Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Aranyosi Ervin: A szeretet jó
  2021-02-01 19:19:34, hétfő
 
  ...... ...........


Akiben öröm él, abból öröm árad,
s hidd el, az örömbe szív bele nem fárad!
Könnyebb boldog szívvel másoknak is adni,
őszintén szeretni, szeretve maradni.

Hej, ha megértené a sok fázós lélek,
hogyha szeretetben, melegségben élnek,
eltűnik a gonosz ebből a világból,
mert a szeretet jó, s testet, lelket ápol!



Aranyosi Ervin © 2016-05-05.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Hatalommal tanított – gondolatok évközi 4. vasárnapra
  2021-02-01 19:12:35, hétfő
 
  Jézus a kafarnaumi zsinagógában ráparancsol a gonosz lélekre és kiűzi a beteg emberből, akit azelőtt a gonosz még összevissza rángat, és a földre teper. Nem vitába száll vele, hanem utasítja. Az ördögűzés jelzi, hogy elérkezett az Isten országa, és megtört a sátán uralma. - Sebestyén Péter atya a vasárnapi evangéliumról.
.........


Sebestyén Péter atya gondolatai évközi 3. vasárnapra.
1. Prófétát támaszt neked az Úr. (Dt 18,15-20)
Prófétává az isteni küldetés teszi az embert. Az igazi próféta szabaddá válik a tanácsot kérő kegyeitől és elvárásaitól, még a pénzétől is, hiszen csak azt hirdeti, amivel Isten megbízta.

2. Én pedig azt szeretném, ha gond nélkül lennétek. (1Kor 7,32-35)
Nem a házasság és a szűzi életállapot összeugrasztása az apostol célja, hanem annak érthetővé tétele, hogy a szüzesség másfajta létállapot. Elővételezi a mennyországi állapotokat.

3. Úgy tanított, mint akinek hatalma van. (Mk 1,21-28)
A biblikus szakemberek tudni vélik, hogy az a kisfiú, aki Jézus elfogatásakor ledobja ruháit és elfut, nem más, mint a későbbi Szent Márk evangélista - akinek családi háza felső termét ,,bérelte" ki az Úr az utolsó vacsora nagytermének használva -, Péter apostol tanítványa, a későbbi Szent Pál és Barnabás közvetlen munkatársa, a legrégibb és legrövidebb evangélium szerzője. Ő a ,,B" év evangélistája minden harmadik esztendő évközi vasárnapjain és hétköznapjain, mint az idén is. A legegyszerűbb és legtömörebb nyelven íródott evangélium egy olyan Jézust mutat be, aki nagyon is emberi személy, de ugyanakkor Isten hatalmas fia, aki épp a gonosz lelkek kiűzésével teszi nyilvánvalóvá isteni erejét.
Jézus a kafarnaumi zsinagógában ráparancsol a gonosz lélekre és kiűzi a beteg emberből, akit azelőtt a gonosz még összevissza rángat, és a földre teper. Nem vitába száll vele, hanem utasítja. Az ördögűzés jelzi, hogy elérkezett az Isten országa, és megtört a sátán uralma. Érdekes, hogy a démon egyből felismeri Jézust. Tudja, hogy ő az Isten szentje. Manapság könnyen az ezotéria, a horror vagy a mágia csapdájába esünk, sőt inkább ezeket fogadjuk el, mint a sátán, a személyes gonosz létét. Mindeközben lebecsüljük, elpszichologizáljuk ártó hatását és elfelejtjük: mindannyiunkban ott lapul a gonoszság. Még a keresztényeknek is tudatosítaniuk kell, hogy a gonoszról szóló teológiai vagy lélektani ismeretek önmagukban még nem gyógyítanak meg. Lelkiismeret-vizsgálataink megdöbbenthetnek, mennyi rosszindulat, aljas szándék, számító trükközés húzódik meg egy-egy döntésünk, cselekedetünk, szavunk mögött. Az értelem gőgje, titkos tudás csak még kifinomultabbá teszi a gonosz munkáját, el egészen a hatalmi-gazdasági szerkezetek, mechanizmusok káros hatásáig. A pénz, az érdekek és politikai befolyások uralma mindig a gonosszal való összekacsintással kezdődik.
Ezzel szemben áll Jézus ellentmondást nem tűrő hatalma, amellyel nemcsak leleplezi, hanem elhallgattatja a gonosz lelket, akinek Jézus előtt meg kell hátrálnia. A kafarnaumi zsinagógában a megszállott, dühöngő emberből Jézus kiűzi a gonoszságot, letiporja az ördögi erőt, és megszabadítja a beteget megkötözöttségétől. Nem lehet ezt egyszerű hisztériával vagy epilepsziás rohammal magyarázni, ezt a történelem is bizonyítja. Itt valójában az örömhírről van szó, amit az evangélista is kihangsúlyoz.
Jézussal elérkezett Isten országa. Nem vagyunk alávetve a sötétség korlátlan uralmának. Ő megszabadíthat, vele felülkerekedhetünk a sátán minden furfangján. Jézus hatalmasabb minden más erőnél. Tanításának hatalma isteni mivoltában rejlik. Isten igéje hatalmas, teremtő erő. Az egyház is megkapta ezt a hatalmat mint ajándékot és feladatot. A jó és igaz szóval teremthetünk, gyógyíthatunk, és érvényre juttatjuk az igazságot. Környezetünkben legyőzhetjük a gonoszságot, hogy a világot Isten országába vezessük. A prédikációban sem az emberi bölcsesség érinti meg a befogadó hívő lelkét, hanem Isten szavának hatalma. Pontosan akkor, amikor nem azt halljuk, amit hallani akarunk... Amikor Isten szavát hallgatjuk, kiszolgáltatjuk magunkat hatalmának, engedjük, hogy az akár megváltoztasson minket (Stefan Kiechle SJ).
Nekünk is fel kell lépnünk a gonosz ellen. Isten szavával kell lelepleznünk és elősegítenünk a jó uralmát. Amikor a sátán minket is összevissza rángat kedvteléseink, nagyra törő vágyaink, ösztöneink és szenvedélyeink hálójában, amikor naponta földre terít önzésünk és rossz elleni kudarcaink szemmel látható vereségei közepette, Jézus tekintélyébe és isteni erejébe kapaszkodva kell újból és újból ráparancsolnunk a gonoszra, és segítséget kérünk Jézustól, mert magunkra túl gyengéknek bizonyulnánk.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
02.01 Ma van a köztársaság napja
  2021-02-01 19:04:58, hétfő
 
  Az 1945-ös demokratikus választásokkal létrejött nemzetgyűlés 1946. január 31-én fogadta el a Magyarország új államformájáról szóló 1946. évi I. törvénycikket. Másnap, február elsején a nemzetgyűlés Tildy Zoltánt választotta meg köztársasági elnöknek, kikiáltották a köztársaságot, és országos ünnepséget szerveztek.
Ennek emlékére 2005-ben a Magyar Köztársaság kormánya a kulturális miniszter előterjesztésére február 1-jét a köztársaság emléknapjává nyilvánította.
....



Forrás: Újbuda
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Az új naphoz sok erőt kívánva, Csaba t.
  2021-02-01 19:01:17, hétfő
 
  Menj haza tieidhez" Mk 5,1-20
A bűn, de a betegség sem magánügy, ezek a sebek az egész közösséget érintik! Jézus, csodáival nem csak a fizikai személyeket segíti, hanem a közösségeket, a családokat is erősíti, gyógyítja! A garadai ördöngöst nem csak megszabadítja, hanem vissza is adja őt a családjának, szeretteinek! A jelenlegi világjárvány sem magánügy, hisz azok is szenvednek tőle, akik nincsenek megfertőzve, családokat, közösségeket sújt, sebez mélyen! Testi, lelki egészségünket Isten kezébe helyezve, imádkozzunk beteg testvéreinkért, hogy meggyógyulva sebzett közösségeink is újra erősek, épek, az élet továbbvitelére készek legyenek!
Az új naphoz sok erőt kívánva, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Római katolikus szentmise Debrecen 01.31
  2021-02-01 18:58:58, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A gonosz mindig le akar választani bennünket Istenről
  2021-02-01 18:56:31, hétfő
 
  Videó Link

Praktikáira naponta nemet kell mondanunk.
De nem elég nemet mondani rá, igent kell mondanunk a mennyei Atyára az Úr Jézusra, a Szentlélekre.
Elmélkedés Évközi 4. vasárnap Varga László atya.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Élet forrás - 2021. február
  2021-02-01 18:53:17, hétfő
 
  Beszélgetés a Celldömölk-Alsósági Plébánián bemutatott életmódprogramról

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Könnyű sajtfánk
  2021-02-01 18:48:28, hétfő
 
  .........



A tésztához
2.5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 késhegynyi fehér bors
4 db tojás
10 dkg gruyére sajt (vagy comté)

A tetejére
1 db tojássárgája
5 dkg gruyére sajt (vagy comté)

Elkészítés
A tésztához
A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk.
Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elválik az edény falától.
A masszát félretesszük kicsit hűlni, majd egyenként hozzáadjuk és elkeverjük benne a tojásokat.
Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot belereszeljük a tésztába, és jól eldolgozzuk.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi nagyságú kupacokat nyomkodunk.
A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Szent József példájának követésére buzdítanak a horvát .....
  2021-02-01 18:41:23, hétfő
 
  Szent József példájának követésére buzdítanak a horvát püspökök
,,Szent József legyen a példánk idén" - áll a horvát püspököknek a megszentelt élet napja alkalmából a papoknak, szerzeteseknek írt üzenetében: ,,József nem értette a maga teljességében, mégis el tudta fogadni Isten megtestesülését Szűz Máriában. Hasonlóképpen fogadjuk el mi is a világjárványtól megterhelt jelenlegi világot minden nehézségével együtt, anélkül, hogy ismernénk teljes értelmét."
...... ..............


yertyaszentelő Boldogasszony február 2-i ünnepe, az Istennek szentelt élet napja alkalmából a Horvát Püspöki Konferencia bátorító üzenettel fordult a megszentelt életet élő személyekhez és közösségeikhez.
A főpásztorok - számba véve a tavalyi ünnep óta eltelt időszak fontosabb eseményeit - kiemelik: az egész világot sújtó járvány jelentős mértékben megváltoztatta az életet, az Isten misztériumait ünneplő szertartásokat is. Sokan megbetegedtek, meghaltak, köztük megszentelt élelet élő személyek is. Horvátországban földrengések pusztítottak, először Zágrábban, majd Petrinja és Sziszek környékén. ,,Ám éppen az ilyen nehéz körülmények között tapasztaltuk meg a szerzetesek és Istennek szentelt világi személyek szolidáritását, akik,
noha az ő közösségeiket is érintették e problémák, nem hagytak fel mások megsegítésével"
fogalmaznak elismeréssel a horvát főpásztorok.
Üzenetükben - ösztönzést merítve Ferenc pápa 2020-ban megjelent, Fratelli tutti kezdetű enciklikájából - Szent Ferenc társaihoz intézett szavait idézik: ,,Testvéreim, mindnyájan látjuk a kereszt alatt a bárányok megváltásáért szenvedő Jó Pásztort. A bárányok követték az Urat a fáradságban, a szégyenben és az éhségben, a gyengeségben, a kísértésben és minden másban." Szent Ferenc evangéliumi módon tekint testvéreire, bárányoknak nevezi őket, akikért Pásztoruk oly sokat szenvedett - emelik ki a horvát püspökök. - Jézus első tanítványaihoz hasonlítja őket, mert ők is bárányok módjára követték a Pásztort minden nehézség közepette.
Az Istennek szentelt személyek hivatása mindig arra szólít, hogy tekintsenek Urukra, kövessék őt, és e követésben fogadják el mindazon bajokat, melyek megtörténnek velük. A pápa ,,egyetemes testvériség" kérése jegyében ,,az Istennek szentelt személyek nem lehetnek közömbösek ezzel szemben; először saját közösségeikben kell elismerniük társaikat egymás fivérének és nővérének, akik ugyanazon hivatás és missziós küldetés részesei".
Szent József szerepére irányítva a figyelmet a főpásztorok megállapítják: ,,Lelkileg már beléptünk a Patris corde apostoli levéllel megnyitott Szent József-évbe, mely gyengéd, szeretettel teli apaként állítja elénk Jézus nevelőapját.
Szent József példája azt üzeni, hogy noha a gonosz negatívan láttatja a gyengeségünket, a Lélek szeretettel feltárja nekünk, hogy a gyengédség a legjobb mód arra, hogy megérintsük a mindannyiunkban benne rejlő törékenységet.
Az eljövendő időben engedjük a szívünkbe Szent Józsefet, hogy példáját követve ki tudjunk tartani a homályban is, s ne a dicsőségre, hanem testvéreink szolgálatára törekedjünk - kérik Horvátország katolikus püspökei.


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2021.02.01
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti Hála ! - Jézusnak
  2021-02-01 18:33:27, hétfő
 
  ...... ............


Köszönöm az elmúlt napom Istenem,
Köszönöm az erőt a szeretetet amit
Tőled kaptam, a napi feladataimhoz !
Hálás vagyok a sok szeretetért amit adhattam és kaptam ismét boldog, sikeres napom volt !
Hálás vagyok Gyerekeimért, Szüleimért,
Páromért hogy vannak nekem !
Hálás vagyok mindenért amim van !
Hálás vagyok boldog életemért
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.