Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pár érdekes kép
  2021-01-18 15:26:28, hétfő
 
  Saját fotózás
Szűzanya szobor csoport
...... ........... .....


Örülök, mert megszületett a megváltónk - Isten gyermeke a kis Jézus.
Nagyobb kép Link
...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szentmise 01.15 templomunkban
  2021-01-18 15:22:22, hétfő
 
  Videó Link

Mária rádió megalakulásának 15. évfordulóján - Szűzanya rádiója
- Az embereknek hiteles szavakra van szükségük. Olyan szavakra, amelyek építenek, nem pedig elválasztanak, amelyek bizalmat öntenek a félénk szívekbe:
Tiszta, egyszerű szavakra van szükségük, amelyek a szeretetet és az igazságot hirdetik. Ezek a szavak hordozzák az üdvösség üzenetét, magát Krisztust.
Ezeknek a szavaknak ti vagytok a hirdetői, de mindenek előtt tanúságot kell tennetek róluk. Csak az a szó, amely mögött az élet tanúsága rejtőzik, a hit,
remény és szeretet talajából kinőtt szó lesz elég erős ahhoz, hogy meggyőzze és alakítsa az embert, és az új evangelizáció eszköze legyen."
(II. János Pál a Mária Rádiónak; Róma, 1994. Március 23. 1)
Indulás 1983 (Olaszország)
2004 (első magyar nyelvű adás)
2006 (Budapest) Jan..15 én szólalt meg először a Mária rádió

Saját fotózás
...... ........... .........


Kép forrás Apostol tv adás
.......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
82 éves korában elhunyt Sass József
  2021-01-18 15:06:09, hétfő
 
  A művészt január elején szállították kórházba, amikor is elkapta a koronavírust. Sas József 82 éves volt.
Sas József Békéscsabán született, édesapja, Sas Imre Pollacsek Izidor is színész volt, de a holokauszt áldozata lett.
Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985-2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója.
2008-ban jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbírságra ítélték hétrendbeli adócsalás vádjával, ezért, bár abban az évben Kossuth-díjra jelölték, az előterjesztést visszavonták. Az ügyészség adatai szerint 1998 és 2001 között mintegy 35 millió forintot nem fizetett be adóként, emellett hétmillió forint egészségügyi hozzájárulással és négymillió forint tb-járulékkal is adós, összesen 46,1 millió forinttal.
A művész 2018. november elején bejelentette, hogy - egészségi állapotára hivatkozva - valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra. Hónapokig kezelték a budakeszi rehabilitációs intézetben, majd a MAZSIHISZ szeretetkórházban.
2020 végén elkapta a koronavírus-fertőzést, súlyos megbetegedéssel szállították kórházba, itt érte a halál.
- - Sas József emlékére 2021. jan. 17.videó Link
Nagyobb kép Link
...... ........... ..........



*
- Életrajzi leírás wikipedia Link
Sas József, született Polacsek József Békéscsaba, 1939. január 3. - Budapest, 2021. január 17. Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, író, színházigazgató, humorista; érdemes és kiváló művész..

- Medveczky Ilonát megviselte Sas József halálhíre, a legrégebbi barátját veszítette el
Kivágtak egy darabot a szívemből. Sas Józseffel a legrégebbi és legőszintébb barátját veszítette el Medveczky Ilona. A humorista a táncművész egyik legnagyobb hódolója volt.
Bővebben Link

- Bodrogi Gyulát is mélyen megrázta Sas József halála. A színművész szerint a humoristát az agyvérzése törte meg lelkileg.az agyvérzés után a tehetetlenség, hogy nem tudott többé mozogni. Őt a közönség, a taps éltette. Egy elképesztően energikus pali, aki elveszti azt, ami az életében a legfontosabb, a munkáját, a közönségét, azt lélekben megtöri az üresség. Meggyőződésem, hogy ha ő egészséges, simán legyőzi a koronavírust is. Most vesztett, de mi nem veszítjük el, mert, amit itt hagyott nekünk azzal tovább él, csak egy másik társulathoz szegődött - mondta Bodrogi.

*
- Sas József - Zsarukabaré (teljes album) hanganyag videó Link

- Sas kabaré 2000 videó Link

- Hacsek és Sajó-Nászút videó Link

- Sass Kabaré Szilveszter videó Link

- Sas József dallal köszönt el a nézőktől videó 2018. nov. 12. Link
A múlt héten megjelent, hogy Sas József beteg, és nem folytatja. Ehhez képest a Heti Napló stábja egy jókedvű, életerős emberrel találkozott, amikor felkereste a művészt. A beszélgetésük, ami így gyorsan kiderült, nem búcsúbeszélgetés, tele volt nevetéssel és energiával. Benyó Rita riportfilmje.

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Gyere el Jézushoz beszélj vele! Találkozz vele! 01.17
  2021-01-18 11:54:51, hétfő
 
  Na ezt kerestem ez az ami hiányzik az életemből!
A többi a kettőtök dolga! Az Isten arra teremtette az embert, hogy boldog legyen!
Szentmise Évközi 2. vasárnap Szent ll. János Pál Plébánia kápolna Felföldi László megyéspüspök
2021 január 17.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Az őrületbe futó civilizációnkról 01.17
  2021-01-18 11:43:35, hétfő
 
  Az őrületbe futó civilizációnkról és a szeretet útjáról az ökumenikus imahét országos megnyitóján
Az idei ökumenikus imahét országos megnyitóját a budapesti Szent István-bazilikában tartották január 17-én Erdő Péter bíboros, prímás és Steinbach József református püspök vezetésével.
Az ökumenikus imahetet megnyitó istentisztelet szolgálattevői:
Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek; Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke; Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke, Balog Zoltán református püspök; Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök; Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita; Papp János baptista egyházelnök, MEÖT elnökségi tag; Pataky Albert pünkösdi egyházelnök, MEÖT alelnök; Khaled A. László metodista szuperintendens, MEÖT Felügyelő Bizottság elnöke; Frank Hegedűs anglikán esperes, MEÖT Felügyelő Bizottsági tag; Magyar Péter Marius ortodox esperes, MEÖT Felügyelő Bizottsági tag; a szerb ortodox egyház képviselője; Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa vasárnap délben: 01.17
  2021-01-18 11:40:19, hétfő
 
  Jézus nem névjegykártyát ad, hanem meghív egy találkozásra!
Január 17-én délben a Szentatya déli Angelus imáját online közvetítették a Vatikánból. Az első tanítványok meghívásáról szóló evangélium kapcsán Ferenc pápa azt emelte ki, hogy a Jézussal való találkozás örökre emlékezetünkbe vésődik, és érdemes gyakran visszatérni ehhez az első erős tapasztalathoz.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2021. január 18.
  2021-01-18 11:31:32, hétfő
 
  Volt-e már olyan érzésed, hogy nem jutsz el a következő benzinkútig, mert előbb elfogy az üzemanyag? Láttál-e már autója mellett autóst integetni kannával az útszélen? Megálltál-e neki? Ugye, hogy nem. Akkor ne ítélkezz az okos szüzek fölött, amiért nem adtak olajat szerencsétlenül járt társaiknak. De tegyük fel, hogy megismered az út mellett hadonászó autóst, mert az éppen a szomszédod vagy a keresztfiad, akkor ugye más a helyzet? Akkor megállsz, és segítesz. A mai evangéliumi történetben sem az a dráma, hogy ötüknek elfogyott az olaja, hanem hogy valószínűleg nem ismerték egymást, mert ha ismerik, más a helyzet. Még nagyobb baj azonban, amit a Vőlegény mond: Nem ismerlek titeket.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Árpád-házi Szent Margit, szűz 01.18
  2021-01-18 11:22:59, hétfő
 
  Szent Margitra, a nagy engesztelőre, IV. Béla király leányára emlékezünk ünnepén. Az Árpád-házi királylány 1270. január 18-án, huszonnyolc éves korában halt meg.
- Igenaptár oldalon Link
...... ........



- TVN blogom 2018 évben Link

- Szentmise Árpád-házi Szent Margit ünnepén - Erdő Péter 2017 évben videó Link

- Magyar kurír oldalonLink

- Szentmise Újlipótvárosi Árpád-házi Szent Margit templomból
2020. dec. 19. videó Link

- .C. Horváth István Sándor elmélkedése
A mai napon ünnepelt Szent Margit Jézusra, mint sziklára építette életét. A szerzetesi szabályok, a napirend pontos megtartása, az elöljárók iránti feltétlen engedelmesség, a mindenkori megbocsátás jellemezték őt. Lelkes szeretettel ragaszkodott az őt szerető Istenhez, mert a szeretetkapcsolat értékesebb volt számára, mint előkelő származása, királyi méltósága. Szent Margit a vezeklés csodálatos példája: nem csak a saját vétkeiért, hanem mások helyett és másokért is bűnbánatot tartott, a szenvedő Krisztus szemléléséből merített erőt és szenvedéseit másokért ajánlotta fel. Hősiessége, a magyar nemzetért való vezeklése és engesztelése tetszésre lelt Isten szemében.
Árpád-házi Szent Margit ünnepén az evangéliumban a lakodalomra várakozó tíz szűzről olvasunk. A példázat a mennyek országáról és annak eljövetelére való várakozásról szól. Emiatt helytelenül értelmeznénk, ha úgy gondolnánk, hogy önzőek és irigyek voltak azok, akik nem adtak olajukból a többieknek. A hagyományos magyarázat szerint ugyanis az olaj az emberi jó cselekedeteket jelképezi, amelyek biztosítják az emberek számára az üdvösséget. Mások jó cselekedeteivel dicsekedve nem juthat senki az üdvösségre, illetve ezek a jó cselekedetek nem tulajdoníthatók el senkitől. A földi élet során mindenkinek elegendő ideje van ahhoz, hogy gondoskodjon a mennybe jutásról. Az üdvösség elnyeréséért való állandó fáradozás mindenkinek kötelessége és mindenkinek személyes felelőssége

Imádság
Urunk, Jézus, készséges szívvel hallgatjuk szavadat, amellyel követésedre hívsz minket. Nem akarunk süketként viselkedni, mint akik nem hallják, nem értik szavadat. Keressük saját boldogságunkat és mások életét is boldogabbá szeretnénk tenni. Add, hogy szavadban felismerjük az örök életre vezető igazságot! Erősíts minket, hogy mindig veled éljünk, veled járjuk életünk zarándokútját, s végül megérkezzünk az Atya örök országába.

Hanganyag Link

*
- Erdő Péter: Szent Margit példája ma különösen szükséges a számunkra Link
1. Évtizedek óta először fordul elő, hogy Szent Margit ünnepén itt, a róla elnevezett szigeten nem a szabad ég alatt tartjuk a szentmisét. Nem az időjárás miatt tesszük ezt, hanem azért jöttünk el ide az ő kápolnájába, hajdani kolostorának közelébe, mert a szervezők a korlátozások miatt ezt látták biztonságosabbnak a járvány szempontjából. Ugyanakkor fontos, hogy találkozzunk és együtt ünnepeljünk, hogy a valóságban is részt vegyünk a szentmise közösségében.
Az idén különös alkalmunk is van a hálaadásra. 800 évvel ezelőtt, 1221-ben alakult meg Szent Domonkos rendjének magyarországi tartománya. A rend férfi és női ága ma újra létezik hazánkban, imádkozzunk értük különös szeretettel, hogy áldás kísérje szolgálatukat egyházunk és népünk javára.

- Mit adhatunk neked, Uram? Link

- Böjte Csaba testvér gondolata
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé." Mt 25,1.
Szent Margit lámpája nem aludt ki! Divatos a kudarcok, a tévedések, a saját hibáinkért, bűneinkért mást szidni, felelőssé tenni! A mai evangéliumban, a balga szüzeket a menyegzőről kizáró Megváltónk nagyon világosan kimondja, hogy mindenki a maga életéért, sorsáért felelős! Gondolataink, döntéseink, tetteink visszahatnak ránk, s a következményeket viselni kell! A bölcs, okos tervezésnek, de a balga nemtörődömségnek is megvan a következménye! Vedd kezedbe a sorsodat, ne mástól várd el, hogy feltarisznyáljanak, hogy helyetted döntsenek! Életed kormányát Isten a szabad akarattal a te kezedbe tette, bölcsen, határozottan fogd keményen, ahogyan Margit is tette!

- Égre felszálló nagy Te Deum" - 100 éves filmfelvétel került elő Slachta Margitról
...... ...........


2020 végén a Filmarchívum nitrofilmraktárának mélyéről előkerült egy doboz, amely igazi kincset rejtett: a százéves felvételen Slachta Margit látható, amint ünnepélyes keretek között átveszi a mandátumát a Magyar Országgyűlés első női képviselőjeként. A Filmarchívum január 15-én tette közzé a digitalizált felvételt, illetve weboldalán részletesen bemutatja annak történelmi hátterét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Legyen meg bennünk a határozottság! 01.17
  2021-01-18 11:01:53, hétfő
 
  Csaba testvér elmélkedése a csíksomlyói Szent István Otthon Kápolnájába.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ökumenikus imaest a Székesegyházban 01.20
  2021-01-18 10:59:42, hétfő
 
  Videó Link

021-ben sem marad el az Ökumenikus Imahét. A járványügyi helyzetben előírt szabályok betartásával a Szombathelyi Egyházmegye több településén is összegyűlnek a katolikus, református, evangélikus, baptista testvérek, hogy hitet tegyenek Krisztus mellett. Január 20-án a szombathelyi imaórát a Székesegyházban tartották. Székely János megyéspüspök kiemelte: minden igazi, hiteles egység, közösség Istentől származik. Az ökumené nem emberi igyeket, hanem ajándék, amit odafentről kell megkapnunk. Az ökuemné út Krisztus felé és jelenti azt is, hogy egymás közösségeiben felimerjük ami a saját közösségeinkben elhalványult. Így pl. a katolikusok megtanulták a protestáns testvérekről, hogy a kegyelem ingyenes ajándék, amely árad az egész világra. Nem azért mert megérdemeljük, hanem mert Isten végtelenül jó. Megtanultuk, hogy a Szentírás mindennapi kenyér minden keresztény ember életében. Lélek és élet. Tanultuk, hogy legmélyebben az ember az anyanyelvén tud Istenhez fohászkodni. Tanultuk, hogy nem csak a papoknak, hanem ninden embernek küldetése, hogy tanúságot tegyen az evangéliumról. De a Katolikus Egyháznak is vannak olyan kincsei, amiket az ökumené útján kínálunk más felekezeteknek. Ezek közül a legnagyobb az Eucharisztia kincse vagy a bűnbánat szentsége, a felbonthatatlan házasság és a Péteri szolgálat kincsei, mondta a megyéspüspök. Steinbach József református püspök az imahétre választott témára utalva - ,,Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek" - kiemelte: az első gyümölcs az önmegtagadás, amely nem önmegvalósítás és nem önfeladás, hanem tele van krisztusi életörömmel. De fontos, hogy ebben nem csak önmagának él az ember, hanem egyre inkább másokért. A második gyümölcs a hálaadás, amikor a legnagyobb nehézségek között is meglátjuk, mennyi mindenünk van. A harmadik gyümölcs a megújulás, amikor visszatérünk az Isten akaratához, rendjéhez. Szemerei János a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke igehirdetésében kiemelte: titkos forrásból merítünk mi hívő emberek és ez közös tapaszatalat a különböző egyházakban. Mert amikor az Istennel kapcsolatba kerülünk, Ő olyan lelki értékekkel ajándékoz meg Bennünket amik életté válhatnak és ha azzá válnak, akkor az a környezetünk számára is áldássá válik, dolgozzunk akármely területeken. Ehhez azonban az is kell, hogy rá hangolódjunk az Isten hullámhosszára, mondta Szemerei János.

Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.