Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Viszlát, maszk! Közterületen már nem kell viselni
  2021-05-25 19:30:17, kedd
 
 









VISZLÁT, MASZK! KÖZTERÜLETEN MÁR NEM KELL VISELNI


Több, mint ötmillió embert oltottak be hazánkban, így feloldották a korlátozások nagy részét. De mit is jelent ez a gyakorlatban?


A magyar emberek több mint fele védett: az átoltottság egész Európában nálunk a második legmagasabb, ráadásul már több, mint ötmillió ember oltott hazánkban , így feloldották a korlátozások nagy részét.


Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérésének köszönhetően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.


A járványügyi korlátozások nagy részét elfelejthetjük.

A fokozatosság persze továbbra is indokolt, ezért maradnak olyan szabályok, amelyek alól kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapnak felmentést.



Tömegközlekedésen és az üzletekben továbbra is kötelező a száj és orr eltakarása - Knap Zoltán





Tömegközlekedés során kell a maszk

. Megszűnt az éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom.

. Nem kell az üzleteknek, a vendéglátó egységeknek és a szabadidős létesítményeknek este 11 órakor bezárniuk.

. A 16-18 éves korosztály felügyelet nélkül is járhat például étterembe, moziba, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

. Vége az egyéni-, és csapatsportolásra vonatkozó korlátozásoknak.

. A települések belterületén nem kötelező a maszkviselés, vagyis közterületen is elhagyható.

. Minden olyan helyen továbbra is kötelező maszkot viselni, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is.



Szabad az élet a parkokban is, végre nem kell maszkot viselni - Ripost





Esküvő után mulatni is szabad

Lakodalomban legfeljebb 200 fő vehet részt, más családi esemény vagy magánrendezvény esetén pedig az 50 fős létszámkorlát érvényes. Ha azt vendéglátó üzletben tartják, a vonatkozó védelmi intézkedéseket kell alkalmazni. Ha a rendezvény céljára az egész vendéglátó üzletet kibérlik, illetve ott biztosítják a résztvevők elkülönítését, akkor a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta és még maszkot sem kell viselnie.

Az egyházi és polgári házasságkötés, illetve a temetés nem minősül rendezvénynek, vagyis a lakodalom kivételével nem esik korlátozás alá.

Amennyiben a polgári szertartásra ,,külsős" helyen, azaz nem házasságkötő teremben, a polgármesteri hivatalban, vagy vallási tevékenység céljára használt helyiségben kerül sor, a lakodalomra vonatkozó rendelkezések lépnek életbe.



Szombaton elérte Magyarország az ötmillió beoltottat, ezért léphettek életbe az enyhítések - MTI





A védettek bulizhatnak is

A kulturális eseményeket, a sport-, illetve zárt térben, valamint a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó) rendezvényeket a védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

A szabadban tartott kisebb (500 főt nem elérő) rendezvények bárki által látogathatók.

A zenés, táncos rendezvényeket kizárólag a vírus ellen védettek látogathatják - életkortól és helyszíntől függetlenül.


500 fő alatt mehet bárki

A fenti kategóriákba be nem sorolható, egyéb szabadtéren tartott rendezvényeken, így a gyűléseken is részt vehet a nem védett személy, feltéve, hogy az ott foglalkoztatottakon kívül 500 főnél kevesebben vannak jelen. Amennyiben ennél többen vannak az eseményen, akkor - a sportfesztivál kivételével - kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18 évnél fiatalabb személy vehet részt. Ha egy efféle ,,egyéb" rendezvényt zárt térben tartanak, akkor azon - az ott foglalkoztatottakon kívül - kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt álló 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. Ha egy gyűlésen 500 főnél kevesebben vannak, a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta - ennél több résztvevőnél kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodhat a helyszínen.

Fontos, hogy a spontán gyűlés tilos, az ezekre vonatkozó korlátozások pedig 2021. június 14-e után szűnnek meg.


REGISZTRÁLJON!

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon - a védőoltást igazoló alkalmazás ingyenesen letölthető.


Link








Hatalmas fordulat, nagy előnyhöz juthatnak az oltottak

Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3047
  • e Hét: 14125
  • e Hónap: 36613
  • e Év: 214488
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.