Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az ördög a földön
  2021-01-27 21:43:05, szerda
 
  Az ördög a földön

,,Mert levettetett testvéreink vádlója..." (Jel 12,10)

Amikor kimondjuk ezt a szót, hogy ,,menny", hajlandók vagyunk arra a helyre gondolni, ahová Isten gyermekei távoznak haláluk után. Különösen is akkor van ez így, ha valamelyik szerettünk nemrég hagyott itt bennünket, hogy ,,az Úrral legyen". Ha ilyenkor a ,,menny" szót halljuk vagy olvassuk, gondolatainkban szerettünk felé fordulunk. Pedig amikor a Biblia a ,,mennyről" beszél, akkor azt a helyet érti rajta, ahonnan ennek a földi életnek az irányítása történik. A menny a főhadiszállás.
Mivel az elhunyt hívek ,,az Úrral vannak", úgy kell rájuk gondolnunk, mint akik a mennyben vannak. De a hangsúly a Bibliában a trónuson van, a világ kormányzásán, valahányszor csak a menny szó fordul elő.
Ezért olyan jelentős hát a mennybemenetel. Amikor Jézus befejezte földi munkáját, az Atya trónusára ült, amely a mennyben van. Attól kezdve uralkodik, nem hagyva az ördögnek egy talpalatnyi helyet sem. A Jelenések könyvének a nyelvezete szerint Mihály és angyalai vetették ki az ördögöt a mennyből.
Amit a Jelenések könyve mint valami mennyei háborút ír le, az ugyanaz, mint Jézusnak az evangéliumban leírt trónra emeltetése. Itt ugyanannak a históriának a két oldaláról van szó. Az evangélium az eseményt a mi szempontunkból mondja el: Jézus felvitetett a földről és a mennybe ment. A Jelenések könyvében a másik oldal áll előttünk: Isten hűséges angyalai vereséget mérnek a démonokra.
Az ördög neve itt az, hogy ő a testvérek vádlója. Ez nem azt jelenti, hogy rágalmazza őket. (Ezt is megteszi!) Azt jelenti, hogy az ördög az ő vádlójuk. Az volt a szokása, hogy olyan vádakat hozott fel ellenük, amelyek meggyőző erővel hatottak. A mennyei bíróságon nem létezett olyan bűn, amelyben nem voltunk bűnösök, és Istennek nem volt olyan veszedelmes fenyegetése, amely elől jogosan el tudtunk menekülni.
Most azonban a Bárány megöletett a mi bűneinkért. És mi legyőztük az ördögöt ,,a Bárány vérével". Ezért nincs többé szabad útja Isten trónjához. Vádló helyett ügyvédünk van Isten trónjánál - Jézus, a mi Megváltónk. Az ördög most már ,,csak" a földön van. Ez baljósan hangzik, pedig valójában jó hír.

Napi gondolat

A mennybemenetel története a menny felől szemlélve neked újdonság? Miért fontos ezt a nézőpontot ismernünk?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nincs Cím
  2021-01-27 21:03:44, szerda
 
  KR. E. ÉS A. D.

,,Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához." (Jel 12,5)

Jézus életének és munkájának rendkívüli leírása ez: megszületett, és elragadtatott Istenhez, az ő trónjához. Azért született, hogy szolgáljon, és azért támadt fel, hogy uralkodjék. Íme itt van hitvallásunk egyetlen mondatban.
Hogy miért lehet ezt ilyen tömören megfogalmazni, annak az az oka, hogy a Fiú és a sárkány közötti vita tárgya a trónus. A Fiú élete megkíméltetett a sárkány támadásától, és ő, az asszony Fia volt az, aki Isten trónjára került. Így hát a sárkány vereséget szenvedett. Ez a rövid és dicső üzenet.
Mi két részre osztjuk a a történelmet. A Krisztus előtti éveket írásban a Kr. e. betűkkel jelöljük, s utána jönnek a számok. És a Kr. u. betűket írjuk annak az évnek a száma elé, amelyben most élünk.
Ha megkérdezzük egy osztály tanulóit, hogy mit is jelentenek a ,,Kr. e." betűk, rendszerint sietve válaszolnak: ,,Krisztus előtt". De ha azt kérdezzük tőlük, hogy mi a jelentésük az ,,a. D." betűknek, akkor nem tudják. Úgy gondolják, hogy inkább ezt kellene írni: ,,Kr. u." A történelmet a Krisztus előtti és a Krisztus utáni időre akarják felosztani.
Pedig az ,,a. D." az ,,anno Domini" rövidítése, és a jelentése ez: ,,az Úr esztendejében". (Sajnos, az 1990. évet megelőző évtizedekben nem is a Kr. e. és a Kr. u. időmegjelölés volt elfogadott hazánkban, hanem az i. e. [időszámításunk előtt], ill. i. u. [időszámításunk után]. Még régebben viszont a Kr. u. helyett a latin a. D. volt használatban, pl. történelmi munkákban. Magyarul ez így olvasható: az Úrnak 1000. évében. - A fordító megj.)
Bűnös módon hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mi ,,Krisztus után" élünk, ahelyett, hogy ,,Krisztus alatt" élnénk. Se szeri, se száma azoknak az embereknek, akik úgy gondolnak Jézus Krisztusra, mint a múlt valamilyen történelmi alakjára. Csakhogy ő nem a múlt, ő a jelen. Mi nem az után az idő után élünk, amikor ő élt. Mi abban az időben élünk, amikor ő uralkodik.
Mivel mi természetünkből eredően rövidlátók és hitetlenek vagyunk, eltelhetnek napjaink úgy,
hogy rá sem jövünk: Jézus él és uralkodik a világ felett. Ezért hát szükségünk van az emlékeztetésre: ,,Az asszony fiúgyermeket szült... aki elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához." A sárkánynak már halvány esélyei sincsenek, napjai pedig meg vannak számlálva. Urunk uralmának napjait azonban egy örökkévalóságon át számolhatjuk.

Napi gondolat

Ha hiszed, hogy ,,Jézus él, és uralkodik a világ felett", milyen módon befolyásolja ez mindennapi életedet?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1114
  • e Hét: 5620
  • e Hónap: 67289
  • e Év: 186381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.