Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Emlékezés a két éve elhunyt Seregély István nyugalmazott ...
  2020-12-29 16:23:59, kedd
 
  két éve elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsekre.
2020. december 30-án, szerdán a 18 órai szentmisében emlékezünk meg a 2018. december 31-én elhunyt Seregély István egri érsekről. Az Egri Főegyházmegye nyugalmazott főpásztora életének 87. évében a nyíregyházi Fő egyházmegyei Papi Szociális Otthonban szentségekkel megerősítve megtért Teremtőjéhez.
...... ........... ..........


Seregély István 1931. március 13-án született Szombathelyen. Családjával 1940-ben költözött Miskolcra. 1950-ben jelentkezett a szemináriumba. Teológiai tanulmányait Szombathelyen kezdte, majd a szombathelyi szeminárium bezárása után Budapesten a Központi Szemináriumban folytatta és fejezte be. 1955. június 19-én szentelte pappá Kovács Sándor szombathelyi megyéspüspök. 1956-ig kisegítő volt lelkész Budapesten, 1956-1963 között káplánként működött Gyöngyösfalun, Nyőgéren, Bagodvitenyéden, Zalaegerszegen, majd 1963-1974-ig Szombathelyen a székesegyházban. 1960-ban készítette el doktori disszertációját.
19 évi kápláni szolgálat után, 1974-ben Fábián Árpád szombathelyi megyéspüspök nevezte ki plébánosnak Kőszegszerdahelyre, ahol 1980-ban ezüstmiséjét is ünnepelte. II. János Pál pápa 1987. június 5-én nevezte ki egri érsekké, és július 25-én szentelték püspökké az egri fő székesegyházban. Jelmondata: Christus est via veritas et vita (Krisztus az út, az igazság és az élet). 1990-től 2005-ig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, és ezzel együtt 1992- 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja volt, 1993-tól 2001-ig pedig a CCEE alelnöki tisztét is betöltötte. 2005-ben Fraknói Vilmos-díjjal tüntették ki. 2007. március 15-étől az egyházmegye apostoli kormányzója, 2007-től nyugalmazott érsekként szolgált.

Magyarok Nagyasszonya Főplébánia
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Leszállott a mennyből a világ Üdvözítője – Örvendezzün
  2020-12-29 16:14:00, kedd
 
  Leszállott a mennyből a világ Üdvözítője - Örvendezzünk! Ez az a mélységes örömtől áradó üzenet, amely a betlehemi éjszakán hangzott el. Az egyház ma változatlan örömmel megismétli: megszületett nekünk az Üdvözítő! A gyengédség és a reménység hulláma tölti el lelkünket, és vele a hatalmas vágy a belsőségességre és a békére. A jászolban szemléljük Õt, aki megfosztotta magát az isteni dicsőségtől, hogy szegénnyé legyen az ember iránti szeretetből. A jászol mellett a karácsonyfa villogó fényeivel arra emlékeztet bennünket, hogy Jézus születése kivirágoztatja az élet fáját az emberiség sivatagában. A jászol és a karácsonyfa drága jelképek, amelyek továbbadják az időben karácsony igazi értelmét!  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szent II. János Pál pápa karácsonyi üzenete
  2020-12-29 16:13:11, kedd
 
  Leszállott a mennyből a világ Üdvözítője - Örvendezzünk! Ez az a mélységes örömtől áradó üzenet, amely a betlehemi éjszakán hangzott el. Az egyház ma változatlan örömmel megismétli: megszületett nekünk az Üdvözítő! A gyengédség és a reménység hulláma tölti el lelkünket, és vele a hatalmas vágy a belsőségességre és a békére. A jászolban szemléljük Õt, aki megfosztotta magát az isteni dicsőségtől, hogy szegénnyé legyen az ember iránti szeretetből. A jászol mellett a karácsonyfa villogó fényeivel arra emlékeztet bennünket, hogy Jézus születése kivirágoztatja az élet fáját az emberiség sivatagában. A jászol és a karácsonyfa drága jelképek, amelyek továbbadják az időben karácsony igazi értelmét! Szent II. János Pál pápa  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
XVI. Benedek pápa híres figyelmeztetése
  2020-12-29 16:11:11, kedd
 
  Egy diktátornak, Poncius Pilátusnak a hírhedett kérdése hangzott így: ,,Mi az igazság?". XVI. Benedek pápa híres figyelmeztetése pedig a ,,relativizmus diktatúrájáról" szólt.[1]
Benedek pápa egyfajta filozófiai zsarnokságra utalt - arra, hogy tudományos körökben a relativizmus eszméje az uralkodó. A relativizmus elnyomó, domináns, erőszakosan megfélemlítő és kompromisszumképtelen ... miközben magát ennek épp az ellenkezőjének, azaz nyitottnak, toleránsnak és semlegesnek állítja be.
A pápa figyelmeztetése a ,,relativizmus diktatúrájáról" mára sokkal baljóslatúbb színezetű, mert a relativizmus csaknem bizonyosan valódi, politikai diktatúrába fog torkollani, és elmondom önöknek, miért.
Cikk folytatása: Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Gájer László írása: Úgy szerette Isten a világot
  2020-12-29 16:05:01, kedd
 
  A francia katolikus filozófus, Jacques Maritain (1882-1973) így ír: ,,Hogyne szeretné Isten a világot, amelyet teremtett? Szeretetből tette. De íme, e világ elvész minden szépségével a teremtménynek, Isten képmásának a szabadsága által, aki Isten elé helyezi önmagát, és a semmit választja."
A szerző a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető tanára.
Isten nagyon szereti a világot. Amikor a teremtés befejeztével rátekintett, jónak találta. Mi, keresztények ezért mindig is sajátos szeretettel fordultunk a világ felé. Tettük ezt annak ellenére, hogy a világ kifejezés a Szentírásban gyakran a bűnös e világot jelenti, amelynek fejedelme a sátán. A világ ugyanis elsődlegesen Isten önközlésének szabadon és szeretetben teremtett címzettje, és csak másodlagosan, a bukott angyalok bűne és az eredendő bűnben született emberek bűnei miatt, ezek következményeként áll szemben Istennel.

Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Kézilabda B.L. Hosszabbítás után bukta el a döntőbe jutást
  2020-12-29 15:49:16, kedd
 
  Hosszabbítás után bukta el a BL-döntőbe jutást a Veszprém
THW Kiel - Veszprém 36:35
Nagyon heroikus mérkőzés volt. A csapatok felváltva voltak hátrányba és előnybe..

*
THW Kiel (német)-Telekom Veszprém 36-35 (18-13, 29-29, 32-34), hosszabbítás után.
Köln, zárt kapuk mögött, v.: Marin, Serradilla (spanyolok)
lövések/gólok: 58/36, illetve 49/35
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/3
kiállítások: 16, illetve 10 perc

A Veszprém keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Ligetvári Patrik és Székely Márton, a német csapatból Nikola Bilyk, Magnus Landin, Pavel Horak és Mattias Andersson hiányzott.

Támadásban, védekezésben és visszarendeződésben sem volt kellően összeszedett a Veszprém, amely több mint öt perc után szerezte első gólját. Az irányító Petar Nenadic több hibával kezdte a meccset, ami rányomta bélyegét csapata teljesítményére. A szerb játékost a 14. percben Lékai Máté váltotta, és bár David Davis vezetőedző időt kért, ezt követően a Kiel 10-6-ra alakította az állást.
Magabiztos játékuk és vezetésük ellenére a németek védekezést váltottak, de erre jól reagáltak a veszprémiek, így a Kiel hamarosan visszaállt az eredeti védelmi rendszerre. Davis a 21. percben kikérte a második idejét is, ám mivel Lékai sem remekelt, elsősorban támadásépítésben gyengélkedett a magyar együttes, amely több mint tíz percig nem talált be. Ebben az időszakban a sokkal pontosabban kézilabdázó ellenfél 5-0-s sorozatot produkált, és a szünetben 18-13-ra vezetett.
Az első félidőben veszprémi oldalon egyetlen lövési kísérlet sem volt a jobbátlövő posztról, ez a második felvonásban változott, és Omar Jahja, illetve Lékai Máté vezérletével egy négyes gólsorozattal sikerült felzárkózni 22-20-ra. A németek fáradni látszottak, a magyar csapat játékosainak lendülete viszont kitartott, sikerült egyenlíteniük, sőt a 47. percben - a meccs során először - a vezetést is átvették.
Egy 7-0-s széria végén már 28-24-ra vezetett a Veszprém, ám a harmadik kieli időkérés után feltámadt az ellenfél, és egy ötös gólsorozattal ismét vezetést szerzett. A magyar együttes négygólos előnyben is levitte a kapusát, amikor kiállítás miatt emberhátrányba került, ezt remekül kihasználta a Kiel, amely a létszámfölényes támadójátékot ezt követően is kamatoztatta. A Veszprémnek sikerült egyenlítenie, ám az utolsó fél percben a győzelemért támadhatott a Kiel, de nem járt sikerrel, ahogyan időntúli szabaddobásból sem, így a 29-29-es rendes játékidő után hosszabbítás következett.
A ráadás első öt perce után 34-32-re vezettek a veszprémiek, ráadásul a Kiel azonnali piros lap miatt elveszítette egyik alapemberét, Patrick Wienceket. A folytatásban a németek ismét fordítottak, ráadásul a magyar csapat emberhátrányba került. A Veszprémnek az utolsó fél percben az egyenlítésért kellett támadnia, és mivel nem járt sikerrel, kedden csupán a bronzéremért küzdhet.
A THW Kiel legeredményesebb játékosa Hendrik Pekeler volt nyolc góllal, Niclas Ekberg hétszer talált be. A veszprémiek közül Gasper Marguc és Vuko Borozan is hétszer volt eredményes.
A két csapat 23. egymás elleni tétmérkőzésén 11 veszprémi siker és egy döntetlen mellett ez volt a 11. kieli győzelem. A Veszprémnek ez volt a kilencedik BL-elődöntője, és az ötödik veresége. A Kiel 15. alkalommal játszott elődöntőt, és a nyolcadik fináléjára készülhet.

Mai napon:
3. helyért:
Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain 18.00
döntő:
Barcelona-THW Kiel 20.30

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Aprószentek Csíksomlyó 12.28
  2020-12-29 15:16:47, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Máriapócs Kegyhely élő közvetítése 12.29
  2020-12-29 15:15:03, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Imádkozzunk a járvány megszűnéséért! 12.29
  2020-12-29 15:13:28, kedd
 
  Pécsi Egyházmegye videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Útravaló – 2020. december 29.
  2020-12-29 15:11:51, kedd
 
  Sokaknak romlására és feltámadására lesz ő Izraelben: jel, amelynek ellene szegülnek - s a te lelkedet is tőr járja át - hogy így megnyilvánuljon sok szív érzése." Simeon szavai biztosan bevésődtek Mária szívébe, és hányszor eszébe juthatott Jézus nevelése közben ott, Názáretben! De leginkább akkor, amikor elindult tanítói útján, és jöttek a hírek vele kapcsolatban. Jézus üldözése a Szűzanyának is szenvedést okozott. Hányan lelkesedtek Jézus csodái és szavai láttán és hallatán? De ott voltak a kötekedők, az álságosok is mindig körülötte, akik végül az életére törtek.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.