Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Európa legidősebb embere, a 117 éves André nővér a koronavír
  2021-02-11 14:33:55, csütörtök
 
  Európa legidősebb embere, a 117 éves André nővér a koronavírust is legyőzte.
...... ........


A francia Lucille Randon, azaz André vincés szerzetesnővér, a világon (hiteles dokumentummal igazoltan) a második legidősebb ember kevéssel február 11-i születésnapja előtt küzdött meg a betegséggel. Tanúságtétele tele van reménnyel, és erre nagy szükség van most Franciaországban, ahol a világjárványnak már majdnem 80 ezer halálos áldozata van.
A Páli Szent Vincéről nevezett Irgalmas Nővérek Rendjének tagja jelenleg a Földközi-tenger partján fekvő Toulon város Labouré Szent Katalinról elnevezett idős otthonában él. Januárban fertőződött meg a koronavírussal, de kigyógyult belőle, és most már készül arra, hogy születésnapján megízlelhesse kedvenc desszertjét, a norvég omlettet.
Videokonferencia keretében együtt ünnepelnek majd vele rokonai, sőt, Toulon polgármestere is bekapcsolódik az ünneplésbe. A nővér ugyanis az erő és a remény szimbólumává vált az elmúlt években az ismerősei és a városlakók számára. Vele együtt ünnepel kongregációja is, az Egyház legtöbb tagot számláló női szerzetesrendje, amely mintegy kilencven országban van jelen.
117 évével ő Európa legidősebb embere, és az egész világon csak egy nála idősebbet tartanak számon, a japán Kane Tanakát. Ragyogó emlékezetében tisztán őrzi a múlt század hajnalán kezdődött élete sok-sok eseményét. Negyvenévesen lépett be a rendbe, előtte sok éven át nevelőként dolgozott, olyan híres famíliáknál is, mint a Peugeot család. Szerzetesként évtizedeken át egy kórház gyermekosztályán dolgozott.
Ferenc pápa néhány évvel ezelőtt küldött neki egy rózsafüzért. André nővér szereti mondogatni: ,,Mindennapos örömöm, hogy tudok még imádkozni."


Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Avvenire
Magyar Kurír 2021.02.11
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa Újévi listája
  2021-02-11 14:28:03, csütörtök
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Csodaszép múzeummá válik a Kelenföldi állomás öreg épülete
  2021-02-11 14:20:24, csütörtök
 
  ......


A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM MEGMENTI A KELENFÖLDI ÁLLOMÁSÉPÜLETET ÉS ÚJ KIÁLLÍTÓHELYET HOZ BENNE LÉTRE - A LEGFŐBB ATTRAKCIÓ EGY ÓRIÁSI TEREPASZTAL LESZ. A Közlekedési Múzeum kapta meg a lehetőséget, hogy megmentse az enyészettől, és új, másfél évszázados múltjához méltó funkcióval újítsa meg a műemléki védettség alatt álló Kelenföldi indóház épületét." - mondta el Vitézy Dávid, múzeumunk főigazgatója.
A Kormány kedd este megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld indóház megmentését a Közlekedési Múzeum által előkészített tervek nyomán és rendelkezett az építési engedélyezés menetéről, valamint a kivitelezési közbeszerzés kiírásáról.
A Kelenföldi indóházban a Közlekedési Múzeum új kiállítóhelyet hoz létre, amelynek legfőbb attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz egy vas úttörténeti kiállítás részeként. A kulturális kínálatot időszaki kiállítások és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik majd.
Az épület környezetében vasúti tematikájú játszókert létesül, teraszán szabadtéri mozivetítéseket tarthatunk majd, az épület pedig kiegészül egy kilátópontként, trainspotter-helyként is szolgáló új, kortárs terasszal a vasút felé, valamint terveink szerint egy bisztró is helyet kap az épületben. Az épület előtt, szabadtéren az indóházzal közel egyidős gőzmozdony fog állni.
Az 1884-ben épült Kelenföldi indóház az ország egyik legrégebbi állomásépülete, amely a közelmúltig be is töltötte ezt a szerepét. A 4-es metró projekt részeként épült aluljáró miatt funkcióját az elmúlt években teljesen elveszítette, a MÁV pénztár kiköltözött belőle és állapota tovább romlott, így félő volt, hogy az egyébként dinamikusan fejlődő, átalakuló Etele tér közelségében idővel lebontják.
“A Kormány egy évvel ezelőtt hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum koncepcióját az épület megmentésére. Kelenföld az ország egyik legforgalmasabb vasútállomásaként kitűnő helyszín arra, hogy az itt létesülő kiállítás bemutassa Budapest és a vasút kapcsolatának 175 éves történetét és az előttünk álló kihívásokat és lehetőségeket." - mondta el Vitézy Dávid főigazgató.
A Közlekedési Múzeum az Építész Stúdiót bízta meg az építészeti tervek elkészítésével, akik az eredeti épület műemléki jellegének, karakterének tiszteletben tartása mellett azt az új funkcióknak megfelelő kortárs építészettel is kiegészítik.
A kiállítási tartalom tervezését a Közlekedési Múzeum megkezdte, a következő hónapokban a részletek kidolgozása zajlik. A Kelenföldi pályaudvar mint városi és vasúti tér biztosan meghatározó szerepet kap majd a tematikában, ahol nem csak a vasút történeti szerepét, múltját, jelenét, jövőjét kívánja a Múzeum bemutatni, hanem a helyszínhez kapcsolódó emlékeket, történeteket is.
Ezért a Közlekedési Múzeum arra biztat mindenkit, hogy járuljon hozzá a Kelenföldi indóház újjászületéséhez. Akinek van régi képeslapja, fényképe, egyéb tárgyi emléke, története, ami Kelenföldhöz kapcsolódik, és szívesen megosztaná másokkal is, jelentkezzen a . Kérünk továbbá mindenkit, hogy segítse munkánkat a Link honlapon található kérdőív kitöltésével, ahol lehetőség lesz további javaslatok megfogalmazására, például a tervezett rendezvényekkel, a kisgyerekeseknek szóló programokkal, vagy épp a bisztró kínálatával kapcsolatban.
2019 őszén jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hoffmann Tamás, Újbuda akkori polgármestere, hogy a Közlekedési Múzeum mentheti meg az állomásépületet. Az akkor létrejött megállapodás nyomán 2020-ban a Miniszterelnökség 100 millió forinttal, Újbuda önkormányzata - az előző kerületvezetés által tett ígéretet betartva - 20 millió forinttal támogatta a tervezést és a beruházás előkészítését. Az elkészült tervek elnyerték az újbudai önkormányzat támogatását, miután a Múzeum bemutatta a koncepciót László Imre polgármesternek. A Kelenföld indóház megmentését és az elkészült terveket Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője is támogatásáról biztosította.
A munkát a múzeum folytatja, a tartalomfejlesztésen túl az építési engedélyezés és a kivitelezési közbeszerzés kiírása áll előttünk, hogy mihamarabb megindulhasson Budapest egyik legrégebbi vasúti emlékének megmentése.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........



Forrás: Lokálpatriota
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária. Csíksomlyó 02.11
  2021-02-11 13:56:47, csütörtök
 
  Videó Link

Nagyobb kép Link

...... ........... .............



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szentírás üzenete - 2021. február 11.
  2021-02-11 13:54:13, csütörtök
 
  Resch András egri főegyházmegyés atya gondolatai
Szombathelyi Egyházmegye:

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Érseki szentmise 02.11 Veszprém
  2021-02-11 12:47:32, csütörtök
 
  Videó Link

A Betegek Világnapja alkalmából Dr. Udvardy György érsek mutat be szentmisét a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ünnepi szentmise - 30 esztendős évforduló 02.11
  2021-02-11 09:11:01, csütörtök
 
  Videó Link
*
Egyházközségünk 30 esztendős: Február 11-én, a Lourdes-i Szűzanya megjelenésének ünnepén emlékezünk arra, hogy korábbi főpásztorunk, Dr. Paskai László bíboros, prímás, esztergomi érsek 1991. február 11-én létrehozta a Gazdagréti Római Katolikus Lelkészséget, 1991. január 1-jei hatállyal. Az új egyházközség a Főegyházmegye Papi Szenátusának meghallgatásával, a jogilag illetékes plébánosok, néhai Bíró Imre kanonok, farkasréti plébános és Krichenbaum József kelenföldi
plébános beleegyezésével jött létre a Farkasréti és a Kelenföldi Plébánia területéből.
Az úgynevezett ,,kváziplébánia" akkori határai: Budaörsi út, Határ út, Törökbálinti út, Oltványi út és a Beregszászi árok. Az újonnan megalakított egyházközség hívei elődöm, Dr. Lipp László szervező-lelkész joghatósága, lelkipásztori felelőssége és gondoskodása alá kerültek. A korábbi Lelkészséget emelte plébániai rangra 2009. december 6-án főpásztorunk, Dr. Erdő Péter bíboros, prímás,
Esztergom-budapesti érsek, Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia néven.
*
- A Betegek Világnapja: Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11-e A Betegek Világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadettnek, a 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, ahol később a sziklabarlangban csodatevő forrás is fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek.
A Lourdes-i kegyhelyet évente több százezer zarándok látogatja. A természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."
- A Lourdes-i jelenés emléknapja: Csütörtökön, február 11-én, a Szűzanya Lourdes-i megjelenésének ünnepén, a Betegek Világnapján a reggel 8 órai szentmisét hálaadásul ajánljuk fel egyházközségünk alapításának 30. évfordulóján, valamint imádkozunk betegeinkért és média apostolainkért. A szentmise végén elimádkozzuk a Szűzanya Lourdes-i litániáját, utána pedig a világosság olvasóját is.
Nagyobb kép Link
...... ........... .......



.......



...... ........... ........... ...........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szűz Mária lLourdes-i jelenése – A betegek világnapja
  2021-02-11 09:04:48, csütörtök
 
  - TVN blogom Link

- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
A Szűzanya lourdes-i megjelenését először a tarbes-i egyházmegyében ünnepelték, 1890-től. 1908-tól, a jelenések 50. évfordulójától kezdve X. Piusz pápa kiterjesztette az ünneplést az egész Egyházra.
...... ..........


Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését".
Ezen a napon egyre több templomban kiszolgáltatják a betegek szentségét. A pápa február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez.

- Soubirous Szent Bernadett szűz. Link
...... ..............



- Soubirous Szent Mária Bernadett szűz leveléből:
Az egyik napon, amikor két leánnyal a Gave folyó partjára mentem ki rőzsét gyűjteni, valami szélzúgást hallottam. A rét felé fordultam, de a fákat egy cseppet sem láttam hajlongani. Ekkor fölemeltem fejemet, és észrevettem a barlangot. Megláttam ott a fehér ruhába öltözött Úrnőt. Tündöklő fehér ruha volt rajta, és kék öv a derekán, mindkét lábán világossárga rózsa, olyan színű volt, mint az olvasója.
Az Úrnő csak a harmadik alkalommal szólt hozzám, és megkérdezte, hajlandó lennék-e tizenöt napon át kijönni ide hozzá. Azt feleltem, hogy igen. De hozzátette még, hogy biztatnom kell a papokat, hogy építtessenek fel ott egy kápolnát. Aztán megparancsolta, hogy igyam a forrásból. Mivel nem láttam ott semmi forrást, elindultam a Gave folyóhoz. Ő azonban jelezte, hogy nem a folyóról beszélt, és ujjával a forrásra mutatott. Amikor pedig arra a helyre mentem, ott csak sárral kevert kis vizet találtam. Kezemmel semmit nem tudtam meríteni belőle, azért kaparni kezdtem, és végre kevés vizet bírtam meríteni a markommal. Háromszor kimertem, és a negyedik alkalommal már inni is tudtam belőle. Ezután megszűnt a látomás, és én hazamentem.
Tizenöt napon át pedig visszamentem oda, és az Úrnő egy hétfő és egy péntek kivételével mindennap megjelent nekem ugyanazt parancsolva, hogy figyelmeztessem a papokat ott egy kápolna felépítésére, és kérte, hogy menjek a forráshoz megmosdani, és imádkozzam a bűnösök megtéréséért. Többször kérdeztem ugyan kiléte felől, de ő csak szelíden mosolygott. Végül is karját felemelve és szemével az égre tekintve megmondta nekem, hogy ő a Szeplőtelen Fogantatás.
E tizenöt nap alatt három titkot is közölt velem, de megtiltotta, hogy ezeket bárkinek is eláruljam. Én pedig ezeket mindeddig hűségesen megőriztem.

- Magyar nemzet Link

-Felvidék ma Link
Betegek kenetéének feladása
.......



*
Videók
- Csíksomlyó Videó Link

- Gazdagrét Videó Link

- Veszprém Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2021. február 11.
  2021-02-11 08:32:55, csütörtök
 
  Milyen gondoskodó Istenünk van, aki földi társat is teremt Ádámnak! Évára nézve fölismeri igazi társát, aki csont a csontjából és hús a húsából. A csont, ami megtart bennünket, és a hús, az izom, ami mozgat. Ez a férfi és a nő egymásnak: megtartó- és mozgatóerő. Bár így tudna egymásra tekinteni minden szerelmes, és igazi társként haladnának előre házaséletükben. Tudniuk kell, hogy Isten mindig ott van velük, és akarja, hogy ilyen társai legyenek egymásnak. De nem szabad elfeledni a kérést sem, és bizony olyan leleményesnek lenni, mint az evangélium asszonya, aki nem megsértődik az elutasításon és a kemény szavakon, hanem bátor leleménnyel válaszol. Ha igazán akarunk valami jót és szépet, kitartóan kell kérnünk.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
5. évközi hét csütörtök 02.11
  2021-02-11 08:29:04, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten férfiúnak és nőnek teremtette az embert.
Ezért az asszony egyenrangú segítőtársa férjének.
Az első ember teremtése után így szólt az Úristen:
,,Nem jó az embernek egyedül lennie. Alkotok neki segítőtársat, aki hozzá illő."
Az Úristen megteremtette a földből a mező minden állatát és az ég minden madarát. Odavezette őket az emberhez, hogy lássa, milyen nevet ad nekik. Az lett a nevük, amit az ember adott nekik. Az ember tehát nevet adott minden állatnak, az ég minden madarának és a mező minden vadjának. De a maga számára nem talált segítőtársat, aki hasonló lett volna hozzá.
Ezért az Úristen álmot bocsátott az emberre, és amikor elaludt, kivette az egyik oldalbordáját, a helyét pedig hússal töltötte ki. Ezután az Úristen az oldalbordából, amelyet az emberből kivett, megalkotta az asszonyt, és az emberhez vezette.
Az ember így szólt: ,,Ez most már csont az én csontomból és hús az én húsomból. Asszony a neve, mivel a férfiből vétetett!" Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és a kettő egy test lesz.
Az (első) ember és a felesége mezítelenek voltak mind a ketten, de nem szégyellték magukat.
Ez az Isten igéje. Ter 2,18-25

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus tanítása elsősorban a választott népnek szólt, de a hívő pogányok is részesültek benne.
Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza. Itt betért egy házba, és bár rejtve akart maradni, jelenléte mégsem maradhatott titokban.
Egy asszony, akinek leányát tisztátalan lélek szállta meg, tudomást szerzett róla, odasietett hozzá, és a lábához borult. Az asszony szír-föníciai származású pogány volt. Azt kérte tőle, hogy űzze ki leányából a gonosz lelket.
Jézus először elutasította: ,,Hadd lakjanak jól előbb a gyermekek; mert nem helyes, ha elveszik a gyermekek kenyerét, és a kiskutyáknak vetik!" De az asszony így folytatta: ,,Igaz, Uram, de az asztal alatt a kiskutyák is esznek abból, amit a gyermekek elmorzsálnak." Jézus azt válaszolta: ,,Szavad jutalmaként menj! A gonosz lélek elhagyta leányodat."
Amikor hazaért, leányát az ágyon fekve találta. Már elhagyta a gonosz lélek.
Ezek az evangélium igéi. Mk 7,24-30
...... .............



Elmélkedés
Miután a tegnapi részben Jézus bemutatta, hogy az emberi szív a bűnös vágyak és cselekedetek forrása, a mai evangéliumban felfedi, hogy Isten mennyire jószívű. Jóságát pedig nem csupán a zsidó népnek, a választott népnek mutatja meg, hanem minden embernek, bármelyik népből is származik. A történet szereplője nem zsidó, hanem szír-föníciai származású. Szolgálata során korábban Jézus már találkozott azzal, hogy saját népe elutasította. Most pedig azt tapasztalja meg, hogy a pogányok nyitott szívvel közelednek hozzá. Egészen természetes, hogy örömmel fogadja ezt a közeledést és nem utasítja vissza a kérést. Igaz ugyan, hogy kezdetben kissé elutasítóan hangzanak szavai, de ezzel valójában az asszony hitét, kitartását akarja próbára tenni. Az eset azt tanúsítja, hogy aki hittel keresi Jézust, az kegyelmet, áldást talál. Aki hittel kéri az ő segítségét, annak kérése teljesülni fog.
A történetben végig az ,,asszony" megjelölést használja Márk evangélista. De ne felejtsük, hogy itt egy édesanyáról van szó. Egy anyáról, aki nem a maga számára kér valamit Jézustól, hanem gyermeke, lánya javára kéri az Úr segítségét. Egy szerető szívű édesanyáról szól a történet, aki aggódik lányáért és azt szeretné, ha megszabadulna a gonosz befolyásától. Ezt az édesanyai szeretetet és persze az alázatos és kitartó kérést jutalmazza meg Jézus a csodával, a lány meggyógyításával.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Megerősítem irántad való szeretetemet és minden nap meg akarom azt vallani előtted. Légy velem, hogy szüntelenül megújuljak a szeretetben, s azt ne csak szavaimmal, hanem cselekedeteimmel és egész életemmel is kifejezzem. Hálával gondolok arra, hogy te szeretetből feláldoztad életedet értem és minden emberért. Elkötelezem magamat, hogy én is az önzetlen és önfeláldozó szeretet útját fogom járni. Segíts, hogy irántad való szeretetből mindent megtegyek üdvösségemért. Uram, te légy bennem a szeretet!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.