Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Olivenit ásvány
  2021-03-03 21:29:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Natúr kén
  2021-03-03 21:28:11, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Arany ( natúr )
  2021-03-03 21:27:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Immunrendszerünk védelme természetesen
  2021-03-03 21:21:58, szerda
 
  Az immunrendszer védelme minden évszakban lényeges. Különösen oda kell azonban figyelnünk, amikor véget ér a tél, ilyenkor jobban vigyázni kell magunkra, hiszen a hideg hónapokban csökken szervezetünk D-vitamin szintje. Természetesen nemcsak ezzel támogathatjuk az immunrendszerünket, hanem más tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel is. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan természetes módszert, melyek erősíthetik az immunrendszerünket.

A cink az egyik legfontosabb tápanyag a szervezetünk számára, hiszen közel 300 biokémiai reakcióban vesz részt. Amennyiben nincs elegendő cink a szervezetünkben, nemcsak fertőzésekkel kell számolnunk, hanem nagyobb eséllyel alakulhatnak ki autoimmun betegségek is. Az immunrendszer sejtjei kommunikálnak egymással és ezt a folyamatot támogatja a cink.

Immunrendszerünk védelmét egy nagyszerű antioxidáns vitamin, a C-vitamin is ellátja. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő C-vitaminban gazdag táplálékot, nem alakul ki megfelelő immunválasz, ami viszont betegségek kialakulásához vezethet.

A természetben rengeteg olyan gyógyító növény megtalálható, melyek hozzájárulnak az immunrendszerünk megerősítéséhez. Gombák közül a reishi gomba emelkedik ki a többi közül, hiszen immunstimuláló hatással rendelkezik, de elősegíti a T-sejtek működését is, melyek aktívan hozzájárulnak a fertőzések, többek között a vírusok okozta megbetegedések leküzdéséhez.

Az immunrendszer optimális működését biztosítják az omega-3 zsírsavak is. Természetes forrásai a halak, a dió, a chiamag, a lenmag, a kendermag és az avokádó.

Szervezetünknek probiotikumokra is szüksége van. Ezek olyan jótékony baktériumok, melyek nemcsak a bélrendszer egészségét biztosítják, hanem az általános egészségi állapotot is javítják. Mivel az immunrendszer majdnem 90 százaléka a belekben található, így ez magyarázatot ad arra, hogy miért is olyan lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk és probiotikumokat is fogyasszunk.

Gyógynövények közül a bíbor kasvirágnak van kiemelkedő szerepe az immunrendszer erősítésében. Ez a gyógynövény nagyon hatékony lehet a légúti fertőzések, bőrbetegségek és hólyagfertőzések kezelésére, hiszen jól támogatja az immunrendszert a gyulladások és a fertőzések leküzdésében. A D-vitamin is mintegy 40 százalékkal csökkenti a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát, illetve ez a vitamin vírusellenes hatással is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kiegészítők a prosztata egészségéért
  2021-03-03 12:37:12, szerda
 
  Ahogyan a nőknek is fontos, hogy odafigyeljenek az egészségükre és évente szűrővizsgálatra járjanak, úgy a férfiaknak is ajánlott évente egy alkalommal urológushoz ellátogatni, hiszen nekik a prosztata egészségére kell vigyázniuk. A férfiak körében gyakori betegség a prosztata megnagyobbodása, de gyulladás és daganat is kialakulhat, így a rendszeres szűrővizsgálatok mellett a kiegészítők rendszeres fogyasztása is elengedhetetlen.

A prosztata egészségét sok minden veszélyezteti, de egyes táplálékok is okai lehetnek, ha valakinél ezzel a szervvel kapcsolatos betegséget diagnosztizálnak. Egyes kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy a tej rendszeres fogyasztása például oka lehet a prosztatadaganat kialakulásának.

Vannak olyan szupertáplálékok, melyek nagyon hasznosak lehetnek a prosztata egészségének megőrzésében, leginkább a likopinben gazdag táplálékok ilyenek. Sok likopint tartalmaz például a grapefruit, a görögdinnye és a paradicsom. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a magas likopinszint jelentősen csökkenheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása is jelentősen csökkenti a prosztatadaganat kockázatát, sőt a vizelet áramlását is megkönnyíti. Az omega-3 esszenciális zsírsavak gazdag forrásai a lazac, a makréla, a tőkehal, a chiamag, a dió, a lenmag, a kendermag és az avokádó is.

Sokan tudják, hogy a tökmag és a tökmagkivonat javítja a vese, a húgyhólyag és a prosztata működését, sőt a megnagyobbodás kellemetlen tüneteit is jelentősen csökkentheti.

Vitaminok közül az E-vitamint szükséges kiemelni, amely nemcsak a prosztatára, hanem az agy és a szív működésére is jótékony hatást gyakorol. Egy tanulmány szerint azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak E-vitaminban gazdag táplálékokat, kisebb eséllyel alakul ki az agresszív prosztatarák. Ez a vitamin leginkább a spenótban, a kelkáposztában, a napraforgómagban, illetve tökmagban található.

A D-vitamin azontúl, hogy támogatja az immunrendszer működését, a pajzsmirigy betegség, illetve az autoimmun betegségek kialakulását is meggátolhatja. De ennek a vitaminnak a rendszeres bevitele a férfiaknál a prosztatadaganat megelőzéséhez is hozzájárul.

A prosztata egészsége biztosítható és a megnagyobbodás is megelőzhető, amennyiben a férfiak cinkben gazdag táplálékokat fogyasztanak, amely leginkább a tökmagban van jelen nagyobb koncentrációban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.