Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Otthoni gyógymódok savtúltengés ellen
  2021-01-13 22:22:56, szerda
 
  Az gyomor által termelt sósav és emésztő enzim (pepszin) ha bekerül a nyelőcsőbe, akkor "gyomorégést" hasfájást, puffadást, hányingert, rossz leheletet és más tüneteket okozhat. Ez egy igen gyakori probléma, amely minden korosztályt érinthet. Aki gyakran szenved refluxban és savtúltengésben, arra azt mondjuk, "savas" gyomra van. Persze a gyomra mindenkinek savas, hiszen éhezéskor annak pH-ja 2 körül van, míg étkezés után a pH még mindig erősen savas 4-4,5. A fűszeres ételek, a testmozgás hiánya, a rendszertelen étkezési szokások, a stressz vagy az alkoholfogyasztás sokszor vezethet savassághoz.

A 10 leghatékonyabb házi gyógymód savtúltengés kezelésére:

1, Bazsalikom
Pár egyszerű házi praktikával csökkenthetjük a savtúltengés mértékét. A probléma első jelének észlelésekor igyunk 1-2 pohár langyos vizet! A víz segít hígítani a felesleges savakat a gyomorban. Rengeteg mindennapi konyhai hozzávalót felhasználhatunk a betegség kezelésére.

A bazsalikom gyógyhatásai gyors segítséget nyújtanak savtúltengés, hányinger vagy bélgáz ellen.

A savasság első észlelésekor együnk meg néhány bazsalikomlevelet! Rágjuk meg őket alaposan!
Forraljunk fel 3-5 bazsalikomlevelet egy pohár vízben 15 perc alatt! Ezt a teát ízesíthetjük mézzel, de ne adjunk hozzá tejet! Igyunk belőle gyakran!
Aki gyakran szenved savasságtól, tartson magánál szárított vagy tört bazsalikomlevelet, amely vízzel vagy teával elfogyasztva azonnali enyhülést hoz a kellemetlen tünetekre.

2, Fahéj
A fahéj gyógyító hatásai, antivirális és természetes antacid tulajdonságai szintén segítenek a savtúltengés kezelésében és az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. Adjunk fél teáskanál őrölt fahéjat egy csésze vízhez és pár perc alatt forraljuk fel! Igyunk belőle napi 2-3 alkalommal! Őrölt fahéjat levesekhez vagy salátákhoz is adhatunk. A Ceylon fahéj kumarin tartalma elenyésző, ezért sokkal egészségesebb, mint a többi fahéjféleség.

3, Író
Írót vehetünk boltokban, vagy készíthetünk otthon is.
Őröljünk meg 0,5-2 teáskanál görögszéna magot és keverjük el vízzel, hogy krémes állaga legyen! Keverjük el egy pohár íróval, és fogyasszuk el!
Adjunk egy evőkanál fehérecetet vagy citromlevet egy csésze íróhoz, hagyjuk állni 5 percig, majd igyuk meg!
Naponta többször fogyaszthatunk írót, amíg a tünetek nem csökkennek. A legjobb eredmény érdekében keverjünk bele egy kis feketeborsot vagy egy evőkanál korianderlevet!

4, Almaecet
Az almaecet többféle gyomorbántalom, így a savtúltengés kezelésére is alkalmas. Almaecet híján fehérecetet is használhatunk.
Keverjünk 1-2 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe és igyuk meg!
Keverjünk össze két evőkanál almaecetet egy teáskanál mézzel és igyuk meg fűszeres ételek fogyasztása előtt a savasság megelőzésére! (az ecetsav sokkal gyengébb sav, pláne ebben a hígításban, mint a gyomorban lévő sósav!)

5, Szegfűszeg
Rágjunk el alaposan 2-3 szegfűszeget, hogy a bennük lévő lé bekerüljön a szervezetünkbe!
Tört szegfűszeg és ugyanannyi kardamom keverékének fogyasztásával minimalizálhatjuk a savtúltengést, valamint felfrissíthetjük a rossz leheletet, amely gyakran a probléma velejárója.

6, Barna cukor
Használhatunk indiai barna cukrot (jaggeree), ezt beszerezhetjük bármilyen indiai vagy ázsiai élelmiszerboltban. Étkezések után szopogassunk egy kis barnacukrot, amíg a savasság el nem múlik! Ezt a módszert kerüljék a cukorbetegek!

7, Gyömbér
A gyömbér gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítenek a savasság enyhítésében. A gyömbérlé képes részben semlegesíteni a gyomorsavat.
Savtúltengés esetén rágcsáljunk el egy darab friss gyömbért!
Dobjunk vékony gyömbérszeleteket egy csésze forró vízbe, hagyjuk ázni pár percig, majd igyuk meg!
Napi 2-3 kanál gyömbérlé szintén segíthet savasság ellen.

8, Köménymag
Törjünk össze néhány pörkölt köménymagot és szórjuk egy pohár vízbe! Fogyasszuk minden étkezés mellett!• Forraljunk fel egy teáskanál köménymagot egy pohár vízben, szűrjük le, majd igyuk meg a vizet étkezések után!
Ehelyett koriandermagot, őrölt köménymagot és cukrot is összekeverhetünk.

9, Ánizs
Áztassunk egy teáskanál ánizst egy pohár vízbe éjszakára! Reggel szűrjük le a vizet, adjunk hozzá egy teáskanál mézet és legalább háromszor fogyasszunk belőle a nap során!
Nehéz vagy fűszeres ételek után rágcsálhatunk ánizsmagot is. Rágjuk el alaposan, hogy a benne lévő levek eljussanak a gyomorba!

10, Tej
A tej gyors, de rövid hatású megoldás a savtúltengés kezelésére. Gazdag kalciumban, amely megelőzi a gyomorsav túlzott termelődését. Igyunk egy pohár hideg tejet étkezés után, hogy megelőzzük a savtúltengést!
Ha legközelebb savtúltengésben szenved, próbálja ki ezeket az egyszerű házi módszereket! Ha azonban 1-2 nap elteltével nem csökkennek a tünetek, forduljon orvoshoz!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A rózsagyökér ott segít, ahol kell
  2021-01-13 21:43:06, szerda
 
 



A Rózsagyökér a világ azon három növényének egyike, amely képes szervezetünk igényeihez alkalmazkodva, komplex módon erősíteni testünk szinte valamennyi életfunkcióját.

Az Aranygyökér vagy Rózsagyökér egy természetes energiabomba, amit több mint 3000 éve használtak a népi gyógyászatban. A Rózsagyökér hozzájárul a megfelelő szellemi és fizikai erőnlét fenntartásához, a keringési rendszer normális működéséhez, a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához.

Erősíti a stressztűrő képességet, javítja a szellemi kitartást és támogatja az immunrendszert.

Antioxidánsként gátolja a szervezetben zajló öregedési folyamatokat. Az északi népeknél az a mondás járja, aki Rózsagyökeret fogyaszt, az száz évnél is tovább él. Már a Vikingek is használták a jobb erőnlét elérése érdekében.

A népgyógyászat az általános erőnlét növelésére, az állóképesség fokozására, álmatlanság, depresszió, magaslati hegyibetegség kezelésére, anémia, impotencia, gasztrointesztinális zavarok, gyulladások, központi idegrendszeri problémák, fejfájás és megfázás leküzdésére alkalmazta. Mongóliában a tuberkulózis és cancer gyógyítására használták infúzióként, és használják ma is drogját, kivonatát.

Adaptogén aktivitása évszázadok óta ismert, de csak a XX. század vége felé igazolták erős adaptogén és antioxidáns hatását, állat és humán klinikai kísérletekben, és azonosították azt a molekulacsoportot, amely a hatásért felel.

Amerikai, orosz, norvég tudományos kutatások egyértelműen dokumentálják a Rózsagyökér kedvező élettani hatásait. Olyannyira, hogy az orosz sportolók és űrhajósok is Rózsagyökeret kapnak táplálék-kiegészítőként.

A Rózsagyökér képes csökkenteni a stressz káros hatásait és ez által alkalmas a legtöbb betegség megelőzésére.

Jelenleg a Rózsagyökér a legegyszerűbb, leghatékonyabb megoldás arra, hogy a legtöbbet tegyük egészségünk és életenergiánk megőrzésében.

Fogyasztásával az alábbi gyógyhatásokat érhetjük el:
megszünteti a fáradságot, plusz energiát biztosít a mindennapi élethez, kitűnő idegrendszeri bántalmakra, fizikai és szellemi fáradtságra, fokozza az erőnlétet és az állóképességet,
a mentális erőnlét fokozásával segít leküzdeni a depressziós tüneteket, oldja a stresszes állapotot, nyugtató hatással rendelkezik, nyugodt alvást biztosít,
fizikai megterhelés esetén jó a szívnek, mert csökkenti a stresszhormonok mennyiségét,
normalizálja a vérnyomást, a vércukrot és a vér koleszterin szintjét,
serkenti az inzulintermelést a cukorbetegeknél,
erős antioxidáns kapacitásával védelmezi a szív és a keringési érrendszert,
csökkenti a stressz okozta szívinfarktus kockázatát,
fokozza a csontvelőben az őssejtek osztódását,
kimagasló szerepe van a májsejtek védelmében, regenerálódásában, megvédi a májat a mérgező anyagoktól,
védelmet nyújt időskori zavarok és betegségek ellen,
erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló képességét,
erős antioxidáns hatású,
vágyfokozó, javítja a szexuális funkciókat mindként nemnél,
növeli az agy és az izmok vérellátását,
javítja a sportolók és az erős fizikai munkát végzők teljesítőképességét,
javítja a koncentráló képességet és a mentális funkciókat, ezáltal segítve a tanulást és a fárasztó szellemi munkát,
emeli az agy bioelektromos aktivitását, ezáltal segíti, javítja az emlékezés funkcióját, megkönnyíti a tanulás folyamatát,
fiatalítja a sejteket,
rózsagyökér fogyasztása betegség utáni lábadozás, fáradtság, kimerültség valamint a szervezet megnövekedett C-vitamin igénye (pl. dohányzás, stressz, stb.) esetén is ajánlott.

A rózsagyökér igen fontos tulajdonsága az is, hogy hozzájárul a keringési rendszer egészséges, normális működéséhez, és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához.

Már csak az a kérdés, hogy honnan szedjünk itt, Magyarországon ilyen csodálatos hatású gyógynövényt, melynek hatóanyagai kioldódnak egészségünk megőrzése érdekében. A legegyszerűbb kapszula formájában beszerezni és napi egy kapszulát fogyasztani. Már egy hónap rendszeres szedés után fogjuk érezni hatását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2092
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 38423
  • e Év: 243124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.