Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Energianövelő táplálékok és italok
  2021-06-12 22:32:40, szombat
 
  Nyáron, a nagy melegben is előfordulhat, hogy csak alacsony az energiaszintünk és szívünk szerint, egész nap csak pihennénk a jó hűvös szobában. Nyáron hiába iszunk sokat, izzadunk és ez is vonhat el energiát tőlünk. Azonban vannak olyan italok és ételek, amelyek segíthetnek az energiaszint növelésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek.

Az egyik legtöbb energiát adó gyümölcs nem más, mint a banán. Nemcsak édes és finom, de káliumban és rostban is rendkívül gazdag, ezenkívül természetes cukrokban is bővelkedik, ami energiát szolgáltat a szervezet számára - és ez akár órákig is fennmaradhat. A banánban található rostok a bél egészségét is javítják, illetve felpörgetik az anyagcserét. Minél gyorsabb az anyagcserénk, annál energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Energiát a diótól és más diófélétől is kaphatunk. Ha úgy érezzük, hogy csak kevés energiánk van, majszoljunk el egy maréknyi diót, mandulát vagy mogyorót, és máris sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

A magas kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé sok antioxidánst tartalmaz, de ezen kívül koffeinben és cukorban is gazdag. Nem javaslom, hogy sokat fogyasszunk belőle, de energiahiány esetén egy-egy szelet jó minőségű étcsokoládé csodákra képes, hiszen kicsit felpöröghetünk tőle.

Energiát egyes gabonaféléktől is kaphatunk. Ilyen táplálék például a barna rizs, hiszen tele van mangánnal, amely segíthet az enzimek, a szénhidrátok és a fehérjék lebontásában, illetve az energiatermelésben.

A tojással kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon egészséges táplálék, hiszen fehérjékben rendkívül gazdag és egy nagyszerű energiaforrás is a szervezetünk számára. A tojás olyan aminosavat tartalmaz ugyanis, amely elősegíti az energiatermelést, emellett B-vitaminokban is gazdag, ami szintén emelheti az energiaszintünket.

Az édesburgonya nemcsak sok rostot, hanem sok szénhidrátot is tartalmaz. Mivel a szervezetünk csak lassan emészti meg, így folyamatosan energiához juthatunk. Mindemellett a tápanyagok lebontásában is segít, hogy a szervezetünk energiához jusson.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Időskori bőrtünetek
  2021-06-12 22:19:39, szombat
 
  Számoljunk le az időskori bőrtünetekkel, legyünk szépek ötvenen túl is!

Az, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk, a mi döntésünk. Azt azonban tudnunk kell, hogy az elfogyasztott ételek nemcsak az egészségünkre vannak hatással, hanem a bőrünk állapotára is. Az antioxidánsokban gazdag táplálékok, az egészséges zsírok, a tiszta ivóvíz szép és üde bőrt eredményeznek. Táplálékaink között sok olyan akad, melyek öregedést gátló és lassító hatással rendelkeznek. Cikkünkben néhány ilyen táplálék kerül felsorolásra.

A spenót elősegíti a jó emésztést, szabályozza a vércukorszintet, mérsékli a székrekedés kialakulásának esélyét és csökkenti az étvágyat. Tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozhatják a betegségek kialakulását és jelentősen lassítják a bőr öregedési folyamatait is. A spenót nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, amely elősegíti a bőrben a kollagéntermelést és élénk ragyogást biztosít a bőrünk számára.

Az avokádó nagyon sok olyan értékes tápanyagot tartalmaz, amely a hajunknak és a bőrünknek is nagyon előnyös. Gazdag forrása a gyulladáscsökkentő zsíroknak, így eredményesen harcol a gyulladással szemben és csökkenti a ráncok kialakulását is. Az arcbőr energiával való feltöltését és a ragyogását az E-vitamin is támogatja, amelynek gazdag tárháza az avokádó, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat.

A brokkoli is gazdag forrása a C-vitaminnak, amely antioxidáns hatással rendelkezik. Napi egy adag brokkoli már jelentősen csökkenti a ráncok megjelenését és a bőr pigmentációját. A C-vitamin mindemellett elősegíti a kollagéntermelést, amely kimondottan jó hír az öregedő bőr számára.

A dió is csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét. Sok E-vitamint tartalmaz, amely segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, de javítja a szerkezetét is és hatékony védelmet nyújt a káros hatású UV-sugarak ellen. A dió emellett gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amely erősíti a bőrsejteket és ragyogóvá teszi a bőrt.

Az édesburgonya gazdag forrása a béta-karotinnak, amely A-vitaminná alakul át a szervezetben. Ez a vitamin erősíti a bőr szerkezetét és puhává, fiatalossá varázsolja az arc bőrét. Mivel sok antioxidánst is tartalmaz, így a káros hatású szabad gyökökkel szemben is védelmet élvezhet a bőrünk.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.