Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
3. évközi hét kedd 01.26
  2021-01-25 23:11:36, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Krisztus azért jött a világba, hogy teljesítse Atyja akaratát.
Testvéreim!
Mivel a mózesi törvény csak árnyéka az eljövendő javaknak, és nem a valóság képe, még azokkal az áldozatokkal sem tehette tökéletessé a résztvevőket, amelyeket évről évre megszakítás nélkül bemutattak.
Nemde abbahagyták volna az áldozatok bemutatását, ha a bemutatók az egyszeri megtisztulás után megszabadultak volna a bűntudattól? Ellenkezőleg, éppen az áldozat emlékeztette őket évről évre a bűnre.
Lehetetlen ugyanis, hogy bikák és bakok vére bűnöket töröljön el. Ezért nyilatkozik így Krisztus, amikor a világba lép: Áldozatot és ajándékot nem kívántál, hanem emberi testet alkottál nekem.
Nem kedves előtted az engesztelő és az égőáldozat.
Ezért így szóltam: Íme elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat, Istenem, amint a könyvtekercsben rólam írva van.
Először tehát azt mondta: ,,Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, nem volt az kedves előtted", jóllehet ezeket a törvény írta elő. Azután így folytatta: ,,Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat." Tehát az előzőket eltörli, hogy helyükbe állítsa az utóbbit. Vagyis Isten akarata szerint Jézus Krisztus testének feláldozásával egyszer s mindenkorra megszentel minket.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,1-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Azok tartoznak igazán Jézushoz, akik teljesítik a mennyei Atya akaratát.
Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt.
Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged."
Jézus azonban így válaszolt: ,,Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?" Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,31-35

Elmélkedés
Jézushoz megérkeznek a rokonai, családtagjai, köztük anyjával. Jövetelük okáról a szombati evangéliumban olvastunk: haza akarják vinni, mert az a hír járja róla, hogy ,,eszét vesztette." Jézus nem jön zavarba és nem reagál indulatosan, amikor értesül jövetelükről. A helyzetet arra használja fel, hogy Isten országának egyik lényeges eleméről adjon tanítást. Az Isten országával való élő kapcsolat alapja nem a származás vagy a családi kötelék, hanem a személyes engedelmesség és Isten akaratának hűséges teljesítése. A vér szerinti, a származás szerinti kapcsolatok helyébe új kapcsolatok, a lelki kötelékek lépnek. A vér szerinti kapcsolatok egyszer biztosan megszakadnak, véget érnek, mert a halál végképp lezárja őket. A lelki kapcsolatok azonban túlélik a halált, átívelnek az örökkévalóságba.
Világosan kell látnunk, hogy Jézus nem csupán beszélt az Isten akaratának kereséséről és a neki való feltétlen engedelmességről, hanem ő maga is ilyen kapcsolatban állt a mennyei Atyával. Azért jött a világba, hogy megtegye, amit az Atya kért tőle az emberiség megváltása érdekében. Isten akaratának megismeréséhez biztos és kimeríthetetlen forrás számunkra a Szentírás. Isten akaratának teljesítéséhez igaz és legjobb példa számunkra Jézus élete. Az Istennel való élő kapcsolat legbiztosabb pontja a Krisztushoz tartozás.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Pál apostol megtérés 01.25
  2021-01-25 14:08:33, hétfő
 
  - TVN blogom Link

- Igenaptár Link

- Útravaló Link

- Szent Pál apostol megtérése - Pál fordulása Link
A mai ünnep ennek a fordulatnak állít emléket. Megtérésének Krisztus új szószólója névcserével adott nyomatékot. Ettől kezdve a zsidó Saul helyett római nevét, a Paulust használta. A névcsere jelképes értelmű: az eredeti Saul a zsidók szálfatermetű első királya volt, míg a latin paulus jelentése: kicsiny. A kis termetű Pál, aki Saulként a legnagyobb volt az üldözők között, az apostolok sorában a legkisebbnek mondta magát.
Képen: Caravaggio: Szent Pál megtérése (1600 körül)
...... .........



- Hiszek a "pálfordulóban", abban, hogy az ember képes szembenézni eddigi életével és Istenbe kapaszkodva, egy nagy döntést hozva "újratervezni" az életét!? Nagyon fontos kérdés, mert ha nem hiszel a megtérés, az újrakezdés lehetőségében, akkor meg sem kísérled a fékezést a vakvágányon - melyen talán életed mostanig rohant -, hogy megállj és bölcs, átgondolt döntésekkel olyan irányt, utat, életcélt válassz, melyet érdemes hosszan járni, megcélozni!
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.