Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Interjú Erdő Péter bíborossal
  2021-01-13 12:48:27, szerda
 
  Vakcina, Makovecz, kényes ügyek...
Január 13-án interjú jelent meg Erdő Péter bíborossal, prímással, Esztergom-budapesti érsekkel a Válasz Online-on. Az alábbiakban rövid részleteket közlünk a beszélgetésből.

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Találkozás a Reagan házaspárral
  2021-01-13 12:41:34, szerda
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szentkirályi Alexandra: Drága Anyukám!
  2021-01-13 12:37:02, szerda
 
  Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött. Ne várjatok most már tőlem levelet és ti se küldjetek...
Az orosz itt valami nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14- én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül. Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni. Nagyon szeretlek!"
Vitéz Bányai József géppuskás szakaszvezető Osztrogozsszkból való kitöréskor halt néhány nap múlva hősi halált. A szakasza parancsnokaként maradt utolsóra, hogy a bajtársait fedezze, életüket mentse. A fenti levelet édesanyjának írta a halála előtt.
A szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban 1943. január 12-én indította meg támadását, amelynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét. A doni veszteségekről nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A 2. magyar hadsereg anyagi veszteségei mintegy 70 százalékosak voltak, az emberveszteségét 93 500 főre, más források 120 ezerre, illetve 148 ezerre teszik, az elesettek, megsebesültek és fogságba kerültek pontos száma sem ismert.
Tiszteltet a hősöknek!

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
A fehér szarvas Dokumentum film
  2021-01-13 12:21:47, szerda
 
  Meg tudja-e menteni egy nomád nagypapa szeretete a hagyományokat...?
Képzeljük el a világ egyik legelhagyatottabb vadonját és a végtelen erdőben egy pici lánykát és nagypapáját. Ők Mása és Vlagyimir, a Közép-Szibériában játszódó film főszereplői. Mása és nagypapája az evenki néphez tartoznak, akik egykor a tajgában hatalmas területen éltek. Ma már főleg falvakban laknak, de Vlagyimir megpróbálja a lehetetlent: életben tartani természetközeli életmódjukat. Ebben Török Zoltán természetfilmes is segítségére van, aki egy évtized elteltével tér vissza hozzájuk. A nomád Udigir család története 12 évet ölel fel a szibériai tajgában és a film számos díjat nyert világszerte.
(képek erről a forgatásról is az Instagramon @wild.tales)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Tenisz Babos Tímea főtáblás az Australian Openen
  2021-01-13 12:14:40, szerda
 
  Babos Tímea harmadik mérkőzését is megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így sorozatban kilencedik alkalommal jutott főtáblára az év első Grand Slam-versenyén.
A világranglistán 115. magyar játékos az első játszmában mindössze két játékot vesztett a szlovák Anna Karolina Schmiedlova ellen és 42 perc alatt került előnybe. A második szettben 4:2-nél brékelőnye volt, a 135. helyen álló rivális azonban egyenlített és a rövidítésben - 1 óra 52 perc játék után - megkaparintotta a játszmát.
A döntő felvonásban Babos ellenfele első adogatását rögtön elvette, majd a sajátját másodszor is hozva gyorsan 3:0-s előnybe került. Innentől kezdve a magyar játékos nem engedte ki a kezéből a vezetést és végül első meccslabdáját értékesítve, 2 óra 30 perc alatt nyert.
Babos oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal - akivel hétfőn az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában az Év sportolója lett Magyarországon - párosban címvédőként indul majd a februárra halasztott Australian Openen. Jani Réka és Gálfi Dalma a dubaji kvalifikáció első fordulójában búcsúzott. A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a melbourne-i Grand Slam-tornán.

nők, selejtező, 3. forduló (a főtáblára jutásért):
Babos Tímea (7.)-Anna Karolina Schmiedlova (szlovák, 20.) 6:2, 6:7 (5-7), 6:2
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
A brazil kézi válogatottnál is kitört a járvány a vb-rajtra
  2021-01-13 12:10:48, szerda
 
  Veszélybe került Brazília szereplése a szerdán kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután hét koronavírusos esetet regisztráltak a válogatott portugáliai edzőtáborában.
A braziloknál két játékos - Thiagus Petrus, a Barcelona és a kapus Leonardo Terçariol, a Benidorm kézilabdázója - és öt stábtag fertőződött meg, mindannyiuknak enyhe tüneteik vannak.
A brazil együttes többi tagja elutazott Egyiptomba a vb-re, ahol a csapat Spanyolországgal, Lengyelországgal és Tunéziával szerepel egy négyesben. A középdöntőben ennek a csoportnak a három legjobbjával találkozik a magyar válogatott továbbjutása esetén.
Kedden derült ki, hogy koronavírusos megbetegedések miatt nem indul a vb-n Csehország és az Egyesült Államok. Előbbi helyére Észak-Macedónia, utóbbiéra Svájc ugrott be.

*
- Közvetlenül a férfi kézilabda-világbajnokság rajtja előtt tört ki a koronavírus-járvány az Egyesült Államok válogatottjánál. A Merkovszki Pált, a Gyöngyös kapusát is a soraiban tudó keretből tizennyolc játékos, valamint a szövetségi kapitány is megfertőződött, így mindössze 12 játékos tud elutazni a szerdán kezdődő egyiptomi tornára.
Tizenkét játékost küldünk el szerdán Egyiptomba, de nincs védelmünk" - érzékeltette a helyzetet Robert Hedin szövetségi kapitány.
A svéd szakember hozzátette, hogy a Skandináviában edzőtáborozó amerikai válogatott tagjait a felkészülés alatt folyamatosan tesztelték, még a hétfői gyorstesztek is negatívnak bizonyultak. A feltételezések szerint olyan játékos hozhatta be a fertőzést a keretbe, aki az Egyesült Államokból érkezett a csapathoz.
Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai válogatott keretébe nem szokványos módon bekerült Merkovszki Pál megfertőződött-e. A PLER és a Ferencváros korábbi, a Gyöngyös jelenlegi kapusa az M4 Sport hétfői Sport híradójában még arról beszélt, hogy bízik a 19 nyelven beszélő csapat pontszerzésében.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Nyolc közé várja a kézi válogatottat a vb-n
  2021-01-13 12:06:14, szerda
 
  Nyolc közé várja a kézi válogatottat a vb-n a hazai szövetség 2021 évben.
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a negyeddöntőbe jutást várja el a férfiválogatottól a szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságon.
A szerdán kezdődő és január 31-ig tartó világbajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti.
Az MKSZ keddi online sajtótájékoztatóján Nagy László alelnök, a szakmai stáb tagja úgy fogalmazott, hogy a csapatnak is ez az elképzelése, vagyis az ambíciók összecsengenek az elnökség elvárásával.
,,Szeretnénk minél több ponttal a középdöntőbe jutni. A németeket is szeretnénk legyőzni, és bár nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, de van bennünk akarat és bizonyítási vágy, hogy maradandót alkossunk" - nyilatkozta a korábbi világklasszis jobbátlövő.
A magyarok a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársaság, vasárnap Uruguay, kedden pedig Németország ellen lépnek pályára. A középdöntőbe az első három helyezett jut.
A magyar küldöttség szerdán, a bal átlövő Bodó Richárd viszont csak szombaton utazik Egyiptomba. Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, hogy a MOL-Pick Szeged játékosának gyermeke születik, ezért indul három nappal később az észak-afrikai országba.
A szakvezető hozzátette, Ligetvári Patrik hiánya miatt védekezésben némileg változott a felállás, és beállósok látják el a két belső védő feladatát. A Telekom Veszprém koronavírus-fertőzésen átesett átlövője azért nem tagja a keretnek, mert a vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt.
,,Az edzéseink kiválóan, jó hangulatban teltek, a játékosok fegyelmezettek voltak. Igyekeztünk a legjobban kihasználni a rendelkezésünkre álló időt" - vélekedett a kapitány.
Hozzátette, a szlovákok ellen - az ellenfél koronavírusos megbetegedései miatt - elmaradt két edzőmérkőzés némi deficitet okozott a felkészülésben, mert nem látják pontosan, hol tart a csapat. Reményei szerint az első két csoportmeccsen utolérik magukat, és megfelelő állapotba kerülnek a csoportdöntőnek ígérkező, németek elleni összecsapásra.
Gulyás az esélyek kapcsán megjegyezte, vakon tapogatóznak, hiszen napról napra jönnek az újabb hírek arról, éppen melyik csapatnál hány fertőzöttet találtak, és ez nagyban befolyásolja majd az egész világbajnokság kimenetelét. Hétfőn és kedden Csehország, Brazília, az Egyesült Államok és a Zöld-foki Köztársaság válogatottjáról derült ki, hogy nem tudja a lehető legerősebb kerettel megkezdeni a tornát.
,,A játékosok nagyon optimistán nyilatkoznak, és bár mi is derűlátók vagyunk, lépésről lépésre haladunk" - szögezte le a szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, semmi okuk nem volt módosítani azon a kereten, amellyel a tavalyi Európa-bajnokságon sikeresen szerepeltek. Ahol mégis változtattak, ott szakmai okok állnak a háttérben. ,,Bízunk benne, hogy rutinos játékosokkal kiegészülve sokkal ütőképesebbek leszünk. Nagyobb variációs lehetőséggel, és némileg más kézilabdával fogunk tudni előrukkolni"..
Gulyás hangsúlyozta, a szakmai stáb mind a 20 játékosra számít a tornán, ezért úgy kell készülniük, hogy bármikor bevethetők legyenek. Egy mérkőzésre 16 játékos nevezhető, de a csapatok ezúttal korlátlan cserelehetőséggel rendelkeznek.

- Mikler Roland közölte, kötelességük, hogy ugyanazt a mentalitást és hozzáállást mutassák, mint egy évvel ezelőtt Malmőben. ,,Sok olyan tényező van, ami zavarhatja a fejeket, ezért a legnagyobb kérésem a csapat felé az volt, hogy csak és kizárólag saját magunkkal foglalkozzunk, ne a körülményekkel."
Nagy László a szervezés kapcsán példaként elmondta: öt nappal ezelőtt kiderült, hogy egy másik szállodában kell lakniuk, nem abban, amelyet eredetileg kijelöltek számukra, de a változtatás okát nem közölték. ,,Ki tudja, milyen meglepetésekre kell még felkészülnünk" - jegyezte meg.
Mikler Roland úgy fogalmazott, az első két csoportmeccs jó lesz arra, hogy a németek ellen felkészüljenek, hiszen jövő kedden ,,minden erőnkre és tudásunkra szükség lesz, mert nem titkolt célunk, hogy elcsípjük a csoport első helyét".
...... .....



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Meglepetés püspöki látogatás a pécsi Szent Erzsébet-.......
  2021-01-13 11:47:20, szerda
 
  Meglepetés püspöki látogatás a pécsi Szent Erzsébet-plébánián.
,,Lépjünk ki a megszokottból!"
Urunk megkeresztelkedése ünnepén, január 10-én Felföldi László megyéspüspök a Pécs-kertvárosi Szent Erzsébet-templomban mutatott be szentmisét. Az ünneplő közösség nevében Pavlekovics Ferenc plébános üdvözölte a főpásztort, aki váratlanul érkezett a plébániára azzal a céllal, hogy a mindennapok egyszerű valóságában találkozhasson a hívekkel.
Elmondta, azért csengetett be ezen a napon váratlanul a plébániára, hogy a legtermészetesebb módon is megismerje a híveket. Hozzátette, a közeljövőben szeretné meglátogatni az egyházmegye minden közösségét.

Az ünnepi szentmise kezdetén a megyéspüspök megáldotta a vizet és a sót.

Felföldi László homíliájában is hangsúlyozta a megszokottból való kilépés fontosságát. ,,Jézus három órát volt a kereszten, három évig tanított, és harminc évig csöndesen dolgozott. Ennek a harminc évnek a lezárása, határa a mai ünnep, amikor Krisztus kilép a csöndből, a készületből. Az ő megkeresztelkedésének cselekedetében mindenkinek meg kell találnia a saját élethelyzetének megfelelő történetet arra vonatkozóan, hogy mikor mozdult ki utoljára a megszokott állapotból. Ugyanis az ember sokszor akkor veszíti el nagyszerűségét, amikor nem tud kilépni az állandóságból."
A főpásztor ezzel kapcsolatban elmondta, személyes életében a megszokottból való kilépés aktuális kérdéssé vált, miután a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből megérkezett a Pécsi Egyházmegyébe, hogy megkezdje püspöki szolgálatát. ,,Jó azt tudni, hogy az új helyzetben Isten erőt ad. Jézus mellénk áll, általa pedig Isten szeretete van mellettünk! [...] Hinnünk kell, hogy Isten mellénk állt ott, a Jordán folyóban, és így tesz ma is - mindegy, milyen emberek vagyunk és honnan jöttünk. Ez az, ami rendezni fogja életünket. Isten segíteni fog, csak bízzunk benne!"
Végül arra kérte a híveket Felföldi László püspök, hogy legyenek hálásak azokért, akik mellettük állnak: a tanárokért, nevelőkért, a családjukért, a szülőkért, a nagyszülőkért. ,,Legyünk hálásak azokért, akikre számíthatunk! Döntsünk, ne féljünk beállni Jézus folyójába, mert ott a békénk és Istentől kapott ajándékunk! Figyeljünk arra is, hogy kik mellé kell odaállni, mert Isten azért van mellettünk, hogy mi is mások oldalára álljunk! Kik azok, akiket erősíteni kell, akár egy telefonnal, akár azzal, hogy az időnkből adunk nekik, mert szeretetünk biztonságát és erejét szánjuk nekik?"
,,Te vagy az én szeretett Fiam" (Mk 1,11). Nincs ennél szebb üzenet! Ha ott vagyunk életünk folyójában, és Krisztus mellett döntöttünk, akkor meg fogjuk hallani Isten nekünk szóló üzenetét: Te vagy szeretett teremtményem, gyermekem, akiben kedvem telik! - biztatott Felföldi László a pécsi Szent Erzsébet-plébánián bemutatott szentmisén.

Magyar Kurír 01.11

- Szentmise Urunk megkeresztelkedése Ünnep Felföldi László megyéspüspök Pécs - Szent Erzsébet Plébánia templom.
A papi életbe bele kell állni ez megy át a szívemen ez lesz az életem és itt találom boldogságomat
Videó Link
...... .............



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Útravaló – 2021. január 13
  2021-01-13 11:41:21, szerda
 
  Aki járt Kafarnaumban, annak ez a szentírási hely alapélmény, hiszen ott máig megmutatják Simon Péter házát, ahol az eset történt. Jézus tanít, betegeket gyógyít, ördögöket űz ki megszállott emberekből, és a tömeg elől szinte bemenekül Péter és András házába. Ahogy becsukódik az ajtó, kint a lárma halkabb lesz, de a tömeg nem oszlik, a ház előtt rengeteg beteg ücsörög. Mintha zarándokhelyen lennénk, ahol a forgatagban mindenki gyógyulást keres. Jézus megáll odabent, falnak támasztja hátát, lehunyja szemét, nagyot sóhajt, és vár. Várja, hogy a háziak hellyel kínálják, adjanak egy széket. Ekkor Péter előhozakodik: Mester, a feleségem anyja beteg, nem vetnél rá egy pillantást?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. évközi hét szerda 01.13
  2021-01-13 11:39:50, szerda
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
A Megváltó mindenben hasonlóvá lett ember testvéreihez, hogy irgalmas lehessen hozzánk.
Testvéreim!
Akik egy és ugyanazon atya gyermekei, azoknak közös a testük és a vérük. Ebből Jézus is részt vállalt. Így akarta legyőzni halála által azt, aki a halálon uralkodott, tudniillik a sátánt; és így akarta felszabadítani azokat, akiket egész életükre rabszolgává tett a haláltól való félelem.
Hiszen Jézus nem az angyalokat karolta fel, hanem Ábrahám leszármazottak. Ezért minden tekintetben hasonlóvá kellett válnia testvéreihez, hogy irgalmas lehessen és Istenhez hűséges főpap, és így kiengesztelje a nép bűneit.
Tud tehát segíteni azokon, akik kísértéssel küzdenek, mivel maga is kísértést szenvedett.
Ez az Isten igéje. Zsid 2,14-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek. Abban az időben:
Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik.
Amikor lement a nap és beesteledett, odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda.
(Másnap) Jézus kora hajnalban felkelt, kiment (a házból), elment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: ,,Mindenki téged keresi"
De ő azt felelte: ,,Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, - hiszen ezért jöttem." És elment, hirdette az evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az ördögöket.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,29-39
...... ........... .......



Elmélkedés
A tegnapi evangéliumban Jézus a nyilvánosság előtt gyógyított, kiűzte a gonosz lelket egy emberből. A mai részben elvonul a nyilvánosság elől, betér egy házba, Simon Péter házába. Egy olyan házba, ahol éppen szükséghelyzet van, Péter anyósa lázas beteg. Ezt Jézus a tanítványaitól tudja meg, ők mondják el neki rögtön megérkezését követően. Láthatjuk, hogy a tanítványokban hamar bizalom ébred Jézus iránt. Korábban mindössze egyetlen csodát láttak tőle, a gonosz kiűzését, de ez elég nekik ahhoz, hogy most is az ő segítségét kérjék. Az Úr pedig késlekedés nélkül segít, meggyógyítja az asszonyt.
Időközben gyorsan elterjed Jézus előző csodájának híre. Mire beesteledik az egész város tudomást szerez arról, hogy Jézus mit tett. Kafarnaumban néhány száz ember lakhatott abban az időben, és a település életét alaposan felbolygatta az eset. Az emberek logikusan gondolkodnak: aki egy megszállottat képes meggyógyítani, annak bizonyára más betegségek felett is van hatalma. Az érkezők még nem Jézus tanítására kíváncsiak, hanem a betegeket viszik hozzá, hogy gyógyítsa meg őket s az Úr teljesíti kérésüket.
Ezt követően az evangélium második szakasza mégsem a csodás gyógyításokban jelöli meg Jézus küldetésének lényegét, hanem az evangélium hirdetésében. A csodák tehát nem öncélúak, hanem megerősítik Jézus szavainak, tanításának igazságát.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus! Te azért hívtad meg egykor tanítványaidat, hogy a te tanúid legyenek. Tanúskodjanak arról, amit tanítottál és cselekedtél. Ők megismerték a te életedet, veled éltek, s látták találkozásaidat az emberekkel. Te arra hívsz bennünket, hogy megismerjünk téged és tanításodat, és legyünk tanúid a világban. Tőled kapott küldetésünk mindenkihez szól, örömhíredből senki nem lehet kizárva, irgalmad mindenki felé kiárad. Taníts minket arra, hogy engedelmes szolgáid legyünk, akik művedet alázattal folytatjuk annak érdekében, hogy Isten országa szüntelenül növekedjen.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.