Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Meghalni a vég előtt
  2021-02-02 22:49:14, kedd
 
  Meghalni a vég előtt

,,És hallottam egy hangot az égből, amely ezt mondta: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg, mostantól fogva." (Jel 14,13)

A rossz költészet és a rossz vallás a halált szelíd és ártatlan dolognak mutatja be. Azt a látszatot keltik, hogy nagyszerű érzés az éj köpenyegébe beburkolózni, mert így alhatunk, anélkül, hogy fel kellene ébrednünk feladataink végzésére. De az emberi becsületesség és a bibliai realizmus gyűlöli a halált. Nem számít, hogy hány virágot és szóvirágot használunk, nem tudjuk eltitkolni annak iszonyatos voltát.
Ezért amikor az a hang ezt mondja: ,,Írd meg: boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg, mostantól fogva", akkor kijelentést kapunk. Valami olyat tanulunk meg, amit az újszövetségi prófécia külön kijelentése nélkül nem tudnánk.
Az első keresztyének nem azt tanították, hogy az embernek van egy halhatatlan lelke, meg egy, a sír számára teremtett teste, ahogy ezt sokan hiszik manapság. Ők egynek és oszthatatlannak tekintették az embert, és azon a véleményen voltak, hogy a halál ítélet ami bűnös életünk felett. Mégis, hitték, hogy Krisztusban már megmenekültek abból a birodalomból, ahol a bűn és a halál mondja ki az utolsó szót. Így hát a halál olyan volt, mint amikor valaki meghajol a már megvert ellenség előtt, ahelyett, hogy részt venne az Úr győzelmében. És ha ebben a vonatkozásban nem így érzünk, akkor az élet- és halálszemléletünk nem hitelesen keresztyén. A halál előtt való meghódolás mindig olyan, mint amikor megengedjük egy idegennek, hogy elvigye azt, ami nem az övé, olyan, mint amikor feladjuk azt, amire már előbb igényt támasztottunk.
De most jön az az ige, amelyet hitben kell elfogadnunk. A kijelentés így szól: ,,Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg." ,,Boldogok a halottak?" Ez nevetségesen hangzik. Annak azonban, hogy ,,boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg", már van értelme. ,,Meghalni az Úrban" áldás ,,mostantól fogva". Ezentúl azokat, akik az Úrban halnak meg, azzal a teljes bizonyossággal temetjük el, hogy feltámadnak. Csak látszik, hogy a nem megfelelő gazdának hódoltak be. Ők az Úréi, mert az Úrban haltak meg. Nem léptek ki - és nem is léphetnek ki - Jézus hatalmi köréből.
A halál erős, de Jézus még erősebb. Ha egyszer Jézuséi vagyunk, Ő nem ereszt el bennünket. Így hát van valami kellemes Isten gyermekeinek a halálában. De ez a kellemes nem a halálban, hanem Jézusban van.

Napi gondolat

Milyen értelemben realista is, vigasztaló is a mai bibliai szakasz és magyarázat ,,halálfelfogása"?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.