Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Tizenötezer szál sárga rózsa a Lourdes-i Szűzanyának
  2020-12-09 23:26:04, szerda
 
  Hívek ezrei rendeltek rózsát a Lourdes-i Szűzanyának, melyeket szeplőtelen fogantatás ünnepén a massabielle-i barlangban Mária szobra elé helyeztek.
Tizenötezer szál sárga rózsa a Lourdes-i Szűzanyának szeplőtelen fogantatás ünnepén
...... .............


Hívek ezrei rendeltek rózsát a Lourdes-i Szűzanyának, melyeket szeplőtelen fogantatás ünnepén a massabielle-i barlangban Mária szobra elé helyeztek. A kegyhelyen január 10-ig ünnepi fénybe öltöztetik a jelenések barlangját, ugyancsak a hívek adományaiból. Vértesaljai László SJ jegyzetét szerkesztve közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Buvári Tamás: Magdolna című film - vallásos
  2020-12-09 23:22:25, szerda
 
  Buvári Tamás: Magdolna című filmjét szeptember 18-án mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az alkotás az 1945-ben vértanúhalált halt munkáslány, Bódi Mária Magdolna két napját mutatja be, az idősíkok sűrű váltakozásával.
A film rendezője, Buvári Tamás, a Szeretfilm.hu vezetője tájékoztatott arról, hogy a Magdolna című játékfilm mostantól letölthető és akár többször is megtekinthető egy mozijegy áráért.
Hálásak vagyunk, hogy ez a közösségi alkotás megvalósulhatott, és igaz, hogy nem a számok számítanak, hanem a szeretet, ami körbevett bennünket, mégis elmondom, hogy filmünk körülbelül 300 fő és 40-50 közösség, civil szervezet, intézmény összefogásából született, amint ez a stáblistában is látható."

Bódi Mária Magdolna 1921. augusztus 8-án született Szigligeten. A falusi iskola hittanóráin ismerkedett meg a katolikus hittel, szerzetes szeretett volna lenni. 1939-től a fűzfő gyártelepi Nitrokémia Rt. üzemében dolgozott. 1941-ben, Krisztus király ünnepén szüzességi magánfogadalmat tett, s 1942-ben a Mária Kongregáció tagjává avatták.
1945-ben a front elért családja akkori lakóhelyéhez, Litérhez. Jöttek a hírek a szovjet katonák nőkkel szembeni atrocitásairól. Magdi ezeket hallva elhatározta, hogy ha kell, az élete árán is hű marad Jézusnak tett fogadalmához. Március 23-án két fegyveres szovjet katona támadt rá az óvóhely bejáratánál tartózkodó asszonyokra, köztük Magdira. Ő ellenállást tanúsított, és menekülni igyekezett, erre az egyik katona többször rálőtt. A halálosan megsebesített lány utolsó szavai ezek voltak: ,,Uram, királyom! Végy magadhoz!"
A huszonnégy évesen mártírhalált halt munkáslány boldoggá avatásának egyházmegyei szakasza lezárult, jelenleg a Szentek Ügyeinek Kongregációja vizsgálja az ügyet a Vatikánban.

Még további 3 cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Advent négy vasárnapja
  2020-12-09 18:37:26, szerda
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Rorate Szentmise - 2020. december 8.
  2020-12-09 17:22:28, szerda
 
  Videó Link

Böjte Csaba: adventi gondolataiból
Felolvasó
......


A mai Szűz Mária ünnep az adventi várakozás Máriás jellegére figyelmeztet minket. Jézus édesanyjától azt a szeretetteljes, türelmes reményteli és örvendező várakozást szeretnénk megtanulni, amely Őt jellemezte. Attól kezdve, hogy Mária méhébe fogadta Jézust, már nem csak a megváltó érkezésének hitében élt, hanem tudta is, hogy hamarosan elérkezik a megváltó. Adventben nem egy teljesen ismeretlen személyre várakozunk, hanem tudjuk, hogy a reményteli várakozásunk Jézusban teljesedik be.
Irány vesztett XXI. századunkban érdemes bölcsen rácsodálkozni, hogy bizonyos helyzetekben hogyan döntött, mit tett az Istent befogadó és alázattal hordozó szűz Mária. Hogyan élhette meg advent szent ünnepét? A koronavírus miatti bezártságunkban is a Szűzanya oltalmába menekülhetünk. Ma megvirradt emberre Mária hiteles életének példájából meríthet erőt. Mária nem abból indult ki, hogy mire képes, hanem abból, hogy mit kér tőle a nagy Isten és merte magát belevetni ebben a hihetetlen kalandba, hogy ki Ő emberi korlátai közt mire képes. Tudta azt, hogy Isten, aki teremtés hajnalán azt mondta: "legyen és lett" Képes tovább teremteni ezt a világot általunk.S ezért alázattal kimondta, - legyen nékem a Te igéd szerint - A nehézségek, a gondok közepette ne csupán a korlátainkat nézzük. Kicsik vagyunk, egy marék porból teremtett bennünket az Isten, de az élő Isten teremtett bennünket és arra hívott, hogy legyőzzük gondjainkat, nehézségeinket - összefogjunk.
Olyan csodálatos a mi Urunk Istenünk - karácsony éjszakáján közénk jön. Tarisznyájában csak a mennyei atya szeretete, jósága. Üres kézzel jön közénk és nem azt mondja. hogy semmi nélkül hogy lehetne új világot teremteni, hanem hittel végtelen szeretettel meghirdeti az új szövetség nagy törvényét : a szeretet parancsát, és egyszerű embereket, pásztorokat,, halászokat, vámosokat szólít meg - egy új világot termet számukra.
Magasztalja lelkemet az én Uramat és ujjong, énekel Mária is. Jó kedvű, vidám tele van optimizmussal. Milyen jó lenne, ha mi keresztények adventben a nehézségek ellenér magunkra öltenénk a jókedv az öröm és a vidámság ruháját. Adná az isten, hogy tényleg Máriával járjunk adventi útunkat. Tanuljunk Máriától. Öltsük magunkra, mint páncél - mennye édesanyánk szép vonásait , s amikor egészen biztos, akkor egészen biztos testi, lelki egészségünket, épségünket vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni.

*.*.*.
Kiegészítés:
Jöjj Közénk Istenünk!
Itt állsz Uram a XXI századi Jeruzsálem falai előtt, előttünk.
Szemedben könnycsepp, és nekem nincsenek érveim és mégis arra kérlek, hogy ne bűneinket nézd, hanem újabb adventünkben jósággal jöjj közénk, ajándékoz meg érdemtelen gyermekeidet egy újabb eséllyel, egy szép Karácsonnyal. Istentől áldott adventi, megtérést, szent időt kívánok szeretettel,
Bőjte Csaba testvér 2oo8 nov. 28.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A Regnum Marianum közösség főünnepe a járvány idején
  2020-12-09 17:19:49, szerda
 
  Magyar kurír HAZAI - 2020. december 9., szerda

Vetítővászon, monitor, telefon, tablet előtt ülve még biztosan nem ünnepelt a Regnum Marianum nagy családja. Idén a közösség főünnepén, Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának napján, december 8-án nem tölthették meg a Szent István-bazilikát. ,,Offline" csak a papi közösség és a legfőbb vezető testület, a házi gyűlés tagjai lehettek jelen az ünnepen, a nagy közösség online követte a szentmisét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Ferencváros - Dinamo Kijev 0:1 - B.L.
  2020-12-09 16:43:06, szerda
 
  Szerhij Rebrov vezetőedző szerint annak ellenére a keddi volt a Ferencváros egyik legjobb mérkőzése a Bajnokok Ligájában, hogy végül 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev vendégeként.
A Juventus és a mostani Dinamo Kijev elleni idegenbeli meccsre vagyok a legbüszkébb, ezeken kimagaslóan jól játszott a csapat - válaszolta az MTI kérdésére az ukrán szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón. - Az öltözőben azt mondtam a játékosoknak: büszkék lehetnek magukra, mert jó játékot mutattak. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész sorozatban jól szerepeltek. Eddig senkinek se volt BL-tapasztalata, egyszerűen felnőttek a játékosok".
Rebrov szerint a BL-sorozat legnagyobb tanulsága a futballistái számára, hogy nem szabad gyermeteg hibákat elkövetni. Hozzátette, csapata sokkal jobban játszott csapatként, mint a sorozat elején.
“Az időjárás annyiban befolyásolta az összecsapást, hogy ha jobb lett volna a pálya talaja, az nekünk kedvezett volna, mert ilyen fagyott talajon nehéz sok helyzetet teremteni, de a Ferencvárosnak még így is volt három-négy. A Dinamo nagyon jól védekezett, a kombinatív játék hiányzott, hogy ezt feltörjük, de ezt gátolta a fagyos talaj" - mondta Rebrov, aki annyit megemlített, hogy visszanézte az első félidei büntetőgyanús szituációt - kezezés volt, és szerinte együttese nem kapott meg egy 11-est.
Rebrov kifejezetten dicsérte a csapatát a tekintetben, hogy a Dinamo nem azért védekezett, mert az volt a célja, hanem a Ferencváros kényszerítette erre a szerepre. Úgy vélte, jól működött a letámadás, és nagy érdemnek tartja, hogy a hazaiak először csak az 57. percben veszélyeztettek.
Rebrov egykori klubjának, a Dinamónak sok szerencsét és jó sorsolást kívánt, a jelenlegi együttesével kapcsolatban azt mondta, újra BL-be szeretne jutni a Ferencvárossal.
“Ilyen fagyos talajon az eredmény tartása volt a cél és abból ellentámadásokat végrehajtani. Szünetben nagyobb aktivitást kértem a játékosoktól, és ez sikerült. A szerzett góllal eldőlt a továbbjutás, így elégedett vagyok" - fogalmazott Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev trénere.
A Ferencváros egygólos vereségével sereghajtó maradt a négyesében, így búcsúzott a folytatástól. A zöld-fehérek 25 év után szerepeltek ismét a BL főtábláján, s végül egy ponttal búcsúztak a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev mögött.

*
- Szabó József, a Dinamo Kijev legendás labdarúgója és vezetőedzője kedd este korábbi tanítványa, Szerhij Rebrov miatt a Ferencvárosnak szurkol majd egykori csapata ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában.
,,Az irányításom alatt nőtt fel. Nagyszerű srác, szorítok neki, hogy trénerként is sikeres legyen. Miatta fogok a Ferencvárosnak drukkolni, azt szeretném, hogy az ő csapata jusson tovább" - jelentette ki a közmédiának adott interjúban a 80 éves sportember, aki hozzátette, ugyanígy szurkol az 1990-es évek nagyszerű Dinamo Kijevében szerepelt másik klasszis csatárának, Andrij Sevcsenkónak, aki jelenleg az ukrán válogatottat irányítja.
A szovjet válogatott tagjaként vb-bronzérmes kijevi klublegenda elárulta, Rebrov rendkívül precíz játékos volt, mindig elvégezte a kiszabott feladatokat, soha nem késett, a labdarúgás mellett pedig a rádiózás foglalkoztatta.


Forrás: M4 sport hírek.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Ronaldo: Számomra kiváltság Messi ellen játszani
  2020-12-09 16:36:50, szerda
 
  Cristiano Ronaldo sosem tekintett vetélytársként Lionel Messire, állítása szerint mindig is jól kijöttek egymással.. A portugál futballsztár az után nyilatkozott így, hogy olasz klubcsapatával, a Juventusszal 3-0-ra legyőzték az FC Barcelonát a katalán fővárosban, a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában. A kedd este két tizenegyest is értékesítő Ronaldo és a Barca argentin világklasszisa két és fél év után most először játszott egymás ellen azt követően, hogy a portugál a torinóiakhoz igazolt a Real Madridtól.
Jó 12-13 éve veszünk részt különféle díjátadó ünnepségeken, és soha nem a riválist láttam benne, a témát a média élezte ki. Mi mindig jól kijöttünk, és ha megkérdezik Leót, ő is ezt fogja mondani" - jelentette ki a 35 éves, ötszörös aranylabdás Ronaldo, aki 2018 júliusa óta futballozik a Juventusban, a Real előtt pedig a Manchester Unitedben és a portugál Sportingban szerepelt.
A kezdetektől az FC Barcelonában játszó, 33 esztendős Messi hat alkalommal érdemelte ki eddig az Aranylabdát. Hosszú ideje ők ketten számítanak a legjobbnak a világ labdarúgásában.



 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló 12.09
  2020-12-09 16:31:01, szerda
 
  Biztosan tovább jutó csapatok a 16 között
A csoport:
Bayern München 16 pont, Atlético Madrid 9 pont

B csoport:
Real Madrid 10 pont, Mönchengladbach 8 pont,, /Sahtar Donyeck 8 pont /

C csoport:
Manchester City 16 pont, FC Porto 10 pont

D csoport:
Liverpool 13 pont, Atalanta 11 pont

* * * *
- 12.08 mérkőzések után tovább jutottak
"H" csoport Leipzig 16 pont, PSG 12 pont,

"E" csoport: , Chelsea 14 pont, Sevilla 13 pont

"F" csoport: Dortmund 13 pont, Milán/Lazio 10 pont

"G" csoport: Juventus 15 pont, Barcelona 15 pont
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Úszás - országos bajnoki döntő 12.09
  2020-12-09 16:09:40, szerda
 
  Eredmények:
férfiak:
50 m gyors:
Lobanovszkij Maxim (Győri Úszó SE) 21.84 másodperc

100 m hát:
Telegdy Ádám (Kőbánya SC) 54.30 másodperc

200 m pillangó:
Kenderesi Tamás (Pécs) 1:54.64 perc

100 m mell:
Szilágyi Csaba (NICS-HSÚVC) 59.99 másodperc

1500 m gyors:
Gyurta Gergely (UTE) 15:08.50 perc

*
nők:
800 m:
Késely Ajna (Kőbánya SC) 8:37.45 perc

50 m gyors:
Senánszky Petra (Debreceni SC) 25.68 mp
az első helyet az osztrák Nina Gangl (Jövő SC) szerezte meg 25.59 mp-vel

100 m hát:
Szilágyi Gerda (Stamina TK) 1:01.09 perc

200 m pillangó:
Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó SE) 2:10.06 perc

100 m mell:
Halmai Petra (Kaposvári SI) 1:08.02 perc

4x100 m vegyes gyorsváltó:
Győri Úszó SE (Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim, Jakabos Zsuzsanna, Safrankó Sára) 3:32.06 perc

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
A világ legkisebb és legnagyobb Betleheme
  2020-12-09 12:16:44, szerda
 
  A ,,nano-Szent Családot" 2017-ben készítették litván tudósok, és az egész betlehemi jelenet elfér egy tű fokán vagy egy szempillán. A spanyolországi Alicante városa ellenben nemrég került be a Rekordok Könyvébe a világ legnagyobb Betlehemével.
- A legkisebb, már nem is mini- vagy mikro-, hanem nanobetlehem a Vilniusi Egyetemen készült a litván kormány támogatásával 2017-ben. A mikroszkopikus méretű figurák eredetije a vilniusi székesegyház előtti téren áll. Az életnagyságú eredeti tízezerszeresen kicsinyített másán harminc ember dolgozott három hónapon keresztül.
Noha a 3D-s nyomtatóval készített Betlehem szabad szemmel nem is látható, mégis meglepően részletgazdag; erősen ránagyítva látni a szalmaszálakat, sőt a kis Jézus arcvonásait is, bár az egész gyermek nem nagyobb egy emberi sejtnél.
Videó Link
2017-ben Dalia Grybauskaitė litván elnök Ferenc pápának ajándékozta karácsonyra az egyik mikroszkopikus Betlehemet, amelyből ezen kívül még négy példány készült; közülük egy került a vilniusi érsekségre.
- A nanobetlehem készítésének folyamatát ebben a videóban ismerhetik meg.
A gigantikus spanyol bBösen kimagaslik, bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is. A három alak - József, Mária és a Gyermek Jézus - az alicantei Plaza de Ayuntamientót ékesíti; José Manuel García alkotása, amelyen két hónapig dolgozott a művész. A helyi önkormányzat a járvány okozta szomorúságon, a korlátozások okozta stresszen kívánt enyhíteni ezzel a meglepő ajándékkal.

Forrás és fotó: Aleteia.org
Videó: LinkMenų fabrikas/YouTube
Magyar Kurír 2020.12.08
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.