Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Krókuszok
  2021-05-07 21:52:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Gyógynövényként működő gyümölcsök
  2021-05-07 21:49:03, péntek
 
  A gyümölcsök tele vannak értékes tápanyagokkal. Nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és rostokat, melyek mind-mind az egészségünket szolgálják. A gyümölcsök nagy előnye, hogy változatosan fogyaszthatjuk őket, hiszen ehetjük önmagukban, de salátát is készíthetünk belőlük. Nincs is annál frissítőbb és élénkítőbb, amikor reggel kávé helyett egy pohár friss gyümölcsturmixot fogyasztunk el. A cikkben olyan gyümölcsök kerülnek terítékre, amelyek gyógynövényként is funkcionálnak, hiszen gyógyító és regeneráló hatással rendelkeznek.

Az egyik ilyen nagyszerű gyümölcs a papaya, amely egy papain nevű enzimet tartalmaz. Ez az enzim elősegíti a fogyást, hiszen aktívan részt vesz a zsírégetésben. De nemcsak emiatt szerethetjük ezt a narancs színű gyümölcsöt, hanem azért is, mert hatékonyan gyógyítja a gyomorpanaszokat és kezeli a különféle sebeket.

A keserű narancs őshazája az Amazonas vidéke. Ezt a gyümölcsöt a hagyományos orvoslás már évszázadok óta alkalmazza hányinger, emésztési zavar és székrekedés kezelésére.

A citrom, más citrusfélékkel egyetemben hosszú múltra tekint vissza a hagyományos kínai és indiai orvoslásban. Manapság elsősorban a fogyókúra szerves része ez a gyümölcs, illetve hatékony immuntámogató is, hiszen tele van értékes antioxidáns C-vitaminnal, de nagyon hasznos lehet köhögés és torokfájás kezelésére is.

A galagonya gyümölcsét évszázadok óta alkalmazzák a szívbetegségek megelőzésére, de leginkább a kialakult betegség kezelésére. Ugyanakkor emésztési problémák és a vese egyes megbetegedéseit is hatékonyan orvosolhatja ez a gyógynövény.

A homoktövisnek nemcsak a gyümölcsét, hanem a levelét is felhasználhatjuk, mégpedig láz, köhögés és fájdalom esetén, de hatékonyan orvosolja a gyomor- és bélrendszeri problémákat, illetve a bőrbetegségeket is. A gyümölcsből préselt lé és olaj felhasználható májbetegségek, gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésére, illetve gyógyíthatja a sebeket és a különféle bőrbetegségeket.

A noni gyümölcs elsősorban az ízületi fájdalmat csillapítja, de a különféle bőrbetegségekre is hatékonynak bizonyult. A keserű dinnyére is számíthatunk ha betegek vagyunk, hiszen kutatások igazolják, hogy hatékonyan csökkenti a magas vércukorszintet.

A bodzabogyót hagyományosan duzzanat, fájdalom, fertőzések esetén, illetve köhögés csillapítására használhatjuk. Ezen kívül a következő betegségeknél is alkalmazható: láz, székrekedés, influenza és nátha.

Az áfonya egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Tudományos kutatási eredmények támasztják alá, hogy eredményesen veszi fel a harcot a húgyúti fertőzéssel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
4 otthoni gyakorlat, melyekkel fogyhatunk
  2021-05-07 21:44:51, péntek
 
  Ha télen nem mozgott eleget, akkor itt az ideje tavasszal elkezdeni az edzéseket. Négy egyszerű és otthon is könnyen kivitelezhető gyakorlatot mutatunk most be, melyeket ha rendszeresen végez, akkor nemcsak izmosodhat kicsit, hanem akár még némi súlytöbblettől is megszabadulhat.

Ezek a gyakorlatok nem megerőltetők, sok eszköz sem kell hozzájuk, akár még a nappali is lehet a tornaterme, hiszen nagy helyre sincs szükség a gyakorlatok elvégzéséhez. Legalább heti 4 alkalommal, minimum 3 kört végezzen el ezekből a gyakorlatokból, egy-egy kör 15 ismétlést foglal magába.

1. gyakorlat
Az első gyakorlathoz mindössze egy fitneszlabdára és egy fitnesz szőnyegre lesz szüksége. Terítse le a szőnyeget és feküdjön rá, két keze legyen kinyújtva a törzse mellett, a két lábát pedig tegye fel a labdára. Emelje fel a talajról a csípőjét, feszítse meg a fenekét. Majd a lábaival próbálja a labdát a csípője felé görgetni, majd vissza, végül tegye ismét a fenekét a talajra. 15 másodperces pihenőt követően ismételje meg a gyakorlatot.

2. gyakorlat
Vegyen fel egy fekvőtámasz pozíciót. Ügyeljen arra, hogy a törzse, a lábai és a két karja is egyenes maradjon. Most hajlítsa be a bal térdét és próbálja meg megérinteni vele a jobb könyökét. Ismételje meg a gyakorlatot tizenötször, majd következhet a másik végtagja is.

3. gyakorlat
Álljon fel és vegyen mindkét kezébe egy-egy kilós súlyzót. A két térdét enyhén hajlítsa be, majd a két kezével végezzen súlyzós gyakorlatokat úgy, hogy miközben leguggol, mindkét kezét emelje a mellkasa irányába. Majd amikor ismét feláll, lassan engedje le mindkét kezét a törzse mellé. Ebből is végezzen el 15 ismétlést.

4. gyakorlat
Ehhez a gyakorlathoz ismét a fitneszlabdára lesz szükség. Vegye fel a fekvőtámasz pozíciót, majd mindkét lábát helyezze a fitneszlabdára. Most pedig következzen a fekvőtámasz. Csináljon ebből is 15 ismétlést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Az immunrendszer támogatói, a gombák
  2021-05-07 21:39:57, péntek
 
  Manapság egyre többen fordulnak a gombák felé, és milyen jól teszik, hiszen mára már bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyak az immunrendszer megerősítésében. De mivel a gombák rengeteg antioxidánst is tartalmaznak, így nemcsak az immunrendszer működését hivatottak támogatni, hanem az egész test és az agy egészségére is pozitív hatást fejtenek ki. Cikkünkben néhány gombáról lesz szó, bemutatva pozitív és csodálatos tulajdonságaikat.

A reishi gombát sokan ismerik. Pozitív hatása, hogy energiát szolgáltat a szervezetünknek, növeli az állóképességünket, csökkenti a koleszterinszintet és az immunrendszert is támogatja. Rendszeres fogyasztása védelmet jelenthet a szív és az érrendszer számára, hiszen csökkenti a magas koleszterin- és a trigliceridszintet. A reishi gomba ezen kívül a máj egészségét is védelmezi, hiszen elősegíti a szervezet méregtelenítését.

A Cordyceps sinensis nevű gombával is sok kutatást végeztek. Bebizonyosodott róla, hogy nemcsak az immunrendszer működését támogatja, hanem a tüdő egészségét is, sőt még a nemi vágy fokozásában is aktívan részt vesz. Ezen kívül segít megnövelni a szervezetben az oxigén mennyiségét, ami azért előnyös, mivel ez pozitívan hat a sejtek és a szervek működésére, amivel hozzájárul a betegségek megelőzéséhez.

A süngomba egyik legjobb tulajdonsága, hogy támogatja az idegek és az agy működését, de javítja a kognitív funkciókat, jó hatással van a memóriára és még a hangulatot is fokozhatja. Kutatások azt is kimutatták, hogy a koncentrációra is pozitív hatást gyakorol.

A hamvaskéreg gomba erős antioxidáns hatással rendelkezik, szerepet játszik a tüdő, a bélrendszer és a bőr sejtjeinek védelmében, de az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz.

A mandula gomba szintén aktivizálja az immunsejteket, így rendszeres fogyasztásával sok fertőzés és betegség kialakulásától óvhat meg bennünket. A reishi és a cordyceps gomba együttes fogyasztása javítja a légzésfunkciókat, jó hatással van a szív és az érrendszer működésére, illetve az állóképesség fokozásában is számíthatunk rájuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Pirosrózsa csokor
  2021-05-07 21:34:05, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsák
  2021-05-07 21:32:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Tulipánok
  2021-05-07 21:31:06, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Sárgarózsa csokor
  2021-05-07 21:29:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kék nefelejcs
  2021-05-07 21:21:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Őzike
  2021-05-07 21:18:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.