Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az ujjak maszirozásának hatásai
  2021-03-14 23:22:21, vasárnap
 
  Nem biztos, hogy a legkülönfélébb módszerekre, tisztítókúrákra és egyéb alternatívákra van szükséged ahhoz, hogy megtisztítsd bizonyos szerveidet, vagy hogy egészségesebbé varázsold a tested!

Ujjaid ugyanis mind-mind kapcsolódnak valamelyik szervedhez, csak tudni kell, hogy mikor melyiket aktiváljuk!

A hüvelykujj
A tüdőhöz és a szívhez csatlakozik. Ha nehéz légzést vagy heves szívverést érzékelünk, egy percen át dörzsöljük a hüvelykujjunkat és elmúlnak a tünetek.

A mutatóujj
A gyomorhoz és a vastagbéllel áll kapcsolatban. Ha meg szeretnél szabadulni a székrekedéstől, a hasi fájdalomtól, nem kell mást tenned, mint 1 percig masszírozni ezt az ujjaid és hamarosan jobban érzed majd magad.

A középső ujj
A vékonybéllel, a szívvel, az erekkel és a légutakkal köthető össze. Amikor szédülést, hányingert, vagy álmatlanságot tapasztalsz, masszírozd 1 percig a középső ujjad és elmúlnak a rosszullétek.

Gyűrűsujj
Különleges kapcsolatban áll a hangulatunkkal. 1 percen át történő masszírozása képes megakadályozni a depressziót és jobb közérzetet biztosítani.

Kisujj
A veséhez, a fejfájáshoz és a nyaki fájdalomhoz köthető. ‘1 percig masszírozzuk és enyhülnek a kellemetlen tünetek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ha egy boldogabb életre vágysz....
  2021-03-14 23:19:09, vasárnap
 
  A sámán szerint az alábbi dolgokat mindenképp meg kell tenned, ha egy boldogabb életre vágysz!

A változást sohase kívülről várd, te magad kell mindent megtenned azért, hogy az életed boldogabb és kiteljesedettebb legyen! Minden kis lépés sokat jelenthet a boldogság felé vezető úton, kezdd el még ma!

1. Tégy meg mindent azért, hogy másokon segíthess. Ha pedig segíteni nem is tudsz, legalább ne akadályozd őket!

2. Vigyázz az életedre, ne kockáztasd a halált. A halál néha viccel, de poénjai laposak és vulgárisak.

3. Ahhoz, hogy közelebb kerülj az álmodhoz, néha elég csak egyetlen lépést megtenni. Ne félj a nehézségektől, ezek mindig jelen vannak, és lesznek az életedben.

4. Az első erkölcsi alapelv az, hogy soha senkit ne bántalmazz. Az életben ezt az elvet nagyon határozottan kell vallanod: "Soha senkit szánt szándékkal nem bántok".

5. Ha az élet boldogságának forrásává válsz, akkor te magad is sokkal boldogabb leszel. Ha mások szenvedésének forrása vagy, akkor boldogtalan leszel.

6. Általában mindig egy múltbeli pillanatot nevezel az életed legboldogabb percének. Fontos, hogy megértsd: minden nap és minden perc a legboldogabb a maga szépségével.

7. A mosoly, a nevetés és a boldogság hihetetlen erővel bír. Amikor erre rájössz, át tudod érezni az igazi szeretetet.

8. Eső...Ellenőrizheti az ember az érzéseit...képes bármelyik pillanatra emlékezni az életben...vagy épp ellenkezőleg, eltörölhet egy emléket. Az eső tisztít. Amikor minden nagyon rossz, kimegyek az esőbe, és hagyom, hogy lemosson.

9. Ha kedvesed felbosszant valamivel, akkor is, ha nem vagy hibás, öleld magadhoz, és addig tartsd, amíg megnyugszik.

10. Ha rosszul érzed magad, csak énekelj. Énekelj bármit, amitől szárnyalni kezd a lelked. Így tudsz beszélni a lelkeddel.

11. Egy jó zene megtisztít a nap folyamán a felhalmozódott negatív energiáktól. A zene egyfajta meditáció, mely harmóniát áraszt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A fáradtság elűzése természetesen
  2021-03-14 22:34:55, vasárnap
 
  Itt a tavasz. Az évszakok közötti váltás, átmenet sok emberben fáradtságot kelt, többen még akkor is elgyötörtnek érezhetik magukat, ha egyébként nem dolgoznak napi 8 óránál többet.

A fáradtságot több dolog okozhatja és sokféle tünettel párosulhat. Ilyen lehet a koncentrációs képesség csökkenése, az álmosság, a fokozódó fizikai fájdalmak, de a memória gondok, az alacsony problémamegoldó képesség, de akár a szorongás vagy a depresszió is jelentkezhet. A kimerültség azért is nagyon veszélyes, mert aki fáradt, sok esetben türelmetlen és képtelen az élet dolgainak örülni.

Szerencsére vannak olyan természetes módszerek és kiegészítők, melyek segíthetnek a fáradtság leküzdésében. Elősegítik az energiaszint növekedését és lehetővé teszik, hogy ismét üdék és frissek legyünk.

Nem mindenkinek válhat be, de a koffeint tartalmazó kávé és a zöld tea sokat segíthet a fáradtság leküzdésében. Ha csak tehetjük, a zöld teát részesítsük előnyben, hiszen számtalan pozitív hatása van. Az egyik ilyen, hogy nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ami csökkenti a szabad gyökök számát és káros hatásukat.

Ráadásul a zöld tea L-teanint és koffeint egyszerre tartalmaz. Számos kutatás támasztotta alá, hogy ez a kombináció remek párost alkot, hiszen együttesen segítenek az energia visszaszerzésében és a fokozásában. Ráadásul az L-teanin csökkenti a szervezetben a stressz szintjét, ami ugyancsak pozitívan hat ránk, hiszen ennek köszönhetően fokozódhat az energiaszintünk.

Sokszor azért vagyunk fáradtak, mert nincs elegendő tápanyag a szervezetünkben. Gyakori probléma az embereknél, hogy hiányt szenvednek a B12-vitaminból, amely elsősorban a vörösvértest termelésben vesz aktívan részt.

Amennyiben alacsony a B12-vitamin szintje a szervezetünkben, szűnni nem akaró fáradtságot tapasztalhatunk. Az idősebbek esetében gyakran előfordul, hogy pótolni szükséges ezt a vitamint. Laborvizsgálatnál kérni kell ennek a vizsgálatát is, mivel nagyon legyengülhet a szervezet, ha nincs elegendő B12-vitamin a szervezetünkben.

Ásványi anyagok közül kiemelten fontos szerepe van a vasnak, hiszen részt vesz többek között a hemoglobin-képzésben. Amennyiben elegendő vas van a szervezetünkben, zavartalan lesz az oxigénszállítás, ha pedig ezzel nincs gond, akkor a testünk energiaszintje is megfelelő lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A tüdő egészségének javítása
  2021-03-14 22:30:55, vasárnap
 
  A légzőszervek egészségének fenntartása nagyon lényeges. A nem megfelelő állapotú légutak aggodalomra adhatnak okot, hiszen számos olyan megbetegedés kialakulására nőhet meg a hajlam, mint az influenza, de súlyosabb esetben akár COPD vagy a cisztás fibrózis is.

A tüdő támogatása mindenkor fontos, akkor pedig különösen, ha egyébként is van valamilyen légzőszervi betegségünk. A tüdő egészségét az antioxidáns A-vitaminnal is támogathatjuk. Amikor az A-vitamin kerül szóba, sokan csak a szem egészségére gondolnak, pedig ez a vitamin elengedhetetlen a tüdő optimális működéséhez. Kutatások igazolják, hogy az A-vitamin-hiány összefüggésbe hozható koraszülöttek esetében olyan tüdőbetegséggel, amikor a légzőszerv nem fejlődik ki rendesen.

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, melyből a felesleg a zsírszövetben tárolódik. Amennyiben nincs elegendő belőle a szervezetünkben, gyakran jelentkező légúti fertőzésekkel kell számolnunk. Az A-vitaminban gazdag táplálkozással kielégíthetjük a szerveztünk igényeit. Számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható, leginkább azokban, melyek narancs színűek.

A C-vitamin egy erős antioxidáns vitamin, amely szintén támogatja a tüdő egészséges működését, illetve az immunfunkciókat. Vízben oldódó vitaminról van szó, így a szervezet nem tárolja, a felesleg a vizelettel együtt kiürül a szervezetből. Aki dohányzik és nem fogyaszt elegendő C-vitaminban gazdag táplálékot, nagy az esélye az időskori COPD kialakulásának.

Kutatások igazolják, hogy az elegendő mennyiségű C-vitamin-bevitel nemcsak a megfázás kialakulásának esélyét csökkenti, hanem a betegség időtartamát is lerövidítheti. A C-vitamin gazdag forrásai a citrusos gyümölcsök, mint a citrom, a narancs, a mandarin vagy a grapefruit.

A vörös ginszeng is kedvező hatással van a tüdő egészséges működésére, illetve az immunrendszerre, hiszen vírusellenes hatással rendelkezik.

A vörös ginszeng C-vitaminnal együtt fogyasztva csökkentheti a tüdőgyulladás kialakulásának esélyét, illetve az immunrendszer aktivitását is megnöveli, így hatékonyabban tud védekezni a kórokozókkal és a fertőzésekkel szemben. Mivel adaptogén gyógynövény is, így külső behatásokkal, a stresszel szemben is védelmet nyújthat. Ez a stressz lehet fizikai vagy lelki eredetű, de egy-egy betegség is feszültséget okozhat a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A D-vitamin és az egészség
  2021-03-14 22:26:33, vasárnap
 
  Az optimális D-vitamin-szint nagyon fontos, hiszen erre a vitaminra van szükség az egészséges csont- és izomrendszerhez, a jól működő immunrendszerhez, a normál kognitív funkciók fenntartásához, de a mentális egészség megőrzéséhez és az emésztőrendszer kielégítő működéséhez is. Az emberek többsége azonban hiányt szenved a D-vitaminból.

Ez a vitamin legfőképpen napfény hatására termelődik a szervezetünkben, viszont ha keveset tartózkodunk a napon és kiegészítőket sem fogyasztunk, alacsony lehet a szintje.

D-vitaminhoz nem pusztán napfény útján juthatunk, hanem egyes táplálékok elfogyasztása révén is, főként ha rendszeresen eszünk tejet, tejtermékeket, illetve gombát.

Az optimális D-vitamin-szint az immunfunkciókat is támogatja. Ezt bizonyítja az is, hogyha elegendő D-vitamin van a szervezetünkben, kisebb lesz az esély a légúti fertőzések kialakulására. Igaz ez az influenzára, de bármely vírusfertőzésre is. De a bőrünknek, a hajunknak és körmünknek is nélkülözhetetlen ez a vitamin.

Számos kutatás támasztja alá, hogy az olyan autoimmun betegségben szenvedő betegeknél, mint az alopecia, gyakran túl kevés a szervezetükben a D-vitamin.

Más autoimmun betegségekre is érvényes ez a megállapítás, például a krónikus pajzsmirigybetegségekre is. Érdekes megfigyelés, hogy a már kialakult betegségek tünetei is jelentősen csökkennek, amennyiben az érintettek D-vitamin-kiegészítést kezdenek el szedni.

A D-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a szerotonintermelésben, illetve fenntartja a szerotoninnak, azaz a jóléthez, a jó hangulathoz kapcsolódó neurotranszmitter szintjét az agyban.

Egy kutatás során azt állapították meg, hogy az alacsony D-vitaminszint a lisztérzékenység kialakulásának is oka lehet. Akik ebben a betegségeben szenvednek, gyakran tapasztalnak bélkárosodást, ami viszont jelentősen csökkenti vagy megakadályozza a tápanyagok felszívódását. A lisztérzékenység még a zsíremésztést is gátolja, ez pedig további gondokat jelent, hiszen a D-vitamin zsírban oldódó vitamin.

Vannak olyan betegségek, amelyek a D-vitamin-hiány fokozott kockázatát rejtik magukban, ilyen például a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás.

A D-vitamin tehát rendkívül fontos szerepet tölt be, ezért törekednünk kell arra, hogy elegendő mennyiségben legyen jelen a szervezetünkben. Fokozhatjuk vele a bélrendszerünk egészségét, ez azért is lényeges, mivel az immunrendszerünk 80 százaléka a bélrendszerben található.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Betegségek ellen
  2021-03-14 22:22:13, vasárnap
 
  Nyáron jobb a kedvünk, hiszen többet süt a nap, sokáig van odakint világos, sokkal több időt töltünk a szabadban, míg a téli hónapokra ez nem mondható el. Ilyenkor gyakran leszünk szomorúak, sok időt töltünk a lakásban, s emiatt gyakrabban meg is betegszünk. Hiszen alig köszönt be a tél, egyre több ember van körülöttünk megfázva és lesz influenzás.

Pedig jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának kockázatát, amennyiben teszünk is annak érdekében, hogy a kórokozóknak még csak esélye se legyen. A cikkben olyan tippeket olvashat, melyek együttesen nagyon hatékony védekezési stratégiának számíthatnak a kórokozókkal szemben.

A kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nemcsak télen, mindig fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő higiéniára, hiszen a legtöbb kórokozó a kezünk által jut a szervezetünkbe. A kézmosásnak legalább fél percig kell tartania. Alaposan meg kell mosni a kezünket, nemcsak a tenyerünket, hanem a kézhátat és az ujjak közét is.

Sokan csak nyáron fogyasztanak elegendő folyadékot, pedig köztudott, hogy minden évszakban fontos a folyadékpótlás. Még ha télen nem is annyira érzékeljük a dehidratációt, akkor is nagyon lényeges, hogy ügyeljünk a folyadékbevitelre. A baktériumok és a vírusok számára egy kiszáradt nyálkahártya ugyanis maga az édenkert, hiszen így tudnak kellőképpen elszaporodni és gyulladást, majd betegséget okozni.

Ihatunk vizet, de gyógyteákat is, sőt amikor csak tehetjük, főzzünk húslevest, hiszen a hús- és a csontleves szinte erőt ad a szervezetnek és fellendíti az immunrendszert, erre pedig szükségünk van, hogy hatékonyan tudjon védekezni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

Fogyasszunk úgynevezett melegítő gyógynövényeket, illetve készítsünk ezekből teákat. Melyek ezek? A fahéj, a gyömbér, az édesgyökér, a ginszeng, illetve a bojtorján.

A tél végén fokozottan ügyelnünk kell a tápanyagbevitelre, azaz fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor mindenképpen javasolt a kiegészítők fogyasztása. A legjobb az, ha az életkorunknak megfelelő multivitamin-készítmény mellett döntünk, hiszen az évek múlásával más-más összetevőjű kiegészítőre lehet szükségünk.

A vitaminok mellett fogyasszunk kúraszerűen probiotikumot is, hiszen ez rendbe teszi a bélrendszert, és ha ez jól működik, akkor az immunrendszerünkkel sem lesznek gondok.

Vannak olyan gyógynövények, melyek kifejezetten az immunrendszert támogatják, például a fokhagyma, a bíbor kasvirág, a gyömbér, a csalán vagy a bodza, bátran fogyasszuk ezeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Toka-eltüntető torna
  2021-03-14 14:26:51, vasárnap
 
 



Teljesen eltünteti a tokát és feszesíti a nyakat ez az 5 egyszerű gyakorlat: napi öt percet kell rászánnod
Egy egyszerű, öt lépésből álló gyakorlatsorozattal sokat javíthatsz a nyaki izmok állapotán.

Sok nő életét képes megkeseríteni a lógó toka, ami nem feltétlenül csak a hízás következtében jön létre. Az áll alatti nagyobb zsírréteg kialakulásában a genetikai háttérnek, az életkornak, valamint a nem megfelelő életmódbeli tényezőknek is nagy szerepe lehet.

Ahhoz, hogy a toka eltűnjön, nem kell azonnal plasztikai sebészhez fordulni, hiszen az ilyen beavatkozások amellett, hogy fájdalmasak, még a pénztárcát sem kímélik. Helyette pár otthon végezhető gyakorlattal, fej- és nyaktornával, valamint rendszeres mozgással tehetsz ellene.

Eltünteti a tokát és feszesíti a nyakat:
A toka megszüntetéséhez elsősorban a nyaki bőrizmokat és a fejbiccentő izmot kell megdolgoztatni, feszesíteni, mert ezek elgyengülése miatt alakul ki az áll alatti plusz réteg.

Ezenkívül a kevés folyadékmennyiség is okozhatja a bőr rugalmasságának elvesztését, ami elősegíti az áll körüli zsírréteg megereszkedését, ezért nagyon fontos naponta nyolc pohár, azaz két liter tiszta vizet fogyasztani. A kellő mennyiségű folyadék az anyagcserét is felpörgeti, és hozzájárul az ásványi anyagok, vitaminok könnyebb felszívódásához is, így a fogyást is közvetetten segíti.

A folyadékbevitel mellett érdemes A-, E- vagy C-vitaminban gazdag testápolókat, bőrápolókat használni, és az a legjobb, ha párna nélkül hajtod álomra a fejed, hiszen így kerül a nyak valódi nyugalmi helyzetbe.

Egy egyszerű, 5 lépésből álló gyakorlatsorozattal sokat javíthatsz az izmok állapotán, de fontos, hogy naponta szánj rá pár percet. A gyakorlatok helyes kivitelezéséhez videót is mutatunk.
Reklám után- amin átléphetsz indul : Link

A torna leírva :
- Enyhén nyisd ki a szádat, told előre az alsó állkapcsodat, majd vissza. 10-szer végezd el a gyakorlatot

- Formálj a száddal egy nagy O betűt, majd tartsd meg a pózt öt másodpercig. Végezz belőle öt sorozatot.

- Ülj le, és a domináns tenyered alsó részét tedd a homlokodra. Nyomd előre a fejed, bele a tenyeredbe, miközben a tenyereddel ellenállást képezel. A fejed maradjon egyenes, ne döntsd meg. 5x10 másodpercet végezz belőle.

- Mindkét karodat tedd a tarkódra, miközben a fejedet óvatosan hátranyomod. Tartsd ki a pózt 10 másodpercig, majd ismételd meg ötször.

- Döntsd teljesen hátra a fejed, és enyhén nyisd ki a szád. Próbáld az alsó ajkaddal megérinteni a felső ajkadat úgy, hogy az állad feszes maradjon. Végezd 10 másodpercig a gyakorlatot.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.