Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 189 
Sejtnövekedés, immunerősítés – ezt tudja a cink
  2021-07-31 22:22:50, szombat
 
  A cinknek nagyon sok testi funkcióban kiemelkedő a szerepe. Egészségesebb immunrendszert eredményez, de szerepe van a sejtnövekedésben, a sebgyógyulásban, illetve a szag- és ízérzékelésben is. A cinkhiánynak nagyon sok kellemetlen tünete lehet, mutatjuk is, melyek ezek.

Amennyiben nincs elegendő cink a szervezetünkben, előfordulhat, hogy folyamatosan meg vagyunk fázva, influenzásak leszünk, rosszabb esetben nem tudunk megszabadulni egy-egy fertőzéstől.

A cinkhiány rossz étvágyat, csökkent íz- és szagérzékelést is okozhat, de gyengébb emésztés, lassúbb növekedés és fejlődés, nehezebb sebgyógyulás és számos bőrbetegség is kialakulhat. A cinkhiány összefüggésben állhat a meddőséggel, a cukor utáni sóvárgással, a stresszel, a szorongással és a depresszióval is.

Ez az ásványi anyag védelmet jelent a sejtek számára a szabad gyökökkel szemben, hiszen antioxidáns jelleggel működik a szervezetben. A cink támogatja az egészséges immunitást is, illetve javítja az étvágyat és az emésztési funkciókat.

A sebek gyógyulásában és általánosságban a bőr egészségének fenntartásában szintén kiemelkedő szerepet játszik, de kulcsszerepet tölt be a vércukorszint-anyagcsere és a vércukorszint szabályozásban is. A cink ezen kívül segíti a növekedést és a fejlődést is, így fontos tápanyag az anya és a magzat számára.

A cink a férfiak egészségét is támogatja, nélkülözhetetlen ugyanis a termékenység és a spermatermelés szempontjából, hiszen javítja az ivarsejtek mozgékonyságát és koncentrációját, amivel növekedhet a fogamzás esélye.

A cink a legnagyobb mennyiségben az agyban, a hipokampusz területén található, amely a gondolat és a memória szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet. A kutatások azt mutatják, hogy a cink nagyon jót tesz az agynak, ugyanis csökkenti a stresszt és pozitív hatással van a mentális funkciókra, illetve a hangulatra.

A cinkben gazdag táplálékok bevitelének növelésével sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Gazdag forrásai többek között az osztriga, a sertés, a marha, a csirke, a bárány, a diófélék, a teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek és a gyömbér. Amennyiben kiegyensúlyozott táplálkozást folytatunk, nem kell aggódnunk az alacsony cinkszint miatt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
100 Ft-os szépítő, avagy mire jó még az élesztő?
  2021-07-30 21:04:41, péntek
 
  Az élesztőt leggyakrabban a konyhában használjuk, pedig sok jó tulajdonsága van, melynek köszönhetően egészségünket és szépségünket is ápolhatjuk vele.

Mielőtt megismernénk, mire és hogyan használhatjuk egészség- és szépségápoláshoz az élesztőt, nézzük meg, miből is áll össze? Kémiai összetétele: víz 73% - 75%, fehérje 13%, kisebb mennyiségben ásványi anyagok (kálium, kalcium, nátrium, magnézium, foszfor), zsiradék, szénhidrát, vitamin (B,E), valamint enzimek (többnyire zimáz).

Bőrápolás
Az élesztő fogyasztása is jótékonyan hat a szépségre is, azonban csak akkor, ha nyersen fogyasztjuk, tehát hiába ennénk kelesztett tésztát, az nem segít. Üres gyomorra fogyasszuk, reggel vagy este, hetente egy negyed kockányit.
Az élesztő belsőleg alkalmazva az egész bőrt, különösen az arc bőrét teszi szebbé. Az élesztő hatására már néhány napon belül látható változásokat érhetünk el: a gyulladt pattanások enyhülnek, és lényegesen gyorsabban gyógyulnak majd.

Arcpakolás
Az élesztőt nem csak belsőleg, de külsőleg is alkalmazhatjuk. Készítsünk belőle egy egyszerű, de nagyon hatásos pakolást: morzsoljunk össze egy fél csomag élesztőt, majd melegítsük fel tejben, hogy langyos, pépszerű legyen.
Óvatosan vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta 20-30 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Látványos eredményt várhatunk: a pórusokat összehúzza, a gyulladásokat azonnal csökkenti.
Ha érzékenyebb a bőröd, vagy a hideg időben könnyen kiszárad, adj ehhez a masszához mézet, vagy bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat (pl. extra szűz olíva, mandulaolaj, avokádóolaj, ricinusolaj)
Vagy kipróbálhatsz még a maszk után egy túrós pakolást ((kevés túró mézzel és annyi tejjel elkeverve, hogy krémes állagú legyen). Tisztít és hidratálja a bőrt

Ráncok
Az élesztőben található B-vitaminok erősítik a bőrt. Egy élesztős pakolással eltüntetheted a vékony ráncokat. verj fel egy tojás fehérjét, majd keverd össze tejszínnel és élesztővel. Megtisztított, radírozott arcon használd, 15 perc után mosd le.

Hajápolás, hajhullás
Az élesztő önmagában és tabletta formájában is kiváló eszköz lehet a hajhullás megállítására. Fontos, hogy keveset, de rendszeresen szedjünk belőle, és ne várjunk azonnali hatást.
Néhány hét elteltével azonban a hajhullás lassulni kezd, majd egyre kevesebb hajszálat találunk majd a fésűnkben. Nem utolsó sorban a haj csillogóbb lesz és kevésbé fog töredezni is!

Hajfényesítés
Az erőtlen, fény vesztett haj legjobb barátja lehet az élesztő. Kéthetente egyszer érdemes pakolásként használni
Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk el egy kis sörrel, hogy folyékony állagú legyen. Finoman masszírozzuk a nedves hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsük le. A haj könnyen fésülhetővé, csillogóvá válik.

Körömápolás
Ha töredezik a körmöd és eleve úgy érzed, hogy nagyon vékonyak és gyengék, akkor feltétlenül próbáld ki az élesztőt! Ilyenkor sem kell sokat enni belőle, de egy késhegynyi mennyiség naponta éppen elég lesz.
1 hónap múlva már látványos eredményt érhetsz el: a töredezés megszűnik, körmeid erősebbekké és egészségesebbekké válnak, nem utolsó sorban pedig kicsit gyorsabban is nőnek majd!

Terhesség
A vitaminokon és ásványi anyagokon túl az élesztőben folsav is megtalálható, nem is kis mennyiségben, így terhesség alatt, különösen az első trimeszter hónapjaiban nagyon nagy szolgálatot tehet. Ekkor sem kell sokat enni belőle, de egy késhegynyi élesztő már bőven elég lehet naponta. A jobb íz miatt kis tejjel vagy joghurttal is összekeverhetjük.

Idegrendszer
Az élesztő kifejezetten magas százalékban tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek jótékony hatással lehetnek idegrendszerünk működésére. Fáradtság, kimerültség, vagy levertség esetén, a stresszesebb napokon próbáljuk ki, hogy csak egy minimális (késhegynyi) adagot eszünk belőle naponta - a változást szinte azonnal tapasztalni fogjuk.
Gombaérzékenyek figyelmébe!

Az élesztő nagyon hasznos szerünk lehet a fenti problémák esetén, de nagyon fontos, hogy a gombáknak remek táptalajul szolgálhat. Ezért kifejezetten fontos, hogy csak kicsi mennyiségben fogyasszuk, és amennyiben hajlamosak vagyunk a gombákra, esetleg már volt Candidánk, akkor az élesztőfogyasztás megkezdése előtt konzultáljunk orvosunkkal!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szem alatti táskákra szódabikarbóna
  2021-07-30 20:52:52, péntek
 
  Nem érted, hogy miért nem tűnnek el a szem alatti táskáid annak ellenére sem, hogy már az összes vegyi fegyvert bevetetted ellenük?
Próbáld ki a szódabikarbónás maszkot, és garantáltan nem lesznek többé arcbőr problémáid!

A szódabikarbóna valóságos csodaszer, biztosan nincs olyan háztartás, ahol ne lenne belőle egy-két tasakkal legalább. Számos kozmetikai szer alapanyagát képezi, éppen ezért nyugodtan elkészítheted a saját arcmaszkodat szódabikarbónából te magad is otthon.

Hozzávalók:
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csésze frissen főzött kamillatea

Elkészítés:
1.Első lépésben készítened kell egy csésze kamillateát. A legjobb, ha nem filteres teát használsz hozzá, hanem szárított kamillavirágot.

2.Hagyd egy kicsit kihűlni a teát, majd mikor még langyos, keverd hozzá a szódabikarbónát.

3.Ezután márts két vattakorongot a teába, és borogasd vele a szem alatti részt. Hagyd állni 15 percen keresztül.

4.Ezután mosd le az arcod langyos vízzel, majd kend be egy kevés kókuszolajjal.

5.Egy héten egy-két alkalommal megismételheted ezt a műveletet, hiszen nem csak a szem alatti karikák fognak eltűnni tőle, hanem az egész bőröd sima, és problémamentes lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kiegészítők Hashimoto-betegség esetén
  2021-07-30 20:43:28, péntek
 
  Manapság egyre többen szenvednek valamilyen autoimmun betegségben. A Hashimoto-kór is egy ilyen autoimmun betegség, egészen pontosan a pajzsmirigy krónikus gyulladása. Ennél a betegségnél az immunrendszer összezavarodik és aktív támadást indít a pajzsmirigy ellen. A pajzsmirigy egyre kevesebb hormont termel, ezért szükséges a hormonpótló tablettát szedni.

Mi is lehet az oka ennek a betegség kialakulásának?
A kutatások azt mutatják, hogy a vegyi anyagok és toxinok lehetnek az okai a betegség kialakulásának. Sajnos mai modern világunkban nagyon jellemző, hogy a környezetünk tele van ezekkel a mérgező anyagokkal. Az autoimmun állapotot kiválthatják még a baktériumok és egyes fertőzések is, de a kiváltó okok között a stressz is szerepel még, ami szintén a mai, modern kor egyik jellemzője.

Ez a betegség általában D-vitamin-hiánnyal jár együtt, mint ahogyan általában a többi autoimmun betegség is. Érdekesség, hogy a Hashimoto-kór gyakrabban előfordul a nőknél, mint a férfiaknál.

A Hashimoto-kórnak nagyon sokféle tünete lehet, leginkább a fáradtság, a fogyás nehézsége, a székrekedés, a depresszió, a száraz bőr, a törékeny körmök, a hajhullás és a menstruációs problémák.

A hagyományos kezelés hormonpótló gyógyszer lehet, de természetes gyógymódok is léteznek a pajzsmirigy támogatására. Egészséges étrenddel és életmóddal sokat tehetünk a pajzsmirigy egészségének fenntartásáért.

Az étrend módosítása azt jelenti, hogy csökkentenünk szükséges azokat a táplálékokat, amelyek negatív hatással vannak a bélrendszerre és az immunrendszerre. Ez magába foglalja a glutént, a tejtermékeket, a feldolgozott élelmiszereket, az adalékanyagokat, a tartósítószereket, az alkoholt, a koffeint és a cukrot.

Ezzel szemben előnyben kell részesíteni a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a halat, illetve az olyan probiotikumban gazdag élelmiszereket, mint a kefirt, a joghurtot vagy a savanyú káposztát. Nagyon fontos, hogy támogassuk az immunrendszert probiotikumokkal, cinkkel, C-vitaminnal és halolajjal, melyek mind-mind csökkentik a szervezetben a gyulladást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Almaecettel a diabétesz ellen
  2021-07-30 20:38:05, péntek
 
  Számos újabb kutatás vizsgálja az almaecet élettani hatásait és az emésztésben játszott szerepét, és a kutatók egyre több pozitív eredményről számolnak be.

A gyógyítás időszámításunk előtt 400 évvel

Az almaecet akkor merült feledésbe, amikor azt tömeggyártásban, finomítva, pasztörizálva és desztillálva kezdték készíteni. Manapság azonban az almaecet iránti érdeklődés újra megemelkedett, hiszen újra kapható (és elkészíthető) az almaecet bio változata, mely kevésbé drasztikus beavatkozással készül, így több tápanyagot őriz meg.

Egy nemrég végzett kutatás eredményei szerint az almaecet az egészséges emberek körében hatékonyan csökkenti az étkezés utáni glükóz és inzulin szintjét, így hatékony a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében. Egy másik kutatásban az almaecet kielégítő vérzsír szint eléréséhez segítette hozzá az egészséges és a cukorbeteg alanyokat is.

Időszámításunk előtt 400-ban maga a gyógyítás atyja, Hippokratész jegyezte fel az almaecet gyógyító hatásait és használta maga is tisztító-gyógyító elixírként: antibiotikumként és antiszeptikus szerként is. Később a népi gyógyászatban élt tovább használatának hagyománya, mígnem Alexander Fleming és Joseph Lister is újra felfedezte gyógyhatásait. Mára újra a népi, illetve a természetgyógyászat részesíti előnyben, de már a hivatalos orvoslás látókörébe is kezd bekerülni, melyre az almaecetet vizsgáló, növekvő számú kutatás a legjobb bizonyíték.

Mire használható az almaecet?
Az almaecetben olyan tápanyagok találhatók, mint a kalcium, vas, réz, magnézium, foszfor, kálium, szilícium és kén, és számos vitamin. Gyógyító hatása így számos területen hasznosítható:

- ideális testsúly beállítása (kóros elhízás, kóros soványság esetén is használható)
- bőrkeményedések, bőrkinövések, szemölcsök elleni küzdelem
- baktériumok, bacilusok, gombák és vírusok elpusztítása
- a sejtek és a szervek méregtelenítése az ártalmas, test által termelt ,,hulladéktól"
- az inzulin érzékenység és az anyagcsere javítása
- fertőzések és a csontritkulás elleni harc
- a szénhidrátok felszívódását lassítja
- segít megelőzni az ételmérgezést
- elősegíti az emésztést
- csökkenti a káros koleszterin szintjét
- szabályozza a vérnyomást
- enyhíti az ízületi gyulladás, a krónikus fáradtság, fejfájás, gége- és torokgyulladás okozta fájdalmat
- segíti a bőr gyógyulását napégés, gyulladás és egyéb bőrkárosodás esetén

Az almaecet ma már nem mellékterméke az almának, amolyan hasznosítható felesleg, hanem az egyik legértékesebb feldolgozott formája.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szúnyogok ellen természetesen
  2021-07-30 20:33:44, péntek
 
  Az emberek a szúnyogok egyik kedvenc áldozatai. A különböző szúnyogokfajtákat különböző dolgok vonzanak, mint az illat, a fény, a hőmérséklet, de például a maláriát terjesztő szúnyogok az izzadságot kedvelik. Bármelyik fajtával is találkozol, ha összecsipkednek, az eredmény mindig kellemetlen. A piacon kapható szúnyogriasztószerek java DEET (N,N-dietil-meta-toluamid) tartalmú, amely nemcsak egészségügyi, de környezeti problémákat is okozhat. Szerencsére létezik természetes megoldás is a szúnyogok távoltartására. Mi a következőket ajánljuk:

Levendula
Az összetört levendulavirágok olyan illatot és olajat árasztanak, amely elriasztja a szúnyogokat. A levendulának fájdalomcsillapító, gombairtó és antiszeptikus tulajdonságai is vannak. Ez azt jelenti, hogy a szúnyogcsípések megakadályozása mellett nyugtató hatással is van a bőrre.

Fahéjolaj
A fahéj nem csupán az almaszósz vagy a zabpehely kiváló kísérője. Egy Taiwanban végzett tanulmány szerint a fahéjolaj hatékony a felnőtt szúnyogok, különösen az ázsiai tigrisszúnyogok távoltartására. Továbbá a szúnyogtojások elpusztítására is képes lehet. Vízzel vegyítve permetezzük magunkra vagy a bútorainkra.

Citromos eukaliptuszolaj
Az 1940-es évek óta használt citromos eukaliptuszolaj az egyik legismertebb természetes riasztó és az amerikai járványügyi központ is jóváhagyta a szúnyogriasztók összetevőjeként. Egy nemrégiben végzett tanulmány kimutatta, hogy a citromos eukaliptuszolaj három órán keresztül több mint 95 %-os védelmet nyújtott a szúnyogok ellen.

Görög macskagyökérolaj
A Nepeta parnassica, a menta család egyik tagja remek választás a védelemre. A fehér és rózsaszín virágok 45 centiméteresre is megnőnek, de a zúzott levelek kivonata a legértékesebb. Egy kísérlet azt eredményezte, hogy a növényi olaj két-három órán keresztül képes volt hatékonyan visszatartani a szúnyogokat. Az Iowa Állami Egyetem kutatói azt is megállapították, hogy a macskagyökér tízszer hatékonyabb a DEET-nél a szúnyogok elriasztásában.

Citronella
A citronella egy közkedvelt természetes és hatékony illóolaj. Gyógynövények keverékéből készül, és kiváló szúnyogriasztó hatású. A szabadban tartózkodva a citronella gyertyák akár 50% extra védelmet nyújthatnak. Kutatások szerint a citronella összetétele fontos annak hatékonyságában. Ha megfelelő az összetételének aránya, ugyanolyan hatékony, mint a DEET, és akár két órán keresztül is megvédhet. Ha az összetétel nem megfelelő, a citronella gyorsan elpárologhat, és nem nyújt védelmet.

A legkülönfélébb szúnyogriasztók használata mellett is előfordulhat, hogy csípésekkel zárjuk a napot. Ebben az esetben jó, ha kéznél van az OrganiCare Rescue Gel, amely gyors és hűsítő megváltást nyújthat a viszkető, irritált bőrnek. Aloe vera, mentol, kámfor és további gyógynövények szinergikus hatása feledteti el veled a szúnyogok okozta kellemetlen érzést. Ráadásul a felhasznált növények BIO gazdaságból származnak, kézzel szüreteltek, és a feldolgozás során semmilyen kémiai adalékanyag nem kerül hozzáadásra, így a készítmény 100%-ig természetes marad!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Kvarckristály
  2021-07-29 21:26:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Visszafordítható a szervezetben a gyulladás
  2021-07-29 21:20:55, csütörtök
 
  A szervezetünkben kialakuló gyulladás számos betegség okozója lehet. Szerencsére azonban van arra lehetőségünk, hogy életmódváltással és megfelelő táplálkozással visszafordítsuk a gyulladást és ezzel számos betegséget előzzünk meg.

Sok ember számára a gyulladás egy állandó, krónikus probléma, gondoljunk csak akár a különféle allergiákra és autoimmun betegségekre, a szív- és érrendszeri betegségekre, a diabéteszre, vagy a légzőszervi problémákra. A jó hír az, hogy létezik gyulladáscsökkentő étrend, amely szerepet játszhat mind a megelőzésében, mind a kezelésben.

A glutén, amely megtalálható a búzában, az árpában és a rozsban, szorosan kapcsolódik a gyulladás kialakulásához. Nagyon fontos, hogy aki valamilyen gyulladásos betegségben szenved, térjen át a gluténmentes étrendre. Különösen javasolható ezek azoknak, akik autoimmun betegségtől érintettek.

A tejtermékekről is elmondható, hogy nehezen emészthetők. Sok ember szervezete nem termel elegendő laktáz nevű enzimet, amely a tejben lévő laktóz feldolgozásához szükséges. Ennek következménye pedig a rossz emésztés, puffadás vagy görcsök. Sajnos a laktózérzékenység súlyosbítja az olyan betegségek tüneteit, mint a gyulladásos bélbetegség vagy az irritábilisbél-szindróma.

A tej és a tejtermékek olyan bőrbetegségeket is súlyosbíthatnak, mint az ekcéma, az akne vagy az atópiás dermatitisz. A kutatások azt mutatják, hogy a tej immunválaszt válthat ki és ez oka lehet az autoimmun betegségek kialakulásának. A rendszeres tejfogyasztást ezen kívül összefüggésbe hozták a gyulladást jelző biomarkerek emelkedésével.

A finomított cukor szintén káros az egészségünkre, hiszen jelentősen megnöveli a szervezetben a gyulladást és olyan betegségeket, problémákat okozhat, mint cukorbetegség, elhízás, fogszuvasodás és hangulati ingadozások. Használjunk a cukor helyett természetes édesítőszereket, például mézet.

Fontos, hogy minél több gyulladáscsökkentő táplálékot fogyasszunk. Ilyenek lehetnek például a zöld leveles zöldségek, amelyek tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal.

A keresztesvirágú zöldségek - mint például a brokkoli, a kelkáposzta vagy a karfiol -, szintén csökkentik a gyulladást és méregtelenítő hatásokkal is rendelkeznek. Sok antioxidánst is tartalmaznak és ezen kívül gyulladáscsökkentő vegyületekben is gazdagok.

A bogyós gyümölcsök is gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal vannak tele, a halakban található omega-3 zsírsavak is mérséklik a gyulladást és olyan fehérjéket tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyógyulásunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vitaminokról
  2021-07-29 21:11:55, csütörtök
 
  A vitaminokat, a zöldségeket és a gyümölcsöket az ember barátainak is nevezhetjük, mert ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a tápanyagokat, nagyobb esélyünk lesz arra, hogy lelassuljanak az öregedési folyamatok és hogy még idősebb korunkban is kicsattanó egészségnek örvendjünk. Most néhány érdekességet osztunk meg néhány tápanyaggal és táplálékkal kapcsolatban.

A D-vitamin az emberi szervezetben napfény hatására termelődik. Nagyon sok előnye van ennek a vitaminnak, többek között hatással van az immunrendszer kulcsfontosságú sejtjeire, aktiválja a T-sejteket. Szabályozza azokat az immunreakciókat, amelyek ha nem megfelelően működnek, akár autoimmun betegségek is kialakulhatnak. A D-vitamin hiánya autoimmun betegségekkel szembeni érzékenységet okozhat, azaz az alacsony szintje, jelentős kockázati tényező lehet az autoimmun betegségek kialakulásában.

A csontritkulás kialakulásában kiemelkedő szerepet játszik a kalcium és a D-vitamin hiánya. Pótlásukkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segítik a csontok egészségének fenntartását.

Idősebb emberek körében nagyon magas a csonttörések kockázata, amit el lehetne kerülni, ha az érintett korosztály tagjai rendszeresen járnának szűrővizsgálatra, csontsűrűség-mérésre, azonban a tanulmányok azt igazolják, hogy még azok sem igazán tartják be az orvos utasításait, az előirányzott kezeléseket, akiknél már diagnosztizálták ezt a betegséget.

A B12-vitaminra is nagy szüksége van a szervezetünknek. Kutatások igazolják, hogy ennek a vitaminnak a hiánya megnöveli a fertőzések kialakulásának kockázatát. Az idősebb emberek gyakran szenvednek ennek a vitaminnak a hiányától, így ők nagyobb veszélynek vannak kitéve.
Mi a megoldás?
Fogyasszunk minél több olyan ételt, amelyek tartalmazzák ezt a vitamint. A B12 gazdag forrásai: sertés, borjú, marha, lazac, ponty, illetve kecsketej, sajtok, tojás, alga, csírák, barna rizs.

A szervezetben a magas C-vitamin-szint megvédheti a kognitív hanyatlástól és az Alzheimer-kór kialakulásától. Ennek nem más az oka, minthogy a C-vitamin erős antioxidáns hatással rendelkezik, s mint ilyen, megakadályozza az amiloid-béta lerakódását az agyban, amelynek nagy mennyisége miatt alakulhat ki mind a demencia, mind az Alzheimer-kór.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A női hormonok támogatója-ligetszépe
  2021-07-29 21:09:11, csütörtök
 
 



A ligetszépe mint gyógynövény a világ számos táján megtalálható. Találkozhatunk vele Észak- és Dél-Amerikában, Európa egyes tájain és Ázsiában is. Története az indián kultúráig nyúlik vissza. Az indián törzsek ugyanis rájöttek arra, hogy a gyógynövény gyökerének borogatás formájában történő alkalmazása nagy mértékben felgyorsítja a sebgyógyulást. De a leveleket és a virágait is felhasználták a gyulladt bőr gyorsabb gyógyulása érdekében.

A ligetszépeolaj nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA), ami nem más, mint egy omega zsírsav, amely sok minden másban is megtalálható, mint például a fekete ribizliben, a borágóolajban vagy a spirulina algában is. A GLA pozitívan hat az agy működésére, a csontok egészségére, de a haj és a bőr megfelelő kondícióját is támogatja, mindemellett kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása.

A ligetszépeolajnak nagyon sokféle előnye létezik. Többek között pozitív hatással van az öregedő bőrre. Nyugodtan használhatjuk a ligetszépeolajat a következő bőrproblémák esetén: bőrszárazság, bőrpír, akne és a bőr rugalmatlan állapota.

Ez az olaj csökkenti a hormonális változások okozta pattanások megjelenését, sőt a pórusok eltömődése esetén is a segítségünkre lehet. A ligetszépeolaj a hormonális egyensúly megteremtésében is a hasznos lehet.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a ligetszépeolaj hatékony lehet a női hormonokkal összefüggésbe hozható panaszok esetén - legyen szó akár a premenstruációs szindróma (PMS), a mellfájdalom és a hőhullám, ami elsősorban a klimax szakaszába lépő nőket érinti.

A ligetszépeolaj a szervezetben kialakult gyulladást is csökkentheti. Ezért is javasolják előszeretettel azoknak, akik ízületi gyulladásban szenvednek, hiszen a GLA gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

Arcápoló krémet is készíthetünk is az olaj felhasználásával, amely anti-aging, azaz öregedésgátló hatású.

Anti-aging DIY arckrém
Hozzávalói:
fél teáskanál csipkebogyóolaj
fél teáskanál ligetszépeolaj
egy teáskanál sheavaj
1 teáskanál méhviasz

Elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel a méhviaszt és a sheavajat, majd adja hozzá a csipkebogyó- és a ligetszépeolajat. Keverje össze alaposan a hozzávalókat. Tehet hozzá egy E-vitamin-kapszulát is, hiszen ez segít az arckrém tartósításában. Tárolja hűtőben, esténként a megtisztított arcbőrére vigye fel ez a kellemes arckrémet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 189 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 189 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 804
  • e Hét: 1767
  • e Hónap: 14758
  • e Év: 190633
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.