Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kerusit és kvarc ásvány
  2021-03-19 22:53:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kalcit kalkopirittel
  2021-03-19 22:52:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kalcit-hematit ásvány
  2021-03-19 22:50:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Hematit és kvarc
  2021-03-19 22:41:41, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fluorit- anhidrid ásvány
  2021-03-19 22:40:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fluorit
  2021-03-19 15:40:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Legjobb rákpusztító ételek
  2021-03-19 15:39:14, péntek
 
  Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefoglaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogy magasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockázatával a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben.

Egy Kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a nőknél a rák visszatértének kockázata a felére csökkent, amikor elkezdtek nagy mértékben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és ezt rendszeres mozgással is támogatták.

Az Ohio Állami Egyetem kutatói pedig azt találták, hogy a gyümölcsök magas bevitele retardációt váltott ki a rákos sejtek burjánzásában, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök segíthetnek lelassítani a rákos sejtek szaporodását.

1) Ananász
A bromelain enzim, ami az ananászban található például képes arra, hogy károsítsa a védelmező réteget a tumorokon. Ez megtalálható a gyümölcs törzsében és húsában is. Emellett támogathatja a DNS megjavítását és a sejtek normális növekedését. Emellett pedig a rákpusztító tulajdonságai mellett segíti a normális sejteket egészségesnek és erősnek maradni.

2) Alma
A procyanidin, ami az almában található segít kiváltani az apoptózist vagy a természetes halált a rákos sejteknél. Az alma héja tartalmaz egy olyan anyagot, amit triterpenoidnak neveznek és nagyon hatékonyak abban, hogy megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, főként pedig az alábbiak növekedését :
- Máj
- Vastagbél
- Mellrák

Ez a legfőbb ok arra, hogy megegyük az almák héját, miután alaposan megmostuk azt.

3) Szőlő
Egy klinikai rákkutatás bizonyítékot talált arra, hogy a szőlőmag kivonat megöli a leukémiás sejtek háromnegyedét, azzal, hogy kiváltja a JNK nevű fehérjét, ami előidézi az apoptózist a rákos sejtekben. A rezveratrol nevű antioxidáns, ami a szőlő magjában található, szintén elősegítheti a rákos sejtek természetes halálát a rák alábbi fajtáinál:
- Tüdő
- Bél
- Bőr
- Mell
- Gyomor
- Prosztata

A szőlőmag kivonat és a rezveratrol többféle étrendkiegészítőben is megtalálható a terápiás tulajdonságai miatt.

4) Banán
A banán némelyik összetevőjét hatékonynak találták a leukémiás és máj rákos sejtjeinek további fejlődésének megelőzésében. A banán nagymértékű fogyasztása összefüggésbe hozható volt még az alábbi rákfajták csökkenésével :
- Végbélrák
- Agydaganat
- Leukémia
- Nyelőcső rák
- Szájüregi rák

Emellett gazdag káliumban, ami jót tesz az izmoknak és a szívnek.

5) Citrusfélék
A citrusfélék kiváló forrásai a C-vitaminnak. Emellett kiemelkedő forrása a folsavnak, az élelmi rostoknak, a káliumnak és a béta-karotinnak. A citrusfélék jótékony hatással vannak az alábbi rákfajtákkal szemben:
- Gyomorrák
- Szájrák
- Gégerák
- Torokrák

Tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a citrusfélék hatékonyak a szívproblémákkal, az idült izületi gyulladással és az epekővel szemben is. Számos kutatás foglalkozik azzal, hogy a citrom rendelkezik rákharcos tulajdonságokkal. Mivel a citrom tartalmaz C-vitamint, ami már önmagában is egy rákharcos anyag ás a citrom kivonat pedig csak a rosszindulatú sejteket támadja meg és nem nyúl az egészséges sejtekhez.

6) Bogyósgyümölcsfélék
Ezek az édes bogyógyümölcsök hatékony rákellenes anyagokat tartalmaznak. Egy egerekkel végzett kutatás szerint a fekete málna az alábbi rákos sejteket csökkentette:
- Szájrák
- Nyelőcsőrák
- Vastagbél rák

A bogyósok meggátolták a tumorok széles spektrumát attól, hogy azok létesüljenek és letelepedjenek. A bogyósgyümölcsök tartalmaznak ellagsavat, ami meggátolja a tumorfejlődést.

Az áfonya az egyik legerősebb antioxidánsforrás. A fitokemikáliák, amik benne találhatóak rákharcos anyagok. Emellett pedig gazdag forrása a hatékony antioxidánsoknak, mint például a rezveratrolnak.

Az eper szintén magas forrása az antioxidánsoknak, a folsavnak és a C-vitaminnak is. Bizonyítottan csökkentik a nyelőcsőrák kockázatát. Egy bögre eper tartalmazza a C-vitamin napi ajánlott bevitelének 100%-át.

7) Gránátalma
A gránátalma gazdag antioxidánsokban, tanninokban és flavonoidokban, amik felhívták a kutatók figyelmét a gyógyító tulajdonságaira. A kivonat megelőzi az alábbi rákfajták növekedését:
- Mellrák
- Prosztatarák
- Vastagbélrák
- Tüdőrák
Klinikai kutatás biztos bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a gránátalma antikarcinogén.

8) Kiwi
A kiwi jólismert C-vitamin forrás, mennyisége megegyezik a narancsban található C-vitamin tartalommal. Emellett erős antioxidáns hatása is van. A C-vitamin megakadályozza a szabad gyökök által okozott károsodást. Találhatóak benne flavonoidok és carotenoidok, amik megvédik a DNS-t a károsodástól vagy az oxidációs stressztől, ami a rák. Mivel tele van vitaminokkal, ezért egy erős immuntámogató. Bebizonyítja a gyógyításban való hatékonyságát az alábbi rákfajtáknál:
- Májrák
- Gyomorrák
- Mellrák
- Tüdőrák

A kiwi kivonata meggátolja a rákos sejtek sejtburjánzását. Emellett pedit a cathecin , ami egy fitokemikália, segít megelőzni a rákot és csökkenteni a rákőlő anyagok méregtartalmát.

9) Szúrszop
Brazíliában van egy fa, amit Graviolának neveznek. A szúrszop tüskés, zöld gyümölcsöt tartalmaz, ami megöli a rákos sejteket 10 000-szer jobban, mint a kemoterápiás gyógyszerek, az egészséges sejtekre veszélyes mellékhatások nélkül. A fa kivonata jól megválasztva, csak a rosszindulatú sejteket öli meg 12 rákfajtánál, beleértve a :
- Vastagbélrákot
- Tüdőrákot
- Prosztatarákot
- Mellrákot
- Hasnyálmirigyrákot

Konklúzió:
A dietetikusok azt ajánlják, hogy fogyasszunk friss gyümölcsöt annak érdekében, hogy magasabb szintű védelemhez jussunk a rákpusztító anyagok segítségével. Az ajánlott rákharcos ételek jó, ha kiteszik az étel kétharmadát, tartalmazva gyümölcsöt, zöldséget és egyharmad rész húst. A gyümölcsök rendszeres fogyasztásával a rák kockázata jelentősen csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Fluorapatit és elbait ásvány
  2021-03-19 10:11:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Elbait kristály
  2021-03-19 10:10:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Digit-pirit kvarc ásvány
  2021-03-19 10:09:30, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.