Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Dolomit
  2021-05-25 22:20:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Baryt és ceruszit
  2021-05-25 22:16:35, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Dioptáz
  2021-05-25 22:15:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Sötét fluorit és pirit
  2021-05-25 22:09:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Algák gyógyhatásairól : Chlorella és Spirulina
  2021-05-25 22:07:37, kedd
 
  A Chlorella alga inkább ezekre a célokra jó:

Méregtelenítés, Nehézfém kivezetés
Immunerősítés
A tüdő erősítéséhez, pl Asztma, allergia esetén
Vitamin hiány, Vitamin pótláshoz
Magas vérnyomás
Magas vércukor szint
Teljesítmény növeléshez

A Spirulina alga inkább ezekben az esetekben segíthet:

Bélflóra regenerálás
Gyulladás csökkentés
Koleszterin oxidáció ellen, LDL csökkentéshez
Magas vérnyomásra
Allergiás reakciók mérséklésére
Vérszegénységre, Erőnlét növeléshez
Vitamin hiány, Vitamin pótláshoz
Forrás : Mannavita
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyömbérről
  2021-05-25 22:03:15, kedd
 
 



A gyömbér egészséges, a gyömbérillóolaj pedig széppé tesz bennünket.
A gyömbért már évezredek óta alkalmazza a kínai és az indiai hagyományos orvoslás, hiszen nagyszerű gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek. A cikkben bemutatjuk, hogy milyen pozitívumokat kaphatunk a gyömbértől, majd leírjuk, hogyan is állíthatjuk ezt a sokoldalú gyógynövényt a szépségünk szolgálatába.

A gyömbér támogatja és erősíti az immunrendszert, a belőle készült illóolaj pedig nagyon hatékony a baktériumok és vírusok elpusztításában, így ha megbetegszünk, mindképpen gondoljunk erre a gyógynövényre. A gyömbérre ugyanis nyugodtan tekinthetünk természetes antibiotikumként is, de hatásos gyulladáscsökkentő is egyben. A benne lévő aktív hatóanyagok erőteljes fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek, csökkentik az izomfájdalmat, az ízületi gyulladást, illetve hatékonyan csillapítják a migrént és a fejfájást.

A gyömbér illóolaja nagyon jól kezeli a légzőszervi problémákat, például a bronchitist, a torokfájást, a köhögést és a légutak gyulladását, de megfázás és köhögés esetén is bátran számíthatunk erre a gyógynövényre, hiszen megkönnyítheti a légzést.

Hogyan használjuk? Készítsünk gyömbérolajat és pár cseppet dörzsöljünk a mellkasunkra. Amennyiben diffúzorban használjuk a gyömbérillóolajat, nagyon hatékonyan csökkenthetjük a stresszt és oldhatjuk a szorongást.

Az illóolajat ne belsőleg használjuk, hanem cseppentsünk pár cseppet a fürdővizünkbe. Ha pedig belsőleg szeretnénk élvezni az előnyeit, akkor készítsünk belőle teát.

A gyömbérillóolajjal és -olajjal sokféle szépészeti terméket készíthetünk az otthonunkban. Most 3 ilyen nagyszerű szépségreceptet mutatunk be.

Fiatalító gyömbéres arcmaszk
Hozzávalók:
2 evőkanál nyers méz
5 csepp gyömbérillóolaj
1 teáskanál citromlé

Elkészítése:
Alaposan keverjük össze az összetevőket, majd a hűtőben hűtsük le. Ezt a keveréket alkalmazhatjuk arcmaszkként. Vigyük fel az arcunkra és hagyjuk rajta legalább 30 percig. Ez a maszk fiatalító hatással van az arcbőrre.

Korpásodás elleni házi sampon gyömbérillóolajjal
Hozzávalók:
10 csepp gyömbérillóolaj
5 csepp extra szűz olívaolaj
1 teáskanál citromlé

Elkészítése és használata:
Keverje össze az összetevőket, majd gyengéden masszírozza a keveréket a fejbőrbe, legalább 5 percen keresztül. Ezt követően a szokásos samponjával mosson hajat. Hetei 3-4 alkalommal is alkalmazhatja ezt a fejbőrkezelést, amely megakadályozhatja a fejbőr viszketését, a korpásodást és még a haj növekedését is serkenti.

Növényi olajos hajmaszk
Hozzávalók:
10 csepp gyömbérolaj
10 csepp jojobaolaj
10 csepp kókuszolaj
1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítése és használata:
Keverje össze az összetevőket, majd egy keveset masszírozzon a fejbőrbe, a többi olajos keveréket simítsa végig a haj hosszán. Hagyja a haján legalább 30 percig, majd alaposan mosson hajat. Ez a keverék gátolja a haj ritkulását és a hajhullást, a benne lévő zsírsavak táplálják a hajszálakat és serkentik a haj növekedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cukorbetegség kezelése korianderrel
  2021-05-25 21:56:59, kedd
 
 



Hazánkban is ismert gyógynövény a koriander, de az őshazája Indiában található. Az indiaiak rájöttek arra, hogy a koriandert már csak azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel nagyon hatékony a cukorbetegség kezelésében.

Ma az egyik vezető halálok a cukorbetegség. Nagyon sok ember hal meg amiatt, hogy nem kerül időben diagnosztizálásra, hiszen ennek a betegségnek annyiféle szövődménye létezik, hogy azok külön-külön is nagyon veszélyesek, nemhogy együttvéve.

A diabétesz nem más, mint egy krónikus anyagcsere-betegség, ami akkor jön létre, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, de abban az esetben is kialakulhat, ha a szervezet ellenállóvá válik a kiválasztott inzulinnal szemben. Ekkor beszélünk inzulinrezisztenciáról.

A cukorbetegségnek számtalan tünete létezik. Akár gyakori vizelési inger, megnövekedett éhség, étvágy melletti fogyás, szájszárazság, extrém fáradtság, homályos látás, illetve fokozott szomjúságérzet.

A cukorbetegség esélyét sok tényező befolyásolhatja, illetve jelentősen megnövelhetik a kialakulásának kockázatát. Ilyen például a magas vérnyomás és koleszterinszint, a túlsúly, a mozgásszegény életmód. Amennyiben a betegség még nem alakult ki, úgy néhány életmódbeli változással csökkenthetők ezek az értékek.

A koriander nagyon régóta szerves része az indiai konyhának. Olyan esszenciális tápanyagokban gazdag, mint az A-, a C-, a K-vitamin, illetve folsav, kalcium és magnézium.

Ez a gyógynövény a vércukorszint szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet, mégpedig úgy, hogy olyan enzimek termelődését aktiválja, amelyek segítenek a vérből kivonni a felesleges glükózt.

A cukorbetegség egyik szövődménye a szív- és érrendszeri betegség, ám a koriander hozzájárul a kialakulásának megelőzéséhez, és a már kialakult cukorbetegség szövődményeit is mérsékelheti. A szív- és érrendszeri betegségek rizikója úgy csökken, hogy a koriander eredményesen szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A koriander még az emésztésre is jótékonyan hat, hiszen tele van rosttal, ami támogatja a hatékony emésztést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.