Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Itt a tavasz: Leesik a vendégek álla, ha így dekorálod az ud
  2021-04-28 21:30:42, szerda
 
 













ITT A TAVASZ: LEESIK A VENDÉGEK ÁLLA, HA ÍGY DEKORÁLOD AZ UDVAROD


Csak néhány apró trükk, és garantált a siker!


Ahogy melegszik az idő, egyre jobban lehet érezni az igazi tavasz közeledtét. A hideg tél után ráfér egy alapos tuningolás a kertre, legyen szó a növények karbantartásáról és a dekorációról egyaránt. Most hoztunk néhány egyszerű tippet, amivel igazán stílusossá varázsolhatod az udvarod, vagy akár az erkélyed.


NAPELEMES LÁMPÁK

A kinti tér legegyszerűbb díszítése a világítás, ezért érdemes beszerezni néhány napelemmel működő kültéri lámpát. Nemcsak szemrevaló, még a pénztárcánkat is megkíméli.







KERTI TÓ, SZÖKŐKÚT

Minden udvart feldob egy idilli kerti tó, a kerti tóba épített csobogó, és szökőkút.

Elsősorban hűsölésre vagy esztétikai élményre, a víz díszítő, felüdítő jellegére alapítva az ember pihenését nagyban segítik.










KASPÓK

Növényekből sosem elég, főként, ha cserepesekről van szó. Egy díszes kaspó képes megadni a kinti tér karakterét, ráadásul magunk választhatjuk meg a stílust is, így a természetes zölddel párosított színek megteremtik az udvar vagy az erkély tökéletes hangulatát.







SZOBROK

A kertitörpén túl is van élet: egy-egy állatos kerti szoborral barátságossá, játékossá, de legfőképp élettel telivé tehetjük a kültéri részeket. A kifinomult stílus kedvelői számára például kiváló választás egy kőhatású oroszlánszobor.










BÚTOROK

A kert egy olyan része az otthonunknak, aminek a legfőbb szerepe, hogy időt töltsünk ott. Fontos, hogy ez az időtöltés ne csak hasznos, kényelmes is legyen, ezért a kerti bútor gondos kiválasztása fontos szerepet játszik a kinti hangulatban.







ÓDON SZIKLAFAL


Idős kertek gyakori építménye a sziklatámfal, melyet rá futtatott évelőkkel, az apró résekbe telepíthető pozsgásokkal könnyen feldobhatunk.






KICSINYÍTETT TERMÉSZET

Kertünkbe hozhatjuk a legnagyobb vízesések hangulatát is ezzel az ötlettel. A mini-vízesés körül a fákat pótoljuk hagymásokkal, pozsgásokkal, aprócska évelőkkel. Megfelelő vízmélység mellett vízpartimitátorokkal és tavi növényekkel is egyedülállóvá tehető a sziklakertünk.







VÉLETLEN SZÉPSÉG

Amikor az évelőágyás és a sziklakert szinte elválaszthatatlan egységet alkot, mégis hatását tekintve egy természetes növénytársulásra emlékeztet.







KERTI CSODÁK, ÉS EGYÉB SZÉPÍTŐ KELLÉKEK


Kerti kiegészítők széles skálája ismert, segítségükkel jobban kihasználhatjuk kertünk adottságait. Legyen szó dekorációs kiegészítőkről, kültéri szőnyegről, csapos üvegről, köcsögről vagy bármi közismert használati eszközről, nagy választékban állnak rendelkezésünkre.




















































 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Agárdi Szilvi kegyetlen harca: Négy nap alatt teljesen megva
  2021-04-28 19:45:07, szerda
 
 








AGÁRDI SZILVI KEGYETLEN HARCA: Négy nap alatt teljesen megvakultam


Élete ,legnagyobb harcát vívja Agárdi Szilvia. A 26 éves énekesnő napok alatt aliglátóból teljesen vakká lett. Drámája tavaly nyáron kezdődött, és a romlási folyamatot már nem lehetett megállítani. Szilvi most nulláról kezd tanulni mindent.

Agárdi Szilvit 2012 őszén ismerte meg az ország, amikor tizenhét évesen feltűnt a TV2 The Voice című tehetségkutatójában. A fiatal lány, nemcsak csodálatos hangjával hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy aliglátóként lépett a reflektorfénybe, erőt adva ezzel sorstársainak. Azóta sikeres énekesi pályát futott be, és modellként is keresetté vált.



Úgy érzi, most mindent újra kell kezdenie, mert jelenleg segítség nélkül nem tud tájékozódni a világban - Saját fotó





Közösségi felületein pedig sok ezren várják videóit, melyeken kendőzetlen őszinteséggel beszél a veleszületett fogyatékosságáról. Éppen ezért döntött úgy, hogy azt sem titkolja el, hogy az utóbbi egy évben fokozatosan romlott a látása, mára pedig teljesen megvakult.

Az énekesnő a szomorú tényt kedd reggel a LifeTV Ébredj velünk! című műsorában árulta el, olyan természetességgel, mintha csak kedvenc receptjét osztotta volna meg a nézőkkel. Hatalmas lelkierőről tanúskodik, hogy ilyen nyíltan tud beszélni a helyzetéről. A Borsnak most részletesen elmesélte, min ment keresztül az elmúlt időszakban.

- Egészen tavaly nyárig valahol a vak és az aliglátó közötti határán volt az állapotom. Vagyis láttam sziluetteket, fényeket és színeket. Ezzel a helyzettel tanultam meg élni - magyarázta az énekesnő a műsorban.



Eddig legalább az óriásira nagyított betűket el tudta olvasni - Saját fotó





A Borsnak azt is részletesen elmondta, hogy tisztában volt vele, előbb-utóbb bekövet­kezik az elkerülhetetlen, vagyis teljesen megvakul, mégis sokként érte a hirtelen jött, roha­mos romlás.

- Az orvosok mindig mondták, hogy a szemem javulni nem, csak romlani fog, de tavaly nyárig nem történt semmi, így bevallom, szinte el is felejtettem.

Hirtelen, a semmiből jött a drasztikus romlás. Egyik napról a másikra a látásom kilenc százalékról négyre romlott, ami borzalmas trauma volt. Folyamatosan fájt a fejem, szédültem és be is lázasodtam. Emiatt bekerültem a neurológiára, mert az orvosok komolyabb bajra gyanakodtak a tünetek miatt.

Végül kiderült, hogy mindez lelki eredetű volt. Végül a családom segített, és bevallom, pszichológushoz is fordultam - mesélte a Borsnak Szilvi.



Szilvi jelenleg egyedül nem boldogul - Saját fotó





A várvölgyi lány állapotában négy nappal ezelőtt állt be drámai változás.

- Azt vettem észre, hogy már csak egy vastag, áthatolhatatlan tejüveg van a szemem előtt, amin sem a fények, sem a formák, sem a színek nem jutnak át. Kegyetlen harcot vívok most önmagammal, hiszen gyakorlatilag mindent a nulláról kell újra tanulnom. Muszáj alkalmazkodnom, de nagyon nehéz, mert már egyáltalán nem látom a telefonomat, vagyis ha lemerül, bekapcsolni sem tudom. A legfontosabb, hogy újra megtanuljak önállóan közlekedni, mivel most a lakást sem tudom elhagyni egyedül. Bevallom, néha sírva fakadok... - mondta Szilvi, aki tudja, erősnek kell maradnia, hiszen rengeteg sorstársának az ad erőt, hogy tudja, akad köztük egy lány, aki úgy is messzire jutott, hogy óriási hendikeppel született.

Mennem kell tovább a magam által kijelölt úton, még álhatatosabban és elszántabban, mint eddig. Igyekszem megmaradni annak az őszinte lánynak, aki eddig is voltam, nem szeretném, ha azt látnák rajtam az emberek, hogy összetörtem.



Nem szeretné, ha mások elesettnek és elkeseredettnek látnák - Bors





Link


Agárdi Szilvia - Sose Add Fel

Link



Agárdi Szilvia: A boldogságod megtalál

Link



Agárdi Szilvia és Pál Dénes: Szíveddel láss

Link



Agárdi Szilvia - Pál Dénes: Where the Wild Roses Grow

Link








 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3047
  • e Hét: 14125
  • e Hónap: 36613
  • e Év: 214488
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.