Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ahogyan ritkábban látni a 36 éves Cristiano Ronaldót
  2021-02-05 15:35:50, péntek
 
  A 36. életévét is betöltő Cristiano Ronaldo 2003-ban igazolt a Manchester United csapatához és azóta is a legmagasabb szinten futballozik szezonról szezonra, ráadásul úgy tűnik, a portugál továbbra sem lassít. Egy dologra azonban sohasem sajnálja az időt a sport mellett.
...... ........... ......


A lehengerlő munkamoráljáról híres szupersztár elismeréseit, díjait felsorolni sem könnyű. Csak a legnagyobbakat említve: két klubbal ötször nyert Bajnokok Ligáját, a Manchester Uniteddel egyszer, a Real Madriddal négyszer, ráadásul ő a kupasorozat legeredményesebb góllövője 134 találatával. Három alkalommal emelhette magasba a Premier League, kétszer a La Liga és szintén kétszer a Serie A trófeáját.
Nemzetközi szinten Európa-bajnokságot és Nemzetek Ligáját nyert és 102 válogatottbeli góljával karnyújtásnyira van attól, hogy megelőzze a 109 találattal listavezető Ali Daeit.
Öt alkalommal kapta meg a legrangosabb egyéni elismerésnek számító Aranylabdát és azon két labdarúgó egyike, aki a mérkőzés minden percében szerzett már gólt.
Cristiano Ronaldo a 36. születésnapján 15 találatával vezeti a Serie A góllövőlistáját, továbbra sem lassít, azonban most olyan Instagram-bejegyzéseiből válogattunk, amelyek jól mutatják, mi a legfontosabb számára.
......


Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Pio atya imája a Szent Szűzhöz
  2021-02-05 15:16:46, péntek
 
  ...... ...........


Könyörülj rajtam! Egyetlen részvéttel teli pillantásod új életet támaszt bennem, megtisztít, és felemel Istenhez; felemel ennek a világnak a szennyéből, hogy Hozzá mehessek, aki teremtett, aki újjáteremtett a szent keresztségben, visszaadva az ártatlanság fehér stóláját, amelyet beszennyezett az eredendő bűn. Drága Édesanyánk, add, hogy szeressem Őt!"

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A megszentelt élet napja a pasaréti ferenceseknél
  2021-02-05 15:01:35, péntek
 
  Az odaadottság ajándék.
Február 1-jén, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének előestéjén szerzetesek gyűltek össze Pasaréten a Páduai Szent Antal-templomban, hogy közösen megünnepeljék hivatásukat és megerősítsék elköteleződésüket.
...... .......


Hagyománnyá vált, hogy ezen a napon a pasaréti ferencesek meghívják a környékbeli szerzetesközösségek tagjait erre az ünnepre. A sötét templomban világító mécsesekkel énekelve - ,,Fény a népek világosságára..." - a szerzetesek és a hívek a gyertyaszentelés rítusával kezdték az ünnepi szentmisét. Minden szerzetes mécsest helyezett az oltár elé, megszentelt életének újbóli odaajándékozását jelképezve ezzel.
...... .......


Utalt arra is a szónok, hogy II. János Pál pápának köszönhetjük ezt az ünnepet. 1997 óta irányul ezen a napon a figyelem a megszentelt életre. Ezen a napon ünneplik, hogy az odaadottság ajándék, amelyet ingyen kaptak. Mit jelent ez? Isten magának szentelte az embert. Hálát kell adnunk ma azokért a csodákért, amelyeket a szerzetesek által művel az Úr mindennap

A cikk folytatásaLink
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Újabb szép gondolatok
  2021-02-05 14:51:27, péntek
 
  Pio atya nem járta be a világot, mert számára a világ a gyóntatószéket jelentette, és azért is, mert a világ forgott és forog ma is körülötte, alig ötven évvel halála után, hogy megízlelje az Istennel való lelki megbékélés megfizethetetlen örömét. A pápa egy nagyon szép kifejezéssel élve, amely teljes összhangban áll a szentévvel, megállapította: Pio atya ,,Isten simogatása" volt

Éjszaka többször is, St. Pio atyát az Őrangyala ébresztette fel imádkozásra.
Amikor Pio fiatal pap volt, levelet írt a gyóntatójának:
- ′′ Amikor becsukom a szemem, és eljön az éjszaka, látom a mennyországot, amely megjelenik előttem. Nagyon örülök ennek a látomásnak, mert édes mosollyal az ajkamon és csendes arccal alhatok, várom gyermekkorom barátját(az őrangyalt) aki felébreszt, és elkezdünk együtt énekelni dicséreteket szívünk nagy szeretetével."

Jó őrangyalod mindig vigyáz rád, legyen ő a vezetőd, és vezessen végig az élet zord útján; mindig Jézus kegyelmében tartson, kezével támogasson, hogy lábad ne botladozón valami kőbe; védd meg magad a szárnyai alatt a világ árulásától "

Tudod mi a vallás?
Egy olyan iskola, ahol minden lelket képezni kell, hogy jól simított és csiszolt legyen a Szentlélek által, aki úgy viselkedik, mint egy orvos, hogy a lelkük, jól simított és csiszolt legyen, hogy egyesülve csatlakozhasson az Isten akaratához....
A vallás egy betegszoba a lelki betegek részére, akik szeretnének meggyógyulni, ezért nekimennek a fájdalmas műtétnek. Pio atya

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szenzációs bejelentés Jákon”
  2021-02-05 14:48:54, péntek
 
  Valószínűleg megtalálták az alapító Jáki Nagy Márton sírját és földi maradványait a Szent György-templomban, ez a szenzációs bejelentés hangzott el ma Jákon, a műemléki templomban tartott sajtótájékoztatón.
Az épületben hosszabb ideje tartó régészeti munka egyik legnagyobb felfedezése az elmúlt időszakban, hogy a déli toronyban, a valószínűleg az alapítót is ábrázoló falfreskók alatt, megtalálhatták Jáki Nagy Márton sírját és csontjait, mondta Papp Ildikó régész a sajtótájékoztatón. Egy súlyos kőlapokkal fedett sírhelyet tártak fel a régészek, amely belül vakolt, koponyafülkés, láb felé többszörösen szűkülő téglasír, amelyben egy férfi csontjait találták. A szakemberek a leletek értékelése alapján jelenleg úgy gondolják, hogy a templom alapítójának a maradványai kerültek elő. Ráadásul a további feltárás során e sír alól egy újabb került elő, amelyben ezúttal egy női csontvázat találtak, arany ékszerekkel. Szakemberek feltételezése szerint a Ják nemzetség tagja lehetett az itt eltemetett nő.
2021-ben folytatódik a templom restaurálása, megindul a Szent Jakab-kápolna helyreállítása. A látogatóközpont terveinek véglegesítése után megkezdődik a templomdomb nyugati részének megújulása is, mondta Sarkadi Márton, a projekt szakmai koordinátora. Pl. a tavalyi évben végzett munka folytatásaként a templomdombot északnyugat felől övező támfal vasbeton szerkezetére téglaburkolat kerül, mellvédjében urnatemető létesül. Sor kerül az ún. Folnay-kapu téglafalainak újravakolására és a kapuépítmény bádogfedésének megújítására. Folytatódik a templombelső régészeti feltárása, és a szakemberek befejezik az északi mellékapszis falainak és kupolájának konzerválását, retusálását is, mondta Sarkadi Márton.
A templom őrzi őseink hitét, akik itt imádkoztak bajban vagy idejöttek hálát adni, mondta Székely János megyéspüspök. A felújítás, a kialakítandó látogatóközpont célja, hogy azt a hitet, mentalitást ami emögött az épület mögött ott van megmutassa az ideérkezőknek. Azt a hitet és mentalitást ami 7-800 évvel ezelőtt az őseink szívében ott volt, ami Európát felépítette és amely szétporladása miatt Európa is szétesőben volt. Ezt a szellemi kincset szeretnénk megmutatni: hogyan imádkoztak, mi lehetett a szívükben, mit gondoltak világról akkor az emberek. Így mindazok, akik ide ellátogatnak, meríthetnek a hely szentségéből, titkából, mondta Székely János.
A jáki Szent György-templom mindenekelőtt szakrális értéke az hívő keresztény közösségnek, mondta V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő. Ugyanakkor turisztikai értéke is kiemelkedő, és a mostani kutatásoknak köszönhetően számos értékes lelet illetve új információk is napvilágot láttak. A felújítás emblematikus jelentőségű akkor, amikor Nyugat-Európában templomokat gyújtanak fel, alakítanak át más funkcióra. Ellentétben ezzel hazánkban kis templomokat, és nagy műemléki templomokat újítunk meg, jelezve azt, hogy most már az ország gyarapodott annyit, hogy ilyen jelentőségű beruházásokat ne csak elkezdeni lehessen, hanem be is fejezni. V. Németh Zsolt kiemelte: a munka révén a település és a hasonló műemlékek jövőjét is újragondolhatjuk.
Történelmi jelentőségű beruházás a mostani, mondta Tóth Ernő polgármester. A munkálatok meghatározzák a település múltját, jelenét és a jövőjét, mondta a település vezetője. A régészeti feltárások igazolták, hogy a templom a jáki ősök csontjaira épült. Olyan sok információt tudunk meg a templom múltjáról, amelyet korábban nem is gondoltunk.

Jelenleg felújítás alatt van a templom,
Nagyobb kép Link
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Ágota szűz és vértanú 02.05
  2021-02-05 10:20:00, péntek
 
  - Magyar kurír oldalon Link

- TVN blogomba Link

- Igenaptár Link

- Ágota a szicíliai Cataniában született előkelő szülők gyermekeként. A fiatal, Krisztus szeretetére vágyó leány túlságosan hamar a kéjvágyó helytartó, Quintianus mesterkedéseinek célpontjává lett. Decius császár keresztényellenes rendeletét a maga céljaira fölhasználva Quintianus letartóztatta a szépséges Ágotát, és az egyik hírhedt örömtanyára vitette. Az ilyesmi az antik korban nem ment ritkaságszámba. Ott az intézmény tapasztalt vezetőnőjének kellett volna a leány átneveléséről gondoskodnia. De az Afroditéről elnevezett és minden odavágó mesterségben járatos hölgy gyorsan fölismerte, hogy Ágota esetében a kívánt érzületváltozást nem lehet elérni. Ezért a helytartó maga lépett akcióba.
Ágotát bíróság elé állították, kihallgatták, megkínozták és börtönbe vetették. Néhány nap leforgása alatt a kínzások egész sorát kellett kiállnia. Amikor a földühödött bíró semmire sem ment, poroszlóival szinte halálra verette, majd levágatta a leány mellét, aki mindezek után a börtönben olyan megerősítésben részesült, amilyen még a legendákban is ritkán fordul elő: a gaztett utáni éjszakán megjelent előtte Szent Péter és meggyógyította. A nyilvánvaló csodát semmibe véve Quintianus továbbfolytatta a gyalázatos eljárást. Végül is Ágota az újabb bántalmazások következtében meghalt a börtönben.
Nagyobb kép Link
...... ........... ............- Böjte Csaba gondolata:
"Heródiás leánya bement, táncolt nekik " Mk 6,14
Szent Ágota ünnepén a testi adottságokról, a szépségről gondolkodjunk el. Heródiás leánya és Ágota is szép volt, Isten mindkettőjüket megajándékozta gyönyörű, kívánatos külsővel. Szépségük hatalmas ajándék, de óriási veszély is! Ágota elkerüli a bűnt, földi élete vértanúságba torkollt, Salomé, a szépségét, testi adottságait kihasználva hatalmas bűnbe sodorja magát és a lakoma résztvevőit, örök élete is veszélybe kerül! Fizikai adottságaink a mennybe vihetnek, de a pokolra is taszíthatnak! Ismernünk kell adottságaink másokra való hatását, ezért öltözködésünkre okosan figyelve úgy viselkedjünk, hogy se magunknak, se másnak életében kárt ne tegyünk! Farsangi bálok ideje van, a szépség kívánatos, Isten azért adta, hogy boldoggá tegyen és nem azért, hogy fájdalmas tragédiába torkolljon életed!
Imádkozzunk ma az életük virágjában lévő gyönyörű fiatalokért, hogy egymásban társra találva, tiszta szerelmük a házasság szentségében áldássá, egy életre a boldogság forrásává váljon!
kirepülő fiainkért, lányainkért imádkozunk, hogy megtalálják és kölcsönösen megbecsüljék a házaséletben őket boldoggá tevő párjukat!
Lelki asztalunkat megterítettem, szeretettel várunk, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2021. február 5.
  2021-02-05 10:18:18, péntek
 
  Keresztelő Szent János halála az emberi gonoszság, szűklátókörűség és hataloméhség szomorú példája. A földi hatalom bűvöletében élő emberek könnyen kezdenek számokban gondolkodni, és nem személyekben. Az Isten hatalmának bűvöletében élők pedig olyanok, mint akikről a Zsidókhoz írt levélben olvasunk: vendégszeretők, együtt érzők, tiszta gondolataik vannak, elégedettek. Ezek a gondolatok visszhangoznak ezerötszáz év elteltével Avilai Szent Teréz műveiben is: ,,Semmitől ne félj, semmi meg ne rettentsen. Minden elmúlik. Egyedül Isten marad ugyanaz. A türelem mindent elér. Ha Isten a tiéd, semmid nem hiányzik: Isten egyedül elég!" Keresnünk kell az igazi értékeket, mert ezek azok, amelyek megmutatják Isten tervét az emberről, ezek adják meg az igazi boldogságot, már itt a földön.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
4. évközi hét péntek 02.05
  2021-02-05 10:14:52, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.
Testvéreim!
Maradjon meg köztetek a testvéri szeretet! El ne hanyagoljátok a vendégszeretetet, hiszen ezáltal némelyek, tudtukon kívül angyalokat láttak vendégül. Gondoljatok a foglyokra, mintha magatok is foglyok volnátok; az üldözést szenvedőkre, hiszen magatok is testben éltek!
A házasságot mindenki tartsa tiszteletben, a házasélet pedig legyen tiszta! A paráznát és a házasságtörőt megítéli az Isten. Éljetek kapzsiság nélkül, elégedjetek meg azzal, amitek van. Hiszen Isten maga ígérte: ,,Nem hagylak el, és nem hagylak cserben."
Ezért bizalommal mondhatjuk:
Az Úr velem van, nincs bennem félelem:
Ember mit árthat énnekem?
Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten igéjét hirdették nektek! Gondoljatok földi vándorlásuk végére, és kövessétek őket a hitben!
Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.
Ez az Isten igéje. Zsid 13,1-8

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Heródes Antipász király lefejezteti Keresztelő Szent Jánost.
Heródes Antipász király is értesült Jézus tetteiről, mert híre messze földön elterjedt. Azt gondolta, hogy Jézusnak azért van csodatevő ereje, mert Keresztelő János támadt fel benne a halálból. Voltak azonban, akik azt állították Jézusról, hogy ő Illés. Ismét mások azt hirdették, hogy próféta; olyan, mint egy a többi próféta közül.
Ennek hallatára Heródes továbbra is azt gondolta magában: ,,Ő János, akinek fejét vétettem. Ő támadt fel a halálból." Heródes volt ugyanis az, aki embereivel elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét."
Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta. Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott.
A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked." Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is."
A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését: ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának.
Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,14-29
.......Elmélkedés
A tanítványok missziós útra küldése és visszaérkezése között Márk evangélista egy kis kitérőt tesz, ismerteti Keresztelő János halálának körülményeit. Hogyan kerül ide ez a történet? Írásának ezen a pontján az evangélista azt akarja bemutatni, hogy miközben Jézus lelkesen végzi szolgálatát és tanítványai az ő megbízása alapján bátran indulnak szolgálatra, a gonosz is jelen van a világban és arra törekszik, hogy megakadályozza Isten országának növekedését. Heródes, az uralkodó is tudomást szerez Jézus tevékenységéről és tudni szeretné, hogy ki az, akinek tanítására nagy számban mozdulnak meg az emberek. Hasonló megmozdulás korábban akkor volt tapasztalható, amikor János a Megváltó közeljövőben várható jöveteléről tanított, bűnbánatot hirdetett és a Jordánban keresztelt. Most Jézus megjelenése, tanítása és csodái ébresztenek nagy érdeklődést. Ki lehet ez az ember? - gondolkodik Heródes. Az uralkodót nem jó szándék vezeti és nem Jézus tanítására kíváncsi, hanem félelem jellemzi őt, nem szeretné, ha valaki maga mögé állítva a népet vezetőként lépne fel. Heródesnek lelki ismeretfurdalása van Keresztelő János lefejeztetése miatt, ami nem sokkal korábban történt. Meglehetősen képtelen ötlet az ő részéről, hogy János feltámadt a halálból és valójában neki köszönhetőek a rendkívüli csodák.
Én mit gondolok Jézus személyéről? Hiszem-e, hogy az üdvösség tanítását hirdeti?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézusom! Segíts, hogy ne az emberi szenvedélyek, az érzelmek vagy az ösztönök uralkodjanak rajtam, hanem a te szelíd uralmad valósuljon meg bennem! Ne a szokások, az emberi elvárások irányítsák életemet, hanem a te akaratod keresése és teljesítése. Te uralkodj bennem! Te irányítsd az életem! Te vezess az örök üdvösségre! Uram, jöjjön el a te országod!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Bemutatkoznak a kenesei nővérek 02.02
  2021-02-05 10:06:03, péntek
 
  Veszprémi Érsekség videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti kerekasztal beszélgetés 02.04
  2021-02-05 10:02:26, péntek
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link

Esti kerekasztal beszélgetés: Nagyon szeretjük, ha lehet kérdezni! Egy korábbi eseményünk - A hit őrzi meg a magyarságot? - kapcsán, melyen Csaba testvér is részt vett: Lehetségesnek tartja, hogy a Kárpát-medence népei (magyarok, románok, szlovákok, ukránok) együtt élik meg keresztény hitüket (közös zarándoklatok, intézmények, stb.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5000
  • e Hét: 17368
  • e Hónap: 44765
  • e Év: 339327
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.