Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A maximumot is elérheti a nyugdíjprémium
  2021-08-26 22:30:27, csütörtök
 
 







A MAXIMUMOT IS ELÉRHETI A NYUGDÍJPRÉMIUM


Egyre optimistább az idei bruttó hazai termék bővülésével kapcsolatban a kormány, már a Pénzügyminisztérium is osztja az elemzők legalább hatszázalékos GDP-növekedési várakozását.

Soha eddig nem látott nagyságú prémiumot kaphatnak az idén a hazai nyugdíjasok. A magyar gazdaság sikeres és rendkívül gyors talpra állásával ugyanis olyan mértékben nőhet ebben az évben a bruttó hazai termék, hogy akár a törvényileg szabályozott maximumot, azaz 80 ezer forintot is kiutalhatják a novemberi nyugdíjakkal együtt prémiumként az arra jogosultaknak.

A nyugdíjprémiumot 2009 óta lehetne adni, de 2017-ig egyszer sem sikerült teljesíteni annak szigorú feltételeit, többek között azt, hogy a GDP növekedése haladja meg a 3,5 százalékot, és ne legyen túlköltekezés.







A juttatást ugyanis az adott év GDP-adatából számolják, mégpedig úgy, hogy a novemberben esedékes nyugdíj negyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot megszorozzák a várható GDP-növekedés 3,5 százalék feletti eredményével. Például 5,5 százalékos várható GDP-emelkedés esetén a szorzás kettővel, 6 százalékos esetén pedig 2,5-del történik. Ennek alapján azok a nyugdíjasok, akiknek a novemberi juttatása eléri vagy meghaladja a 80 ezer forintot, az előbbi GDP-eredmény esetén legfeljebb 40 ezer, az utóbbinál pedig 50 ezer forintos nyugdíjprémiumra számíthatnak. Tehát jól látható, hogy a GDP-növekedés változásával változik a nyugdíjprémium maximális összege is.

A kormány is nagyjából ezt az eredményt prognosztizálja. Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi rádióinterjújában arról beszélt, hogy a gazdaság száguldásának köszönhetően lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni. Jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de hozzátette: az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

A kormány szerint tehát 6-6,3 százalék körüli lesz az idei GDP-növekedés, de egyes elemzők szerint ennél jóval magasabb is lehet. A VG augusztus eleji konszenzusán volt olyan elemző, aki 7, sőt 7,5 százalék feletti eredményt várt 2021-re. Ez utóbbi lenne a maximum, amit a nyugdíjprémium számításánál figyelembe vesz a törvény, e fölötti GDP-növekedés esetén sem jár már nagyobb összeg.

A maximális nyugdíjprémium tehát az idén novemberben akár 80 ezer forint is lehet, ennek elérésére pedig minden esély megvan. Az összeg azért is lenne számottevő, mert korábban a legnagyobb nyugdíjprémium, amelyet kifizettek, 22 ezer forint volt, két évvel ezelőtt. 2018-ban 18 ezer, 2017-ben pedig, amikor először érkezett a számlákra, 12 ezer forint volt.

Ez a pandémia egyetlen kedvező hatása a sok szörnyűség mellett - húzta alá a VG-nek Farkas András nyugdíjszakértő.

A kétmillió-ötvenháromezer nyugdíjas közül a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 215 ezernek a nyugdíja nem érte el a havi 80 ezer forintot tavaly, nekik értelemszerűen nem a maximális összeg jár, hanem kevesebb, például 60 ezer forintos nyugdíj és 6,3 százalékos GDP-növekedés esetén 42 ezer forint.

Az sem mindegy, hogy pontosan kik kapják majd a nyugdíjprémiumot. Egy októberi kormányrendeletben várhatóan ismét megerősítik, hogy a nyugdíjak mellett kéttucatnyi egyéb - rokkantsági, rehabilitációs, korhatár előtti stb. - ellátás után is jár majd a prémium, amelyet így összesen több mint két és fél millió ember részére fizetnek ki - mondta Farkas András. Kiemelte, hogy a prémium mellett szintén fontos lesz a novemberi nyugdíjjal érkező, egyösszegű nyugdíjemelési korrekció, amelyet a KSH szeptemberi inflációs adata határoz majd meg. A nyugdíjszakértő szerint a jelenlegi várakozás az, hogy 0,6 százalékos inflációs eltérést fizetnek majd ki éves szintre számolva, azaz 7,2 százalékos egyösszegű korrekciót kaphatnak a nyugdíjasok. Ez a medián, azaz 130 ezer forintos nyugdíj esetében valamivel több mint 9000 forintot jelent, amely várhatóan november 12. körül érkezik meg a számlákra.

A nyugdíjprémium hatása a költségvetésben is érezhető lesz. 50-80 ezer forint közötti nyugdíjprémium esetén a 2,5 millió jogosulttal számolva akár 125-200 milliárdjába is kerülhet az államnak.







Visszaépül a 13. havi juttatás

A kormány határozott célja, hogy fokozatos lépésekkel visszaépíti a 2009-ben eltörölt 13. havi nyugdíjat. Ennek első részletét, negyedhavi ellátást ez év elején utalták át a jogosultaknak, ez 87 milliárd forintot tett ki a költségvetésben. Jövőre a havi nyugdíj felét, 2023-ban a háromnegyedét, 2024-ben és azt követően pedig már a teljes 13. havi tételt megkapják a nyugdíjasok.


Link



A maximumot is elérheti a nyugdíjprémium

Link












 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Majka a hétvégén elveszi Dundikát
  2021-08-26 20:30:45, csütörtök
 
 













MAJKA A HÉTVÉGÉN ELVESZI DUNDIKÁT . . . . . . . . . . . . .



HÁROM NAPOS LAGZIRA KÉSZÜL MAJKA ÉS DUNDIKA




Leleplezzük a titkos esküvőt: Háromnapos lagzira készül Majka és Dundika - itt vannak a részletek


A celebvilág színe-java teszi majd tiszteletét a hétvégi luxuslagzin, amit egy kíváncsi szemek elől gondosan elzárt borászatban tart a páros. A Bors megtudta, hogy olyan álomesküvőt tartanak, amilyenre mindig is vágyott Dundika.


Hétvégén tartják az idei év legnagyobb sztáresküvőjét: Majoros Péter és kedvese, Hajnalka tíz év után végre örök hűséget fogadnak egymásnak. A menyasszony és a vőlegény idén tavasszal ünnepelték szerelmük kerek évfordulóját. A Bors úgy tudja, Majkáék eredetileg az év első felében tartották volna a szerelmi köteléküket megerősítő szertartást, ám a pandémia keresztülhúzta a számításaikat.

Ekkor tűzték ki a most hétvégi esküvői időpontot, aminek megtartásában még a nyár elején sem voltak biztosak a vírushelyzet miatt.

A két közös gyermeket nevelő sztárpár, megtett mindent, hogy összejöjjön az esküvő, és úgy néz ki, hogy a kitartásukat végre siker koronázza. Már nincs visszaút: néhány napon belül Majka és Dundika kimondják a boldogító igent.

Most hétvégén lesz a nagy nap

A Bors információi szerint most hétvégén egy jónevű vidéki borászat lesz a helyszíne a ceremóniának. A nagy napot Majkáék a lehető legdiszkrétebben szeretnék megélni, ezért a meseszép helyszínt a pár próbálta az utolsó pillanatokig titokban tartani. A luxusesküvőiről híres pincészet szinte megközelíthetetlen a kíváncsiskodók számára, több mint 100 hektáros telken fekszik egy völgyben, ahová egyetlen út vezet be, így idegenek véletlenül sem pillanthatnak a kulisszák mögé. Ha már ott vannak, több étterem és bár gondoskodik a minőségi vendéglátásról, sőt, még éjszakára sem kell elhagyniuk a birtokot, ugyanis az összes vendéget helyben tudják elszállásolni.


Az ózdi rapper 2012-ben jegyezte el Dundikát, de az esküvőt csak most tartják - Bors-archív





Úgy tudjuk, hogy Majorosék háromnapos lagzit terveznek, a vendégek között pedig számos közéleti szereplő, tévés, zenész és színész is ott lesz majd a baráti körükből.

Az esküvő részletei, ahogy a pontos helyszín is, szupertitkosak.

Majka és Dundika nem szeretné, ha avatatlan szemek látnák, ahogy az oltár elé vonulnak, vagy ahogy felszabadultan mulatnak a barátaikkal. Korábban azonban részletesen beszéltek mindketten arról, hogy milyen esküvőt szeretnének. Talán mondani sem kell, hogy a két elképzelés alig találkozik egymással...


Tornacipőben és rövidgatyóban nősül?

Majka korábban azt nyilatkozta, hogy tornacipőben és rövidnadrágban szeretne nősülni, mert attól fél, hogy beleizzad a zakóba, amiben egyébként sem érzi jól magát. Dundika ehhez képest már hónapokkal az esküvő előtt komoly diétába kezdett, napokon át csak telefonált, hogy meglegyen a sminkes, a fodrász, a ceremóniamester, a dekoráció, mert grandiózus esküvőt akar, amin természetesen szeretne a lehető legszebb lenni.


Majkáék gyerekei is látni fogják, ahogy szüleik kimondják a boldogító igent - DFP





Az ő elképzelése szerint lesz egyébként feldíszítve a helyszín, ő álmodta meg a tortát, minden apró részlet az ő ízlését dicséri majd.

Úgy tudjuk, a páros mindkét tagja izgatottan várja a hétvégét annak ellenére is, hogy korábban azt nyilatkozták, sok mindenben nem fog változni az életük egy papír miatt. Majka és Dundika nyolc éve járnak jegyben, a hétköznapjaikban pontosan úgy élnek, mint egy átlagos család. A lázas készülődés azonban arról árulkodik, hogy mégiscsak fontos számukra, hogy hivatalossá tegyék a szövetségüket. Mert szeretik egymást.


Hirtelen jött szerelem

A páros tagjai még a TV2-n futó Ezek megőrültek! című műsor forgatásán ismerkedtek meg egymással, 2011-ben pedig már egy párt alkottak. Amilyen gyorsan összejöttek, olyan gyors volt a családalapítás is, hiszen novemberben már meg is született az első gyerekük, Marián. 2016-ban pedig a testvére, Olivér is.







Tízezrek előtt vallott szerelmet Majka

Link



Majka: bomba formában készül az esküvőre

Link



Újabb részletek az év lagzijáról: Ezen a pazar helyszínen esküsznek Majkáék

Link



Összeházasodik Majka és Dundika

Link


Ők mulattak a legjobban Majkáék esküvőjén: Ördög Nóri az igazi partihercegnő

Link


Végre jelentkezett az ifjú férj: Majka meglepő képet posztolt az esküvőjéről - Fotó

Link


















 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 5722
  • e Hónap: 45543
  • e Év: 223418
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.