Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Atacamit
  2021-05-20 21:52:39, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Akvamarin és muszkovit
  2021-05-20 21:51:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Titanit
  2021-05-20 21:39:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Rodokrozit
  2021-05-20 21:38:47, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Realgár
  2021-05-20 21:38:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Pirit
  2021-05-20 21:37:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Legrandit kristály
  2021-05-20 21:36:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Otthonra orvostechnikai eszközök
  2021-05-20 21:09:10, csütörtök
 
  Vannak olyan orvostechnikai eszközök, melyekre minden embernek szüksége lehet. A mostani helyzetben különösképpen igaz ez, amikor sok vizsgálatra el sem tudunk jutni. A legjobb, amit tehetünk, ha otthonunk biztonságában monitorozzuk az állapotunkat. Ezeknek az eszközöknek egy része akkor is nagyon hasznos lehet, ha betöltöttük az 50. évünket és szeretnénk tudni, hogy minden rendben van a súlyunkkal, a vérnyomásunkkal és a vércukorszintünkkel.

A cikkben néhány olyan eszközt sorolunk fel, melyeknek nagy hasznát vehetjük, ha beszerezzük, és rendszeresen vizsgáljuk magunkat, hogy aztán megnyugodjunk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Az első ilyen eszköz, amire szükségünk lehet nem más, mint a vérnyomásmérő. Ahogy öregszünk, egyre nagyobb az esély a magas vérnyomás kialakulására, ami veszélyes és alattomos betegség, ugyanis hosszú évekig nem okoz semmilyen tünetet, vagy csak olyan alig észrevehető jeleket produkál, melyeket nem vesszük komolyan. A kezeletlen magas vérnyomás azonban szív- és érrendszeri betegségek okozója is lehet, így jól tesszük, ha vásárolunk egy remek vérnyomásmérőt.

Milyen ételeket kerüljünk el, ha magas a vérnyomásunk? Leginkább a túlságosan fűszeres, zsíros és magas szénhidráttartalmú fogásokat, és ne fogyasszunk gyorséttermi ételeket, illetve feldolgozott élelmiszereket sem.

A vércukorszintmérő egy alap eszköz kell, hogy legyen minden olyan embernek, akik cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, hiszen ezzel az eszközzel nyomon lehet követni a vércukorszint változásait és ennek megfelelően figyelemmel kísérhetjük az aktuális egészségi állapotunkat, és ha szükséges, változtathatunk az étrendünkön és az életmódunkon.

Milyen ételeket fogyasszunk, ha magas a vércukorszintünk? Főként zöld leveles zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, magas rosttartalmú táplálékokat, babot, borsót, fokhagymát.

A digitális hőmérő is nagyon fontos, hiszen megfázás és influenza esetén azonnal megmérhetjük a lázunkat, így tudni fogjuk, hogy láz esetén mit mondjunk az orvosnak, milyen gyógyszereket szedjünk, milyen kezeléseket alkalmazzunk, amelyek gyors enyhülést és gyógyulást hozhatnak.

A testsúly ellenőrzésére jó, ha van otthon egy mérleg. A mai modern mérlegekkel már a BMI-indexet is mérhetünk. Ez alapján tudni fogjuk, hogy szükségünk van-e életmódváltásra vagy diétára. Az általános egészségi állapot fenntartásához az ideális testsúly is hozzátartozik, amelyet egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással érhetünk el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A fokhagyma tisztítja az artériákat
  2021-05-20 21:04:30, csütörtök
 
 


Nemcsak hazánkban, hanem világszerte nagyon sokan szenvednek szívbetegségben. Ezen belül is a szívkoszorúér-betegség az egyik vezető szívbetegség azon a bizonyos képzeletbeli listán. Ez azért is alakul ki, mivel az artériákban keletkezett plakk miatt beszűkülnek az erek és voltaképpen érelmeszesedés következik be, amely először csak lassítja a véráramlását, majd jelentősen korlátozza azt, de az erek el is záródhatnak, mivel vérrög keletkezik. Az artéria elzáródása okozza a vérrögképződést, ami hozzájárul az életveszélyes stroke és szívroham kialakulásához.

A hagyományos kínai orvoslás már évszázadok óta alkalmazza a fokhagymát a különféle szív- és érrendszeri problémákra. A fokhagymával kapcsolatban is végeztek kutatásokat és megállapításra került, hogy csökkenti, de akár meg is szüntetheti a plakkképződést az erekben, és ezzel az érelmeszesedés kockázata jelentősen lecsökken.

A fokhagyma jellegzetes illatát az allicin adja, de nem csupán illatáért felelős, hanem a gyógynövény jótékony tulajdonságait és voltaképpen a gyógyító erejét is ennek a bioaktív vegyületnek köszönhetjük.

A kutatások azt mutatják, hogy a fokhagyma nemcsak a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében vesz aktívan részt, hanem a koszorúerekben kialakult plakkképződést is csökkenti, ezzel minimalizálódik a koszorúér-betegség kialakulásának esélye.

A fokhagymával és a fokhagymakivonattal kapcsolatban tehát bebizonyosodott, hogy jelentősen képes lelassítani az érelmeszesedést és a progresszióját, így a korai szakaszban lévő szívbetegség akár vissza is fordítható.

A magas vérnyomás nagyon veszélyes, hiszen a szívbetegségek kialakulásáért nagy mértékben ez tehető felelőssé. A magas vérnyomás és a magas koleszterinszint együttesen nagyon negatívan hat az erek és így a szív egészségére is. Az is bebizonyosodott, hogy a fokhagyma mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás csökkentésében is segítségünkre lehet.

A fokhagymát egy csodaszernek is nevezhetjük, hiszen csökkenti az artériák merevségét, normalizálja az összkoleszterin szintjét, és ezen kívül a vérlemezkék összetapadását is megakadályozhatja, amivel jelentősen csökkenhet a vérrögképződés kialakulásának kockázata.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kávéfogyasztás és köszvény
  2021-05-20 20:59:40, csütörtök
 
  Úgy hiszik, hogy a kávé- és a teafogyasztás befolyásolhatja a húgysav szintet, ám a mai napig még csak egy kutatást végeztek a témában.

A kávé a világon a legtöbbek által fogyasztott ital, csak az amerikaiak több, mint fele általában napi két bögrényit fogyaszt el belőle. Széleskörű fogyasztói köre miatt potenciális hatásait elengedhetetlenül fontos megismerni egészségünk védelme érdekében.

Egy 2007-es kutatás, amelyet a Izületi gyulladás gyógyítása és kutatása (Arthritis Care & Research) magazinban publikáltak a kávé-, a tea-, és a koffeinfogyasztást vizsgálta, és azok hatását a húgysav szintjének változására. Arra jutottak, hogy a kávéfogyasztás tartja a legalacsonyabb szinten a húgy savtartalmát, ám ez nem a benne található koffeinnek, hanem egyéb komponenseknek köszönhető.

Az 1988 és 1994 között végzett vancouveri egyetemi kutatás, melyet Hyon K. Choi vezetett, az Egyesült Államokban végzett egészségügyi és táplálkozási felmérésen alapult. Több, mint tizennégyezer, húsz évesnél idősebb nő és férfi bevonásával készült, akiknek vérét és vizeletét vizsgálták. A kávé és teafogyasztási szokásaikról a kutatást megelőző hónapban kérdőív keretei között tájékozódtak. A kávé és tea koffeintartalmát a Mezőgazdasági Minisztérium hivatalos mérési eredményei alapján számolták.

A kutatás eredménye azt mutatta, hogy a vérben található húgysav szintje jelentősen csökkent a fogyasztott kávé mennyiségének növelésével, ám a tea fogyasztásakor nem ezt tapasztalták. Ráadásul nem találtak összefüggést a különféle italokból származó összesített koffeinfogyasztás és a húgysav szintje között.

Hasonló eredményekre jutottak, mint a témában egyetlen ezt megelőző, Japánban végzett kutatás. Érdekes módon a koffeinmentes kávé fogyasztás és a húgysav szintjének változásai között találtak összefüggéseket. "Az eredmények azt sugallják, hogy a kávé valamely egyéb összetevője, nem a koffein okozza a kávéfogyasztás és a húgysav szint változásainak inverz kapcsolatát" - állítják a kutatók.

Friss kutatások arra jutottak, hogy a kávé a C peptid szinttel hozható összefüggésbe, amely az inzulin szintjét mutatja. A kutatók azt állítják, hogy mivel az inzulin rezisztencia és a megemelkedett húgysav szint között szoros összefüggés fedezhető fel, ezért a kávéfogyasztáshoz köthető csökkent inzulinszint a húgysav szintet is csökkentheti.

A kávéban megtalálható a klorogénsav is, amely erős antioxidáns, segítheti az inzulin érzékenységet, valamint segíti a belső szerveknek a glükóz felszívását. Egy másik kutatásban azt is megállapították, hogy a koffeinmentes kávé késlelteti a glükóz felszívódását, és növeli a peptid-1 koncentrációját, amely az inzulin elválasztásában segíti a szervezetet.

A kutatók azt is megjegyzik, hogy eredményeiket a kávéban található egyéb, nem a koffeinhez köthető komponensek is okozhatták.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.