre ünneplésre adhatna okot. Mi azonban nem vagyunk igazak, sőt, ,,nincsen igaz ember egy sem". Ezért az Isten igazságos ítéletére való várakozásnak minden emberben olyan nagy rettegést kellene ébresztenie, ami arra készteti, hogy ügyvédet keressen magának. Abból a tényből azonban, hogy a legtöbb embert nem izgatja az eljövendő ítélet, az alábbi dolgok valamelyikére következtethetünk. Az első, hogy a lelkiismeretük eltompult, és azt hiszik, hogy ez az egész csak egy mítosz. A második, hogy igazabbnak gondolják magukat, mint amilyenek valójában. A harmadik, hogy Istenről gondolják azt, hogy Ő nem is annyira igazságos. A negyedik, hogy egyszerűen csak tudatlanok ezekben a kérdésekben, mert az evangéliumot prédikáló igehirdetők nem tisztán beszélnek erről.
Sok kultúrában az igazságot úgy ábrázolják, mint egy bekötött szemű nőt, mérleggel a kezében. Ez a kép azt akarja kifejezni, hogy az igazság vak a részrehajlásra és a megvesztegetésre, mégis, ez a bukott ember számára valami sokkal kevésbé nemes elképzelést sugall: vakok vagyunk az igazságtalanságra, jogosságra és az egyenlő bánásmódra. A hamis mérleg és súlyok népe vagyunk. Rámutatunk a másik szemében a szálkára, de - látszólag - a saját szemünkben nem vesszük észre a gerendát. Kirohanunk a saját népüket kiraboló korrupt politikai zsarnokok ellen, tüntetünk a kapzsi, ellenőrizetlen multinacionális vállalatok mohósága miatt, miközben nem látjuk a feltűnő hasonlóságot köztük és saját magunk között. A különbség csak a szintekben van. Mind lopott kenyeret eszünk, és úgy töröljük meg utána a szánkat, mint aki semmi rosszat nem tett. Fel sem fogjuk, hogy amikor isteni ítéletet kérünk a világ nagy bűnösei ellen, a saját fejünkre is ítéletet vonunk. Úgy látszik, elfeledkeztünk arról, hogy az Írás egyetemes vádirata valamennyiünkre vonatkozik: ,,Nincsen igaz ember egy sem".
Az evangélium prédikátoraiként Isten igazságosságát kell hirdetnünk és így kell lelepleznünk az emberek igaztalanságát. Be kell mutatnunk Isten szigorú igazságosságát és be kell bizonyítanunk azt, hogy a tökéletes mércéjétől való legkisebb eltérés is diszkvalifikál és elítél minket. Az embereknek tudniuk kell, hogy az ősszülők egyetlen vétkes cselekedete elég volt ahhoz, hogy minden emberre ítéletet hozzon, és az egész világot egy látszólag helyrehozhatatlan zűrzavarba döntse. Csak ezután fognak rájönni arra, hogy megszámlálhatatlan gonosz tettük kizárja őket abból, hogy saját erkölcsükre és érdemeikre alapozva előnyös kapcsolatra tegyenek szert Istennel.
Amikor a hitetlen világ azt kérdezi tőlünk, mit kell az embernek tennie ahhoz, hogy Isten jelenlétében lakozhasson, szabatosan és pontosan kell válaszolnunk. Ha valaki az Istennel való kapcsolatra törekszik, Ő egyetlen dolgot követel meg tőle: azt, hogy erkölcsileg teljes tökéletességben, hiba és bukás nélkül éljen földi életének minden pillanatában. Amikor a hallgatóink elismerik, hogy ez lehetetlen, akkor tudunk Jézusra mutatni.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Krisztus megszületett!
  2020-12-25 07:44:20, péntek
 
  ,,Akinek a neve Immánuel, amely azt jelenti: Velünk az Isten!" (Mt 1,23)

,,Békesség Fejedelme!" (Ézs 9,6)

Ének hangzik a légben
Új csillag van az égen!
Mária hálát rebeg,
S ringatja a Gyermeket.
A csillag fénylik, ragyog,
Miközben az angyalok
Zengnek Betlehem fölött:
A Messiás földre jött!

Számos évvel ezelőtt egy nevezetes karácsonyi üdvözlőlapot adtak ki ,,Ha Krisztus nem jött volna el" címmel. Megváltónk saját szavaira alapozták: ,,Ha nem jöttem volna..." (Jn 15,22) Az üdvözlőlapon egy lelkészt ábrázoltak, aki álomba merült dolgozószobájában karácsony reggelén, és egy olyan világról álmodott, ahova Jézus soha nem érkezett meg.
Álmában önmagát látta sétálni fel és alá a házában, de amint kitekintett, nem látott sem karácsonyfát, sem magyalkoszorúkat, és nem volt Krisztus sem, hogy vigasztaljon és örömre hangolja a szíveket. Aztán kiment az utcára, de ott nem volt templom égbe mutató toronnyal. Amint visszajött és leült a könyvtárszobájában, rájött, hogy a Megváltóról szóló összes könyv eltűnt.
Majd azt álmodta, hogy az ajtócsengő megcsendült, és egy futár kérte őt, hogy látogassa meg egyik barátjának szegény, haldokló édesanyját. A lelkész odaérkezett az asszony házához, és amint barátja leült és sírt, ezt mondta neki: ,,Van itt valami nálam, ami meg fog vigasztalni téged." Kinyitotta Bibliáját, hogy egy jól ismert ígéretre tekintsen, de Malakiás könyvénél véget ért a Biblia. Nem volt evangélium, nem volt a remény és megváltás ígérete, és csak annyit tehetett, hogy lehajtott fejjel sírt barátjával és édesanyjával együtt, keserű reménytelenségben.
Két nappal később ott állt az anya koporsója mellett, de nem volt vigasztaló üzenet, egy szó sem esett a dicsőséges feltámadásról, egy gondolat sem a mennyben ránk váró hajlékról. Csak ,,por és por, meg hamu és hamu" volt ott, és hosszas, örökkévaló búcsúzkodás. Végül rájött, hogy Krisztus nem jött el, és könnyekre fakadt, keservesen sírva szomorú álmában.
Aztán hirtelen fölébredt, és az öröm meg a dicséret hatalmas kiáltása tört fel ajkáról, amint hallotta énekkarát ezt énekelni a közeli templomban:

Ó, jöjjetek, hívek, ma lelki nagy örömmel
A jászolhoz, Betlehembe, jöjjetek el!
Megszületett az ég és Föld Királya:
Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust!

Örvendezzünk, ujjongjunk e napon, mert Ő már eljött! Emlékezzünk az angyal kijelentésére: ,,Nagy örömet hirdetek nektek, amely minden nép öröme lesz, mert Dávid városában ma megszületett nektek az Üdvözítő, aki az Úr Krisztus" (Lk 2,10-11).

Jön, hogy áldást árasszon,
S Úrrá legyen az átkon!

Bárcsak együtt éreznénk az idegen országok megtéretlen népeivel, akiknek nincs áldott karácsonyuk! ,,Menjetek, egyetek kövér falatokat, és igyatok édes italokat. KÜLDJETEK BELŐLE AZOKNAK IS, AKIK SEMMIT SEM KÉSZÍTETTEK, mert ez a mi URUNK szent napja" (Neh 8,10)!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2285
  • e Hét: 10997
  • e Hónap: 22872
  • e Év: 210674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.