Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A haj, a bőr és a köröm erősítése természetes módszerekkel
  2021-01-21 22:55:40, csütörtök
 
  A helyes táplálkozásnak és az egészséges életmódnak nemcsak abban van kiemelkedő szerepe, hogy a szervezetünk jobban meg tud küzdeni a fertőzésekkel, hanem abban is, hogy így kisebb az esélye a betegségek kialakulásának, sőt még a hajunk, a körmünk és a bőrünk is egészségesebb és szebb lesz.

Ha túl sok édességet, cukros ételt fogyasztunk, akkor ez gyulladást kelthet a szervezetünkben, ami pedig pattanások kialakulásához is vezethet. A cukor emellett öregíti bőrt, így aki sok cukrot fogyaszt, hamarabb ráncosodik.

A hajunk, a bőrünk és a körmünk jelez, ha nincs elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetünkben, hiszen az arcbőrünk ilyenkor sápadt és szürkés, a hajunk töredezett, fénytelen lesz, és a körmünk állapota is jelentősen romlik. Ha szeretnénk, hogy a hajunk, a bőrünk és a körmünk is egészséges maradjon, akkor ügyeljünk a megfelelő tápanyagbevitelre.

Az egyik legfontosabb vitamin a bőrünk számára a C-vitamin, hiszen kiemelkedő szerepe van a kollagéntermelésben. A kollagén egy fehérje, amely mindenki szervezetében megtalálható, habár ahogy öregszünk, egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk. A kollagén nemcsak feszes bőrt eredményez, hanem az ízületeknek és az izmoknak is elengedhetetlenül fontos, hiszen erősíti azokat.

Egy másik fontos tápanyag az E-vitamin, amely szintén antioxidáns hatással rendelkezik. Segít a sejtkárosodás megakadályozásában, amit az UV-sugarak és a környezeti szennyezőanyagok is okozhatnak.

Az omega-3 zsírsavaknak kiemelkedő szerepe van a gyulladás csökkentésében, ami pedig elősegíti, hogy javuljon a bőrünk állapota. Számtalan tanulmány számolt be arról, hogy az omega-3 zsírsavak segítenek az ekcéma és a pikkelysömör gyógyulásában.

A haj számára két vitaminnak van kiemelkedő szerepe, az egyik a D-vitamin, a másik pedig a biotin. Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, a hajunk hullani kezd és töredezetté válik. A biotin pedig létfontosságú szerepet játszik az erős és egészséges körmök és haj fenntartásában.

A biotin mellett cinkkiegészítésre is szükségünk lehet, hiszen fontos szerepet játszik az oxidatív stressz okozta károsodások megelőzésében, támogatja a sejtek anyagcseréjét és a megfelelő immunitását, illetve hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A rozmaringolaj előnyei
  2021-01-21 21:45:34, csütörtök
 
 



A rozmaring egy illatos, aromás és csodálatos gyógynövény, melyet már az ókori Rómában és Görögországban is előszeretettel alkalmaztak. Őshazája a Földközi-tenger térségében és Ázsiában található, főképpen a mediterrán étrend szerves részét képezi. De nemcsak kulináris élményt nyújt ez a gyógynövény, hanem számos egészségügyi hatással is rendelkezik.

A rozmaringból nyert olaj gyulladáscsökkentő, gombaellenes és baktériumellenes hatásokkal is rendelkezik. Hatékonyan oldja a stresszt, csillapítja a fejfájást, és még a vérkeringésre is pozitívan hat.

A rozmaring, mint fűszer- és gyógynövény nagyon gazdag antioxidáns vegyületekben. Éppen ezért jelentősen csökkenti a sejtkárosodás és a fertőzések kialakulásának kockázatát. A rozmaring-illóolaj aromaterápiás hatása is kiemelkedő, hiszen fokozza az immunitást.

A rozmaringolaj pozitívan hat a vérkeringésre, javítja a gyomorszekréciót, és az epe mennyiségét is növeli, ennek köszönhetően jobb lesz az emésztés.

A rozmaring-illóolaj megkönnyebbülést hozhat azok számára is, akik valamilyen ízületi vagy éppen izomfájdalommal küzdenek. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása ugyanis nemcsak az izmokat lazítja el, hanem az ízületek fájdalmát is érezhetően csökkenti. Éppen ezért hasznos lehet azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

Mivel a rozmaring-illóolaj remek fájdalomcsillapító, így fejfájás esetén is használhatjuk. Ehhez dörzsölje be a homlokát és a halántékát néhány csepp rozmaring-illóolajjal és a fájdalomnak hamarosan nyoma sem lesz. Természetesen ezt az illóolajat sem szabad belsőleg használni, hanem csak külsőleg masszírozásra. Még hatásosabb, ha valamilyen hordozóolajjal összekeverjük.

A magas stresszszint csökkentésében is verhetetlen ez az illóolaj, így aki sokat idegeskedik, szintén jól jár, ha rendszeresen használja, de csakis az aromaterápia formájában.

A rozmaring-illóolaj antibakteriális hatással rendelkezik, így nagyon hatásos a szájüregi fertőzések, az ínygyulladás és a fogszuvasodás megelőzésére.

Ebből az illóolajból szájvizet is készíthetünk. Öntsön egy pohárba 1 dl vizet, adjon hozzá 3 csepp rozmaring-illóolajat, máris használhatja ezt a keveréket a száj öblítésére, de semmiképpen ne nyelje le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Különös kapocs: cukorbetegség és immunitás
  2021-01-21 21:30:07, csütörtök
 
  A cukorbetegeknek nemcsak a betegségükre kell kiemelten figyelniük, hanem a szövődmények kialakulásának megelőzésére is. Az érintettek számára az immunrendszer védelmére, támogatására is nagy hangsúlyt kell helyezniük, hiszen a cukorbetegség gyengíti az immunrendszert, így a hatékonysága is csökkenhet.

Akármilyen betegségben is szenvedünk, az első és legfontosabb feladat az alapbetegség diagnosztizálása és a szakszerű kezelés megkezdése. A cukorbetegség voltaképpen egy hormonális rendellenesség, amit minél hamarabb kezeltetni szükséges. Ez a krónikus betegség különféle fertőzésekre is hajlamosít, melyeket nagyon nehezen lehet csak leküzdeni, hiszen az alapbetegség miatt az immunrendszer legyengült állapotba kerül.

A vércukorszint drasztikus megemelkedése károsan hat a test sejtjeire, szöveteire, és természetesen a szervekben is romboló hatású. Ez a negatív állapot hosszú távon gyulladáshoz vezethet, ami ha krónikussá válik, más betegségek okozója is lehet, de az elhízásért is felelőssé tehető.

Amennyiben a szervezetben sejt- és szövetkárosodás következik be, úgy az immunsejtek fokozottabban kezdenek dolgozni, túlműködhetnek, hiszen megpróbálnak küzdeni a fellépő gyulladással szemben. Normál esetben az immunsejtek hatékonyan dolgoznak a szervezetbe került kórokozókkal, a daganatos sejtekkel és a gyulladással szemben, de egy meglevő betegség mellett, mint amilyen a cukorbetegség is, sokkal körülményesebb, nehezebb és bonyolultabb feladatnak ígérkezik.

A túlműködő, túlbuzgó immunsejtek akár még az egészséges sejteket is károsíthatják, így a gyulladás csak tovább fokozódik. Ezért is nagyon lényeges a cukorbetegség első tüneteinél megkezdeni a vizsgálatokat és a kezelést, hogy ne alakuljon ki gyulladás a szervezetben és ne kezdődjenek el ezek a romboló folyamatok.

A cukorbetegséggel együtt lehet élni, csak bizonyos szabályokat be kell tartani. Nem véletlenül állnak rendelkezésre dietetikusok, akik segítenek az egészséges étrend összeállításában. Ezek a táplálékok nem pusztán a vércukorszintet tartják kordában, de segítenek a gyulladás megelőzésében, az immunrendszer támogatásában, és abban is, hogy a sejtek, a szövetek és szervrendszerek ne károsodjanak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
3 gyógynövény, amely verhetetlen a depresszió ellen
  2021-01-21 21:22:18, csütörtök
 
 



A depresszió ma már népbetegségnek számít, hiszen egyre több embert érint. Ennek oka talán a mai kusza világunkban, a mindennapi stresszben és rohanó életmódban keresendő. Szerencsére sokan választanak természetes módszereket, hiszen sok ember tudja, hogy a gyógyszerek nem minden esetben jelentenek megoldást.

Lehet, hogy egyes esetekben nagy szükség van az antidepresszánsokra, de az a gond, hogy sokan egy enyhe alvási probléma vagy egy kisebb stresszhatás miatt is altatót vagy nyugtatót vesznek be, pedig a természet is felkínál olyan lehetőségeket, melyeket nem lenne szabad elutasítanunk. A gyógynövények ugyanis nem okoznak hozzászokást, és valóban sokat segítenek a tünetek enyhítésében és megszüntetésében.

A depresszió egy pszichiátriai rendellenesség, amely szomorúságot okoz. Az a személy, aki depressziós, gyakran szorong vagy érez reménytelenséget, illetve bűntudatot. A depressziónak többféle formája és fokozata lehet. Enyhe tüneteknél bátran támaszkodhatunk a gyógynövényekre, hiszen nagyon sok esetben lehetnek a segítségünkre.

A depresszióra egyik legismertebb és leghatékonyabb gyógynövény az orbáncfű, hiszen hatékonyságát számos klinikai tanulmány is gazolja. Fogyaszthatjuk tea, kivonat és kapszula formájában is.

A hangulat javítása az elsődleges akkor, amikor valaki depressziótól szenved. Nagyon hatékony lehet ebben a Gingko biloba, hiszen növeli az agy véráramlását és segíthet az agyban lévő neurotranszmitterek szabályozásában is.

A macskagyökér szintén értékes gyógynövény a depresszió leküzdésében. Kifejezetten szorongás csökkentésére szolgál, segíthet a jobb hangulat megteremtésében, ami hozzájárul ahhoz, hogy az érintett személyek újra a társadalom tagjai lehessenek, azaz újra jól érezzék magukat a közösségükben és a családjukban.

A legegyszerűbb természetes gyógymód a depresszió ellen nem más, mint a napfény. Általában ősszel és télen ugrik meg a depressziósak száma, vagyis azokban a hónapokban, amikor csak kevés napfény ér bennünket. A nap sugarai megnövelik a szervezetünkben a szerotonin szintjét, ami jó hatással van a hangulatra és pozitívan hat az energiaszintünkre is.

Az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő mennyiségű pihenés szintén csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. Amennyiben odafigyelünk a testünk egészségére, úgy a mentális állapotunk is rendben lesz, hiszen ez a két egység szoros kapcsolatban áll egymással.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tódzsi, Kiotó, Japánban
  2021-01-21 20:34:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Svedagon pagoda, Rangun, Mianmar
  2021-01-21 20:32:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Sipaocsaj pagoda, Csungking, Kína
  2021-01-21 20:29:17, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Machu Picchu, Peru
  2021-01-21 20:26:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Hawa Mahal, Dzsaipur , India
  2021-01-21 20:23:04, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Dzsantar Mantar, Dzsaipur, India
  2021-01-21 20:19:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.12 2021. Január 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.