Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Fogadj örökbe.......
  2021-07-25 14:08:36, vasárnap
 
 



Az első éjjel otthon, a menhely után! A legboldogabb örökbefogadás fotó! Így néz ki amikor megmentesz egy életet... Kérlek ne vásárolj, fogadj örökbe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Délutáni mosoly.......
  2021-07-25 13:59:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2021-07-25 13:55:02, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-07-25)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Rejtély hatja át.

Pillangó - Transzmutáció, lélekvándorlás

Megszületik, hernyóvá válik, bebábozódik, és egy csodálatos színpompás lénnyé változik. Születésének szimbolikáját átérezve a lélek magasztossá nemesedik. A pillangó szárnyán a hímpor érzékeny. Ha nyugodt maradsz, és egy virág illatát árasztod, leszáll rád. A lepkének nem segíthetsz, hogy csúf hernyóból báb, a bábból pillangó váljék - a teljes átalakulás magányos folyamat.

Szerelmi üzenete: Új ruhában, új köntösben, átváltozva minden megújítható - még a legrégibb, fulladt kapcsolatba is újdonságot hozhatsz egy kis kreativitással! Ha nincs párkapcsolatod, ma díszítsd magad, akár egy pillangó, és vonzóbb leszel, mint valaha!

Ezt mondja neked:

Honnan jöttél, s hová tartasz életutadon?
Milyen a viszonyod a szép ruhákhoz, a divathoz, a külsőségekhez? Imádod? Gyűlölöd és megveted? Mindkét véglet szélsőség! Találd meg a harmóniát a külcsín és a belbecs között.
Hogy viseled, ha megsért, megbánt valaki? Mennyire érzékeny a lelked? Milyen az önbecsülésed?
Erre is gondolj: ,,Hogyha rózsabimbó lehetnék, rám szállnának szépen a lepkék. Kicsi szívem értük dobogna, ha nem lennék ilyen nagy otromba." Hallgasd meg Süsü, a sárkány dalát, vagy idézd a Rapülők slágerét: ,,Az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, aki most vagyok."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlament......
  2021-07-25 13:51:23, vasárnap
 
 



7,5 méter hosszú parlament,4,5 millió csigából.14 évig készítette Miskei Ilona.
Keszthely múzeumban található.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az isteni gondviselés temploma.....
  2021-07-25 13:48:38, vasárnap
 
 



Sagrada Familia: az isteni gondviselés temploma

A Sagrada Familia története valójában nem Barcelonában, hanem az alig 100 kilométerre fekvő Reusban kezdődik, alapját a Penedès-hegység lankái adják, falait a Földközi-tenger szellője emeli a magasba, ahol a légiesen nyújtózkodó tornyok csúcsairól maga az anyatermészet, Gaudí örök tanítómestere tekint le ránk.
A templom építésének ötlete egy gazdag barcelonai könyvkereskedőtől ered, José María Bocabella olyan bazilikát szeretett volna, amelyben gazdagok és szegények egyaránt imádkozhatnak. Alapítványa vásárolt egy 2 hektáros területet a város egyik akkori szegénynegyedében, amit ma a templomról La Sagrada Família negyednek hívnak. Az épület alapjait Francesco Paula de Villar tervezte, majd összeveszett az építtetőkkel, akik a munkával ezután Barcelona egyházmegyei főépítészét keresték meg.
Az első követ 1882-ben, Szent József napján helyezték el.
Kevesen tudják, ám Josep Maria Bocabella, a Sagrada Familia megálmodója és építtetője csupán hosszas huzavona után ajánlotta fel a munka kivitelezését Gaudínak. Kétség sem férhet hozzá, a neves katalán humanista végül nyugalomra lelhetett: a többször megrekedt és újratervezett épület Gaudí kezei alatt vált grandiózus művé.
Barcelona egyik fő szimbólumának számító Sagrada Família templom építésének irányítását, 1883-ban vette át a két építésztől. A mélyen vallásos Gaudí innentől egyre inkább a monumentális épület építésének szentelte életét. A vallásos szimbólumokkal felruházott ikonikus épület egyértelműen visszatükrözi megszállottságát és elképesztően gazdagon szárnyaló fantáziáját.
A színezett üvegablakokon beszűrődő fény, lélegzetelállító színáradatként önti el a hatalmas belső teret, melynek égig érő fákat szimbolizáló oszlopai, valóságos erdőt alkotnak.
,,Minden, ami a Sagrada Familia építését övezi, az isteni gondviselés műve. Még az én megjelenésem is." − vallotta nem kis éllel a reusi mester. Gaudí a természet törvényeit követve végül megtalálta az utat, hogy valósággá váljanak álmait: a Szent Család temploma úgy tört a magasba, akár egy sziklából vájt költemény, dacolva az építészet legnagyobb statikai kihívásaival.
Utolsó éveiben Gaudí elzárkózott a külvilág elől, és mindent fő műve építésének rendelt alá. Miközben a történelem és a gazdaság viharai egyre szűkítették lehetőségeit, ő lankadatlanul dolgozott a Sagrada Familia építői mellett, saját világába zárkózva. Ám mindez nemcsak nagyobb kreativitásra és új építészeti megoldások keresésére sarkalta a mestert: Gaudí nem volt rest maga is kalapozni az építési költségek előteremtése érdekében.
,,A templom lassan növekszik, ahogyan azok a dolgok, amelyeknek hosszú életet szántak."
Az építész 40 éven keresztül dolgozott a Sagrada Familián, de a munkálatok jelenleg is folynak - 2025-2026 a várható befejezési határidő; egészen pontosan Gaudí halálának centenáriumára tervezik az átadást.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szív bőségéből beszél a száj....
  2021-07-25 12:36:04, vasárnap
 
 



Talis oratio,qualis vita./Seneca/=Olyan a beszéd, amilyen az élet. / A szív bőségéből beszél a száj./
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pipacs sors.....
  2021-07-25 12:28:14, vasárnap
 
  Pipacs-sors

Bordapárkányon vérből szőtt pipacsok könyökölnek
a lelkem ablaka előtt.
Ők tudják, hogy milyen mély ott belül a csönd.
Öntözgeti még gyökerüket a szív,
de megviselte szirmaikat a nyár,
és az ő sorsuk sem lesz más,
mint ami egy mezei pipacsnak jár.
Mikor felébreszti a fény élete kezdetén:
artériás vérben ringó folyó.
Lángoló szőnyege burjánzó, vadító takaró.
Fekete szeme nyílik - bűbájos ragadozó.
Beleszédülsz, mikor sziromtáncát járja,
kacéron libben piros-fekete bársonyruhája.
Aztán fakulni kezd.
Fátylaival már nem játszik, tépkedi a szél.
Néha még felparázslik
- messze még a kaput záró ősz -,
ha egy eltévedt remény
fonnyadó fodraira száll, rajtuk időz.
Nem táncol már, csak kapaszkodik a nyárba,
de lassan elfogy a sziromruhája,
és ott áll pőrén emlék-csontvázszárba'.
Bordapárkányon vérből szőtt pipacsok könyökölnek
a lelkem ablaka előtt.
Ők tudják, hogy milyen mély ott belül a csönd.
Öntözgeti még gyökerüket a szív,
de megviselte szirmaikat a nyár,
és az ő sorsuk sem lesz más,
mint ami egy mezei pipacsnak jár.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2021-07-25 12:12:15, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-07-24)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szerencse hatja át.

Tenger/ Óceán- teljesség,örökkévalóság, menny, bölcsesség, intuíció

Az egyik legteljesebb képzet. Képzeleted erejét stabilizálja, mutatja az eszméket. A kártya széles látókörű világnézetre utal. Jelképezi az őserőt, az ősi tudást, az intuíciót. A tenger, akár csak az emberi testben a víz -a Föld többségét elfoglalja. A tenger a teljes egységet is mutatja. A cseppek összeolvadásának helyszíne, ezért sokan - például a törzsi kultúrákban - a mennyek országával azonosítják. A csepp a különálló ember, a tenger pedig a kollektív tudat, az univerzum egységének jelképe. Ár-apálya az érzelmek hullámzását jelképezi, a világ poláris jellegére utal. A tenger ugyanakkor sós víz - nem lehet meginni, mégis körforgásban tartja a bolygó vizeit. Halai enni adnak, s így a legfontosabb táplálék források egyike a világon. Áramlatai olyanok, akár az emberiség háborúi.

Szerelmi üzenete: Az eggyé válásról, az összeolvadás élményéről, akár ha úgy tetszik, a teljes orgazmusról szól. Akár párkapcsolatban, akár párkeresőben vagy, tanítása azonos: A teljes egység megélése az igazi szerelem, melyben a két fél egyesül.

Ezt mondja neked:

Benned van a teljesség, csak figyelned kell jelzéseire. Meditálj, imádkozz, hagyatkozz megérzéseidre!
Ha van rá méltó személy, akkor szeretkezz. Különleges élmény várhat rátok.
Mindenre emlékezel, amit valaha megtanultál, ha lemerülsz a mélybe.
Erre is gondolj: Asztrológiai jegye a Rák. Olvasd ezt a középkori himnuszt: ,,Tengernek fényes csillaga, Üdvözlégy Jézus Szent anyja. Te szép virága szüzeknek, Te áldott leánya Istennek." Gondolj a tenger titokzatos lényeire, a sellőkre, vagy a szörnyekre. Fürödj ma sós vízben, nézegess képeket a tengerről, vagy fürödj meg a tengerben, ha jó az idő és a közeledben van. Esetleg idézd fel a tengeri fürdés élményét.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hűsölés.....
  2021-07-25 12:06:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piskóta recept......
  2021-07-25 12:05:59, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1 bögre liszt
6 tojás
fél bögre cukor
csipet só
1 teáskanál citromlé
2 teáskanál sütőpor

Elkészítése:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, addig amíg szinte kifehéredik, adjuk hozzá a citromlét és lassan kavarjuk a habhoz. A lisztbe keverjük bele a sütőport és óvatosan adjuk a tojáshabhoz. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük bele a tésztát és 180 fokos sütőben süssük nagyjából 30 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, hogy ne essen össze a piskóta.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 154 db bejegyzés
e év: 2716 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 695
  • e Hónap: 5655
  • e Év: 50862
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.