Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az ember egyre kapkodóbban él.
  2021-01-19 22:47:19, kedd
 
 


Az ember egyre kapkodóbban él. Nem képes már tudomásul venni, hogy egy élethossz alatt alig néhány dologgal tud érdemben foglalkozni. Mindent akar. Habzsolna. Ebből aztán pokoli gyorsasággal egyre több művészeti irányzat, politikai ideológia, vallási hóbort, szokás, trend, divat üti fel a fejét. Gyorsabban nyílnak el, mint a legrövidebb életű virág, úgy lobbannak fel, mint a szilveszteri tűzijáték szikrái az újév egyetlen pillanatában.

Benyák Zoltán

 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Nincs szükség a kínai vakcinára
  2021-01-19 20:33:13, kedd
 
 


Nincs szükség a kínai vakcinára az EU-ban az EP-illetékes szerint, aki tisztába tett néhány félreértést is

Nincs szükség a kínai vakcinára Európában, mert a Sinovac készítményének hatásossága 50 százalék körüli, a magyar kormány által több millió adagban rendelni tervezett Sinopharm sem kérte még az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, illetve az Európai Bizottság által tető alá hozott szerződések kétszer annyi vakcinát biztosítanak a közösség számára, mint ami kell minden európai beoltásához - jelezte a Népszavának adott interjúban a Peter Liese német EP-képviselő. Az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivője tisztába tette, hogy tényleg előnyösebb helyzetben vannak-e a britek az EU-s tagállamoknál a vakcianbeszerzések terén és azt is elmagyarázta, hogy mi a háttere a németek által ,,külön megrendelt" Pfizer/BioNtech vackinával, amire egyébként sem lesz szükség.

Miután pénteken nagy nyomást helyezett a magyar gyógyszerhatóságra, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézetre (OGYÉI) Orbán Viktor kormányfő, hogy mondjon valamit a kínai Sinopharm koronavírus vakcinájáról, hogy több millió adagot be tudjon szerezni belőle a magyar kormány, a hétvégén összefoglaltuk, hogy mit mondott Duda Ernő virológus professzor a témában. Szerinte a kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer-BioNTech-félétől és a Moderna által gyártott oltásokétól és ráadásul potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani az elölt vírusokat tartalmaztó kínai vakcina. A hétvégén összefoglaltunk mindent az orosz és kínai vakcinákról, amit eddig tudni lehet. Ezután hétfő reggel az OGYÉI illetékese azt jelezte, hogy a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos, igaz a vakcina biztonságosságáról és hatásosságáról nem nyilatkozott, ezen a téren még további vizsgálatok szükségesek.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Gyorsan összeomlott
  2021-01-19 19:56:08, kedd
 
 


Gyorsan összeomlott a magyar Facebook tulajdonosi háttere

A mélymagyar közösségi oldal tulajdonosai közül kiszállt a közép-amerikai offshore cég, közösségi finanszírozásra váltanak.

Kilépett a magyar közösségi platform tulajdonosai közül a közép-amerikai offshore paradicsomban bejegyzett a Murmurati Limited. A Hundub egy belső közleményben jelentette be, hogy a folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvések miatt a társaság kiszáll, így Pál Csaba marad az oldal egyetlen tulajdonosa.

A semmiből felbukkant magyar Facebook-klónról korábban már megírtuk, hogy az ügyvezető-alapító, Pál Csaba a decemberi induláskor nem rendelkezett sem vállalkozói, sem pénzügyi háttérrel, hiszen egyetlen cégben sem volt tulajdonos vagy cégvezető. A belizei regisztrációval rendelkező Murmurati magyar képviselője, Rácz Mihály viszont szerteágazó irányító tapasztalatokat tud felmutatni, egykori cégeit azonban sorban fizetésképtelenné kellett minősíteni, majd 2016-ban a bíróság magát Ráczot is eltiltották öt évre a cégvezetéstől.

A közlemény szerint ebben a felállásban kizárólag közösségi finanszírozásból tudják majd működtetni a Hundubot.

Hundub: gagyi Facebook-klón az új magyar közösségi oldal
Nem az a legnagyobb baj a Hundubbal, hogy összetákolt másolat, hanem az, hogy biztonsági és jogi szempontból is komoly aggályokat vet fel.
A Hundubra a csendes indulást követően akkor figyelt fel a sajtó, amikor a Magyar Nemzet ajánlgatni kezdte, azt állítva, hogy a Hundub Magyarország válasza lehet a Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára: olyan közösségi oldal, amely nem alkalmaz politikai alapú tiltásokat. A cikk nyomán Hadházy Ákos ellenzéki képviselő azt írta, hogy kormánysajtótól érkező ingyenreklám nem lehet véletlen, szerinte elképzelhető, hogy a Facebookkal gyakran konfliktusba kerülő kormányzat egy idő után erre a platformra váltaná le az első számú közösségi oldalt.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök profilja valóban az elsők között jelent meg az oldal felhasználói között, a magyar Facebook indulásán egyelőre nem látszik a kormányzati hátszél.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden olyan gyereknek
  2021-01-19 18:33:47, kedd
 
 


Minden olyan gyereknek, aki természetközeli, mégis szegényebb közegből jön, ha egy ember akad, aki a mentora, még ha nem is tud róla, hogy a mentora, akkor annak lehet, hogy van cél, van kijutás a kilátástalanságból, van jövő. Egy embernek lennie kell.

Barabás Éva
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Ha az igazság
  2021-01-19 18:19:49, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélekben...
  2021-01-19 17:55:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 1049 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 3885
  • e Hónap: 6979
  • e Év: 74744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.