Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Böjte Csaba szerint ha az orvosok azt mondják, hogy kell az
  2021-01-12 13:10:32, kedd
 
  Böjte Csaba szerint ha az orvosok azt mondják, hogy kell az oltás, akkor kell!!
A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, az egészségügyi szakembereink pedig hosszú évek óta tanulják a gyógyítást,...... hallgassunk rájuk! Bizalommal, Csaba t.
A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!" - mondta Böjte Csaba, aki már kigyógyult a fertőzésből.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója már túl van a koronavírus-fertőzésen, de mindenkit arra kér, hogy maga és a társadalom érdekében tartsa be az előírásokat.
"Erdélyben van egy vicces mondás, hogy a székely ember elkapja a koronavírust, jól megrázza és elengedni. Nálam pont fordítva volt, ő kapott el engem, elég jól megrázott, de hál' Istennek, elengedett. Most már jól vagyok, papírom is van róla. Nagyon hirtelen jött, egyik nap elkezdtem a köhögést, harmadik nap már nem tudtam abbahagyni. Gyorsnak tűnt az egész, megfázás nélkül jött össze az egész. Felhívtak Magyarországról, kórházba hoztak, jó három hét alatt sikerült talpra állni" - részletezte, hangsúlyozva, nagyon hálás a magyar egészségügynek magyar adófizető állampolgárként is.
December elején engedték ki a kórházból, akkor azt gondolta, hogy jól van, de mire hazaért, verte a hideg és kellemetlenül érezte magát. Utána még két hétig ült otthon, de mára csak az alvászavar maradt a tünetek közül, nehezen tud elaludni.
A dévai otthon gyermekei, dolgozói közül tavasszal - mint elmondta - senki nem kapta el a vírust, és bár az őszi hullám nagyobb volt, de kórházba sem gondozó, sem gyermek nem került.
"Úgy látszik, én voltam a gyenge láncszem" - tréfálkozott.

A védekezéssel kapcsolatban közlekedési példát hozott:
"Ahol a hatóság egy csíkot húz az út közepére, ott az ember nem előz. Akkor sem, ha nem jön semmi szembe. Azért, mert a szakember így döntött. Az egészségügyi előírás is ilyen fehér csík, mindenkinek be kell tartania mindent. Nem kell kuruckodni, forradalmárnak lenni" - figyelmeztetett.
Amikor a kórházban feküdt, elgondolkodott azon, mi valójában a betegség.
"Elég sok, egymástól független entitásból áll össze az ember. Utoljára 1981-ben voltam kórházban. Lám, a testem alkotórészei azóta szimbiózisban, békében, szolidaritásban éltek egymással. Az egészség megromlása ennek a hiánya. Aztán a rend egy hónap után helyreáll. Ahogy gyógyultam, erősödtem, elgondolkodtam, hogy ha több trillió sejt békében tud élni, mi miért ne próbálhatnánk meg békében élni ezen a Földön?"

Böjte Csaba az InfoRádiónak beszélt a koronavírus elleni oltás fontosságáról is.
"Két út van a tudósok szerint: az önuralom két hétig, hogy senki nem megy sehova, de úgy tűnik, nem vagyunk fegyelmezettek a másik, hogy elmegyünk és beadatjuk az oltást. Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám. A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!"
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mexikói zarándoklat
  2021-01-12 12:49:30, kedd
 
  Guadalupei szűzanya ölelésében 2019 évben

Videó Link

Károly atya is ott volt a zarándoklaton
...... ............



...... ........


Nagyobb kép Link
,,,,,,,,,,,,,,...... ........... .......


Rózsa a Szűzanya jelképe, szeretete
...... ..........


Zarándoklat vezetője
........


Nagyobb kép Link
...... ........... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti szentmise Csaba testvérrel 01.11
  2021-01-12 12:46:53, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mága Zoltán Újévi koncertjei
  2021-01-12 09:32:20, kedd
 
  Élje át újra a Budapesti Újévi Koncerteket a Duna World és a Duna Televízió képernyőjén!
Tartsanak velem és kiváló sztárvendégeimmel!

Mága Zoltán Budapesti Újévi koncert 2018
Duna World - I. rész - január.11. - 21:35
Duna World - II. rész - január.12. - 21:35
Duna World - III. rész - január.13. - 21:35

Mága Zoltán Budapesti Újévi koncert 2019
Duna World - I. rész - január.18. - 21:35
Duna World - II. rész - január.19. - 21:35
Duna World - III. rész - január.20. - 21:35

Mága Zoltán Budapesti Újévi koncert 2020
Duna World - I. rész - január.25. - 21:35
Duna World - II. rész - január.26. - 21:35
Duna World - III. rész - január.27. - 21:35

Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert 2021.
Duna Televízió - január .17. - 21:15
Duna World ismétlés I. rész - február.1. - 21:35
Duna World ismétlés II. rész - február.2. - 21:35
 
 
0 komment , kategória:  Luca Napja  
Hű, de hideg ez a virág
  2021-01-12 08:49:23, kedd
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Hittan imacsoport
  2021-01-12 08:42:45, kedd
 
  Kedves Imatársaim!

A karácsonyi idő végére értünk, tél van odakint, sok a sötét, de várjuk a tavaszt, és örülünk minden kis napsugárnak. Köszönöm Jézus, hogy most is itt vagy velünk, figyelsz ránk és szeretettel hallgatsz minket.
Mai elmélkedésünk Mk 1,7-11 bibliai versek, Urunk megkeresztelkedéséről szólnak. Martos Levente az "Út, örvény és vihar" címet adta írásának. "Ez az út azonban, ahogy a keresztelésről szóló evangéliumból is nyilvánvaló lesz, nem egyszerűen földi, előrehaladó, hanem mennyei, Istentől kezdett és Istenhez emelkedő." János azt is mondja, hogy Jézus hatalmasabb nála, mert ő csak előfutára a Megváltónak. "Aki vízzel keresztel, a víz erejét adja tovább, emlékeztet a kezdeti tisztaságra, hiszen Isten mindent jónak teremtett. Aki azonban <Szentlélekkel> keresztel, az Istennel való belső kapcsolatba vezet be." Martos gondolatai szinte minket is a helyszínre varázsolnak, meghívást kapunk a történetbe. "Márk ezután Jézus mellé állít bennünket, hogy vele lássuk és vele halljuk, ami történik. Jézussal látjuk, ahogy <megnyílik>, sőt szó szerint <felszakad> az ég, és Jézust szólítja meg az égből hallatszó hang is: <Te vagy az én szeretett Fiam, benned kedvem telik>. ..Már nemcsak János tanúskodik arról, akinek el kell jönnie. Most maga Isten szólal meg, ő tanúskodik Fia mellett. Csodálatosak a szerző záró gondolatai, ahogy a címbeli "örvény"-ről és "vihar"-ról elmélkedik. "A víz mélysége, az ég magasa: Isten örvénylő szeretetének titka. (Nagyon szép.) "Ebbe merítettek be bennünket, amikor a keresztségben újjászülettünk vízből és Szentlélekből. Efelé tartunk, amikor sikerül engedelmesnek, halló szívűnek lenni, amikor a felülről, belülről, vagy ki tudja honnan érkező hang eltalál és életre kelt. (Gyönyörű!) Mert Isten Fia megszentelte a vizek árját, és a Lélek betöltötte a mindenséget".

Érdemes szóról-szóra, mondatról-mondatra olvasni, meg-megállva elmélkedni, ízlelgetni a gondolatokat, remek írás! - Küldök még "lelki morzsának" egy cikket is a kereszt sokféle jelentéséről, lehet, hogy már olvastátok, régebbi, de találó és mindig időszerű.
Áldj meg minket Úr Krisztus, bennünket és mindazokat, akiket ránk bíztál...
Szeretettel gondolok Rátok, imádkozom Értetek és Családjaitokért: Juli

- A keresztvetés Link


Út, törvény és vihar Szentírás Mk1,7-11
7 Ezt hirdette: ,,Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam saruszíját. 8 Én vízzel keresztellek titeket, ő majd Szentlélekkel keresztel benneteket."
Jézus megkeresztelése.
9 Azokban a napokban történt, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és megkereszteltette magát Jánossal a Jordánban. 10 Amikor feljött a vízből, látta, hogy megnyílik az ég, és a Lélek galamb alakjában leszáll rá. 11 Szózat is hallatszott az égből: ,,Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.
Ide tartozó kép
Nagyobb kép Link
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Útravaló – 2021. január 12.
  2021-01-12 08:30:18, kedd
 
  Néhány hete egy esti szentmisén gyéren ültek a hívek a templomban. Az evangélium után igen rövid beszédet mondtam, a tervezettnél is rövidebbet. Történt ugyanis, hogy a leghátsó pad félhomályából egyszer csak felugrott egy aszszony, kiabált és fennhangon fenyegetőzött. Mindenki megdöbbent, a szavam elakadt, az asszony pedig rohanni kezdett kifelé a templomból. A két hatalmas lengőajtó egyike van nyitva hétköznap. A zárt szárnyat kezdte el vadul rángatni, végül a szerencsétlen ajtó nagy robajjal kinyílt. A másik szárnyát kisujjával nyithatta volna, de hirtelen indulatból emezt tépte föl. Nem tudom, hogy akkor eszembe jutott-e a mai evangélium, de most eszembe jutott az a történet.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. évközi hét kedd 01.12
  2021-01-12 08:28:30, kedd
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus, az üdvösség szerzője, a szenvedésben dicsőült meg.
Testvéreim!
Az eljövendő világot, amelyről beszélünk, nem az angyalok uralma alá rendelte Isten. Hiszen egy helyen a Szentírásban ez olvasható:
,,Ugyan mi az ember, hogy törődsz vele, az ember fia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad őt, fölébe emelted kezed műveinek."
Ha pedig mindent uralma alá vetett, semmit sem hagyott, ami nem volna neki alávetve. Most ugyan még nem látjuk, hogy uralma alatt lenne minden. De annyit azért már látunk, hogy Jézus, aki (emberi természete szerint) kisebb az angyaloknál, a halál elszenvedéséért elnyerte a dicsőség és a méltóság koronáját, hiszen Isten irántunk való irgalmából mindnyájunkért megízlelte a halált.
Illett ugyanis, hogy Isten - akiért és aki által a mindenség lett, és aki számtalan fiát elvezette az üdvösségre - Jézust, üdvösségük szerzőjét a szenvedésben megdicsőítse. Mert a megszentelő is, és a megszenteltek is ugyanattól az egy Istentől vannak. Ezért (Jézus) nem szégyenli testvéreinek nevezni azokat, akiket megszentelt, amikor azt mondja (Istennek az ő Atyjának):
,,Hirdetlek majd téged testvéreimnek, És a hívek közösségében dicsőítelek téged."
Ez az Isten igéje. Zsid 2,5-12

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Kafarnaum városában Jézus egy szombaton bement a kafarnaumi zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek, így kiáltozott: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre összevissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,21-28
...... ........... ......



elmélkedés
A mai evangélium bevezető része azt rögzíti, hogy Jézus a szombati istentiszteleti napon a zsinagógában tanít, és szavaiban különleges erő, hatalom rejlik. Ezt követően egy gyógyítás példájával mutatja be Márk evangélista, hogy Jézus szavai valóban az ő rendkívüli erejéről, emberfeletti hatalmáról tanúskodnak. A tisztátalan lélek, a gonosz kiűzésekor ugyanis Jézus nem tesz semmit, hanem egészen egyszerűen a szavával parancsol a gonosznak, aki nem tud ellenállni ennek a kimondott szónak.
Ez a gyógyító, szabadító csoda Jézus nyilvános működésének kezdetén történt. Az eset rávilágít Jézus küldetésének lényegére: ő azért jött a világba, hogy megtörje a gonosz emberek feletti hatalmát. A gonosz lélek szándéka évszázadok óta nem változott, hatalmat akar gyakorolni az emberek felett. De Isten hatalma erősebb nála.
A rövid történet lezárása az emberi reakciókat írja le. Jézus szava és cselekedete megdöbbenést, csodálkozást ébreszt a jelenlévőkben. Ugyanakkor semmi jele nincs annak, hogy szeretnék jobban megismerni azt, aki a szemük láttára rendkívüli erővel gyógyít, tehát most még nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az esetnek. Később aztán, a hasonló és más jellegű csodák láttán egyre inkább az a kérdés foglalkoztat mindenkit, hogy ki lehet az a Jézus, aki ilyen nagy hatalommal rendelkezik.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Szentlélek, végtelen Szeretet, aki az Atyától és a Fiútól származol, add meg nekem az istengyermekség lelkületét, taníts meg arra, hogyan kell mindig Isten gyermekéhez méltóan cselekednem! Maradj bennem! Add, hogy én is mindig benned maradjak, és úgy szerethesselek, ahogyan te szeretsz engem! Nélküled semmi vagyok, önmagamtól semmire sem jutok. De egyesíts önmagaddal, tölts el szereteteddel, hogy általad az Atyával és a Fiúval mindig egyesüljek!

hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.