Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Csicsörke madár
  2021-01-03 22:36:19, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Barátposzáta
  2021-01-03 22:33:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Gondoskodó kiskacsa gif
  2021-01-03 22:30:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Fiófka gif
  2021-01-03 22:29:44, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nefelejcs
  2021-01-03 22:27:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Narancssárga korallvirág
  2021-01-03 22:25:12, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Mézvirág
  2021-01-03 22:24:05, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Koronavírus ellen - természetesen
  2021-01-03 22:18:39, vasárnap
 
  Az új típusú koronavírus, SARS-CoV-2, súlyos, akut légzési szindrómát okozhat, nagy veszélyt jelent az emberek egészégi állapotára. Amióta az első esetek napvilágra kerültek Wuhan városából, a vírus gyorsan elterjedt világszerte, mára több, mint 72 millió fertőzöttről tudunk, a halálos áldozatok száma pedig jelenleg átlépte az 1,6 milliót.

Gyógynövények és gyógygombák vírusölő, gyulladáscsökkentő hatása és a SARS-CoV-2 - koronavírus fertőzés

Vírusölő gyógygombák

Az új típusú koronavírus egy olyan RNS-vírus, mely elsődlegesen a humán légzőrendszert támadja meg. A vírus egyébként állatokban is képes megbetegedést okozni.

A koronavírus egy kör vagy ellipszis formájú, mindössze 60-140 nanométer (a méter milliárdod része) átmérőjű, parányi vírus, mégis képes ekkora pusztítást okozni az emberi szervezetben. Érdekességképpen, az új típusú koronavírus elődjeit, két erősen fertőző patogént (béta-koronavírus) már 2002-ben felfedezték (SARS-CoV-1 - 2002, MERS-CoV - 2012).

A koronavírus zoonózis révén, vagyis állatokból jutott az emberekbe. Az alfa és béta koronavírusok denevérekben, míg a gamma és delta koronavírusok előfordulása disznókban és madarakban gyakori.

Jelenleg úgy tudjuk, hogy a koronavírus emberről emberre a légutakon keresztül, a légzőcseppek segítségével terjed. Amikor a vírus eléri a szervezetet, megfertőzi a légzőszervrendszert: a tüdő alveolusok epithelialis sejtjeit. A belépés az ACE-II receptorokon keresztül történik.

Az új típusú koronavírus affinitása az ACE-II receptorokhoz tízszerese a korábbi koronavírusokénak, ebből adódik gyors és agresszív terjedése.

A koronavírus első tünetei 2-14 napos inkubációs időt követően jelennek meg.

A 70 év felettiek különösen nagymértékben vannak kitéve a fertőzés veszélyeinek, vélhetően gyengébb immunrendszerük miatt.

Bár a koronavírus fertőzés tipikus tüneteinek tekinthető a láz, köhögés és fáradtság, az esetek jelentős része csak enyhe tünetekkel vagy tünetek nélkül zajlik le.

Mivel a fertőzöttek száma rohamosan nő világszerte és hatékony gyógymódja a fertőzésnek még nem létezik, sokakban felvetődött a kérdés, hogy milyen természetes gyógymódok vethetők be a fertőzöttek állapotának javítása érdekében. A természetes gyógymódoknak meg van az az előnyük, hogy az évezredes tapasztalat révén biztonsággal alkalmazhatók, sokszor a gyógyszerek mellett kiegészítő terápiaként is.

Gyógygombák és gyógynövények az új típusú koronavírus ellen

A világ számos területén részesítik előnyben a természetes gyógymódokat, melyek alkalmazása általában évszázadokra vagy évezredekre tekint vissza. Ázsiában az illatos és aromás tulajdonságokkal rendelkező gyógynövények szerves részét képezik a természetes gyógyításnak. Ezek olyan természetes összetevőket tartalmaznak, amik erős vírusölő tulajdonsággal rendelkeznek.

A sok-sok jótékony gyógyító növény közül csak néhányat sorolnék fel, mely nálunk is könnyedén elérhető és hozzáférhető.

1, Fokhagyma
A fokhagyma vagy allium sativum egy olyan aromás fűszernövény, melyet évezredek óta használnak, különösen a Távol-Keleten, gyógyító tulajdonságai miatt. A fokhagymának vírus, baktérium és gombaölő összetevői ismertek. Nagyjából 200 különböző összetevő található a fokhagymában, melyek segíthetik az emberi szervezetet a különböző fertőzések elleni harcban.

A fokhagymát érdemes nyersen vagy akár főzve fogyasztani, jó minőségű olajokkal együtt még kedvezőbb a hatása. A fokhagyma az allin, allicin, kvercetin és más flavonoidok tárhaza.

Vírusölő tulajdonsága mellett hatékonyan használható szív és érrendszeri megbetegedésekben, szabályozza a vérnyomást, a vércukor és koleszterinszintet.

2, Gyömbér
Egy másik, igen hatékony fűszernövény, mely szintén rendelkezik jótékony tulajdonságokkal, a gyömbér. Ez főleg a benne található fenolos vegyületeknek köszönhető.

A gyömbér erős antioxidáns tulajdonsága mellett gyulladáscsökkentő is, és segítheti a szervezetet a kórokozókkal szembeni harcban. Emellett több kutatás rák megelőző, neuroprotektív és szív erősító hatását is megerősítette.

Gyógygombák antivirális tulajdonságai

Az ehető gombák termőteste a föld felszíne felett vagy az alatt található. Egyre szélesebb körben ismert tény, hogy a gyógygombák különböző biológiailag és farmakológiailag aktív vegyületeket tartalmaznak.

A gyógygombákból készült kivonatok baktérium és vírusölő hatásúak, emellett gyulladáscsökkentő, erős rákpusztító és májvédő tulajdonsággal is rendelkeznek.

1, Shiitake gyógygomba
A Shiitake gyógygomba vagy Lentinus edodes mycelia víruspusztító hatása évek óta foglalkoztatja a kutatókat.

A benne lévő lentinan (LNT-1) vegyület képes szabályozni a specifikus immunválaszt, ami egy kritikus tényező a COVID-19 fertőzés súlyosságának és kimenetelének tekintetében.
(Shiitake gyógygomba termékek)

2, Grifola frondosa
A Grifola frondosa vagy maitake gyógygomba a shiitake gyógygombához hasonlóan rendkívül sok értékes és gyógyító vegyületet tartalmaz.

A maitake legfontosabb és egyben legértékesebb összetevője az ún. béta-glükán vegyület, melynek erős anti-tumor tulajdonságot is tulajdonítanak.
(Maitake termékek)

3, Ganoderma lucidum
A ganoderma lucidum gyógygomba, más néven Reishi vagy pecsétviaszgomba fontos szerepet játszik az oxidatív stressz, valamint a gyulladások csökkentésében. Az oxidatív stressz és a gyulladások két olyan fontos faktor, amiknek jelentős szerepük van a COVID-19 fertőzés kifejlődésében. Ezért a ganoderma lucidum, mint alternatív terápia, erősen javasolt lehet.
(Ganoderma lucidum termékek)

4, Chaga
Az Inonotus obliquus (IO) vagy közismert nevén chaga gyógygomba szintén szerves részét képezi az ősi alternatív gyógyításnak. A belőle készült extraktum anti-tumor, antioxidáns, májvédő és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt használatos.

A chaga gyógygomba vírus pusztító hatása szintén ígéretesnek tűnik, az elmúlt években sok olyan tanulmány látott napvilágot, mely kedvező hatását erősítette meg.

Az Inonotus obliquus legfontosabb hatásmechanizmusa a krónikus gyulladások visszaszorításában rejlik, ezért alkalmazása COVID-19 fertőzés esetén is jótékony hatású lehet.
(Chaga Gyógygomba termékek)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kurkuma valóban az egészségünket szolgálja
  2021-01-03 22:04:53, vasárnap
 
 



A kurkumát már évszázadok óta alkalmazzák Indiában a fertőzések leküzdésére és különféle betegségek megelőzésére. Többek között az emésztőrendszer egészségét óvják ezzel a fűszer- és gyógynövénnyel.

A kurkumából még gyógyszer is készül, hiszen a benne található kurkumin nevű vegyület nagyon sok egészségügyi probléma kezelésére alkalmas. Sok tanulmány számol be arról, hogy kurkuma, és ezzel együtt a kurkumin rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy az artériák ne tömődjenek el, ezzel pedig megelőzhetővé válik a szívinfarktus, illetve az agyvérzés is.

A kurkuminnak emellett kiemelkedő szerepe van a magas vérnyomás csökkentésében és a véráramlás fokozásában. Ez a sárgás színű fűszer csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és az összkoleszterinszintet is, ami szintén minimalizálja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A kurkumával kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy nagy szerepe van a rák elleni küzdelemben, melyet az antioxidáns-tartalmának köszönhetünk. A kurkumin nemcsak a rák kialakulásától védhet meg bennünket, hanem a daganat továbbterjedésétől is, illetőleg a kezelés során lehetővé teszi, hogy az egészséges sejtek ne szenvedjenek el károsodást.

Az ízületi gyulladás sok kellemetlenséget és egészségügyi panaszt okozhat, hiszen ilyenkor az ízületek megduzzadnak, begyulladnak és merevek lesznek. Mivel a kurkumin gyulladást is csökkent, így nemcsak az ízületi gyulladást előzhetjük meg a segítségével, de a már kialakult betegség tüneteinek csökkentésében is bátran számíthatunk erre a gyógynövényre.

A kurkumin gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a mentális betegségek megelőzésében is segítségünkre lehet, hiszen a depresszió egyes válfajai is a szervezetben kialakuló gyulladás miatt jönnek létre.

Az allergiás megbetegedésekben szenvedők is fellélegezhetnek, hiszen a kurkumin megvédhet az allergia kialakulásától, mégpedig oly módon, hogy megakadályozza a hisztamin felszabadulását, így allergiás tünetekkel egyáltalán nem kell számolnunk, persze csak abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a sárga színű fűszernövényt.

A kurkuma még egyes bőrbetegségek esetén is nagyon hatásos lehet, leginkább a pikkelysömör, az atópiás dermatitisz, a bőrviszketés és a pattanások esetében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rozacea - és amit jó tudni róla
  2021-01-03 22:00:45, vasárnap
 
  Mitől alakul ki a rozacea és mit tehetünk ellene?

A rozacea leginkább a nők körében gyakori. Általában a világos és érzékeny arcbőrű személyek hajlamosabbak rá, de azoknál is kialakulhat, akik nem a megfelelő étrendet követik és nem a bőrtípusuknak megfelelő kozmetikai termékeket használják. Mit lehet tenni a gyakori kipirulások és az értágulatok ellen? A cikkben ehhez adunk tanácsokat.

A rozacea voltaképpen egy gyulladásos rendellenesség, aminek hátterében élelmiszer-allergia is állhat, illetve a menopauza időszakában jelentkező gyakori hőhullámok is kapcsolatban állhatnak ezzel a bőrbetegséggel.

A rozacea kialakulása a lelki állapothoz is köthető, megfigyelték ugyanis, hogy ez a bőrbetegség leginkább a stresszes, ideges típusú, haragos emberekre jellemző. Ezért elsősorban a stresszre, pontosabban a kiváltó okaira kellene koncentrálni, és azokat megszüntetni.

Tanulja meg levezetni az Önben rejlő feszültséget. Erre nagyon jó a mélylégzés technika, a meditáció, de a jóga is hatásos lehet. Figyelje meg, ahogy nyugalom költözik az életébe, úgy csökkennek a rozacea kellemetlen tünetei is.

Szerencsére nagyon jó sminktermékeket lehet ma már kapni a boltokban, melyek ha nem is oldják meg a problémát, de zöldes árnyalatukkal elfedhetik. További előny, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak semmilyen bőrre káros anyagot, így nem terheljük tovább magunkat mindenféle tartósítószerrel és káros anyaggal. Ha használ valamilyen gyulladáscsökkentő krémet a rozaceára, akkor mindig várjon tíz percet a sminkelés és a hidratáló felvitele között.

Ahogy említettük, a rozacea gyulladásos bőrbetegség, melyet kezelhetünk megfelelő étrenddel is. A leghatásosabb a gyulladás megszüntetésére a halolaj lehet. Fogyassza rendszeresen, de legalábbis kúraszerűen. Ha a menopauza miatt alakult ki Önnél ez a bőrbetegség, akkor duplán jól jár a halolaj fogyasztásával, mivel ez néminemű védelmet nyújt a szív- és a keringési betegségekkel szemben.

Akit érint ez a betegség, nagyon jól tudja, milyen kellemetlen amikor kipirul az arc, szinte ég, ami hasonló a menopauzában jelentkező hőhullámokhoz.

Az arcon megjelenő értágulatokra ma már nagyon jó és hatásos arckrémek kaphatók, néha azonban az a legjobb, ha nem kenjük be, hanem hagyjuk szellőzni a bőrt. A kipirult arcot nagyon jól lehűti, ha egy kisebb arckendőt bevizezünk, és arra csepegtetünk egy kevés csipkebogyóolajat, mely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezzel takarjuk le 5 percre az arcunkat, így megnyugszik a bőrünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.